Αγορά Ενισχυτή πολυκαναλο ... τονιζοντας περισσοτερο το μουσικο κομματι

Reaction score
0
κατα αρχη καλησπερα σας, εκανα ενα ζαπινγκ στο site πρωτου ρωτησω για να μαζεψω πληροφοριες σχετικα με τις αγορες που θα κανω και χαθηκα. δεν ειμαι ειδικος γνωριζω ελαχιστα πραγματα χωρις να σημαινει πως δε λατρευω την μουσικη, συνεπως θα σας πω τι θελω και αν μπορειτε να με βοηθησετε ...

* θελω ενα συστημα πολυκαναλο κ οταν λεω συστημα ενοοω οτι εχω σκοπο να αγορασω τα παντα δλδ απο ενισχυτη μεχρι ολα τα ηχεια ξεχωριστα και οχι πακετο

γιατι; ...

α) ο πρωτος λογος που το χρειαζομαι ειναι η μουσικη ... ακουω ολη μερα, ναρκωτικο κυριολεκτικα, το τονιζω για να δωσω εμφαση στην ποιοτητα του ηχου που με ενδιαφερει ... και η ενταση επισης ... δλδ θελω να ακουω μουσικη στα χαμηλα και δυνατα αναλογος την ψυχολογικη διαθεση

β) ο δευτερος λογος ειναι οι ταινιες για υτο και ψαχνω πολυκαναλο συστημα, εδω δε θα αναφερω κατι παραπανω

στο θεμα ηχειων δε θα ανοιξω εδω θεματακι θα ανοιξω αργοτερα σε σχετικο section οταν αποφασισω συμφωνα με την βοηθεια σας εναν καλο ενισχυτη για ολα αυτα που ζητω ...

τιμή; για τον ενισχυτη 1200-1300-1400; καπου εκει μονο για ενισχυτη ... προςτο παρον ...

*δωματιο (σαλονι) 25 τετραγωνικα + ενας παραπλισιος μικρος χωρος 10 τετραγωνικων ..... (για τα watt κτλ ακουω αποψεις ...)

ευχαριστω εκτο προτερων για οπιαδηποτε απαντηση ... οτι αλλο θελετε να ρψτησετε εδω θα ειμαι ...

Reaction score
54
Απάντηση: Αγορά Ενισχυτή πολυκαναλο ... τονιζοντας περισσοτερο το μουσικο κομματι

1) pioneer lx53 2) denon 3310, 3311

Υπόψη βέβαια ότι κανένας πολυκάναλος δε δίνει έμφαση στο μουσικό κομμάτι, αλλά στο κινηματογραφικό, δε θα σε απογοητεύσουν και στη μουσική.

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά Ενισχυτή πολυκαναλο ... τονιζοντας περισσοτερο το μουσικο κομματι

ομορφα ! :) ... οταν εχετε παραπνω χρονο καθως εγω ψαχνω πληροφοριες για αυτα που προτινεται δωστε και καποια ετσι εξηγηση, επιχειρηματα πανω σε αυτα τ αμοντελα ... να ναφερω επισης οτι με ελκυει το ονομα "denon" γιατι ο πατερας μου προσφατα αγορασε τον denon avr a100 τον επιτειακο και ακουσα καλα λογια (ομως ειναι ακρειβο για μενα) ... οσον αφορα το θεμα μουσικης και πολυκαναλου συστηματος το εχω ξανα ακουσει λιγο απογοητευτικο αλα τεσπα κατι καλο μπορει να ξεχωριζει ...

Reaction score
0

ιουχχχ let me check ... θα κανω παραλληλα και search στο φορουμ ενα ενα τα μοντελα να δω τι ακουγεται ... ωραια

Reaction score
0

παιδια; μια ερωτηση για τον denon τον 3311 ..

1) ακουσα οταν αγορασε τον a100 για 6 terminals σε σχεση με τον 3311 εχει 2 για παραδειγμα τι ειναι ακρειβως αυτο ;;;

2) τα 120w ειναι δυνατα για τον χωρο μου; παραπανω απ αυτα πιστευω ξεκουφαινεσε ... αν για παραδειγμα το εχω αρκετες ωρες ανοικτο η στη διαπασον υπαρχει περιπτωση να καει; παραμορφωνει ο ηχος; δε θα μ αρεσε κατι τετοιο αν και ειναι και θεμα ηχειων ε;;;

μιλαω για την σειρα της denon αν εχετε κατι να προσθεσετε και για τα αλλα καλο θα ηταν ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Μέχρι στιγμής προκρίνω κάποιον Harman,όπως και ο Νίκος.

1) ακουσα οταν αγορασε τον a100 για 6 terminals σε σχεση με τον 3311 εχει 2 για παραδειγμα τι ειναι ακρειβως αυτο ;;;
Ρώτα αυτόν που το είπε να σου εξηγήσει τι είναι τα terminals γιατί πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.

Τα watt που ανακοινώνουν οι εταιρίες στην πλειοψηφία τους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθότι προσομοιάζουν μια ιδανική κατάσταση αντί μιας πραγματικής,για λόγους εντυπωσιασμού.Επίσης δεν παίζει ρόλο μόνο μόνο η ισχύς που ανακοινώνουν στα 8ohm αλλά και τι κανουν σε κάθε υποδιπλασιασμό του φορτίου.Η άυξηση της ισχύος υποδηλώνει πόσο ρεύμα είναι μπορεί να δώσει ο ενισχυτής,κοινώς πόσο ικανό είναι το τροφοδοτικό του.Το μάξιμουμ είναι διπλασιασμός της ισχός κάθε φορά που το φορτίο(δλδ η αντίσταση του ηχείου) πέφτει στο μισό της προηγούμενης.
Παράδειγμα:
8ohm-->100 watt
4ohm-->200 watt
2ohm-->400 watt
κ.ο.κ.

Η ένταση εξαρτάται κυρίως απο από ένα άλλο χαρακτηριστικό των ηχείων την ευαισθησία.Μετράται σε decibel και η αγγλική ορολογία είναι sensitivity.
Mας δείχνει τόσο πόσο δυνατά μπορεί να παίξει ένα ηχείο στο 1 μέτρο όταν του δίνουμε 1 watt σε φορτίο 8Ohm(δλδ η αντίσταση του ηχείου).

Reaction score
0

Μέχρι στιγμής προκρίνω κάποιον Harman,όπως και ο Νίκος.

Ρώτα αυτόν που το είπε να σου εξηγήσει τι είναι τα terminals γιατί πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.

Τα watt που ανακοινώνουν οι εταιρίες στην πλειοψηφία τους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθότι προσομοιάζουν μια ιδανική κατάσταση αντί μιας πραγματικής,για λόγους εντυπωσιασμού.Επίσης δεν παίζει ρόλο μόνο μόνο η ισχύς που ανακοινώνουν στα 8ohm αλλά και τι κανουν σε κάθε υποδιπλασιασμό του φορτίου.Η άυξηση της ισχύος υποδηλώνει πόσο ρεύμα είναι μπορεί να δώσει ο ενισχυτής,κοινώς πόσο ικανό είναι το τροφοδοτικό του.Το μάξιμουμ είναι διπλασιασμός της ισχός κάθε φορά που το φορτίο(δλδ η αντίσταση του ηχείου) πέφτει στο μισό της προηγούμενης.
Παράδειγμα:
8ohm-->100 watt
4ohm-->200 watt
2ohm-->400 watt
κ.ο.κ.

Η ένταση εξαρτάται κυρίως απο από ένα άλλο χαρακτηριστικό των ηχείων την ευαισθησία.Μετράται σε decibel και η αγγλική ορολογία είναι sensitivity.
Mας δείχνει τόσο πόσο δυνατά μπορεί να παίξει ένα ηχείο στο 1 μέτρο όταν του δίνουμε 1 watt σε φορτίο 8Ohm(δλδ η αντίσταση του ηχείου).
να 'σαι καλα ... οποτε αυτα θα τα ρωτησω οταν ερθει η ωρα των ηχειων ... ακουω πολυ για harman θα το ψαξω κ εγω οσο μπορω κ απ οτι φαινεται εκει θα καταληξω ...

*** θελω να ρωτησω και κατι αλλο στα πολυκαναλα συστηματα ... οταν θα ακουω μουσικη και δεν ua λειτουργουν side, back center κτλ θα δινει δυναμη στα μπροστα καλη ;;;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Λογικά ναι αλλά αυτό εξαρτάται απ την σχεδίαση του ενισχυτή.
Πάντως καλή θα ήταν η λύση να αγοράσεις κάποιον πιό οικονομικό AV ενισχυτή και να πάρεις έναν δικάναλό τελικό για να οδηγήσεις τα 2 κυρίως ηχεία..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
gperdik