Αγορά ηχείων και ενισχυτή 5.1

Reaction score
7
Καλημέρα,

χαιρετώ τηνομάδα και εύχομαι σε όλους καλό πάσχα.

Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την αγορά ηχείων 5.1 και ενισχυτή για τ home cinema. Αγόρασα πρόσφατα τον benq 1100s και για ήχο έχω ένα logitech z5400. Αποφάσισα να αναβαθμίσω το κομμάτι του ήχου. Για ηχεία επειδή μου κάνουν και σαν τιμή είμαι ανάμεσα

dali zensor 3 ή dali zensor 1 για δεξιά + αριστερά
dali zensor vokal κεντρικο
dali zensor 1 ή dali zensor pico για πίσω

sub έχω ένα παλιό yamaha YST-SW45

Ο χώρος που θέλω να καλύψω είναι πλάτος 5 μέτρα χ 3,20 μέτρα.

Από ενισχυτή είδα σε καλή τιμή τον denon x1300 αλλά δε ξέρω αν είναι καλή επιλογή.

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο για τα ηχεία και ενισχυτή κάποια συμβουλή ?

Η χρήση είναι 80 % ταινίες και 20% μουσική

Ευχαριστώ πολυ

Last edited by a moderator:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.916
Καλώς ήρθες!

Καλές είναι οι επιλογές που έκανες αλλά το sub θα σου φανεί σύντομα λίγο.

Reaction score
7
αυτό φοβαμαι....θα χρειαστώ και άλλα χρήματα! Σε τι sub θα πρέπει να πάω ? Δεν θέλω και να γκρεμίζω το σπίτι .

Ακόμη η επιλογή των zensor 3 αντι για τα zensor 1 για μπροστνα έχει κάποιο όφελος η να κρατήσω τα λεφτά για το sub

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.916
Ακόμη η επιλογή των zensor 3 αντι για τα zensor 1 για μπροστνα έχει κάποιο όφελος η να κρατήσω τα λεφτά για το sub
Αυτό.

Reaction score
2.288
Εγω θα σου ελεγα να ριξεις μια ματια και σε αυτο το νημα και πιο συγκεκριμενα απο το #38 και περα.

Αφορα μεγαλυτερο χωρο απο τον δικο σου πραγμα που σημαινει οτι σε συγκριση με εκεινο δεν χρειαζεσαι πολυ μεγαλο sub (ενα 12" η ακομα και 10" αρκει, ενω μπορεις να χρησημοποιησεις και το ηδη υπαρχον μαζι με ενα ακομα 10" ακολουθωντας την κατα Geddes θεωρια περι πολλαπλων sub για καλυτερα αποτελεσματα)

Last edited:

Reaction score
1.056
Το συνδυασμο ενισχυτη και μπροστινης τριαδας τον εχω και τον χρησιμοποιω. Το συνιστω ανεπιφυλακτα. Αν αλλαζα κατι θα ηταν μονο τα zensor 1 για να βαλω τα zensor 3 ΜΟΝΟ ομως για την περιπτωση της μουσικης και ΜΟΝΟ για την υποπεριπτωση του να ακουω μονο απο τα ηχεια χωρις να παιζει το sub. Το 5.25 γουφερακι των ζενσορ 1 ειναι πολυ καλο και αποδοτικο για τα λεφτα του αλλα για να σταθει μονο του ειναι καπως "λιγο".

Reaction score
7
Παιδιά κοιτούσα τον χώρο μου και ήθελα την γνώμη σας μιας και μάλλον οπτικά τα zensor 5 ταιριάζουν πιο καλά στον χώρο μου από άποψη τοποθέτησης. Αξίζει να τα βάλω με τον ενισχυτή που σας είπα μήπως έτσι δεν χρειαστεί να αλλάξω sub??

Reaction score
4.327
Eαν παίζεις σε direct μουσική, ο ενισχυτής σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει ούτε τα zensor3 και πολύ περισσότερο τα 5

Reaction score
7
Πιο πολύ ταινίας θα βλέπω τώρα μουσική ε μπορεί να τύχει. Μήπως είναι υπερβολή τα 5αρια ?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.916
Παιδιά κοιτούσα τον χώρο μου και ήθελα την γνώμη σας μιας και μάλλον οπτικά τα zensor 5 ταιριάζουν πιο καλά στον χώρο μου από άποψη τοποθέτησης. Αξίζει να τα βάλω με τον ενισχυτή που σας είπα μήπως έτσι δεν χρειαστεί να αλλάξω sub??
Όχι, sub χρειάζεσαι ό,τι ηχεία και να έχεις.

Reaction score
7
Χμμμ πολύ μπέρδεμα. Δηλαδή σε ταινίες θα ειμαι οκ είτε τα zensor 1 είτε zensor 5 απλά αν θέλω να βάλω μουσική δε θα σηκώνει μεγάλες εντάσεις ? Τι άλλη επιλογή έχω χωρίς να ξεφεύγουμε....

Reaction score
2.288
Χμμμ πολύ μπέρδεμα. Δηλαδή σε ταινίες θα ειμαι οκ είτε τα zensor 1 είτε zensor 5 απλά αν θέλω να βάλω μουσική δε θα σηκώνει μεγάλες εντάσεις ? Τι άλλη επιλογή έχω χωρίς να ξεφεύγουμε....
Oσο ανεβαινουν οι απαιτησεις σε ενταση τοσο ανεβαινει το κοστος.
Αν ξεκινησεις με ενισχυτη, ενα ζευγαρι ηχεια και το sub που ηδη εχεις τοτε θα ειναι πιο ευκολο και πιο ανεξοδο να προχωρησεις στις επομενες επιλογες με βαση τις απαιτησεις σου.
Αν δεις οτι σε καλυπτουν τα zensor 1 προχωρας στο αρχικο σου πλανο, αν δεις οτι δεν αρκουν τα βαζεις πισω και πας στα zensor 3 για εμπρος.
Τα 5 και τα 7 με τα διπλα γουφερ θα πεσουν πολυ βαρια στον ενισχυτη αυτον. Τα 3 δεν νομιζω να ειναι πιο δυσκολο φορτιο απο τα 1.
Σε καθε περιπτωση ομως ο αδυναμος κρικος τουλαχιστον οσον αφορα τις εντασεις θα ειναι ο ενισχυτης.
Το θεμα λυνεται σε καποιο βαθμο απο την υπαρξη ενος ισχυρου sub.

Reaction score
4.327
Τα 3 δεν νομιζω να ειναι πιο δυσκολο φορτιο απο τα 1.
Eίναι αρκετά όταν δεν παίζεις κροσαρισμένα. Τα είχα με τον denon x2000 και πάνω από κάποια ένταση σε direct παραμόρφωνε κάργα :p

Reaction score
25
θα προτεινα ενα 12αρι sub, dali 1 μπροστα με dali vocal και πισω παρε δυο ηχεια της πλακας.
ta dali3 ως πρωην κατοχος θελουν πολλα ρευματα, ναι παιζουν με οτιδηποτε ενισχυτη, αλλα η διαφορα ειναι μεγαλη οταν τα ακουσεις με ενισχυτη που μπορει να δωσει πολλα. επισης τα dali 1 εχω δει στο ιντερνετ οτι και αυτα θελουν καποιον καλο ενισχυτη για να αποδωσουν οπως πρεπει. τελος παντως αφου τα θελεις κυριως για home cinema, το πιο σημαντικο ηχειο ειναι το vocal και το sub κατα τη γνωμη μου.

Reaction score
2.288
Εγω παντως θα ελεγα να κοιταξει να επενδυσει σε ενισχυτη μεγαλυτερης κατηγοριας με εξοδους Pre-out για παν ενδεχομενο.
Κατι σε marantz 5011 νομιζω θα ειναι πιο future-proof

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.259
Members
38.543
Νεότερο μέλος