Αγορά ηχείων

Reaction score
0
Είμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Εδώ και καιρό ψάχνω για αγορά δικάναλου ενισχυτή και ηχείων. Έχω καταλήξει (μάλλον) στον advance acoustic MAP 305 DA(800€) και σκέφτομαι να τον συνδυάσω με τα Triangle heliades. Θέλω τη γνώμη σας ή αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο. Το ποσό που διαθέτω είναι γύρω στισς 2000€.

Reaction score
1.380
Το ποσο που διαθετεις ειναι αρκετο για ενα καλο ζευγαρι ενεργων ηχειων. Θα εχεις το πλεονεκτημα της διενισχυσης, της προστασιας για να μη clip-αρουν (εχουν τα περισσοτερα ενεργα) και φυσικα matchαρισμενα ενισχυτικα & ηχεια. Επισης γλυτωνεις ενα ζευγαρι (δυο σε περιπτωση διπλοκαλωδιωσης) καλωδιο ηχειων. Eχουν το μεινοκεκτημα οτι ολα βγαινουν σε μαυρο χρωμα ενω επισης θα χρειαστεις βασεις για σωστη τοποθετηση στο χωρο.

Προτασεις που εχω ακουσει και ειναι στο budget σου με τα Dynaudio να ειναι πιο πολυ του γουστου μου:
DYNAUDIO BM5A
DYNAUDIO BM6A
MACKIE HR824

Επισης για τα MACKIE HR626 & Μ-ΑUDIO EX66 εχω διαβασει καλες κριτικες.

Ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος σου;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Αγορά ηχείων

Είμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Εδώ και καιρό ψάχνω για αγορά δικάναλου ενισχυτή και ηχείων. Έχω καταλήξει (μάλλον) στον advance acoustic MAP 305 DA(800€) και σκέφτομαι να τον συνδυάσω με τα Triangle heliades. Θέλω τη γνώμη σας ή αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο. Το ποσό που διαθέτω είναι γύρω στισς 2000€.
Καλώς ήρθες στο Avsite!

Λοιπόν, καλύτερα να αρχίσεις από τον παράγοντα ηχείο, και μετά να περάσεις στον ενισχυτή. Έτσι λοιπόν, ξεκινάμε με το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος σου, τι μουσική ακούς και κυρίως σε τι εντάσεις ακούς.

Με το Budget που διαθέτεις για ενισχυτή-ηχεία μπορείς να δεις αρκετούς αξιόλογους συνδυασμούς...

Reaction score
1
Φίλε apostolois καλώς ήρθες στο forum!
Κι εγώ ήμουν μέχρι πριν 15 μέρες περίπου στη φάση που είσαι εσύ τώρα και κατέληξα ακριβώς στον ίδιο συνδυασμό συν το cd player Harman Kardon HD970.
Η πορεία της αναζήτησής μου φαίνεται αν ψάξεις τα post που έχω βάλει τον τελευταίο καιρό ζητώντας κι εγώ γνώμες από τα παιδιά εδώ.

Αν και δεν είχα προηγούμενη εμπειρία στο χώρο του hi-fi ξεκίνησα με μια λίστα προεπιλογών η οποία μετά από εξαντλητική έρευνα στο διαδίκτυο και στον ειδικό τύπο (ΗΧΟΣ) , μετά από αρκετές ώρες σε ανάλογα hi-fi forum και φυσικά μετά από πολλές πολλές ακροάσεις σε καταστήματα hi-fi με τα δισκάκια μου παραμάσχαλα, προοδευτικά περιοριζόταν μέχρι που ερρίφθη ο κύβος!
Το αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι με δικαίωσε. Ο ήχος που ακούω τώρα είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει (υπάρχουν οι χαμηλές συχνότητες, υπάρχουν οι μεσαίες και τα πρίμα είναι παρόντα και καθαρά).
Πρέπει να σου πω ότι ακούω κυρίως jazz piano trios (piano,bass,drums), συμφωνική μουσική, πολύ solo πιάνο και ολίγον prog rock.
Το μόνο μελανό σημείο είναι αυτό με το ποτενσιόμετρο του ενισχυτή το ιστορικό του οποίου είναι εδώ
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=32431
και συνεχίζει να γράφεται.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν και βέβαια είμαι στη διάθεσή σου για ότι άλλο θελήσεις.
Να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σε απογοητεύσει ο συνδυασμός!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas