Αγιος Βασίλης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
HV said:
Βασικα πριν πολλα πολλα πολλα χρονια λενε πως υπηρχε ενας γερακος που πηγαινε δωρα στα φτωχα παιδια της πολης του.
Δεν θυμαμαι αν ηταν στο γνωστο χωριο του Αγ.Βασιλη η καπου αλλου απλα θυμαμαι πριν χρονια που το ειχα ψαξει.
Μηπως τους εδινε και γλυκα και φοραγε καπαρτινα? :lol:

Reaction score
14
HomeCinema-Maniac said:
HV said:
Βασικα πριν πολλα πολλα πολλα χρονια λενε πως υπηρχε ενας γερακος που πηγαινε δωρα στα φτωχα παιδια της πολης του.
Δεν θυμαμαι αν ηταν στο γνωστο χωριο του Αγ.Βασιλη η καπου αλλου απλα θυμαμαι πριν χρονια που το ειχα ψαξει.
Μηπως τους εδινε και γλυκα και φοραγε καπαρτινα? :lol:
xexeexexexexex!!!!!!!!!!!! flasher και όχι της macromedia!! :p :p :p :p :p :p

Reaction score
13
HomeCinema-Maniac said:
Μαρία Παρασκευοπούλου said:
Να πω κι εγώ τι πιστεύω;

Ο Άγιος Βασίλης σαφώς και δεν είναι ένας παχουλός με κόκκινα που κάνει ντελίβερι με έλκηθρο. Εξάλλου κυκλοφορεί ευρύτατα ότι η αμφίεση του Santa και όλο το σετάκι (τάρανδοι κλπ.) είναι επινόηση της Coca-Cola!

Ωστόσο, αν κάποιο παιδί, 'η και όχι πια παιδί, στερείται και εκείνη την εποχή γίνει-τύχει κάτι και μπορέσει να αποκτήσει αυτό που επιθυμεί, είτε είναι υλικό είτε όχι, είναι πολύ πιθανόν να κρύβεται από πίσω ο πραγματικός Άγιος Βασίλης, που το κοιτάει από ψηλά και θέλει να του χαρίσει μια λίγο πιο όμορφη καινούργια χρονιά.

Θα θυμηθώ κι εδώ, όπως κι αλλού, κάποια φαινομενικά άσχετα με το θέμα λόγια του ενός από τους πρωταγωνιστές στο "Μίλα της" του Αλμοντοβάρ: "Να πιστεύεις στα θαύματα. Γιατί αν δεν πιστεύεις, μπορεί να σου συμβεί ένα και να μην το καταλάβεις"...
Δεν νομιζω οτι η Coca cola προυπηρχε του Αι Βασιλη... Ουτε τον εντυσε η Coca cola στα κοκκινα...

ΣΥΓΝΩΜΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΛΗΦΘΟΥΝ ΣΑΝ ΑΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΙΓΥΡΗ.

ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ''VODAFONE'' ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΤΑΝ ΣΑΝ ΔΩΡΟ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΕΠΙΣΚΕΨΗ ''ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ'', ΑΝΑΦEΡΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ''ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ'' ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ TO ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ SANTA CLAUSS, ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΧΩΡΙΟ.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΤΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ''Η ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ, ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΚΑΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΩΡΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΔΟΧΩΝ.

ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΘΑΥΜΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΝΕΛΕΞΕ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΜΑΛΦΕΣ ΜΠΟΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΘΗΣΑΥΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ. ΜΕΤΑ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΝΝΟΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΘΟΔΟ. ΟΛΟΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΠΑΡΑΧΩΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΙΤΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΜΙΑ (ΤΗΝ "ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑ" ). ΟΡΙΣΘΗΚΕ ΟΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΔΙ ΚΑΛΗΣ ΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΥΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ ΜΕ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ SANTA CLAUSS EINAI ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΠΤΕΥΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΑΤΙΑ ΓΝΩΣΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ SANTA CLAUSS (ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΟΛΗ ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΓΟΥΝΑΚΙΑ, ΛΕΥΚΗ ΓΕΝΙΑΔΑ, ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ-ΜΠΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΥΝΑΤΟ ΓΕΛΙΟ - ΧΟ ΧΟ ΧΟ) ΕΠΙΝΝΟΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ''COCA COLA'', ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΝΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΣΥΓΧΥΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΡΟΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ "ΚΥΡΙΟΙ'' ΤΗΣ VODAFONE ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖOYN ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ''SANTA CLAUSS'' ΣΑΝ ''ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ'' ? ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΩΡΟ TOYΣ, ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛOYN ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ, ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΚΙ ΟΧΙ ΧΩΡΙΟ ?
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΤΣΙ.

Reaction score
7
tanto said:
Πετρο Κ. οταν εβρισκες δωρα διπλα στο κρεβατι σου ή διπλα στο δεντρο οταν ησουνα μικρος δεν σκεφτοσουνα ετσι.Προσπαθησε να μη σκεφτεσαι και τωρα ετσι,ειναι πιο ομορφα!!!!!!!!!!!
Πέρα από την πλάκα, το συναίσθημα αυτό (το να περιμένουν τον Αγ.Βασίλη) είναι οτι πιο όμορφο και πρέπει να παραμείνει στα παιδιά (γιατί οχι και σε μεγαλύτερους).
Οταν η κόρη μου ηταν 2,5 χρόνων, ντύθηκα Αγ.Βασίλης στο πάρτυ του παιδικού σταθμού για να μοιράσω δώρα στα παιδιά. Η μεταμφίεση ήταν αρκετά καλή, ώστε να μην με γνωρίσει ούτε η κόρη μου. Οταν την επόμενη μέρα ρωτησε ο παππους την Σοφία (την κόρη μου) "τί σου έφερε ο Αγ.Βασίλης", αυτή απάντησε "μου έφερε μια κούκλα και ο Αγ.Βασίλης ήταν ο μπαμπάς μου". Κάγκελο εγώ. Φυσικά της εξήγησα οτι εκείνη την ημέρα ο Αγ.Βασίλης ήταν άρρωστος και με παρακάλεσε να πάρω εγώ την θέση του. Ευτυχώς το όνειρό της εξακολουθεί να υπάρχει για το Αγ.Βασίλη. Δεν ήθελα με τίποτε να της το χαλάσω

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.043
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Grigoris1966