Αγοράζω πικάπ.

Reaction score
4.584
Απάντηση: Αγοράζω πικάπ.

Και μιας και μιλαμε για πικαπ, phono stage εχεις? Ο Komhst καλα ρωταει, απο ενισχυτη προενισχυτη ηχεια τι εχεις?

Reaction score
0

Όχι δεν έχω τπτ!!! Μόνο 1 κληρονομιά από βινύλια! :103:
Τώρα αν με ρωτάς γενικά άπό "ηχοσύστημα" έχω 1 στερεοφωνικά από τα χρόνια που ήμουν φοιτήτρια ένα aiwa.

Reaction score
1.311
Ωχ !
Βασικά το Aiwa ίσως δεν σου χρειάζεται ποιά !
Για να ακούσεις μουσική σωστή απο τα βινύλια θα χρειαστεί να αγοράσεις ένα ζευγάρι ηχεία , έναν στερεοφωνικό ενισχυτή και έναν προενισχυτή για το πικαπ αν δεν έχει ο ενισχυτής + το πικαπ και το Cd player !

Για να πάρεις όλα τα παραπάνω αξιοπρεπές μηχανήματα χρειάζεσαι περίπου 2000 Euros...

Βασικά πόσα είναι τα βινύλια και τι βιβύλια είναι , και είσαι διατεθημένη να μπείς σε ένα χώρο - όπου έχει πολύ χορό ???

Για να αξιοποιήσεις την δισκοθήκη και να ακούς για την δική σου ευχαρίστηση ( και να ευχαριστιέσαι ) ένα δίσκο κάθε απόγευμα μαζί με τον καφέ σου , χρειάζεται χρήμα , χώρος και ΔΙΑΘΕΣΗ !

Reaction score
2

...εγω ακόμα τα ψάχνω τα $$....ευτυχώς ακόμη αντέχω το χορό...

Reaction score
0

A τόσο καλά δλδ!!! Τα βινύλια είναι σίγουρα πάνω από 300 - 400. Κ είναι όλα μουσική που ακούω κ εγώ απλά ποτέ δεν την άκουσα από βινύλια.

Απλά θα πρέπει να καθυστερήσω λίγο την αγορά για να πάρω όλα τα παραπάνω!:102:

Πάντως για να ρωτάω όλα αυτά μάλλον είμαι διατεθειμένη να ανακαλύψω κ τον κόσμο των βινυλίων!! Έχω όμως πολύ δρόμο γιατί είμαι παντελώς άσχετη :103:

Reaction score
16

Καλησπέρα! Εγώ θα σου πρότινα ξεκινώντας να αγοράσεις κάτι σε λογική τιμή αλλά αξιοπρεπέστατο για να ξεκινήσεις με το βινύλιο και αργότερα αν δεις οτί δεν σε καλύπτει μπορείς να αρχίσεις να αναβαθμίζεις ένα ένα ενισχυτή, ηχεία, πικάπ. Προτίνω λοιπόν ένα pro-ject genie 3 στα 250€ περίπου το οποίο και όμορφο είναι και αξιοπρεπέστατο για το μηχάνημα το aiwa που έχεις και για σαφώς κάτι καλύτερο αν επιλέξεις στο μέλλον να το αλλάξεις.
Δες απλά στο σύστημα αν έχει είσοδο είτε κοιτώντας πίσω για "Phono" είτε ελέγχοντας αν μπορείς να επιλέξεις το "Phono" πατώντας κάποιο κουμπί (όπως tuner, cd, aux κλπ). Αν όχι θα χρειαστείς και ένα προενισχυτή της τάξης των 50-100 ευρώ γιατί δεν θα μπορεί να συνδεθεί απ' ευθείας στο μηχάνημά σου.
Με το ποσό λοιπόν των 300€ θα είσαι υπερ-ευχαριστημένη να ακούσεις τα βινύλια που κληρονόμησες. Αν τώρα στο μέλλον θελήσεις καλύτερο ήχο, πρώτα θα χρειαστεί να αγοράσεις ενισχυτή και ηχεία και μετά κάποιο πικάπ.
Γενικά πιστεύω ενισχυτή και ηχεία πολύ ΟΚ, και πολύ καλύτερα από ότι έχεις τώρα, πέρνεις με 600-700€.
Αυτά και ελπίζω να μην σε μπέρδεψα

Reaction score
1.188

A τόσο καλά δλδ!!! Τα βινύλια είναι σίγουρα πάνω από 300 - 400. Κ είναι όλα μουσική που ακούω κ εγώ απλά ποτέ δεν την άκουσα από βινύλια.

Απλά θα πρέπει να καθυστερήσω λίγο την αγορά για να πάρω όλα τα παραπάνω!:102:

Πάντως για να ρωτάω όλα αυτά μάλλον είμαι διατεθειμένη να ανακαλύψω κ τον κόσμο των βινυλίων!! Έχω όμως πολύ δρόμο γιατί είμαι παντελώς άσχετη :103:
Βλέπεις λοιπόν ότι δεν ήταν και τόσο αφελής η ερώτησή μου. :128:

Μπορεί εσύ να είπες για πικάπ μόνο, αλλά το πικάπ για να παίξει χρειάζεται και ενισχυτή και ηχεία. Το κατάλαβα ότι δεν έχεις καθόλου ηχοσύστημα. Αλλά δεν είναι και τόσα πολλά όπως σού είπανε... Είναι κάτι λιγότερο.

Ένας ενισχυτής Yamaha RX-797 με ένα ζευγάρι ηχεία Klipsch RB-61 πάνε γύρω στα 800€
Ένα πικάπ Technics SL-1200 MKII με μια καλή κεφαλή το βρίσκεις γύρω στα 600€
Και αν θες και CD player σε πρώτη φάση μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντ' αυτού ένα DVD player των 50~100€

Οπότε χονδρικά με 1500€ είσαι Ο.Κ. διότι ο Yamaha έχει και ραδιόφωνο, έχει και είσοδο για πικάπ και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο.
Μέχρι και πάρτι μπορείς να κάνεις με το σύστημα που σού πρότεινα.

Reaction score
4.584

Αλκυονη 2 πραγματα ακομη. Σε ποια πολη μενεις? Ο χωρος που θ ακους μουσικη ποσα μετρα περιπου ειναι?

Reaction score
0

Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις γνώμες - συμβουλές - προτάσεις!

Στην Αλεξανδρούπηλη ζω. Ο χώρος πάντως δεν είναι κ τραγικά μεγάλος γύρω στα 50 τμ!

Reaction score
2

Γειτόνισα λοιπόν!!! μπράβο ρε Αλκυώνη τυχερή αλλά και μερακλού σε βρίσκω. Οτι χρειαστείς εδω είμαστε.

Reaction score
4.584

Λοιπον Αλκυονη η περιπτωση σου μοιαζει μ αυτον που βρηκε μια ροδα και μετα ξεκιναει να φτιαξει αυτοκινητο! :142:

Αν σ αρεσει η μουσικη και εφοσον βεβαια εχεις αρκετους δισκους βινυλιου μπορεις σιγα-σιγα να φταξεις ενα αξιοπρεπεστατο συστημα. Παντως χρηματα θα χρειαστουν περισσοτερα. Ο χωρος σου ειναι αρκετα μεγαλος και μπορεις να απολαυσεις την μουσικη. Καλο ειναι η θεση ακροαση σου να ειναι περιπου 2,5-3 μετρα απο τα ηχεια.

Για το πικαπ οι φιλοι σου δωσανε καποιες προτασεις. Θα χρειαστεις ενα phono stage εαν ο ενισχυτης δεν εχει. Για ενισχυτη δες τον XTZ που ειναι οικονομικος και καλος. Σιγουρα υπαρχουν κι αλλοι. Δεν ξερω αν ο συγκεκριμενος εχει ενσωματομενο και phono. Παντως ενα αξιοπρεπεστατο phono ειναι της Cabridge audio 640p. Κοστιζει καινουριο περιπου 150 ευρω. Εγω καποτε το βρηκα μεταχειρισμενο 100 ευρω. Για ηχεια θα σου προτεινα τα ROISTER STATUS 8,2. Κοστιζουν περιπου 800 ευρω. Πριν λιγο καιρο υπηρχε στο Media Markt Θεσ/νικης ενα τελευταιο ζευγαρι με τιμη προσφορας λιγο παραπανω απο 400 ευρω. Δεν ξερω ομως αν εξακολουθει να υπαρχει. Για τα συγκεκριμενα ηχεια μπορεις να διαβασεις με εκτεταμενη αναλυση απο το μελος του φορουμ Βασιλη Τσαντουλη στο "δοκιμες-συγκριτικα"

Οπως καταλαβαινεις η προταση μου για ηχεια και ενισχυτη θα σου κοστισει περιπου 1500 - 1600 ευρω. Με το πικαπ, κεφαλη, phono, καλωδια (ρωτα τον Kosta Koyia ξερει απ αυτα) θα ξεπερασεις τα 2.000 ευρω. Παντως το συστημα σου θα ειναι παρα πολυ καλο και θα το ζηλευουν πολοι που θα εχουν ξοδεψει πολυ περισσοτερα χρηματα.:142: Μελλοντικα μπορεις να εμπλουτισεις το θεμα "πηγη". Δηλαδη εκτος απο πικαπ να εχεις cd player η dac - media player και σκληρος δισκος με μουσικη σε flac. Αλλα μην αγχωνεσαι, σιγα-σιγα. Οταν θα ερθει εκεινος ο καιρος εδω ειμαστε να σε βοηθησουμε.

Reaction score
0

Γειτόνισα λοιπόν!!! μπράβο ρε Αλκυώνη τυχερή αλλά και μερακλού σε βρίσκω. Οτι χρειαστείς εδω είμαστε.
Α τώρα είδα ότι βρίσκεσαι στην Ξάνθη. Ενίοτε ζω κ εκεί λόγω σπουδών :102:

Reaction score
0

Λοιπον Αλκυονη η περιπτωση σου μοιαζει μ αυτον που βρηκε μια ροδα και μετα ξεκιναει να φτιαξει αυτοκινητο! :142:

Αν σ αρεσει η μουσικη και εφοσον βεβαια εχεις αρκετους δισκους βινυλιου μπορεις σιγα-σιγα να φταξεις ενα αξιοπρεπεστατο συστημα. Παντως χρηματα θα χρειαστουν περισσοτερα. Ο χωρος σου ειναι αρκετα μεγαλος και μπορεις να απολαυσεις την μουσικη. Καλο ειναι η θεση ακροαση σου να ειναι περιπου 2,5-3 μετρα απο τα ηχεια.

Για το πικαπ οι φιλοι σου δωσανε καποιες προτασεις. Θα χρειαστεις ενα phono stage εαν ο ενισχυτης δεν εχει. Για ενισχυτη δες τον XTZ που ειναι οικονομικος και καλος. Σιγουρα υπαρχουν κι αλλοι. Δεν ξερω αν ο συγκεκριμενος εχει ενσωματομενο και phono. Παντως ενα αξιοπρεπεστατο phono ειναι της Cabridge audio 640p. Κοστιζει καινουριο περιπου 150 ευρω. Εγω καποτε το βρηκα μεταχειρισμενο 100 ευρω. Για ηχεια θα σου προτεινα τα ROISTER STATUS 8,2. Κοστιζουν περιπου 800 ευρω. Πριν λιγο καιρο υπηρχε στο Media Markt Θεσ/νικης ενα τελευταιο ζευγαρι με τιμη προσφορας λιγο παραπανω απο 400 ευρω. Δεν ξερω ομως αν εξακολουθει να υπαρχει. Για τα συγκεκριμενα ηχεια μπορεις να διαβασεις με εκτεταμενη αναλυση απο το μελος του φορουμ Βασιλη Τσαντουλη στο "δοκιμες-συγκριτικα"

Οπως καταλαβαινεις η προταση μου για ηχεια και ενισχυτη θα σου κοστισει περιπου 1500 - 1600 ευρω. Με το πικαπ, κεφαλη, phono, καλωδια (ρωτα τον Kosta Koyia ξερει απ αυτα) θα ξεπερασεις τα 2.000 ευρω. Παντως το συστημα σου θα ειναι παρα πολυ καλο και θα το ζηλευουν πολοι που θα εχουν ξοδεψει πολυ περισσοτερα χρηματα.:142: Μελλοντικα μπορεις να εμπλουτισεις το θεμα "πηγη". Δηλαδη εκτος απο πικαπ να εχεις cd player η dac - media player και σκληρος δισκος με μουσικη σε flac. Αλλα μην αγχωνεσαι, σιγα-σιγα. Οταν θα ερθει εκεινος ο καιρος εδω ειμαστε να σε βοηθησουμε.
Δεν θα μπορούσες να το περιγράψεις καλύτερα :103:
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!! Θα τα ψάξω όλα αυτά που μου είπες!
Πάντα με γοήτευε το βινύλιο οπότε τώρα είναι ευκαιρία να το ψάξω λίγο περισσότερο :105:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.407
Members
38.697
Νεότερο μέλος
kkoumas