Αγορά ενισχυτή για πικαπ

Reaction score
20
Καλησπερα σας
Θα ήθελα να με συμβουλέψετε μιας και δεν βρίσκω κατι μεταχειρισμενο ,για αγορά δικά άκου ενισχυτή κατά κύριο λόγο για πικαπ .πικαπ εχω το technics sl2000 και ηχεία klipsch r51m
.εχω ταβάνι τα 300 ευρώ …οποία βοήθεια δεκτή …

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.503
Για να σου προτείνει κάποιος ένα phono stage, θα πρέπει να ξέρει ποια κεφαλή "φοράει" το πικ απ σου.

Reaction score
20
Τωρα το πηρα μεταχειρισμενο το πικαπ .φοραει μια παλιά κεφαλή αλλα μετά την αφορά του ενισχυτή θα αλλαχτεί …δεν εχω αποφασίσει ακόμα ποια αλλα κάποια audio technica vfm με max 120-130

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.503
Ναι, ΟΚ, μοντέλο Audio Technica VFM, δεν υπάρχει. :)

Θα πρέπει να γράψεις συγκεκριμένο μοντέλο, έτσι ώστε να γίνουν γνωστά τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά της και να σου προταθεί ένα εύρος phono stages που να ταιριάζουν με αυτά.

Οπότε, κατέληξε στο μοντέλο της κεφαλής που θα αγοράσεις και μετά βλέπουμε.

Reaction score
234
Καλησπερα σας
Θα ήθελα να με συμβουλέψετε μιας και δεν βρίσκω κατι μεταχειρισμενο ,για αγορά δικά άκου ενισχυτή κατά κύριο λόγο για πικαπ .πικαπ εχω το technics sl2000 και ηχεία klipsch r51m
Ψάχνεις ενισχυτή δικαναλο;
Ψάχνεις phono stage;
Ψάχνεις ενισχυτή που να έχει ενσωματωμένο phono stage;

Reaction score
20
Παιδια μόνο πικαπ και ηχεία εχω όποτε μάλλον χρειάζομαι ενισχυτή δικαναλο με phono ,σωστα ;;
Κεφαλή θα βαλω αυτήν …

Attachments

Reaction score
5.901
Καλησπερα σας
1. 240 ευρώ: https://www.avsite.gr/forum/threads/sansui-517-r.195515/
2. 320 ευρώ https://www.avsite.gr/forum/threads/rega-io-Ολοκληρωμένος-ενισχυτής.196778/
3. 280 ευρώ https://www.avsite.gr/forum/threads/kenwood-ka-305-made-in-japan-Ολοκληρωμένος-ενισχυτής.196511/
4. Και ένας καινούργιος 250 ευρώ https://www.skroutz.gr/s/3997431/Ya...-S201-140W-4O-100W-8O-Mayros.html#description

Reaction score
149
Αφού θέλεις ενισχυτή καθαρά για πικαπ, θεωρώ ότι ένας vintage ενισχυτής είναι μονόδρομος.
Ρίξε μια ματιά εδώ.
Από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι προχωράς άφοβα.

Βάλε μια φωτογραφία της κεφαλής σου να τη δούμε, μπορεί να χρειάζεται απλά αλλαγή βελόνας.

gid

Reaction score
10.171
Ο 301 είναι ο βενιαμίν της σειράς, αν μπορείς ανέβα στον 501 και θα τον κρατήσεις για πολλά πολλά χρόνια.

Ψάξε τιμές και στο idealo.de

Reaction score
149
Σου προτείνω να κρατήσεις την κεφαλή και να αλλάξεις τη βελόνα.
Μπορείς να πάρεις από εδώ μια ελλειπτική tonar περίπου στα 40 ευρώ + ταχυδρομικά
ή κάλεσε στο Exclusive Audio ή κάποιο άλλο ελληνικό κατάστημα για να δεις αν μπορούν να σου τη φέρουν.

'Οσον αφορά τον ενισχυτή, ο λόγος που σου προτείνω να κινηθείς σε ευγνωσμένης αξίας vintage, είναι γιατί μέχρι τα μέσα του 80 η κύρια πηγή ήταν το πικαπ, άρα το phono του θα είναι καλό.
Πολύς κόσμος που αγοράζει σύγχρονους ενισχυτές με υποδοχή για phono, καταλήγει μετά από λίγο να αγοράζει εξωτερικό phono επειδή αυτό που έχει ο ενισχυτής δεν τον καλύπτει.

Σκέψου να δώσεις τώρα 330 ευρώ για τον S 301 και μετά από λίγο αν δε σε καλύπτει να χρειαστεί να δώσεις και άλλα 200 για εξωτερικό phono.... Με τα χρήματα αυτά μπορείς να αγοράσεις εξαιρετικό vintage ενισχυτή με ποιότητα κατασκευής πολύ ανώτερη των σύγχρονων και στον οποίο έχει γίνει και service. ΟΚ, δε θα έχει υποδοχή για USB, subwoofer κλπ, αλλά σκέψου, τα χρειάζεσαι;;;

• Like
Reactions: ika

ika

News
Reaction score
16.763
Σου προτείνω να κρατήσεις την κεφαλή και να αλλάξεις τη βελόνα.
Μπορείς να πάρεις από εδώ μια ελλειπτική tonar περίπου στα 40 ευρώ + ταχυδρομικά
ή κάλεσε στο Exclusive Audio ή κάποιο άλλο ελληνικό κατάστημα για να δεις αν μπορούν να σου τη φέρουν.
...
Αυτή δεν είναι η ίδια η αντίστοιχη γι΄ αυτήν που έχει στην φωτό?
D750 Stylus for Pickering XV-15/750E , JICO με 78.37€+μεταφορικά
Και να μην λυπηθεί τα 7 επιπλέον € από την TONAR

ika

News
Reaction score
16.763
Να και ένας ενισχυτής με 100€

Πας, κόβεις κίνηση, τον ακούς, αν σ' αρέσει τον παίρνεις και με το υπόλοιπο budget του κάνεις και ένα service

Last edited:

Reaction score
20
Αγοράστηκε ο Yamaha s301 καινούριος .ειπα να παω σε safe επιλογή Καινούργιου .σας ευχαριστω πάντως .
Όσον αφορά τη βελόνα ..το πικαπ πάνω έχει αυτό το αυτοκόλλητο

Attachments

Reaction score
149
Καλορίζικος!! Kαλές ακροάσεις!!!

Το αυτοκόλλητο δηλώνει τον τύπο βελόνας που είχε η αρχική εργοστασική κεφαλή της Technics.
Η κεφαλή που έχεις τώρα είναι Pickering, συνεπώς δε δίνεις σημασία.

Εννοείται πως όπως ανέφερε και ο φίλος @ika αν έχεις τη οικονομική δυνατότητα αγοράζεις βελόνα ελλειπτική JICO.
Η Tonar made is Japan θεωρώ ότι είναι επίσης καλή επιλογή, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι κατασκευασμένη για λογαριασμό της από τη Jico ή τη Nagaoka .

• Like
Reactions: ika

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik