Αγορά ενισχυτή για ηχεία focal chorus 807 v

Reaction score
18
Καλημέρα σε όλους σας,
Σκέφτομαι να αγοράσω τα παραπάνω ηχεία τα οποία θα τοποθετηθούν πάνω σε σταθερό, ανοιχτό, βαρύ έπιπλο σε χώρο εμβαδού 30 τμ και σε απόσταση ακρόασης 2,5 m περίπου.
Προβληματίζομαι στην αγορά ενισχυτή, καθώς είμαι αδαής με το σπορ.
Πηγή θα είναι αποκλειστικά πικάπ Technics SL1200 MK5 με κεφαλή BENZMICRO MC20E2 και ίσως κάποιο φθηνό radio tuner.
Η μουσική που ακούω είναι rock και heavy metal.
Το συνολικό ποσό που σκοπεύω να διαθέσω είναι από κοντά στα 1500 €.
Μια ενδιαφέρουσα πρόταση που μου έγινε είναι η παρακάτω:

http://www.arcam.co.uk/products,FMJ,Integrated-Amplifiers,A19.htm

Περιμένω τις γνώμες σας

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.139
Βοήθησε την κατάσταση, να βγει μια άκρη. Πόσο έχουν λιανική τα 807V;

Reaction score
996
Περί ηχείων:
Μην πάρεις ηχεία που δεν έχεις ακούσει. Ιδανικά, θα πρέπει να τα ακούσεις στο χώρο σου.
Αν είσαι εκτός Αθηνών (ακόμα πιο δύσκολο), πάρε τηλέφωνο από μεσοβδόμαδα αντιπροσώπους και κατέβα το Σάββατο να ακούσεις 2-3 ηχεία με ενισχυτές ίδιας ισχύος με αυτόν που αντέχει η τσέπη σου..

Το Stereophile έχει καλό review για τα Focal, είναι ευαίσθητα, ευκολοοδήγητα αλλά ο Atkinson γράφει ότι θέλουν προσεκτικό ταίριασμα με ενισχυτή και πηγή επειδή είναι τονισμένα ψηλά.

Περί ενισχυτή:
Ο Arcam σαν χαρακτήρας είναι λίγο laid back για το είδος της μουσικής που ακούς και ολιγόβατος (2x50 νομίζω).

Ο NAD 356 είναι μια καλη και value for money λύση. Σκέψου επίσης και για μεταχειρισμένα από κάποιο μαγαζί ή από τις αγγελίες όπου κυκλοφορούν διάφορα καλά κομμάτια. Μπορείς να βρεις μηχανάκι μία κατηγορία πάνω.

Αυτά. Μην πάρεις κάτι που δεν έχεις ακούσει, θα μπεις σε παραπάνω έξοδα στη συνέχεια. Good luck.

Reaction score
3.972
H κεφαλή που χρησιμοποιείς έχει χαμηλό σήμα εξόδου και είναι κινητού πηνίου, οπότε χρειάζεσαι έναν καλό προενισχυτή της κεφαλής.

Υπάρχει ή ψάχνεις λύση ενσωματωμένη στον ολοκληρωμένο ενισχυτή?

Reaction score
18
Σχετικά με την προενίσχυση του σήματος της κεφαλής δεν έχω προενισχυτή. θα με ικανοποιούσε οποιαδήποτε λύση αρκεί να μην ξεφεύγει από το οικονομικό όριο.
Σχετικά με την ακρόαση των ηχείων, μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να το κάνω αφού είμαι επαρχία αν και πιστεύω ότι αν καταλήξω κάπου θα το αποτολμήσω...

Reaction score
666
Η Benz micro MC 20E2 είναι υψηλής εξόδου 2.2 mv άρα με ένα ΜΜ phono θα είναι ΟΚ.
Η Benz micro MC 20E2 L όμως είναι χαμηλής εξόδου 0.5 mV και χρειάζεται phono για MC κεφαλές.

Reaction score
11
καλησπερα σας,

επειδη ειμαι και εγω στο ψαξιμο στην ιδια περιπου κατηγορια ενισχυτη και για τα ιδια ακουσματα.ο naim 5ι θα ειναι πιο καταλληλος σε σχεση με τον arcam?κοιταζα και για τον xtz class a100d3.Επισης διαβαζω καλα reviews και για τον νεο rotel ra12

Reaction score
996
Το merge Naim - Focal έγινε το 2011.
Το 807V κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 2007.
Το ότι έγιναν merge, δεν σημαίνει ότι τιούναραν όλα τα προϊόντα που ήδη κυκλοφορούσαν και μεταξύ τους.

Reaction score
50
Ένα nait 5ι-2 που το βρισκεις 800-900 ευρω και έχει κυκλοφορήσει 2013 από την-πλέον-Focal&co, σιγουρα θα έχει παίξει με καποια focal στην περιοδο του development!

Reaction score
3.972
Ένα nait 5ι-2 που το βρισκεις 800-900 ευρω και έχει κυκλοφορήσει 2013 από την-πλέον-Focal&co, σιγουρα θα έχει παίξει με καποια focal στην περιοδο του development!
Mη παίρνεις και όρκο.
Το nad που πρότεινε κάποιος είναι οκ, σιγουράκι και ολοκαίνουργιο.;)

Reaction score
50
Mη παίρνεις και όρκο.
Το nad που πρότεινε κάποιος είναι οκ, σιγουράκι και ολοκαίνουργιο.;)
κοιτα ναι ορκο εννοειται δεν παιρνω απλα το βρισκω δυσκολο οι αγγλαρες στο salisbury να θέλουν να τεσταρουν το καινουργιο τους nait και να πηγαινουν στο πλησιεστερο richer sounds να αγοράσουν B&W ας πουμε!!

ενταξει γενικά κουβέντα να γινεται είναι, (και μονο επειδη ο φιλος λεει πως δεν θα παει για ακροαση..) στην οποία συμμετεχω μονο και μόνο επειδη έχω ακουσει πολλους focal+naim συνδιασμους και ηταν μια χαρά, επισης το 5ι το εχω σε πολλη μεγαλη εκτιμηση, κυρίως επειδη αποτελεί τη βάση για το unity το οποίο παιζει φοβερά με ο,τι ηχεία και αν το έχω ακούσει..

κατα τα αλλα για τα nad και τα arcam δεν έχω αποψη, δυσκολα πάντως θα καταφερεις να τα ακουσεις μαζι με focal σε περιβαλλον ακροασης μαγαζιου

Reaction score
666
Αν δεν μπορεί να ακούσει τα προς αγορά μηχανήματα καλύτερα να μην τα αγοράσει καθόλου. Όχι τυφλές αγορές διότι και το αντίτιμο είναι υψηλό αλλά και μηχανήματα αναπαραγωγής ήχου δεν αγοράζουμε κάθε μέρα.

Reaction score
18
Συμφωνω απολυτα με τον comtal για τα περι ακροασης, δεν ειναι να παιρνεις γουρουνι στο σακι. Εγω ξεκινησα το θεμα με τα συγκεκριμενα ηχεια επιλεγοντάς τα κυρίως για το ότι θεωρώ οτι μπορουν να καλυψουν το χώρο μου και για το οτι τα θεωρω ομορφα στην εμφάνιση. Δεν αποκλειω κάποια αλλη προταση, αλλά από κάπου πρεπει να κανω μια αρχη.
Τωρα, για μας στην επαρχια το να κατεβουμε στην Αθηνα να ακουσουμε καποια συστηματα προυποθετει οτι πρεπει να αφιερώσουμε τουλάχιστον τρεις μερες, μεταφορικα εξοδα, εξοδα διαμονης κλπ, οποτε για να κατεβω Αθηνα πρεπει να εχω καταληξει σε δυο τρια max συστηματα και να επιλεξω ενα απο αυτα θελωντας και μη.
Αυτο που με απασχολει κυριως ειναι η τεχνικη δυνατοτητα καλυψης του χωρου, άρα δεκτες οποιες αλλες προτασεις και για ηχεια.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Ως αιρετικός προτείνω την αγορά ενεργών ηχείων και προενισχυτή. 'Ενα ζεύγος ADAM A8X θα σου κοστίσει λίγο πάνω από τα 1200€ Ένας προενισχυτής απλός με MM/MC είσοδο όπως ο Dynavox TPR-2 κάπου στα 200€. ΚΑι έτσι με 1400€ έχεις φτιάξει ένα καταπληκτικό σύστημα.

Reaction score
156
μην παρεις καινουργια μηχανηματα!Ξεκινα με μεταχειρισμενα υπαρχουν πολλα σε αριστη κατασταση!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.105
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON