Αγορά ηχείων και ενισχυτή

Reaction score
12
Καλησπέρα σε όλους,

Ενδιαφέρομαι για αγορά σετ Home Cinema για 70% ταινίες και 30% μουσική (ροκ, τζαζ). Ο κύριος χώρος είναι ενα σαλόνι περίπου 35 τ.μ., με το κομμάτι θέασης να είναι περίπου 8 τ.μ. ( 3,2 μέτρα απόσταση απο TV και 2 μέτρα καναπές γωνιακός ).

Μετά από αρκετό search στο google έχω ξεχωρίσει κάποιες επιλογές.

Για ηχεία τα μπροστά Dali Zensor 7 στα 599 http://www.mediamarkt.gr/el/product/...ς-1164560.html
Dali Zensor 5 στα 499 http://www.mediamarkt.gr/el/product/...e-1107282.html

Για τα πίσω Dali Zensor 1 στα 199 http://www.mediamarkt.gr/el/product/...ς-1102319.html

Για το μεσαίο Dali Zensor Vokal 229 http://www.mediamarkt.gr/el/product/...t-1102321.html

Για το sub Dali Zensor Sub E-12F στα 429 http://www.mediamarkt.gr/el/product/...t-1102323.html

Στη συνέχεια για ενισχυτή προς τον Denon AVR-X2300 στα 699 http://www.mediamarkt.gr/el/product/...0-1185273.html

Αυτά στο σύνολο είναι περίπου 2150 με τα 7άρια και 2050 με τα 5άρια.

Κάποια στιγμή κοίταξα και προς τα ELAC Debut System 5.1 στα 1900 που μαζί με τον ίδιο ενισχυτή με πάει στα 2600 αλλά δεν ξέρω αν αξίζει την μεγαλύτερη επένδυση σε σχέση με την διαφορά που θα ακούσω.
http://soundgallery.gr/shop/index.ph...id=59&Itemid=6

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής.

1. Σε αυτά τα λεφτά τα Dali με τον Denon είναι ότι καλύτερο μπορώ να έχω η έχετε κάποια καλύτερη ιδέα?
2. Αξίζει η διαφορά για τα ELAC απο τα Dali?
3. Ο Denon AVR-X2300 είναι ικανός για αυτά τα ηχεία η θα πρέπει να παώ παραπάνω?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και συγνώμη αν κούρασα με το μέγαλο ποστ.

Θάνος Κ

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Εγώ θα ξεκινούσα από εδώ, μόνο και μόνο για τα pre-outs που οι περισσότεροι πονηρά παραλείπουν, ακόμη και σε μεγαλο-μεσαία μοντέλα. Έτσι είσαι κάπως future-proof και δε χρειάζεται να σκάς για το αν είναι καλύτερος ο δένον 2400 (που ήδη κυκλοφορεί) η για τον δένον 2500 που θα βγεί τον Σεπτέμβρη...
Βλέπεις, τα μόνα πράγματα που οι γίγαντες των ηλεκτρονικών (τολμάνε να) ανανεώνουν ακόμη με ετήσιο ρυθμό, είναι οι AV-receivers, οι τηλεοράσεις και τους επεξεργαστές τις INTEL στα νέα λάπτοπ... Ούτε καν τα smartphone (εξαιρουμένων κάτι μικρών πλήν τίμιων κινέζων).
Τώρα, πρίν βγούνε τα βαριά όπλα που θα σε ρωτήσουν (δικαίως) για μέγεθος χώρου, προτιμώμενες (επιτρεπόμενες) στάθμες ακρόασης κλπ. εγώ να ρωτήσω: Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να τοποθετήσεις σωστά 7 (επτά) ίδια ηχεία στο χώρο σου; Ο δικός μου καναπές για παράδειγμα είναι 5 πόντους από τον πίσω τοίχο, έτσι κάθε σκέψη για surround-back ισοδυναμεί με ανέκδοτο... :D
Το ίδια ηχεία προκύπτει απ το γεγονός ότι δεν ζούμε πια στην εποχή του pro-logic, τα βλουρέη περιέχουν 5, 7, 11 κανάλια πλήρους φάσματος, το κεντρικό είναι το πιο φορτωμένο κανάλι και δεν παίζει πια μόνο τα "λόγια" όπως παλιότερα....
Κρατώντας τα (το) σαμπγούφερ δεδομένα, 5 (ίδια) Dali Zensor3 θα είχαν καλύτερο αποτέλεσμα στα περισσότερα ελληνικά σαλόνια...

Και τέλος, με τα χρήματα που θες να δώσεις μόνο για τα δυο μπροστινά, μπορείς να συνδέσεις στις pre-out του ανωτέρω γιαμάχα, 5 τέτοια... (με το δικό τους sub-άκι η και sub-άκια, θα σου έχουν περισσέψει κι ένα σωρό λεφτά αφού...) :)

Reaction score
1.469
Δεν ξερω τι θα επιλεξεις απο ηχεια
Ομως πρωτον ο denon ειναι εξαιρετικός
Και δευτερον το 2600 η 2150 μπορει να κατεβεί λιγο
(Οχι απο τον denon αλλα απο τα ηχεια) οποτε να γινει πιο ευκολα η κινηση
Ψαξου και ρωτα

Reaction score
2.209
Το σετup που διάλεξες είναι μια χαρά για νορμάλ χώρους και στάθμες.
Ίσως να πήγαινες σε καλύτερο sub, (σε κάποιο SVS επειδή και ο χώρος σου είναι μεγαλούτσικος) αλλά και πάλι δεν είναι απαραίτητο
Οι Denon 2300 και Υamaha rx-v781 είναι ισάξιοι με τα ίδια Watt (95W, 2 channels, 8 ohms, 0.06% - 0,08% THD)
Οποιον και να διαλέξεις θα μείνεις ευχαριστήμενος.

Αν νιώθεις άνετα να ψωνίζεις από εξωτερικό μπορείς να γλιτώσεις και κάποια ευρώπουλα.
https://www.amazon.de/Denon-AVRX230...id=1497771533&sr=8-1&keywords=Denon+AVR-X2300

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.122
Καλώς ήρθες Θάνο (ΑΕΚτζή?)! :)

Όσο κι αν σου φανεί περίεργο, έχουμε κάνα δυό ακόμα τέτοιους εδώ. :D

Οι επιλογές σου μου φαίνονται μια χαρά. Εκεί που θα συμφωνήσω με τον @sterkon είναι αν όντως χρειάζεσαι (ή το επιτρέπει ο χώρος σου) ένα σύστημα 7.1 ή είναι αρκετό το 5.1. Θα μπορούσες να ανεβάσεις ένα γράφημα του χώρου;

Reaction score
12
Καλημέρα παιδιά.
Αεκτζης χαχαχα νομίζω είμαστε προστατευόμενο είδος πλέον :dance2::dontmentionit::lolsign:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Λοιπόν λόγο του οτι απο την μία πλευρά του καναπέ ειμαι κολλημένος σε τοίχο κ τζαμαρία το βλέπω δύσκολο για 7.1 λόγο χώρου. Θα προσπαθήσω να φτιάξω μια κάτοψη και να την στείλω μέσα στη μέρα να έχετε εικόνα.

Στα του μεταχειρισμένου δεν το σκέφτομαι τόσο γιατί είναι το πρώτο σετ που θα φτιάξω και θέλω να το στρώσω εγώ κτλ.

Reaction score
234
Έχω τα dali zensor 7 τα zensor1 το vocal, όχι το sub της dali έχω άλλο sub. Ενισχυτή έχω τον yamaha rx-v 779 είμαι πολύ ευχαριστημένος και σε ταινίες αλλά και σε μουσική παίζει αξιοπρεπές. Τα dali τα διάλεξα μέσα από ακρόαση για τα δικά μου γούστα ήταν τα καλύτερα γιατί έπαιζαν καλύτερα μουσική και εγώ είμαι πιο πολύ στο κομμάτι της μουσικής καλό θα ήταν να πας σε κάποιο μαγαζί να ακούσεις κάποια ηχεία και να αποφασίσεις εσύ τι σου αρέσει μην αγοράσεις μόνο από γνώμες άλλων,ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του γούστα.Επίσης όπως έγραψε ο φίλος παραπάνω ενισχυτή με pre out γιατί στο μέλλον μπορείς να συνδέσεις τελικό ή κάποιον ολοκληρωμένο με htpassthrough και να έχεις και ταινίες αλλά να ανεβάσεις και το επίπεδο σε μουσική. Εγώ βρίσκομαι σε αυτήν τη φάση ψάχνω ολοκληρωμένο με htpassthrough γιατί ακούω πιο πολύ μουσική. Όσο για τον denon είναι στο ίδιο επίπεδο με τον yamaha από ότι ακούγεται οπότε οποία και να είναι η επιλογή σου είναι ασφαλής.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
103.122
Προφανώς, τουλάχιστον στο σημείο που είναι τοποθετημένο, είναι αδύνατον να στηθεί 7.1. Για να μπορέσει να στηθεί σχετικά σωστά και το 5.1, μάλλον θα χρειαστεί να απομακρυνθεί λίγο ο καναπές από τον πλαϊνό τοίχο.

Επειδή ο συνολικός χώρος είναι αρκετά μεγάλος, ελπίζω να βρεθεί ιδανική θέση για το sub, ώστε να ικανοποιεί στη θέση ακρόασης και να μην χρειαστεί να πας σε μεγαλύτερο.

Reaction score
12
Προφανώς, τουλάχιστον στο σημείο που είναι τοποθετημένο, είναι αδύνατον να στηθεί 7.1. Για να μπορέσει να στηθεί σχετικά σωστά και το 5.1, μάλλον θα χρειαστεί να απομακρυνθεί λίγο ο καναπές από τον πλαϊνό τοίχο.

Επειδή ο συνολικός χώρος είναι αρκετά μεγάλος, ελπίζω να βρεθεί ιδανική θέση για το sub, ώστε να ικανοποιεί στη θέση ακρόασης και να μην χρειαστεί να πας σε μεγαλύτερο.

Ναι το μόνο σίγουρο είναι οτι θα αποκρυνθεί ο καναπές απο τον τοίχο. Θα βγούνε όλα περίπου 1 μέτρο πρός τραπεζαρία.

Θα είναι ένα θέμα η τοποθέτηση γαιτί ο χώρος της TV είναι σχετικά μικρός σε σχέση με το σαλόνι αλλά θέλω να πιστεύω οτι θα τα καταφέρω.

Το σαμπ να δώ που θα βάλω για να είναι σωστά.:p:p:p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.143
Μπα, όσο είναι το σαμπ, απομακρύνει τον καναπέ από τον τοίχο, πχ 40cm, σφηνώνει το σαμπ στη γωνία και βάζει από πάνω κι ένα λαμπατερ! Χαχαχαχαχα

Συμφωνώ πάντως με την γνώμη του Dimifoot, μάλλον φαίνεται η πιο κατάλληλη για αυτό το χώρο, και από αισθητικής άποψης.

Reaction score
30.456
Εγώ θα έλεγα στον φίλο κάτι άλλο...
Επειδή ακόμα δεν ξέρει που έμπλεξε, όταν έκανε εγγραφή ,ας αποφασίσει πρώτα που θα τοποθετήσει τον προβολέα και την άνω των 126" οθόνη που θα αγοράσει( δεν το ξέρει ακόμα αλλά θα τα αγοράσει...) και μετά ,βάσει αυτών,ας επιλέξει τα ηχητικά.:wink:
Το μόνο που με τρομάζει είναι πως στη δεύτερη φωτογραφία διακρίνω μια Singer....οπότε αν δεν πάει από παντόφλα ,θα πάει από πρέσα...:p

Reaction score
12
Με κάνατε και πέθανα απο τα γέλια :p:p:D:D

Επειδή έχω σκάσει σκέφτομαι ολόκληρη ανακατανομή τoυ σαλονιού. ( Θα φάω πολύ ξύλο αλλα αξίζει το κόπο)

Μόνο έτσι θα κάτσουν τα ηχεία σωστά στο χώρο. Ασε με γιατί αρχίζω και κοιτάω και λίγο προς Reference Klipsch αλλά παρότι είναι όμορφα δεν νομίζω να πέζουν τόσο καλά σε μουσική όσο τα Dali.

Α και βρήκα στα ίδια λεφτά καινούργιο το Denon 3300w από Γερμανία που έχει και pre out και μου δίνει περισσότερα watt.

Όταν αρχίσει η γυναίκα να ρίχνει παντόφλα να δω τι θα κάνω..:p:p

(Τραγικό σχέδιο αλλά θέλω να το μοιραστώ πως και πως):):)
20170618_183122.jpg

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads