Αγορά βιντεοκάμερας

Reaction score
0
Γεια σε όλους!

Ψαχνω να αγόρασω μια Full hd βιντεοκάμερα και δεν ξερω τι να πρωτοεπιλέξω.
Η κάμερα που ψάχνω θελω να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
1. Να είναι Full HD 1920x1080.
2. Να κάνει καλή λήξη ακόμα και σε χαμήλο φωτισμό.
3. Να έχει κάλο ήχο (κατι απαραίτητο για μένα μιας και είμαι μούσικος και θέλω να βιντεοσκοπώ συναυλιες και τις προβες με το συγκρότημα.)

Εγώ μετά από πολύ ψάξιμο βρηκα τις δυο παρακάτω καμερες:

1.

http://www.skroutz.gr/s/427872/Sony-HDR-PJ200.html

2.

http://www.skroutz.gr/s/430938/Sony-HDR-PJ260.html

Και οι δυο κάμερες έχουν ότι χρειάζομαι (δεν ξερω βεβαια αμα η πρώτη εχει ενσωματωμένα ηχεία) και ιδικα η πρωτη δεν ξεφευγει πολυ. Από λέφτα δεν θέλω να ξεπεράσω τα 350 ευρο.

Από τις παραπάνω καμερες ποια θα προτείνατε εσείς?
Και πέρα από τις παραπάνω κάμερες, έχετε να μου προτείνεται κατι άλλο σε αυτα τα λεφτα?

Ευχαριστώ

Reaction score
54
Απάντηση: Αγορά βιντεοκάμερας

Κώστα θέτεις και εσύ ένα πολύ συνηθισμένο ερώτημα, που τις περισσότερες φορές δεν παίρνει απάντηση.
Απλά, όπως με 300 ευρώ δεν παίρνουμε high end ενισχυτή, αλλά έναν για να κάνουμε τη δουλειά μας, το ίδιο ισχύει και στην εικόνα. Συμβιβαζόμαστε και ξεχνάμε τους χαμηλούς φωτισμούς, αν δεν θέλουμε πολύ θόρυβο.
Ενσωματωμένα ηχεία σε κάμερα; Συνήθως έχουν ένα στοιχειώδες μεγαφωνάκι, για πρόχειρες θεάσεις-ακροάσεις on camera. (Πού να χωρέσουν άλλωστε τα ηχεία;)
Ως μουσικός χρειάζεσαι ακουστικά συνδεδεμένα στην κάμερα και ένα καλό εξωτερικό μικρόφωνο και ακόμα καλύτερα εξωτερικό μείκτη κλπ....σταματάω εδώ γιατί ανεβαίνουμε οικονομικά.

Αν περιορίσεις τις απαιτήσεις σε λογικά επίπεδα, οι Sony, Panasonic, Canon, Jvc ξέρουν καλά τι εστί κάμερα και value for money.
Γκούγκλισε λίγο τα μοντέλα που σε ενδιαφέρουν. Τα συγκεκριμένα δεν έχουν λάβει και τις καλύτερες κριτικές, ό,τι και αν σημαίνει ή δεν σημαίνει αυτό.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.239
συμφωνω με τον ανωτερω...

ισως να εβλεπες κατι σε dslr η 4/3 , εστω κ mtx με τα χρηματα που διαθετεις?

Reaction score
38
Απάντηση: Re: Αγορά βιντεοκάμερας

Αυτή που ψάχνεις είναι μάλλον η SANYO Xacti hd2000, και να γιατί:
α. Image sensor, 1/2,3" (αρκετά μεγάλος σε σχέση με αυτούς που "φοράνε" οι κάμερες που κοιτάς) με καλή απόδοση σε χαμηλό φωτισμό
β. Λήψη έως και 1080 60p (full hd) (απο τις πρώτες με 1080 60p)
γ. Εξαιρετικός ήχος με τα ενσωμετωμένα μικρόφωνα (στέρεο) (για την κατηγορία της), κι αν δεν σ' αρέσει,
δ. Είσοδος 2,5mm για εξωτερικό μικρόφωνο
ε. Εξοδος 3,5mm ακουστικών όπου μπορείς να συνδέσεις και ενεργά ηχεία/ενισχυτή
στ. Μπαταρία 1900 mah
ζ. Πολύ ικανοποιητική και σαν φωτογραφική μηχανή (12 Μpixel)
η. Ενσωματωμένο αναδιπλούμενο φλάς
θ. Χειροκίνητες ρυθμίσεις εκτός από αυτόματη.
ι. Φακός εστιακή απόσταση (f): 6.3mm-63mm (10x optical zoom) και 2x digital zoom.
διάφραγμα F απο 1.8-2.5
Την συγκεκριμένη την έχω σε χρήση περίπου δύο χρόνια και την γνωρίζω καλά. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη στην αγορά αλλά η τελευταία τιμή που κυκλοφορούσε ήταν γύρω στα 350 Ευρώ. Αν δεν υπάρχει σου προτείνω να δεις άλλα μοντέλα της SANYO. Αν δεν σε ικανοποιούν σου πουλάω την δική μου με επιπλέον προίκα (εξτρά).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.174
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe