ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
1
Μετά από εννέα χρόνια αρμονικής συνύπαρξης με τον Magnum IA170 μου μπήκε το μικρόβιο της αναβάθμισης του ενισχυτή.
Θέλοντας περισσότερη ισχύ, στράφηκα στον Behringer 1500. Μηχάνημα τίμιο για τα λεφτά του αλλά άβολος από όλες τις απόψεις.
Θέλοντας να το παίξω Hi-End απόκτησα demo τον Cairn Bora. Μόλις τον έστρωσα και άρχισα να τον ζορίζω απεβίωσε. Τον έστειλα για επισκευή στον αντιπρόσωπο και αυτός μου είπε ότι ήταν μια ψυχρή κόλληση….
Μου το επέστρεψε πίσω και παρουσιάστηκαν άλλα προβλήματα (δεν δούλευε το volume χειροκίνητα). Τον επέστρεψα, έδωσα 580,00 επιπλέον και μου έστειλε το Cairn 4810. Μόλις τον οδήγησα κοντά στα όρια του κάηκε η μία έξοδος. Ανακάλυψα ότι ήταν επισκευασμένος και την Δευτέρα τον επιστρέφω πίσω.
Τα ηχεία μου είναι 90db / 4Ω / 200W. O ήχος τους είναι, για τα δικά μου γούστα, πολύ καλός.
Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:
1) Τα Cairn είναι γενικά προβληματικές συσκευές (δεν λειτουργούν τα στάδια προστασίας, δεν μπορούν να αποδώσουν τα λεγόμενα τους από άποψη ισχύος) ή
2) Ο Αντιπρόσωπος μου έδωσε και τις δύο φορές ναι μεν Demo, ανοιγμένο όμως και επισκευασμένο. Άρα μήπως δεν ήταν demo, τα μηχανήματα, αλλά επιστρεφόμενα λόγω ελαττώματος;
Έως τώρα έχω δώσει πάνω από 1.500,00 ευρώ και δεν έχω μουσική.
Κοιτάζω τους εξής ενισχυτές και παρακαλώ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ.
1) Audia Flight Two .
2) Hegel H1 Mk4
3) Unison Unico S.E.
Σε τι τιμές μπορώ να τους βρω; Έστω και σε demo, αρκεί να μην έχουν ανοικτεί – επισκευαστεί.
Στα διάφορα περιοδικά και στο internet, βλέπω ότι έχουν αποθέματα ισχύος και καλό ήχο. Από ποιότητα όμως κανείς δεν λέει τίποτα. Έχει κανείς εμπειρία για τους ενισχυτές που γράφω; Είτε αρνητική είτε θετική θέλω να την γνωρίζω. Έχουν αντοχή ή μόλις ανεβάσεις την ένταση χαλάνε;
Δυστυχώς για μένα είμαι από Κρήτη και μάλιστα από χωριό και έτσι δεν έχω την δυνατότητα να ακούσω στον χώρο μου ή στα διάφορα μαγαζιά πριν αγοράσω. Γουρούνι στο σακί ψάχνω και γι αυτό σας ενοχλώ.
Ευχαριστώ για την υπομονή και για την βοήθεια .
:happy_2:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πιστευω πως και στην Κρητη μπορεις να βρεις αξιολογα μαγαζια.
Ποια ειναι η πιο κοντινη σε σενα μεγαλη πολη?

Reaction score
4
Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στα διάφορα περιοδικά και στο internet, βλέπω ότι έχουν αποθέματα ισχύος και καλό ήχο. Από ποιότητα όμως κανείς δεν λέει τίποτα. Έχει κανείς εμπειρία για τους ενισχυτές που γράφω; Είτε αρνητική είτε θετική θέλω να την γνωρίζω. Έχουν αντοχή ή μόλις ανεβάσεις την ένταση χαλάνε;

A! όλα κι όλα. Τα μηχανήματα είναι για να αγοράζουμε, να τα πουλάμε, και κυρίως να τα βλέπουμε. Δεν θα ρισκάρουμε να τα ακούσουμε κι όλας και να μας καούνε. Είδες τι έπαθες. Κατά τη γνώμη μου μάλιστα, ο σωστός Hi-end κριτικός, (όσι από την Κρήτη), δεν πρέπει να ακούει τα μηχανήματα πριν τα κρίνει για να μην είναι προκατειλημμένος. :crazy_3:

(σήμερα το μεσημέρι άκουσα τον Hegel με τα Spendor s5e και ενθουσιάστηκα από τον συνδυασμό. Όμως σ' αυτή την κατηγορία τιμής είναι αδύνατον να αγοράσεις μηχάνημα δι' αλληλογραφίας. Θα δώσεις 1500- 2000 ευρώ χωρίς να το "χαϊδέψεις", στηριζόμενος σε γνώμες τρίτων;)

Reaction score
1

Πιστευω πως και στην Κρητη μπορεις να βρεις αξιολογα μαγαζια.
Ποια ειναι η πιο κοντινη σε σενα μεγαλη πολη?
Ειμαι απο τα Χανιά:happy_4:

Reaction score
7.104

Μηπως ομως αντιμετωπιζεις συσκευες hi-fi σα να ειναι ενισχυτες για κλαμπακι?

Μαλλον σου αρεσουν τα γκαζια και ισως η λυση προ και τελικου να ειναι πιο καλη για σενα.Απλα εχω την απορια πως σε καλυπτε τοσα χρονια ο ΙΑ170 χωρις να τα παιξει.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.102

Audia Flight Two

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.102

Unico SE

Δεν βρήκα εικόνα των σωθικών του Hegel. Αν τον έχει κάποιο παιδί, και μπορεί να τον φωτογραφίσει...

Πάντως, εκ πρώτης όψεως, η ζυγαριά κλίνει μάλλον προς τον AF, τουλάχιστον λόγω μεγαλύτερου ψυγείου, μιας και το παιδί έχει 4ωμα ηχεία και γουστάρει γκάζια.

Reaction score
1

Μηπως ομως αντιμετωπιζεις συσκευες hi-fi σα να ειναι ενισχυτες για κλαμπακι?

Μαλλον σου αρεσουν τα γκαζια και ισως η λυση προ και τελικου να ειναι πιο καλη για σενα.Απλα εχω την απορια πως σε καλυπτε τοσα χρονια ο ΙΑ170 χωρις να τα παιξει.
Μισό λεπτό βρε παιδιά. Είπαμε είμαι απο Κρήτη, είμαι και από χωριό, αλλά ξέρω πότε ένα μηχάνημα υπερ-οδηγείται, ξέρω πότε ζορίζεται, και ξέρω να ακούω όταν παραμορφώνει λόγω των παραπάνω. Υπήρξα και DIY άτομο, είχα και προ - τελικό (ιδιοκατασκευές) τα οποία είχαν παίξει και σε πάρτυ για ώρες.
Ο ΙΑ 170 έβγαλε και αυτός 1-2 παρτυ. Μόλις ζορίζόταν λειτουργούσε η προστασία του.
Τώρα πλέον είμαι οικογενειάρχης και δεν κάνω πάρτυ, ούτε έχω κανένα κλαμπάκι. Και έτσι να ήταν, μηχάνημα των 2.300,00 ευρώ, πρώτα τα παίζει και μετά λειτουργεί η προσταία του;
Θέλω λίγη σοβαρότητα.
Και ένα άλλο: αγοράζουμε ένα μηχάνημα 100 w και ακούμε μόνο τα μέχρι τα 10-20;
Μην τρελαθούμε εντελώς.
Λεφτά δίνω και έχω απαιτήσεις και όχι να τρέμει το φυλλοκάρδι μου και μάλιστα σε ΛΟΓΙΚΕΣ εντάσεις.
Και τέλος, εσείς όταν παίρνεται ένα μηχάνημα, δεν το ζορίζεται τουλάχιστον κοντά στα όρια του; Ή ακούτε μόνο 2-3 w και μετά λέτε: "ααααα ωραίο είναι, θα το πάρω;" Μετά πάτε σπίτι σας και ακούτε ψιθιριστά την ποιότητα που αγοράσατε;
Και σας ξαναλέω ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΛΑΜΠ και ΟΥΤΕ έχω κάνει το σπίτι μου ΚΑΛΠΑΚΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΙΣΤΙΡΙΚΑΣ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΤΟ 1990 (ήμουν 20 χρονών, τότε....). :respect:

Reaction score
7.104

Καλα βρε μη μας δειρεις κιολας να βοηθησουμε θελουμε.Απλα μου φανηκε περιεργο που σου καιγονται ολα τα μηχανηματα εκτος απο τον ΙΑ170.Το ενδεχομενο να ηταν και οι δυο cairn σκαρτοι μου φαινεται λιγο απιθανο (εκτος και αν ο ιδιοκτητης του καταστηματος που τους πηρες ειναι μεγαλο λαμογιο).:mad_3:

Ερωτηση, τα ιδια ηχεια ειναι αυτα που ειχες οταν ειχες τον ΙΑ170?

Reaction score
4.744

Εγώ θα έπερνα τον unico πάντως.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

Εγώ θα πήγαινα για τον AVI LSI. Τρελά γκάζια (2x200w) με Monitor χαρακτήρα και σχετικά μικρός σε μέγεθος...

http://www.avihifi.co.uk/IntAmp/Integrated Amp.html

Reaction score
13

Ο ΙΑ 170 έβγαλε και αυτός 1-2 παρτυ. Μόλις ζορίζόταν λειτουργούσε η προστασία του.

:crazy_3:

μηχάνημα των 2.300,00 ευρώ, πρώτα τα παίζει και μετά λειτουργεί η προσταία του;
Θέλω λίγη σοβαρότητα.

:crazy_3: :crazy_3:

Λεφτά δίνω και έχω απαιτήσεις και όχι να τρέμει το φυλλοκάρδι μου και μάλιστα σε ΛΟΓΙΚΕΣ εντάσεις.

:respect:
http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/prods/ampskits/scout.htm
Ειδικα για σενα ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΦ' ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ (μου ή σου) για τον MkIV μεχρι και +50 Κελσιου θερμοκρασια περιβαλλοντος. Εκτος λυχνιων. Γι αυτες 2 χρονια εγγυηση. :respect:

Ο (παρομοιος) Scout 1 δουλευει απο το 2000 σε στουντιο στην Γερμανια. Κανε τους μια ερωτηση [email protected] (O τυπος ειναι πρωην μηχανικος Ηχου των Scorpions)

Εχεις προθεση-δυνατοτητα ιδιοκατασκευης ??

Reaction score
1

http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/prods/ampskits/scout.htm
Ειδικα για σενα ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΦ' ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ (μου ή σου) για τον MkIV μεχρι και +50 Κελσιου θερμοκρασια περιβαλλοντος. Εκτος λυχνιων. Γι αυτες 2 χρονια εγγυηση. :respect:

Ο (παρομοιος) Scout 1 δουλευει απο το 2000 σε στουντιο στην Γερμανια. Κανε τους μια ερωτηση [email protected] (O τυπος ειναι πρωην μηχανικος Ηχου των Scorpions)

Εχεις προθεση-δυνατοτητα ιδιοκατασκευης ??
Αν και έχω παρατήσει τις ιδιοκατασκευές το σκέφτομαι. Κάπου θα έχω το κολυτήρι και το πολύμετρο. Παλμογράφο όμως δεν έχω.Χρειάζεται;
Σε κιτ ο scout πόσο θα βγει;
:cool_4:

Reaction score
1

Καλα βρε μη μας δειρεις κιολας να βοηθησουμε θελουμε.Απλα μου φανηκε περιεργο που σου καιγονται ολα τα μηχανηματα εκτος απο τον ΙΑ170.Το ενδεχομενο να ηταν και οι δυο cairn σκαρτοι μου φαινεται λιγο απιθανο (εκτος και αν ο ιδιοκτητης του καταστηματος που τους πηρες ειναι μεγαλο λαμογιο).:mad_3:

Ερωτηση, τα ιδια ηχεια ειναι αυτα που ειχες οταν ειχες τον ΙΑ170?
Προς θεού δεν δέρνω κανένα.
Μην φοβάσαι, ψόφιο πράμα είμαι.
Ναι τα ηχεία ήταν και είναι τα ίδια.
Ο καταστηματάρχης δεν μου φάνηκε λαμόγιο.
Ναι μου είπαι ότι είναι demo.
Δεν θυμάμαι αν μου είπε, αν είναι ανοιγμένα τα μηχανήματα ή επισκευασμένα. αυτό δεν το θυμάμαι....
:crazy_1:

Reaction score
13

Αν και έχω παρατήσει τις ιδιοκατασκευές το σκέφτομαι. Κάπου θα έχω το κολυτήρι και το πολύμετρο. Παλμογράφο όμως δεν έχω.Χρειάζεται;
Σε κιτ ο scout πόσο θα βγει;
Θα κανεις την καλυτερη δουλεια να ξαναπιασεις κολητηρι.
Απο πολλες αποψεις. Και αυτη την φορα δεν θα εισαι ξεκρεμαστος.
Εχεις ΡΜ. Απαντησε μου και τα λεμε.

Reaction score
0

Καλησπέρα.

Μήπως να ρίξεις μια ματιά στην αγγελία μου για τον AUDIA FLIGHT TWO? Eίναι καινούργιος συσκευασμένος στο κουτί του άστρωτος!

Ευχαριστώ.

Reaction score
1

Καλησπέρα.

Μήπως να ρίξεις μια ματιά στην αγγελία μου για τον AUDIA FLIGHT TWO? Eίναι καινούργιος συσκευασμένος στο κουτί του άστρωτος!

Ευχαριστώ.

Δώσε μου λίγο χρόνο (έως Τετάρτη) να σου απαντήσω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.447

Και ένα άλλο: αγοράζουμε ένα μηχάνημα 100 w και ακούμε μόνο τα μέχρι τα 10-20;
Μην τρελαθούμε εντελώς.
"happy_1" :happy_5: :crazy_3: "happy_1" :happy_5: :crazy_3:

Nα τρελαθείτε εντελώς, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Όταν ο ενισχυτής λέει ότι είναι 100 w και μετράει 100 w πάει να πει ότι 110 w μπορεί (με το νόμο που λέμε) να μη βγάζει, άλλο που εσύ αυτό θες τελικά. (Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, ιδίως για στιγμιαίες μετρήσεις, αλλά αυτό απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα....):smoking:

Όταν ακούς μουσική υπάρχουν τα λεγόμενα "δυναμικά", αν το έχεις αυτό κατά νου, και ταυτόχρονα ξέρεις πως το πάνω όριο της δυνατότητας του ενισχυτή σου είναι τα 100 βατ, θα ακούς μουσική σε μέση ισχύ σαφώς χαμηλότερη από 10 βατ.:prof:

Για να ακούς μουσική "δυνατά" χωρίς παραμορφώσεις και κλιπάρισμα, θα πρέπει να έχεις υπολογίσει ένα δυναμικό περιθώριο της τάξης των 10-12db (τουλάχιστον) πάνω από τη μέση επιθυμητή ισχύ. Αν η μέση επιθυμητή ισχύς είναι 20 w (διόλου άσχημο μέγεθος), θα χρειαστείς ενισχυτή που θα "τερματίζει" στα 300 w. ΟΚ?:happy_2:

Φυσικά συμφωνώ με το Μιχάλη στο "Θα κανεις την καλυτερη δουλεια να ξαναπιασεις κολητηρι.":bravo:

Reaction score
1

"happy_1" :happy_5: :crazy_3: "happy_1" :happy_5: :crazy_3:

Nα τρελαθείτε εντελώς, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Όταν ο ενισχυτής λέει ότι είναι 100 w και μετράει 100 w πάει να πει ότι 110 w μπορεί (με το νόμο που λέμε) να μη βγάζει, άλλο που εσύ αυτό θες τελικά. (Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, ιδίως για στιγμιαίες μετρήσεις, αλλά αυτό απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα....):smoking:

Όταν ακούς μουσική υπάρχουν τα λεγόμενα "δυναμικά", αν το έχεις αυτό κατά νου, και ταυτόχρονα ξέρεις πως το πάνω όριο της δυνατότητας του ενισχυτή σου είναι τα 100 βατ, θα ακούς μουσική σε μέση ισχύ σαφώς χαμηλότερη από 10 βατ.:prof:

Για να ακούς μουσική "δυνατά" χωρίς παραμορφώσεις και κλιπάρισμα, θα πρέπει να έχεις υπολογίσει ένα δυναμικό περιθώριο της τάξης των 10-12db (τουλάχιστον) πάνω από τη μέση επιθυμητή ισχύ. Αν η μέση επιθυμητή ισχύς είναι 20 w (διόλου άσχημο μέγεθος), θα χρειαστείς ενισχυτή που θα "τερματίζει" στα 300 w. ΟΚ?:happy_2:

Φυσικά συμφωνώ με το Μιχάλη στο "Θα κανεις την καλυτερη δουλεια να ξαναπιασεις κολητηρι.":bravo:

Ωραία τα λέτε βρε παιδιά και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
Έτσι κι αλλιώς (για να λυθούν τυχών παρεξηγησεις) ακούω μουσική σε ΧΑΜΗΛΕΣ εντάσεις - ούτε 1 Wat.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μόλις ζοριστεί ένα μηχάνημα πρέπει να τα παίζει.
Που ειναι η προστασία του;
Για τα χαρτιά την έχει μόνο;
Μήπως την έχει για κόσμημα;
Εγώ λείπω από το σπίτι και πάει η κόρη μου και το τσιτώνει κατά λάθος, τι γίνεται; Μηχάνημα που κάνει τόσα λεφτά "μπραφφφ" και τα παίζει;
Στο κείμενο, που συμπεριλαμβάνεται η φράση που μου επισημάνεις, γράφω και άλλα....
ξαναδιαβάστε το και αν είμαι παράλογος, πείτε μου το ρε παιδιά, να πάω σε γιατρό. :crazy_1:

Reaction score
0

Προσωπικά, δεν σε βρίσκω καθόλου παράλογο.
Ένα σύστημα, είτε πολλών χιλιάδων είτε μίας χιλιάδας πρέπει να καλύπτει την κάθε ανάγκη μας.
Πολλές φορές έχω γράψει και ίσως έχω παρεξηγηθεί γι αυτό, ότι το συστημά μας πρέπει να μας καλύπτει ποιοτικά, ποσοτικά ΚΑΙ να είναι αξιόπιστο.

Από προσωπική δοκιμή, ζεύγος ηχείων τα cobalt 826 της JMLab, Hegel H1 mkIII, 26' πριν "κόψει" στους 73°, με ένταση στα 109db (κορυφή) 105db (καρφωμένο), σε χώρο 44m², με θερμοκρασία 34° σε θέματα όπως Rammstein, SOAD, LeftField κλπ, με μίκτη και 2/πλό cd, άρα χωρίς διακοπή.
Στις ίδιες συνθήκες την ίδια ημέρα, 25΄και 70° ο Audia και σχεδόν ίδιο χρόνο M.Fidelity Α3.5...

Δεν σημαίνει τίποτα αυτό, απλά το αναφέρω. Ήταν ένα προσωπικό πείραμα, πάντα προτείνω σε παρτυ να χρησιμοποιούμε ανεμιστήρα :)
Όλοι μετα την απαραίτητη ψύξη τους έπαιξαν παλι, χωρίς τίποτα να έχει καεί ή να παρουσιάσουν κάποια δυσλειτουργία.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.990
Members
38.524