Αγορά απο Αμερική: τι πληρώνουμε?

Reaction score
245
Σε περιπτωση που εχει βρει καποιος ενα r/cd απο αμερικη(380 δολαρια εκει) και θελει να το φερει ΕΛΛΑΔΑ τι ποσο θα εχει τελικα δωσει εως να το παρει στα χερια του μαζι με φορους courier κτλ?

Reaction score
1
Re: Αγορα απο Αμερικη τι πληρωνουμε?

Το ποσό που θα πληρώσεις σε φόρους κ λοιπά έξοδα δεν είναι στάνταρ αλλά μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο για την παραγγελία σου (κ 150 ευρώ).

Αποφεύγεις οπωσδήποτε τις εταιρείες courrier γιατί τα δίνουν εργολαβία σε εκτελωνιστές, δηλώνεις προτίμηση να σου σταλεί με Αμερικάνικα Ταχυδρομεία και στη συσκευασία να γράψουν gift.

Reaction score
245
Απάντηση: Re: Αγορα απο Αμερικη τι πληρωνουμε?

Το ποσό που θα πληρώσεις σε φόρους κ λοιπά έξοδα δεν είναι στάνταρ αλλά μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο για την παραγγελία σου (κ 150 ευρώ).

Αποφεύγεις οπωσδήποτε τις εταιρείες courrier γιατί τα δίνουν εργολαβία σε εκτελωνιστές, δηλώνεις προτίμηση να σου σταλεί με Αμερικάνικα Ταχυδρομεία και στη συσκευασία να γράψουν gift.
Δηλ. αν γραψει επανω οτι ειναι giftακι γλυτωνουμε τους φορους?

Reaction score
41
Απάντηση: Αγορα απο Αμερικη τι πληρωνουμε?

Gift και αξία κάτω από 40$
ΠΧ ας γράψει Gift, value 38$

Πρόσεξε...
Οι ραδιοφωνικοί δέκτες στην Αμερική έχουν άλλο "βήμα" στην αναζήτηση.....

Reaction score
1.554

Στην περίπτωση που σταματήσει στο τελωνείο υπολόγισε ενα +40% επι του αναγραφόμενου ποσού (τιμή προιόντος + ταχυδρομικά). Αν καταφέρεις να συνενοηθείς και ο πωλητής γράψει στο πακέτο spare parts (το gift πλέον δε περνάει) και συνολική αξία κοντά στα 50-60 $$ για να είναι πιο ρεαλιστικό ενδέχεται να τη σκαπουλάρεις...

Reaction score
41
Απάντηση: Re: Αγορα απο Αμερικη τι πληρωνουμε?

Στην περίπτωση που σταματήσει στο τελωνείο υπολόγισε ενα +40% επι του αναγραφόμενου ποσού (τιμή προιόντος + ταχυδρομικά). Αν καταφέρεις να συνενοηθείς και ο πωλητής γράψει στο πακέτο spare parts (το gift πλέον δε περνάει) και συνολική αξία κοντά στα 50-60 $$ για να είναι πιο ρεαλιστικό ενδέχεται να τη σκαπουλάρεις...

To gift περνάει!
Δοκιμασμένο πριν από ένα μήνα από μένα.
Σε 2 πακέτα, ογκώδη, από Ιαπωνία!!
Απλά τα έλαβα σε διαφορετικές ημερομηνίες για "τελωνιακή" ασφάλεια!!
Το σωστό είναι να ΜΗΝ βάλουν απόδειξη αγοράς μέσα στο κουτί (δέμα) που θα δείχνει την πραγματική αξία....
Αλλά μετά πρέπει να ξέρεις επιβεβαιωμένα ότι ο πωλητής είναι αξιόπιστος!!

Reaction score
0

Λοιπόν,ακου να δείς τι πλήρωσε ενα κολλητάρι μου.Παράγγειλε απο Αμερική το JVC KD AVX 44(KAMELEON) και πλήρωσε 280ευρώ για την παραγγελία μαζί με τα ταχυδρομικά και αλλα 100ευρώ εδω στην Ελλάδα για τελωνείο.Σύνολο 380ευρώ.(Δέν το είχε δηλώσει σα δώρο.Κακώς γιατι όταν πήγε να το παραλάβει απο τα ΕΛΤΑ,ο υπάλληλος του είπε ότι αν το είχε δηλώσει ώς δώρο δεν θα έδινε μια!) Αλλά πρόσεξε θα ζητήσεις να σου το στείλουνε ΜΟΝΟ ΜΕ U S P S,και επίσης θα τους πείς να το στείλουνε ώς δώρο..

VG

Reaction score
0
Αν σε πιασει το τελωνειο υπολογίζεις μια ελαχιστη χρεωση 19%(οσο ο ΦΠΑ δηλαδη) επι του τιμολογιου,συν τα αλλα εξοδα.Αν δεν υπαρχει τιμολογιο μεσα, υπολογίζουν προχείρως με κατι λιστες που εχουν.

Υπάρχουν παντως καποια ειδη που εξαιρουνται και ας ειναι απο ΗΠΑ,βιβλία,pc parts,ξερει κανεις ποια ακριβώς είναι;

Reaction score
41
Απάντηση: Αγορά απο Αμερική: τι πληρώνουμε?

Ούτε τα βιβλία εξαιρούνται.....
Από ό,τι θυμάμαι ο Μιχάλης (giotamike) είχε πληρώσει μια φορά για βιβλία.....
Ας περιμένουμε να μας ενημερώσει!

Reaction score
245
Απάντηση: Αγορα απο Αμερικη τι πληρωνουμε?

Σε "κόβω" για P88RSII ή κάνω λάθος???
Κοντα επεσες φιλτατε:116:.
PIONEER DEH P9800BT.Το θελω για εναν γνωστο μου εδω κατω στα κυθηρα γιατι εχει την τρελα με την εγχρωμη οθονη του.Ειδε το δικο μου που πουλησα σε εναν κολητο μου και θελει το ιδιο,το οποιο ομως δεν το βρεισκουμε στην ΕΛΛΑΔΑ αφου σταματησε η παραγωγη του.Το βρεικαμε στην αμερικη και πρεπει να το φερουμε στη ζουλα που λεμε, αφου εκει το εχουνε 400$ δηλ 280 ευρω περιπου.Εδω στην ΕΛΛΑΔΑ κατω απο 670 ευρω δεν υπαρχει πουθενα.Οσο για το βημα του ραδιοφωνου το τσεκαραμε και ειναι οκ αφου το ιδιο r/cd στην αμερικη το λενε PREIMER P980BT (με αμερικανικο βημα στο δεκτη σταθμων) και οχι PIONEER P9800BT(ευρωπαικος βηματοδοτης σταθμων:137:).Το θεμα ειναι να την κανουμε την δουλεια χωρις να μας παρουνε χαμπαρι και πεσει κανενα χοντρο χαρατσι σε τελωνεια κτλ.

VG

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αγορα απο Αμερικη τι πληρωνουμε?

Κοντα επεσες φιλτατε:116:.
PIONEER DEH P9800BT.Το θελω για εναν γνωστο μου εδω κατω στα κυθηρα γιατι εχει την τρελα με την εγχρωμη οθονη του.Ειδε το δικο μου που πουλησα σε εναν κολητο μου και θελει το ιδιο,το οποιο ομως δεν το βρεισκουμε στην ΕΛΛΑΔΑ αφου σταματησε η παραγωγη του.Το βρεικαμε στην αμερικη και πρεπει να το φερουμε στη ζουλα που λεμε, αφου εκει το εχουνε 400$ δηλ 280 ευρω περιπου.Εδω στην ΕΛΛΑΔΑ κατω απο 670 ευρω δεν υπαρχει πουθενα.Οσο για το βημα του ραδιοφωνου το τσεκαραμε και ειναι οκ αφου το ιδιο r/cd στην αμερικη το λενε PREIMER P980BT (με αμερικανικο βημα στο δεκτη σταθμων) και οχι PIONEER P9800BT(ευρωπαικος βηματοδοτης σταθμων:137:).Το θεμα ειναι να την κανουμε την δουλεια χωρις να μας παρουνε χαμπαρι και πεσει κανενα χοντρο χαρατσι σε τελωνεια κτλ.
Κοιτα,και κανονικο τελωνειο να περασει νομιζω οτι πανω απο 400€ δεν θα πιασει τελικα.Οποτε κανετε οτι ειναι να κανετε για να το αποφυγετε,και στην χειροτερη το αγοραζετε ουτως ή αλλως πολυ φτηνοτερα.

Reaction score
0

Παιδιά πριν από 2 χρόνια, έφερα το Ρ9800ΒΤ από ebay.com με $380 τότε και είχε Αμερικάνικο βήμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν ξεκλειδώνει όπως με ορισμένα Clarion. Mε μπέρδεψε και εμένα το ότι το μοντέλο είχε την ίδια ονομασία και στην Ευρώπη και την πάτησα.

Το βρήκα από το Paypal που είχα κάνει την πληρωμή 3/7/2006:

Item # : 110003647506
Item Title : Pioneer DEH-P9800BT Car Radio Stereo CD/MP3/WMA NEW
Qty : 1
Price : $353.99 USD
Subtotal : $353.99 USD
Shipping & Handling (includes any seller handling fees): $28.99 USD
Shipping Insurance (optional): --
Total: $382.98 USD

Reaction score
0
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
ΠΑΡΕΙΓΕΙΛΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΝΙΚΕ ID ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ 145 ΕΥΡΟ + 9,90 ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ....
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΑΓΓΛΙΑ , ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΦΘΗΝΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ... 9,90 ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ... ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ......
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Reaction score
0

Εξαρτάται αν στο έστειλε με invoice (απόδειξη) η σαν gift (δώρο). Αν έχει invoice ίσως να εκτελωνιστεί με το ποσό που αναλογεί στο συγκεκριμένο είδος. Πάντως το πολύ 20-25 θα είναι λογικά το τελωνείο.

Reaction score
245
Απάντηση: Re: Αγορά απο Αμερική: τι πληρώνουμε?

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
ΠΑΡΕΙΓΕΙΛΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΝΙΚΕ ID ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ 145 ΕΥΡΟ + 9,90 ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ....
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ Η ΑΓΓΛΙΑ , ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΦΘΗΝΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ... 9,90 ΕΧΕΙ ΥΠΟΨΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ... ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ......
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
απο που τα παραγκειλες?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Αγορά απο Αμερική: τι πληρώνουμε?

απο που τα παραγκειλες?
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΔΙΑΦΕΡΟΝ
ΤΑ ΠΑΡΕΙΓΕΙΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΙΚΕID.COM
TOUS ΕΣΤΕΙΛΑ ΕΜΑΙΛ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΤΑ 154,90 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ...
ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΩ... ΕΨΑΞΑ ΣΤΟ ΣΙΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ...

Reaction score
0
ΕΧΩ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΝΑ JVC AVX44 DVD ΑΞΙΑΣ 290 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΕΤ ΗΧΕΙΑ PIONEER ΑΞΙΑΣ 70 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 430 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΟΧΙ ΚΟΥΡΙΕΡ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΧΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ ,ΜΟΝΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΖΟ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ?ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙ GIFT .

Reaction score
2
Δεν πάει να έγραφε και gift ή ακόμα και "ουρανοκατέβατο" ο εκτελωνισμός πλέον ισχύει σε όλα.Πάρε ένα τηλέφωνο στο τμήμα εισαγωγών της FEDEX ή της UPS για να πάρεις μια εικόνα του κόστους.Με έναν πρόχειρο υπολογισμό δεν νομίζω να πληρώσεις πάνω από 150 ευρώ για τον εκτελωνισμό.

Καλά ρε φίλε!JVC DVD και pioneer ηχεία και τα πήρες από Αμερική?Τόσα καταστήματα έχει η Ευρώπη!Κρίμα είναι να πληρώσεις τόσα λεφτά στον εκτελωνισμό.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Αγορά απο Αμερική: τι πληρώνουμε?

ΕΧΩ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΝΑ JVC AVX44 DVD ΑΞΙΑΣ 290 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΕΤ ΗΧΕΙΑ PIONEER ΑΞΙΑΣ 70 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΧΩ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 430 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΟΧΙ ΚΟΥΡΙΕΡ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΧΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ ,ΜΟΝΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΖΟ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ?ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙ GIFT .
Είσαι σίγουρος ότι το DVD θα παίζει? Είναι region-free? Επίσης το ράδιο έιναι European version ή είναι USA version και θα πιάνει μόνο τους μονούς σταθμούς?

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.143
Members
38.415
Νεότερο μέλος
arishonda