ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Reaction score
12
Απάντηση: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Καταρχας να ξεκαθαρισω κατι,σεβομαι ολους οσους ειναι στο φορουμ και τους παρακολουθω λογο της διαφορας των ηλικιων σιγουρα εχουν παραπανω εμπειριες απο μενα αλλα και γιατι διψαω για γνωση.Κατα δευτερον το σχολιο κυριε Τσαρουχα μου προς το συστημα και τον απολυτο ηχο με το οποιο πιαστηκατε ηταν στη σφαιρα της ειρωνειας εξ'ου και το οτι ηταν σε εισαγωγικα εξαλλου("απολυτος ηχος")και δεν εχει να κανει με το αν εχω ακουσει απο καλα/Hi-end συστηματα.Σας πληροφορω πως εχω ακουσει πολλα απο δαφτα!Τωρα το οτι αυτος που ξοδευει για τον ηχο του ειναι αμυαλος δεν ειπα ποτε κατι τετοιο γιατι και γω οπως και σεις εχουμε ξοδεψει περιουσιες για το χομπυ μας και ειμαι σιγουρος γι αυτο,οποτε ηταν ατοπος ο σχολιασμος!Επισης το αν το συγκεκριμενο μηχανακι παιζει καλα η ασχημα αυτο το λεμε εδω ολοι με τις αποψεις μας οι οποιες οι μεν συμπορευοντε οι δε οχι,αυτο δεν σημαινει πως κρινω αμυαλους καποιους αν ειναι δυνατον δεχομαι τις αποψεις ολες μηδενος εξαιρουμενης!Το παρακατω κειμενο μου αναφερετε σε 2 και μονο πραγματα τα οποια τα σχολιασα ηδη και αυτα ειναι α)για μια συγκεκριμενη μεριδα ανθρωπων και τη σταση τους & β)για το αμφιλεγομενο των εταιριων(εαν κατι απο τα 2 δεν γινετε αντιληπτο ζητηστε μου να το κανω πιο ξεκαθαρο).Επισης το τελευταιο πραγμα που θα κανω ειναι να κρινω και να κατακρινω κατι που δεν εχω η δεν μπορω να φτασω,οπως λετε,αυτο ειναι μιζερια και σιγουρα δεν ειναι για μενα τετοιου ειδους συμπεριφορες/αποψεις.Ουτος η αλλος αγαπητε και θεωριτικα μιλωντας θα μπορουσα να εχω κατι που θα θελατε να εχετε εσεις και τουμπαλιν αλλα και παλι θα βρισκοταν καποιος με κατι καλυτερο απο μενα/απο σας και ου το καθ'εξης,ετσι ειναι και η ζωη αλλωστε.Ελπιζω πως ξεκαθαρισα αρκετα πραγματα.Οσο για τον φιλο που μου προτεινε κατι για word&speller αν ενθυμουμαι ζητω συγγνωμη για ορθογραφικα λαθη αλλα τα μπερδευω με τα greekenglish που εχω συνηθισει συν του οτι δεν κατεχω και πολλα απο χρηση ιντερνετ γενικα υπολογιστη word ecxel κ.τ.λ. οποτε καταλαβαινετε:crazy_1::crazy_1::crazy_1:!

Φιλικα Μηνας

Reaction score
7
Τώρα έτσι όπως τα λέει ο Luxman και δεδομένου ότι άλλα 865 παίζουν θεικά, άλλα έτσι και έτσι και άλλα για πέταμα, μήπως ξεστοκάρισε η zoran το συγκεκριμμένο chip και ότι βρέθηκε τα αγόρασε η BS και έκαναν το DV865; Εν τω μεταξύ κάτι cdp που έχει τεστ ο Ηχος, το ένα φοράει zoran, αλλά άλλο νούμερο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Καταρχας να ξεκαθαρισω κατι,σεβομαι ολους οσους ειναι στο φορουμ και τους παρακολουθω λογο της διαφορας των ηλικιων σιγουρα εχουν παραπανω εμπειριες απο μενα αλλα και γιατι διψαω για γνωση.Κατα δευτερον το σχολιο κυριε Τσαρουχα μου προς το συστημα και τον απολυτο ηχο με το οποιο πιαστηκατε ηταν στη σφαιρα της ειρωνειας εξ'ου και το οτι ηταν σε εισαγωγικα εξαλλου("απολυτος ηχος")και δεν εχει να κανει με το αν εχω ακουσει απο καλα/Hi-end συστηματα.Σας πληροφορω πως εχω ακουσει πολλα απο δαφτα!Τωρα το οτι αυτος που ξοδευει για τον ηχο του ειναι αμυαλος δεν ειπα ποτε κατι τετοιο γιατι και γω οπως και σεις εχουμε ξοδεψει περιουσιες για το χομπυ μας και ειμαι σιγουρος γι αυτο,οποτε ηταν ατοπος ο σχολιασμος!Επισης το αν το συγκεκριμενο μηχανακι παιζει καλα η ασχημα αυτο το λεμε εδω ολοι με τις αποψεις μας οι οποιες οι μεν συμπορευοντε οι δε οχι,αυτο δεν σημαινει πως κρινω αμυαλους καποιους αν ειναι δυνατον δεχομαι τις αποψεις ολες μηδενος εξαιρουμενης!Το παρακατω κειμενο μου αναφερετε σε 2 και μονο πραγματα τα οποια τα σχολιασα ηδη και αυτα ειναι α)για μια συγκεκριμενη μεριδα ανθρωπων και τη σταση τους & β)για το αμφιλεγομενο των εταιριων(εαν κατι απο τα 2 δεν γινετε αντιληπτο ζητηστε μου να το κανω πιο ξεκαθαρο).Επισης το τελευταιο πραγμα που θα κανω ειναι να κρινω και να κατακρινω κατι που δεν εχω η δεν μπορω να φτασω,οπως λετε,αυτο ειναι μιζερια και σιγουρα δεν ειναι για μενα τετοιου ειδους συμπεριφορες/αποψεις.Ουτος η αλλος αγαπητε και θεωριτικα μιλωντας θα μπορουσα να εχω κατι που θα θελατε να εχετε εσεις και τουμπαλιν αλλα και παλι θα βρισκοταν καποιος με κατι καλυτερο απο μενα/απο σας και ου το καθ'εξης,ετσι ειναι και η ζωη αλλωστε.Ελπιζω πως ξεκαθαρισα αρκετα πραγματα.Οσο για τον φιλο που μου προτεινε κατι για word&speller αν ενθυμουμαι ζητω συγγνωμη για ορθογραφικα λαθη αλλα τα μπερδευω με τα greekenglish που εχω συνηθισει συν του οτι δεν κατεχω και πολλα απο χρηση ιντερνετ γενικα υπολογιστη word ecxel κ.τ.λ. οποτε καταλαβαινετε:crazy_1::crazy_1::crazy_1:!

Φιλικα Μηνας
:cool_4:

Reaction score
4
Τυχαία έπεσα σε αυτό το thread και είδα ότι γίνεται αρκετή συζήτηση για το αν το εν λόγω player παίζει καλά ή όχι. Μιας και έχω αυτό το player ως δεύτερο dvd-player γιa αρκετό καιρό, είχα την περιέργεια να κάνω κάποιες πρόχειρες μετρήσεις για να δω αν από τεχνική σκοπιά αξίζει κάτι ή οχι.
Σας παραθέτω 2 figs στα οποία μέτρησα (λίγο πρόχειρα) την αρμονική παραμόρφωση του player στο 1 kHz και στα 20 kHz. Από τα figs είναι προφανές ότι το player δεν εμφανίζει κάποια φοβερή απόδοση (έχω δει και αρκετά καλύτερες μετρήσεις σε άλλα players), αλλά για τα λεφτά του πιστεύω ότι είναι μια χαρά και με το παραπάνω. Όπως θα δείτε η αρμονική παραμόρφωση κυμένεται γύρω στο 0.05 για το 1 kHz. Επίσης υπάρχει αρκετός θόρυβος (ιδίως κοντά στα 200 Hz και μάλλον οφείλεται στο μοτέρ του player), ενώ φαίνεται ότι το αναλογικό φίλτρο του player είναι πολύ στοιχειώδες καθώς υπάρχει πολύ ultrasonic θόρυβος (υπολείματα του DAC).

Σημειώνω ότι οι μετρήσεις δεν έγιναν στο καλύτερο δυνατό εργαστηριακό πεειβάλλον αλλά δείνουν μια καλύτερη τεχνική εικόνα.

measurement1kHz.png

measurement20kHz.png

Reaction score
0
Βρεθηκα σε αυτο το Forum αναζητωντας το σχεδιο για το συγκεκριμενο player (φυσικα δε βρηκα και πολλα). Παρακαλω αν καποιος το διαθετει ας κανει ενα κοπο να μου το στειλει.
Θα αναρωτηθειτε τι το θελω...
Το ταπεινο μου συστηματακι (marantz pm6004,tannoy mercury v4,maranz cd5004) επαιζε μια χαρα ή μαλλον ετσι νομιζα μεχρι που μια μερα δοκιμασα για πλακα το bluesky το οποιο χρησιμοπουσε ο πατερας μου ως dvd player. Η αποδοση του ως dvd player δε με ειχε ενθουσιασει ιδιατερα(μαλλον καθολου).
Για να μην τα πολυλογω δε πιστευα στα αυτια μου ..το ΒS εβαλε κατω το maranz cd5004 σχεδον σε ΟΛΑ τα σημεια. Σχεδον... εκτος απο τις πολυ χαμηλες οπου και ακουγοταν ελαφρα πιο 'ξενο' σε σχεση με το cd5004.
Η αποδοση του και η χαμηλη του τιμη με εβαλαν λοιπον σε σκεψεις Diy...κανονικο τροφοδοτικο... αλλαγη τελεστικου...ισως και κανα πυκνωτη...

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.030
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos