ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
1
Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Προσωπικά, δεν σε βρίσκω καθόλου παράλογο.
Ένα σύστημα, είτε πολλών χιλιάδων είτε μίας χιλιάδας πρέπει να καλύπτει την κάθε ανάγκη μας.
Πολλές φορές έχω γράψει και ίσως έχω παρεξηγηθεί γι αυτό, ότι το συστημά μας πρέπει να μας καλύπτει ποιοτικά, ποσοτικά ΚΑΙ να είναι αξιόπιστο.

Από προσωπική δοκιμή, ζεύγος ηχείων τα cobalt 826 της JMLab, Hegel H1 mkIII, 26' πριν "κόψει" στους 73°, με ένταση στα 109db (κορυφή) 105db (καρφωμένο), σε χώρο 44m², με θερμοκρασία 34° σε θέματα όπως Rammstein, SOAD, LeftField κλπ, με μίκτη και 2/πλό cd, άρα χωρίς διακοπή.
Στις ίδιες συνθήκες την ίδια ημέρα, 25΄και 70° ο Audia και σχεδόν ίδιο χρόνο M.Fidelity Α3.5...

Δεν σημαίνει τίποτα αυτό, απλά το αναφέρω. Ήταν ένα προσωπικό πείραμα, πάντα προτείνω σε παρτυ να χρησιμοποιούμε ανεμιστήρα :)
Όλοι μετα την απαραίτητη ψύξη τους έπαιξαν παλι, χωρίς τίποτα να έχει καεί ή να παρουσιάσουν κάποια δυσλειτουργία.
Να επιτέλους και κάποιος που κατάλαβε τι ζητάω.
Ναι βρε παιδιά.
Πέρα από ήχο, ισχύ και μόστρα (βλ.Hi-end) ειναι κακό που ζητάω ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.
Και τα πολλά watt και τις χροιές και τα σιριστικά και τα μπάσα όλα τα χέζω (με το συμπάθιο) όταν δεν υπάρχει αξιοπιστία.
Ζητώ λοιπόν ένα ενισχυτή που να τα έχει αυτά (ήχος, 10-100W, χροιές και ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ).
Τόσο παράλογος είμαι;
Ευχαριστώ
:smoking:

Reaction score
13
Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μόλις ζοριστεί ένα μηχάνημα πρέπει να τα παίζει.

Τωρα που τα λεμε δεν εχεις πει παρα ελαχιστα πραγματα για τα Ηχεια σου. Θα μπορουσαν καλιστα να ευθυνονται για μια προωρη υπερθερμανση ενος εμπορικου ενισχυτη, εαν πχ η αντισταση τους παιζει παλυ χαμηλα και για μεγαλο κομματι του φασματος, ειδικα στις χαμηλες. Τι να σου κανουν τα φετ. Πολυ ενεργεια σε μικρη συσκευασια.

αν είμαι παράλογος, πείτε μου το ρε παιδιά, :crazy_1:

Εγω σε βρισκω καλα. Διακρινω μια μικρη πτωση ηθικου βεβαιως, που θα σου περασει μολις κανεις κατι για το οποιο θα μπορεις να εισαι υπερηφανος :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

Reaction score
25.569

φολλοου μαι αντβαις: στα παρτυ δεν βαζουμε να παιζουν τα δικα μας ηχεια- νοικιαζουμε δυο επαγγελματικα με διπλο 15αρι οποτε και με 100 βαττακια ανα καναλι καθαριζεις (και δνε καις και τα tweeter σου) .
φυσικα για πιο πολλα γκαζια νοικιαζεις και ενα επαγγελματικο ενισχυταρη

Reaction score
0

Έχω κάτι JBL οδηγούμενα από Sansui του 90, με πολλά parties στην καμπούρα και των δύο, δικών μου και φίλων, μια χαρά είναι, ούτε καμμένα μεγαφωνα, ούτε ο ενισχυτής να "κόβει" μετά από 8ωρο αναπαραγωγής σε υψηλές εντάσεις.

Πάντα όμως έχει "προθέρμανση" και ψύξη με ανεμιστήρα, οικιακής χρήσης :)
Πάντα παιζει με τα ρυθμιστικά τονικότητας στο 0, πάντα παίζει με την ένταση στις 12 και έλεγχος παραμόρφωσης από το μίκτη.

Αν συνεργάζεται καλά ενισχυτής με ηχείο, τότε δύσκολα θα έχουμε πρόβλημα και αν έχουμε μάλλον θα οφείλεται στην απροσεξία μας και στο ένα ποτηράκι παραπάνω.

Ηθικό δίδαγμα Νο1: το ποτό δεν είναι επικίνδυνο μόνο στην οδήγηση αλλά και στην αξιοπιστία του στεροφωνικού μας σε ένα παρτυ,
Ηθικό δίδαγμα Νο2: θέλεις να δεις αν ο ενισχυτής σου συνεργάζεται καλά με τα ηχεία σου?...κάνε ένα πάρτυ :)

Reaction score
0

Ενισχυτης που δεν "εκοψε" ποτε,ουτε "εκαψε" ηχεια....
Nad 3020...ναι αυτος με τα 35 βατακια!!!!!
Επισης Mission cyrus+psx.
Ολοι οι αλλοι που εχουν περασει απο τα χερια μου (ακομα και με 200 βατ στο καναλι) σε παρτυ τα εβρισκαν σκουρα..
Τελικα η λυση βρεθηκε με ενα Crown K1
Ποιοτητα "σπιτικη", γκαζια και αξιοπιστια "επαγγελματια".

Reaction score
14

Έχω κάτι JBL οδηγούμενα από Sansui του 90, με πολλά parties στην καμπούρα και των δύο.....

Τα Sansui...ειδικά η "καλή" σειρά δεν ήταν ότι κι ότι... :happy_6:

Ο δικός μου....είκοσι χρόνια μετά απλά εξευτέλισε κάτι Yamaha AV...σε όλους τους τομείς. Σε όλους κυριολεκτικά.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!

Να επιτέλους και κάποιος που κατάλαβε τι ζητάω.
Ναι βρε παιδιά.
Πέρα από ήχο, ισχύ και μόστρα (βλ.Hi-end) ειναι κακό που ζητάω ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.
Και τα πολλά watt και τις χροιές και τα σιριστικά και τα μπάσα όλα τα χέζω (με το συμπάθιο) όταν δεν υπάρχει αξιοπιστία.
Ζητώ λοιπόν ένα ενισχυτή που να τα έχει αυτά (ήχος, 10-100W, χροιές και ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ).
Τόσο παράλογος είμαι;
Ευχαριστώ
Παντως, αν βρεις αυτό που θες πες μου, γιατί από τον Αυγουστο ψάχνω ακριβώς το ίδιο. Η κατηγορία των 1500 είναι μάλλον λίγη. Γύρω στα 2500 είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά ακόμα και τότε πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο και λίγο ακριβότερο.

Reaction score
13

Υπαρχει παντα και αυτη η λυση
http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/prods/modules/ampmodules.htm

..... για τους κολητηριουχους.
Εγγυημενη αξιοπιστια.
ΚΑI συνδιαζεται ανετα με λαμπατο SRPP line preamp, ολα σε ενα κουτι, ή ξεχωριστα.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Παντως, αν βρεις αυτό που θες πες μου, γιατί από τον Αυγουστο ψάχνω ακριβώς το ίδιο. Η κατηγορία των 1500 είναι μάλλον λίγη. Γύρω στα 2500 είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά ακόμα και τότε πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο και λίγο ακριβότερο.
ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΟΤΙ Ο CAIRN 4810 ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ 2500,00 ΕΥΡΑ.
ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ 2500,00 ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ.
Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΤΣΙΤΩΝΟΥΜΕ.................................................
ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΖΟΡΙΣΤΟΥΝ, ΕΝ' ΤΑΞΕΙ;
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΩ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΩΝ 2500,00 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΡΟ.
ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;
ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!:crazy_1:

Reaction score
25.569

τα ακριβα μηχανηματα δεν τα ζοριζουμε?
σεξκιουσμι?
δηλαδη πχ λεμε τωρα , θα περναμε mark levinson (λεμε τωρα) απο τα οροσημα της οδηγησης και θα παιζουμε στα 80dB γιατι εινια ακριβος και δεν πρεπει να τον ζοριζουμε?
ακραιο παραδειγμα αλλα εινια σα να παιρνεις porsche και να μην την ζοριζεις επειδη εχει 150000...

Reaction score
61

Φιλε eliaselias_o αφου θελεις και ποιοτητα (ηχου και κατασκευης) και γκαζια γιατι δε ριχνεις και μια ματια στον Musical Fidelity A5? 2x 250Watt και απο οσο γνωριζω με κορυφαια ποιοτητα κατασκευης! Τιμη γυρω στα 2400Ε μετρητα.

Reaction score
1

Θα προτείνω και εγώ να δείς και να ακούσεις τον AVI LSI. Νομίζω οτι είναι πολύ κοντά σε αυτό που ζητάς. Αστείρευτη δύναμη (2x200W), χαρακτήρας monitor αλλά όχι "στεγνός", compact διαστάσεις και ποιότητα κατασκευής (τουλάχιστον εξωτερικά) που δείχνει "για πάντα".
Βέβαια θα βγεί παραπάνω από το όριο που έχεις βάλει αλλά όχι πολύ (~2000€?).
Καλές ακροάσεις...

Reaction score
0

Μάλλον δεν έχετε ακούσει τον AUDIA FLIGHT TWO.
Σκοτώνει οτιδήποτε στην κατηγορία τιμής του που είναι 2900Ε!

Οπότε στα 2000Ε που τον δίνω καινούργιο απλά δεν υπάρχει κάτι δίπλα!

Reaction score
25.569

φτανει για τριπλοκαλωδιωση των συστηματων της γειτονιας ε?

Reaction score
1

Περιπέτειας συνέχεια.
Είχαμε μείνει στην φάση που εγώ είχα στείλει τον cairn 4810 για επισκευή στον αντιπρόσωπο και περίμενα εναγωνίως την επιστροφή. Ωστόσο ανταλλάξαμε απόψεις και γνώμες μέσω του site και σας ευχαριστώ όλους εσάς που ασχοληθήκατε μαζί μου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Μετά από 15 μέρες και αφού είχαν έρθει τα ανταλλακτικά του ενισχυτή (2 mossfets) ΧΩΡΙΣ να επιβαρυνθώ τίποτα πέρα από τα ταχυδρομικά παρέλαβα τον ενισχυτή.
Τον συνδέω και αρχίζω να ακούω ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ μουσική. Σε 30 λεπτά (μπορεί και λιγότερο) το δεξί κανάλι σίγησε. Ήταν Τρίτη μετά το Πάσχα (10-04-2007). Παίρνω τον ενισχυτή παραμάσχαλα και ανηφορίζω για Αθήνα. Τετάρτη πρωί ήμουν στο μαγαζί του αντιπροσώπου και του κάνω ποδαρικό. Μετά από τον σχετικό έντονο διάλογο στείλαμε τον ενισχυτή για επισκευή. Το μόνο πρόβλημα ήταν μια καμένη ασφάλεια. Και ρώτησα : γιατί να κάηκε η ασφάλεια; Και μου απάντησαν : έλα ντε!!!.
Μετά από τηλέφωνα στην αντιπροσωπεία των ηχείων με παρότρυναν να εξετάσω τα ηχεία μου, το crossover τους , τα καλώδια, τα βύσματα, το ρεύμα μου. Τα μηχανήματα που πουλάει ο εν λόγω αντιπρόσωπος της cairn ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ μου είπαν. Το ότι έχω στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρονικού (λόγω παλιότερων μου σπουδών) μάλλον δεν έχει σημασία ενώ σημασία έχει ότι είμαι από επαρχία. Χωριάτης.
Προς τιμήν του αντιπροσώπου μου άλλαξε τα καλώδια των ηχείων, μου έδωσε μπόρνες και interconnects δωρεάν για να αλλάξω τα δικά μου που προφανώς – αφού δεν ήταν μάρκας – προκαλούσαν τις βλάβες. Έβαλα την ουρά στα σκέλια μου και ενώ η πρόθεση μου ήταν να γυρίσω πίσω τον ενισχυτή, εγώ ζήτησα και συγνώμη, ευχαρίστησα τα παιδιά της αντιπροσωπείας και κατηφόρισα για Κρήτη.
Επέστρεψα στο σπίτι μου Τετάρτη Βράδυ. Την επόμενη μέρα μέτρησα τα ηχεία, το crossover, άλλαξα τα καλώδια, τα βύσματα, τις μπόρνες και όλα ήταν τέλεια. Το crossover (ο βασικός ύποπτος) ήταν σε άριστη κατάσταση. Με ψηφιακό πολύμετρο η αντίσταση των ηχείων είναι 3,6Ω. Αν και ο αντιπρόσωπος της Chario μας βεβαίωνε ότι δεν πέφτει ποτέ κάτω από 4Ω, δεν ήταν όμως και 0 (μηδέν) λόγω βλάβης του crossover, όπως όλοι εικαζόταν. Την Παρασκευή το μεσημέρι σε ΨΙΘΥΡΙΣΤΗ ένταση το δεξί κανάλι σίγησε………..
Τον άνοιξα βρήκα την καμένη ασφάλεια και την αντικατάστησα. Μόλις τον έβαλα στο ρεύμα ξανά-κάηκε. Κάηκαν τα mosfet πάλι. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν είναι αυτά που είχαν καεί και πρώτα ή τα άλλα.
Κατασκεύασα τελικό με τα modules από την hypex και τώρα έχω τελικό των 300 Ευρώ και προενισχυτή των 3.000,00 Ευρώ. Καλό;
Η αλήθεια είναι ότι τα hypex ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ. Μόνο αν τα ακούσετε θα καταλάβετε τι εννοώ.
Τώρα ηρέμησα. Ευχαριστώ τον Γιάννη Παπασπύρου που με παρότρυνε να στραφώ σε αυτά. Πραγματικά ξέμπλεξα με τον τελικό. ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ, ΧΡΟΙΕΣ. Όλα τα έχουν. Η εμφάνιση είναι καθαρά δικό μου θέμα.
Συμπέρασμα δικό μου:
Το συγκεκριμένο μηχάνημα (cairn 4810) ή ήταν Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ της cairn ή το μοντέλο αυτό δεν αντέχει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ηχείο μικρότερη των 4Ω.
Στο manual γράφει ότι έχει προστασία από υπεροδήγηση, αλλά και προστασία από βραχυκύκλωμα. Καμιά από τις προστασίες αυτές δεν λειτούργησε ΠΟΤΕ. Το γράφει ξεκάθαρα στο manual ότι σε περίπτωση βραχυκυκλώματος λειτουργεί η προστασία μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Άρα και τα ηχεία να είχαν πρόβλημα (μηδενική αντίσταση λόγω crossover) ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ. Δυστυχώς δεν λειτούργησε. Και μάλιστα το ξανάλεω ΣΕ ΨΙΘΥΡΙΣΤΗ ΕΝΤΑΣΗ.
Τέλος πάντων, δεν είναι δυνατόν να μην έχω προβλήματα με κανένα άλλο μηχάνημα (εμπορίου και ιδοκατασκευές). Δεν είναι κακό και ο αντιπρόσωπος να παραδεχθεί ότι ΚΑΙ τα μηχανήματα που πουλάει ΜΠΟΡΕΙ και να έχουν κάποιο πρόβλημα. Ούτε ο πρώτος θα είναι ούτε ο τελευταίος . Δεν είναι ντροπή. Δεν φταίει ο αγοραστής πάντα. Ας είναι και από χωριό.
Κατά τα άλλα δεν έχω παράπονο από τον αντιπρόσωπο. Απλά δεν μπορώ πλέον να ξαναμπώ στη διαδικασία επισκευής και ταχυδρομικών και αναμονής. Έως τώρα έχω δώσει πάνω από 150,00 ευρώ στα ταχυδρομικά. Μην πάρουν ΕΛ.ΤΑ. άλλο ένα ενισχυτή. Τώρα θα καμαρώνω ότι έχω ένα πανάκριβο προενισχυτή που οδηγάει ένα φτηνό τελικό.
Ευχαριστώ για την υπομονή.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Απάντηση: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1.500,00 ΕΥΡΩ – ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

Ηλια,καλοριζικος! Χαιρομαι ιδιαιτερα που εισαι ευχαριστημενος και ειμαι σιγουρος πως θα εισαι ευχαριστημενος για αρκετα χρονια,ειδικα στο θεμα αξιοπιστιας(ειναι μεγαλο + η ικανοτητα τους να ''κατεβαινουν'' στο 1ohm ''περιπατο'')...Εχω ''κατασκευασει'' αρκετους τελικους απο ολη την σειρα της Hypex και δεν προεκυψε ΠΟΤΕ ουτε υποψια προβληματος... Οποτε μπορεσεις,βαλε και καμια φωτο!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas