Αγορά ηχείων μέχρι 2000E

Reaction score
5.938
Απάντηση: Αγορά ηχείων μέχρι 2000E

Γεια σου
Θα σου πρότεινα (στην κατηγορία τιμής που κινείσαι), να προσπαθήσεις να ακούσεις τα δίπολα ηχεία της Definitive Technology με ενσωματωμένο ενεργό subwoofer (αναφερόμενη συχνότητα απόκρισης που ξεκινά από τα 15 ή 20 Hz ανάλογα με το μοντέλο!!!!!!). Τα άκουσα στην πρόσφατη έκθεση. Πολύ ωραίος, δυναμικός ήχος, καλή ποιότητα κατασκευής και γενικά όμορφα ηχεία. Τα οδηγούσε με ενισχυτικά της Advance Acoustics. Η τιμή τους με εξέπληξε (2000 ευρώ). Δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο αλλά πρέπει να ήταν το BP 7002 ή το 8060 ST. Σίγουρα όμως περίμενε κανείς να στοιχίζουν πολύ πιο ακριβά, γιατί φαίνονατι και ακούγονται πιο ακριβά.
Μην παραλείψεις να τα ακούσεις πριν αποφασίσεις για οτιδήποτε άλλο σε αυτή την κατηγορία.

Reaction score
4
Η αλήθεια είναι ότι ο σημερινός ήχος έχει αλλάξει φυσιογνωμία σε σχέση με το παρελθόν. Μικρά γουφεράκια και στενές προσόψεις για λόγους ντιζάιν διαμορφώνουν έναν ήχο αρχικά εντυπωσιακό που στη συνέχεια αποδεικνύεται κουραστικός. Τα περισσότερα ηχεία υποφέρουν στην υψηλή περιοχή που εμφανίζονται λαμπρά. Η συμβουλή μου θα ήταν: μακριά από την υπερανάλυση, είτε στα ενισχυτικά είτε στα ηχεία. Είτε και στα δύο.

Η Hegel κάνει καλή συνέργεια με Spendor- η Stepcom κατέβαζε διάφορα σχήματα με Hegel+Spendor αρκετά πετυχημένα. Προσωπικά τον ψηφίζω τον H100 της λίστας σου, που αποτελεί εξέλιξη του πολύ πετυχημένου H1.

Το 40άρι της Atc είναι εξαιρετικό αλλά όντως αποκαλυπτικό- οπότε δεν το υποστηρίζω τόσο όσο τις άλλες δύο προτάσεις μου. Θα έλεγα να πας στον Θέμη με τα δισκάκια σου και να τα ακούσεις με τον ενισχυτή τον SIA2 που φιγουράρει ως ιδανικός συνδυασμός... εκεί θα δεις αν αυτό που ακούς σου κάνει για πολύωρες ακροάσεις. Κατά τη γνώμη μου το ροκ και η υψηλή πιστότητα έχουν ένα θεματάκι. Άλλο πράγμα η ηλεκτρική ενέργεια και γενικά οι παραγωγές της σύγχρονης σκηνής και άλλο η φυσική αναπαραγωγή οργάνων, η κλασική, η τζαζ κλπ... αλλά περί αυτού θα διαφωνήσουν διάφοροι. Εγώ καταθέτω την προσωπική μου πείρα από τα χρόνια...

Τέλος, τα ηχεία που θεωρώ ξεκούραστα και φυσικά, είναι τα proac. Δες το proac responce d18 ή το νέο proac 140mkII που είναι ακριβώς στα χρήματα που θέλεις και το οποίο και ευαίσθητο είναι και ξεκούραστο ψηλά και πλήρες. Ναι, τώρα που το σκέφτομαι, αυτό το ηχείο σου προτείνω ανεπιφύλακτα. Να το ακούσεις οπωσδήποτε!

Μη βιαστείς να αγοράσεις. Πάντως είσαι σε καλό δρόμο...Να τσεκάρεις, να ρωτήσεις πριν αγοράσεις ξεχωριστά ένα κομμάτι αν δένει με το υποψήφιο ηχείο σου. Εγώ έχω καταλήξει ότι η συνέργεια είναι η βασική παράμετρος της εξίσωσης!

Reaction score
4
Επειδή δήλωσες αρχικά νέος στον χώρο, συνεχίζω με κάποιες σκέψεις ακόμα.
Το θέμα είναι να μην αρρωστήσεις με αυτή τη φάση...Δυστυχώς, επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα για άπειρους συνδυασμούς και δοκιμές, οι περισσότεροι πελαγοδρομούμε με διαρκείς αναβαθμίσεις και βελτιώσεις...Και χρήματα χάνονται πολλά και αγωνία υπάρχει για το αποτέλεσμα, το οποίο πολύ συχνά είναι κάτω από τις προσδοκίες μας.

Όλα τα τεστ είναι (γλωσσικά) πουσαρισμένα. Πολλή λογοτεχνία για λόγους εμπορικούς. Τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται και είναι δύσκολο να καταλάβεις ποιο προϊόν αξίζει και ποιο όχι. Εσύ κράτα μικρό καλάθι για να μην απογοητεύεσαι...

Χρειάζεσαι αναγκαστικά κάποιες ακροάσεις, δεν γίνεται με μια επίσκεψη στην Αθήνα να καθαρίσεις. Ούτε υπάρχει κανείς που θα αναλάβει να επιλέξει για σένα, προτείνοντας κάτι με απόλυτη βεβαιότητα. Οπότε δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να κάνει ένα μικρό ταξίδι και να καθίσει δυο-τρεις ημέρες... τόσα λεφτά θα δώσεις άλλωστε!

Αν βρεις έναν ήχο που σου πάει, συγκεντρώσου και δες πώς φτιάχνεται. Μήπως υπάρχει ένα πολύ ακριβό κομμάτι στην αλυσίδα; Μήπως οι συνθήκες στο στούντιο ακρόασης είναι πολύ διαφορετικές από τις δικές σου; Αν καταλήξεις ότι το πράγμα είναι ξεκάθαρο αγόρασε τον συνδυασμό ηχείου+ενισχυτή. Θα αποφύγεις περιπέτειες...

Πρόσεξε τις ευαισθησίες των ηχείων και τα βατ του ενισχυτή. Η υποοδήγηση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

Kαλημερα .
Νομιζω οτι μπορεις να βαλεις και στη λιστα υποψηφιων ηχειων τα Chario Constellation Pegasus
http://www.chario.it/panoramica.php?IDP=13&IDO=49 & http://www.chario.it/extra.php?IDP=13&IDO=49

H τιμη τους ειναι στα 2.200 ευρω . Ειναι διαθεσιμα προς εκτενη ακροαση στο demo room που διαθετουμε με συνοδα cd player : YAMAHA CD S 1000 (κοστος περι τα 900 ευρω) και Eνισχυτη : YAMAHA A S 1000 (κοστος περι τα 950 ευρω)

Kosmas HiFi , στοα Φεξη 39 , 2103811720

Reaction score
5

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθειά σας.

Πρέπει να πω ότι ύστερα από την επίσκεψη μου στην Αθήνα άκουσα διαφορα ηχεία από αυτά που ανέφερα και τελικά αυτά που μου άρεσαν αρκετά είναι το τα Chario Constellation Pegasus. Για την ακρίβεια θεωρώ ότι ήταν σημαντικά καλύτερα από τα Artemis (τα άκουσα με το ίδο σετ), καθόλου ενοχλητικά στο πάνω φάσμα και ταυτόχρονα χωρίς να ακούγονται ενοχλητικά βαθιά τα μεσαία. Επίσης το μπάσο ήταν εξαιρετικό σε τονικότητα και βάθος. Βέβαια ξεφεύγου λίγο στην τιμή από τα όρια που έχω θέσει και το σκέφτομαι προς το παρών.
Επίσης ακούγοντας τα συγκεκριμένα ηχεία με τον Audio analogue Verdi Cento και με τον λαμπάτο της Cayin VP 100i, πρέπει να πω ότι η γλυκάδα και η ρευστότητα του Cayin με συνεπήρε και μάλιστα χωρίς να χάσει ο ήχος σε τονικότητα και δύναμη και χωρίς πρόβλημα οδήγησης. Ξέρω ότι είναι πολλοί οι εχθροί της "ωραιοποίησης" των λαμπάτων, αλλά εμένα όταν η τελευταία είναι ισορροπημένη με βρίσκει μάλλον σύμφωνο.
Εξετάζω και την περίπτωση του λίγο παλαιότερου Cayin A100T.
Όταν έχω νεότερα θα σας ενημερώσω.

Reaction score
62

Εχω ακούσει και εγώ τα Pegasus και ομολογώ ότι μου άρεσε ο ήχος τους πάρα πολύ. Ο μόνος ενδιασμός που έχω είναι αν σε πολύωρη ακρόαση με κουράσει λίγο στις χαμηλές συχνότητες. Τυχαίνει να έχω και εγώ τον AS1000. Χώρος 4,4μ Χ 7μ.

Reaction score
3.972

Υπάρχει κ ο Μανώλης ο Τζωρτζάκης, μπορεί να σου φτιάξει αυτό που χρειάζεσαι, στα χρήματα που διαθέτεις, να σου προτείνει τον κατάλληλο ενισχυτή, να σε βοηθήσει στο στήσιμο...τι άλλο?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos