Αγάπη ...τι δύσκολο "πράγμα";

Reaction score
40
Απάντηση: Αγάπη ...τι δύσκολο "πράγμα";

αυτο το τοπικ τελικά ήταν μάλλον "γυναικεία υπόθεση"...:107:

fedra πολυ ωραια το ανέπτυξες!!!!
:119: Ευχαριστώ annie.
Παρόλα αυτά όμως νομίζω πως το τόποκ είναι και ανδρική υπόθεση αν και ο γυναικείος τρόπος αγάπης φαίνεται να δίνει έμφαση στο μοίρασμα συναισθημάτων ενώ ο ανδρικός τρόπος εστιάζεται στο μοίρασμα...δραστηριοτήτων...:126:
Οι άνδρες προστατεύουν και κυνηγούν ενώ οι γυναίκες συζητούν και τρέφουν με την περισυλλογή..

Reaction score
60

τέρμα τώρα η θεωρία…ας περάσουμε και στην πράξη….:142:
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ !!!

ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΣΥΝΤΕΚΝΙΣΣΑ !!!!!:137::143:

Reaction score
40

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ !!!

ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΣΥΝΤΕΚΝΙΣΣΑ !!!!!:137::143:
Ορίστε...ελπίζω να μην βρεθεί κανένας που να διαφωνεί ότι εστιάζεται ο ανδρικός τρόπος στο μοίρασμα δραστηριοτήτων:142:
Σύντεκνε σε βλέπω φορτσάτο:142:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.654

Fedra, μέχρι κι εγώ το διάβασα ολόκληρο! :107:
Έχω τις διαφωνίες μου αλλά κατά τ' άλλα η ανάπτυξη ήταν άψογη! :126:

Reaction score
3

Εγώ που το διάβασα τρεις φορές, κερδίζω τίποτα; :203:

xfader, κάνεις προόδους! :116:

Fedra ... μην ανησυχείς για την ψιψίνα!

Έχει πέσει ήδη θύμα της αγάπης, η mon amour και δεν θα σου κάνει τίποτε! :137:

Πάντως, μπορώ να πω ότι χθες η μέρα μας τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο :615:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Αγάπη ...τι δύσκολο "πράγμα";

Fedra, μέχρι κι εγώ το διάβασα ολόκληρο! :107: Έχω τις διαφωνίες μου αλλά κατά τ' άλλα η ανάπτυξη ήταν άψογη! :126:
Είμαι σίγουρος ότι με λίγη βοήθεια θα το ξεπεράσεις. Κουράγιο. :142::142:

...

Reaction score
6

xfader, κάνεις προόδους! :116:
Είμαι σίγουρος ότι με λίγη βοήθεια θα το ξεπεράσεις. Κουράγιο. :142:

...
Με λίγη βοήθεια? Με πολλή βοήθεια? Δε γνωρίζω αν κάνει προόδους αλλά θα το ξεπεράσει!:142::142:

Reaction score
6

Την...:618: από τη Μyrtw δεν πρόκειται να την γλιτώσω :142:για το κατεβατό.
Μη με προκαλείς........ δε θα ενδώσω.:136:

Ουδέν σχόλιον από εμένα!:119:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.654
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγάπη ...τι δύσκολο "πράγμα";

Είμαι σίγουρος ότι με λίγη βοήθεια θα το ξεπεράσεις. Κουράγιο. :142::142:

...
Εεε μααα! Μην την αποπάρω τη γυναίκα... Τόσο κόπο έκανε να γράψει τη διατριβή! :142:

Προς το παρόν πάω να δω μία τσόντα...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγάπη ...τι δύσκολο "πράγμα";

Εεε μααα! Μην την αποπάρω τη γυναίκα... Τόσο κόπο έκανε να γράψει τη διατριβή! :142:

Παράξενο να μιλάς για κόπο εσύ που έχεις χύσει καντάρια ιδρώτα (μέχρι που χρησιμοποίησες(?) και άνθρωπο με πολύ άστοχο και άκομψο, κατά τη γνώμη μου, τρόπο) για να εκφράσεις τις δικές σου απόψεις.:137:

Τώρα είδα και το spoiler. Δε με εκπλήσσεις καθόλου.:142:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.654
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγάπη ...τι δύσκολο "πράγμα";

(μέχρι που χρησιμοποίησες(?) και άνθρωπο με πολύ άστοχο και άκομψο, κατά τη γνώμη μου, τρόπο) για να εκφράσεις τις δικές σου απόψεις.:137:
Για ποιον απ' όλους αναφέρεσαι; :109:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγάπη ...τι δύσκολο "πράγμα";

Για ποιον απ' όλους αναφέρεσαι; :109:
Σε ποιον απ' όλους?!! Είναι περισσότεροι?:142:

Τέλος πάντων. Θα βγει τελείως off topic το θέμα αν συνεχίσω, οπότε υπάρχουν τρεις επιλογές

1. Αγνόηση των κανονισμών του forum (πράγμα το οποίο δεν είναι σωστό).

2. Αν όντως ενδιαφέρεσαι να μάθεις σου τα γράφω και τα στέλνω σε pm

3. Καμία συνέχεια.

Reaction score
4

άλλη έννοια έχει ο έρωτας και άλλη η αγάπη....αλλά μπορούν να συνυπάρχουν και τα δύο μαζί και να είναι εξίσου έντονα τα συναισθήματα...!! ...το απόλυτο!!
...Μπάαα..:109:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις. Ενίοτε και περισσότερες.
Άνθρωποι είμαστε όχι μηχανοποιημένα πορτοκάλια που λέει κι ο Anthony Burgess... :126:

[reliops=The Heart Asks Pleasure First][youtube]0IepqvxE4gw[/youtube][/reliops]

[reliops=I used to love her (but i had to kill her)][youtube]zXIuAz7aryo[/youtube][/reliops]

...

Reaction score
17.710

Αυτές ήταν κάποιες σκέψεις και διαπιστώσεις μου…
:120: Το διάβασες όλο Μαρία? Μιλάμε με έπιασε πολλή λογοδιάρροια :108:
Σ ευχαριστουμε που τις μοιραστηκες μαζι μας...

Η έμπρακτη δε αγάπη, ξεπερνά τα λόγια και την σκέψη
Ειναι αδιανοητο να λες στον αλλο:"Σε αγαπω τοσο πολυ γι αυτο επρεπε να σε σκοτωσω!" Ή ...."Σε σκοτωσα γιατι σε αγαπουσα τοσο..."

Reaction score
10
Κάποτε μου είχαν χαρίσει ένα κομμάτι ξύλο που έγραφε πάνω:
"Η αγάπη μετριέται με ότι απαρνιέται κανείς, ακόμα και την ίδια την αγάπη..."
Και δυστυχώς, επειδή μου έτυχε, πονάει πολύ αυτό το τελευταίο...

Reaction score
1

Για μένα ο ορισμός της αγάπης είναι η αναγνώριση σε κάποιον ότι αξίζει να ζει.
Αναφέρω κάποια παραδείγματα για να γίνω κατανοητός:

Αγάπη προς τον εαυτό μας: Μην θεωρείτε δεδομένο πως όλοι οι άνθρωποι νοιώθουν χρήσιμοι και πιστεύουν πως αξίζει να ζουν. Ναι φυσικά υπάρχει το πρωτόγονο αίσθημα της επιβίωσης, αλλά ακόμη και αυτό παραγκωνίζεται όταν κάποιος δεν αγαπάει τον εαυτό του. Τι λέμε όταν κάποιος άμεσα ή έμμεσα αυτοκαταστρέφεται, όταν κάποιος ζημιώνει την συναισθηματική και σωματική του υγεία; Μα φυσικά πως αυτός "δεν αγαπάει τον εαυτό του".

Αγάπη προς το ίδιο φύλο: Φυσικά και μπορεί να υπάρξει. Αναγνωρίζεις την αξία του φίλου σου, αλλά ακόμη και αν δεν είναι φίλος σου για διάφορους λόγους. Συνήθως για τον μη-φίλο, δεν αναφέρεις πως τον αγαπάς.. αλλά πως είναι αξιαγάπητος (όταν δεν τον έχεις ζήσει από κοντά για να είσαι σίγουρος πως πληρεί τις προϋποθέσεις).

Αγάπη προς το αντίθετο φύλο: Σωστά διατυπώσατε πως δεν είναι ανάγκη να είσαι σε ερωτική σχέση με τον άλλο για να τον αγαπάς. Απλά αναγνωρίζεις κάποια πράγματα πάνω του και αν αυτά δεν αλλάξουν τότε και εσύ δύσκολα αλλάζεις γνώμη. Κλασσική έκφραση που δείχνει αυτό που εννοώ "Χωρίσαμε αλλά θέλω να είναι καλά, επειδή τον αγαπάω". Και έτσι είναι, αγαπάς τον άλλο όταν χαίρεσαι που τα πάει καλά στη ζωή του, χαίρεσαι που έχει μπει σε μια σχέση, χαίρεσαι όταν όλα του πάνε καλά. Όταν λυπάσαι για όλα τα παραπάνω (είτε είχες κάποτε σχέση μαζί του, είτε επιθυμούσες να έχεις) τότε απλά δεν τον αγαπάς, δεν τον αγάπησες ποτέ. Επιπλέον μπορείς να αγαπήσεις κάποιον, χωρίς να τον δεις ποτέ ερωτικά, αν και το μυαλό κάνει παιχνιδάκια και κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είναι απόλυτο μιας και η βάση του έρωτα είναι η αναγνώριση μερικών αξιών, χαρακτηριστικών στο άλλο άτομο, όποτε ένας που αγαπιέται έχει σίγουρα μερικά από αυτά, ίσως όμως να μην τα έχει όλα. Συνήθως αυτά που λείπουν είναι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, τα οποία μας εμποδίζουν να τον ερωτευθούμε.

Αγάπη προς ένα ζώο ή πράγμα: Σίγουρα για το ζώο μπορούμε να καταλάβουμε πως ο ορισμός δεν αλλάζει πολύ, μιας και αναγνωρίζουμε κάποιες αρετές στο ζώο και γι' αυτό πιστεύουμε πως αξίζει να ζει. Για το αντικείμενο, αναγνωρίζουμε πως αξίζει να υπάρχει, όμως η αγάπη που εκφράζουμε για αντικείμενα δεν νομίζω πως μπορεί να μπει στην κλίμακα της αγάπης για τα έμψυχα, απλά είναι κάτι σαν παρομοίωση-μεταφορά.

Μητρική αγάπη: Άφησα τελευταία την μητρική αγάπη. Δεν υπάρχει πάντα στις μητέρες και δεν είναι αυτονόητη, αν και οι εξαιρέσεις όπου μια μητέρα δεν αγαπάει το παιδί της είναι λίγες. Συναρπάζει η αγάπη της μητέρας μιας μπορεί να είναι πολύ "δυνατή", μπορεί δηλαδή μια μητέρα να πιστεύει πως το παιδί της αξίζει να ζει, όταν όλος ο κόσμος δεν βλέπει κάτι το ιδιαίτερο σε αυτό ή ακόμη και όταν βλέπει το τελείως αντίθετο (βλέπετε για παράδειγμα αγάπη της μητέρας για το παιδί της που είναι παρανοϊκός δολοφόνος, σενάριο που συχνά χρησιμοποιείται για να συναρπάσει σε ταινίες αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό).

Τα κριτήρια διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά οι διαφορές είναι ελάχιστες μιας και η αγάπη είναι γραμμένη στον γενετικό μας κώδικα, όπως η ηθική και άλλα συναισθήματα. Δεν θα μπορούσε να μην είναι μιας και κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω, αλλά ακόμη και τα ζώα αγαπούν, πιθανολογώ και τα σύνθετα φυτά. Λυπάμαι που η άποψη μου είναι πεζή. Συνήθως υπάρχει η σύγχυση μεταξύ αγάπης, έρωτα και άλλων συναισθημάτων, με αποτέλεσμα να τραγικοποιείται η αγάπη. Κάπου εδώ μέσα υπάρχει ένα πολύ ωραίο topic με αυτό το θέμα. Ίσως για την σύγχυση αυτή φταίει και η "κακή μετάφραση από ξενόγλωσσα κείμενα" όπως σωστά ειπώθηκε ποιο πριν. Η αγάπη για κάποιον μπορεί να μας οδηγήσει σε θυσίες γι' αυτόν, αλλά ακόμη και αυτές γίνονται για καλό, για να σώσουμε κάποιον που πιστεύουμε πως αξίζει. Γι' αυτό και από την αγάπη μόνο καλά μπορούν να βγουν και η αγάπη δίνει χωρίς να ζητάει πίσω..

"Αυτός που πιστεύει πως ο καθένας στον κόσμο μας αξίζει να ζει, ο καθένας έχει την θέση του και παίζει το ρόλο του, αυτός αγαπάει όλον τον κόσμο..."

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.121
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON