Αγορά Ηχείων,,,και ενισχυτή?

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλο το πανέμορφο και χρήσιμο forum. Χθές διάβαζα κάποια υπάρχοντα topic για αγορά ηχείων με ενισχυτή και απ ότι κατάλαβα υπάρχουνε τα ενεργά ηχεία τα οποία δεν χρειαζοντε ενισχυτή?
Ειμαι σχετικά έμπειρος dj ως προς το παίξιμο έχω παίξει σε πολλά μαγαζιά. όμως κρέμασα τα κουστικά μου και έχω τωρα δυο cdj-200 και ενα μίκτη Behringer. Δεν ξέρω όμως από όλα τα καλούδια περί ενισχυτών + ηχείων.
Ερωτηση 1..Αν πάρω απ αυτά τα ενεργά ηχεία δεν χρειάζετε ενισχυτής?

Ερώτηση 2..Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια?
όχι τα πιο ακριβά αλλά όχι και της φθήνιας...Θέλω να καλύπτει ακόμα και για γαμους έξω πχ(γι αυτό σκέφτομαι να πάρω 4)..αλλά θε΄λω να ξεκινησω με τα δυο...ειναι λάθος αυτό? Ή πας σε 2 πιο δυνατά ή σε 4 πιο μικρής εντασης αλλά γύρω γύρω?

ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ

Reaction score
1.831
Απάντηση: Αγορά Ηχείων,,,και ενισχυτή?

εξαιρετικά!

όλα τα behringer είναι εξαιρετικού value for money μηχανάκια.

Στο μίκτη θα τα συνδέσεις?

Reaction score
0

αυτό ήθελα να ρωτήσω..μπορώ να τα συνδέσω στο μίκτη ?

ο μίκτης...
http://www.behringer.com/EN/Products/DJX750.aspx

δεν υποστηρίζει να συνδεθούν πάνω του ηχεία

όπως προείπα ειμαι νυχτωμένος σε ενισχυτές ηχεία

επίσης για πάρτυ σε σπίτι (πχ) τα 2 καλύπτουνε πχ για 100 άτομα? η θα κουφαθούμε όλοι παρέα :137:

Καπου διάβαζα να βρώ 15αρια αλλιώς θα χρειστώ και sub...ισχύει??

Reaction score
1.831

αυτό ήθελα να ρωτήσω..μπορώ να τα συνδέσω στο μίκτη ?

ο μίκτης...
http://www.behringer.com/EN/Products/DJX750.aspx

δεν υποστηρίζει να συνδεθούν πάνω του ηχεία

όπως προείπα ειμαι νυχτωμένος σε ενισχυτές ηχεία

επίσης για πάρτυ σε σπίτι (πχ) τα 2 καλύπτουνε πχ για 100 άτομα? η θα κουφαθούμε όλοι παρέα :137:

Καπου διάβαζα να βρώ 15αρια αλλιώς θα χρειστώ και sub...ισχύει??
ο μίκτης σου δεν έχει ενισχυτή μέσα (όπως οι περισσότεροι), παίρνει όμως ενεργά ηχεία όπως φαίνεται και από το typical hook up κάτω κάτω στο λινκ που έβαλες.

Σχετικά για το αν θα σε καλύπτουν ή όχι δε μπορώ να το ξέρω, εξαρτάται από το χώρο και από τη διαρύθμιση του, αλλά και από την επιθυμητή ένταση (άλλο ροκ-μέταλ-αλκοολ στο φουλ και άλλο lounge με χαβιαροκαναπεδάκια) :126:

Reaction score
0

ηλίθια ερώτηση αλλά αν δε ρωτήσεις δεν μαθαίνεις...που θα συνδεθούνε δεν βλέπω έξοδο!!!

τα καλώδια των ηχείων είναι σε RCA?

και η τελευταία ερώτηση..θα χρειστώ sub?..αν είναι να πάρω 15αρια και να μην χρειαστώ καλύτερα...

Reaction score
0

επίσης πως σου φαίνεται το setup είναι τουλάχιστον average που λέμε?

μιλάω για παρτυ με δυνατά την μουσικη(οχι να κουφαθουμε)..με απόλα κυριως μπιτάκια

Reaction score
1
Να σου πω την μαυρη μου αληθεια τους μικτες της συγκεκριμένης εταιρείας δεν τους θεωρώ αξιόπιστους.Το σετάκι καλό δείχνει για μέτρια πάρτυ(εως 80 άτομα Max).Η σύνδεση στο μικτη θα γίνει στο master του με καλώδια xlr σε rca.Xlr απο το ηχείο και rca στο μίκτη.

Reaction score
0

σε ευχαριστώ...το δεύτερο ηχείο συνδέτεαι από την έξοδο του πρώτου..φαντάζομαι?

αρα μετά ένας καλύτερος μίκτης θα είναι καλύτερα ..το διάβασα ότι δεν παράαγει και τον καλύτερο ήχο..(οτι πληρώνεις παίρνεις)

αλλη μια ερώτηση αν αργότερα αποκτήσω 4 ηχεία ανεβαίνουν και τα άτομα?

2ον με τα 12αρια θα χρειαστώ και sub?

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Αγορά Ηχείων,,,και ενισχυτή?

σε ευχαριστώ...το δεύτερο ηχείο συνδέτεαι από την έξοδο του πρώτου..φαντάζομαι?

αρα μετά ένας καλύτερος μίκτης θα είναι καλύτερα ..το διάβασα ότι δεν παράαγει και τον καλύτερο ήχο..(οτι πληρώνεις παίρνεις)

αλλη μια ερώτηση αν αργότερα αποκτήσω 4 ηχεία ανεβαίνουν και τα άτομα?

2ον με τα 12αρια θα χρειαστώ και sub?
Μπορείς να συνδέσεις ηχειο με ηχειο με xrl-xlr ή κάθε ηχείο ξεχωριστά σε κάθε είσοδο στο master in του μίκτη(καλύτερα έτσι για να παιζει left right αλλίως θα παιζει μόνο στο ενα).
Τα άτομα στα έδωσα ενδεικτικά.Δεν είναι απαραίτητο να έχεις 4 ηχεια.Μπορείς πχ και με 2 SX300 της ELECTROVOICE να καλυψεις περισσότερο χώρο.Κατ’εμέ πάλι στα 12αρια το sub ειναι απαραίτητο αλλα μην ξεχνας οτι ετσι θα χρειαστείς και crossover.

Reaction score
0

κατσε με μπερδεύει η συνδεσμολογία με RCA που λές. έχουμε ενα master από το οποίο φεύγει το RCA σε ένα ηχείο. Για το 2ο από που?

να ζρησιμοποιήσω δλδ τα άλλα main outputs του μίκτη? έχει MASTER, BOOTH και TAPE...

Reaction score
0

αρα το στο master out πρέπει να παίξει διακλαδωτής(αν το λεω σωστά) ?για να βάλω δύο ηχεία άρα 2 RCA?

H ενοείς μονά RCA?ένα στο right ένα στο left

Tέλος οι βάσεις είναι ίδιες για όλα? Αυτή θα κάνει για τα ηχεία που είπα επάνω δλδ?

http://www.prostage.gr/page/default.asp?id=24&la=1&prID=6800

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Αγορά Ηχείων,,,και ενισχυτή?

H ενοείς μονά RCA?ένα στο right ένα στο left

Ακριβώς!Και το καθε ενα απο αυτα θα καταληει σε xlr που θα μπει στο καθε ηχειο.

Tέλος οι βάσεις είναι ίδιες για όλα? Αυτή θα κάνει για τα ηχεία που είπα επάνω δλδ?

Γραφει οτι σηκωνει εως 30 kg αρα λογικα θα ειναι οκ.

Reaction score
1.153

Από το master out του μίκτη θα φύγουν 2 rca (1 για το left και 1 για το right) και θα πάνε στην xlr είσοδο του κάθε ηχείου.Προτείνω να χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε DI,ειδικά αν το μήκος των καλωδίων είναι μεγάλο.
http://www.behringer.com/EN/Products/DI20.aspx
το εν λόγω DI είναι διπλό οπότε με ένα τεμάχιο κάνεις δουλειά.Από τις 2 εξόδους του DI πας στα ηχεία με καλώδια XLR-XLR (ένα σε κάθε ηχείο) και είσαι κομπλέ.Τα παραπάνω αφορούν χρήση 2 ηχείων.Αν θες να βάλεις 4, τότε θα χρειαστείς άλλα 2 καλώδια XLR-XLR που θα συνδέσουν τα ηχεία μεταξύ τους ανα ζεύγη.Τα ηχεία που έβαλες στο link έχουν line out οπότε μπορείς να πας από το ένα στο άλλο.Αν θες και sub,χρειάζεσαι crossover το οποίο θα μπει μετά το DI και οι hi έξοδοί του θα πάνε πάλι στα ηχεία όπως παραπάνω και οι low στο(στα) sub.Ήμουν όσο πιο σαφής μπορούσα.:605:

Reaction score
0

Πιο σαφής δεν μπορούσες να είσαι ..σε ευχαριστώ πολύ όπως και τα παδιά πιο πάνω για το χρόνο τους!!!!

Σας ευχαριστώ

Reaction score
0

640 ε με δύο βάσεις μαζί..καλή η τιμή για τα 15"αρια ή φαρμακείο?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik