Ηχητική αναβάθμιση... από καρδιάς!

Reaction score
5.682
Επειδή έχουμε βγει εκτός θέματος, απαντάω εδώ (και θα πω κάτι παντελώς άσχετο 😄).

Αισίως το post #534 λίγο παραπάνω κοντεύει να κλείσει 2 χρόνια και πάνελς ακόμα δεν έχω κρεμάσει!

ΟΚ, για να είμαι ακριβής, ισχύουν τα εξής:
Είχα σκοπό να φτιάξω 36 BAD panels 60x60cm, που τα έφτιαξα στο laser, όπως φαίνεται στο βίντεο παραπάνω.
Αυτές οι 36 "προσόψεις" θα μοντάρονταν σε 12 panels διάστασης 180x60x12, που τα έφτιαξα κι αυτά.
Για υλικό γεμίσματος έβαλα 2cm copopren μπροστά και από πίσω 10cm aritherm (με βάση αρκετές δοκιμές/υπολογισμούς που έκανα στο Multi-layer absorber calculator).

Όλα αυτά θα έμπαιναν κολλητά στο ταβάνι και εκεί κόλλησε το θέμα. Εξαιρώντας την τεχνική πρόκληση του να τα κρεμάσεις κολλητά χωρίς κενά και χωρίς βάσεις να φαίνονται γύρω γύρω (πες το λύσαμε αυτό), εμένα το ταβάνι είναι κεκλιμένο με μέγιστο ύψος πάνω από 5 μέτρα.

Ε, κρεμάσαμε τα 2 (τα πιο χαμηλά, που τυχαίνει όμως να είναι και αυτά της πρώτης ανάκλασης) και με τα υπόλοιπα... κωλώσαμε. Καταλάβαμε πως δεν υπάρχει περίπτωση ακόμα και με ψηλή σκάλα να γίνει τέτοια δουλειά, που θέλει πολλές τρύπες σε τσιμεντένια πλάκα (και άρα καλή στήριξη για να... ζμπρώχνεις), δύο άτομα για να σηκώσουν και να κρεμάσουν το πάνελ που πάνε 100 κιλά το καθένα κλπ.

Οπότε έψαχνα για κάποια λύση με σκαλωσιά αλλά λίγο δεν έβρισκα κάτι κατάλληλο, λίγο δεν προλάβαινα, μετά τράκαρε ο πατέρας μου (που μαζί τα κάνουμε αυτά) με τη μηχανή και τώρα συνέρχεται σιγά σιγά, κόλλησε το θέμα. Οπότε από 12 panels όπως είπα έχω βάλει μόνο 2 με μηδαμινή αισθητή διαφορά.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί ήθελα/προτιμούσα να έχω τελειώσει με αυτή τη δουλειά πριν ξεκινήσω να "καλώ" κόσμο για ακροάσεις, καθώς γνωρίζω πως με την υπάρχουσα κατάσταση όποιος έρθει δεν θα ακούσει κάτι συνταρακτικό. Καλά, ούτε και μετά δεν θα ακούσει κάτι συνταρακτικό, γιατί πόσο να μεταμορφώσεις ηχητικά ένα σαλόνι (χωρίς υπερβολές), αλλά έστω να πω ότι το έφτασα μέχρι εκεί που μπορούσα να το φτάσω ρε παιδί μου.

Επειδή όμως περνάνε οι μήνες και προκοπή δεν βλέπω, μάλλον πρέπει να το πάρουμε όλοι απόφαση ότι αυτό είναι κι ό,τι είναι 😂
Ο τρόπος σκέψης είναι λάθος
Δεν τα ανεβάζεις πάνω έτοιμα λόγω βάρους
Αλλά
Φτιάξε τα πλαίσια και τα κρέμας άδεια με γωνίες
Τα αριθερμ τα κολλάς κατευθείαν τσιμέντο με σιλικόνη πχ
Η βάζεις αυτάκια στο πλαίσιο ώστε να τα συγκρατούν όλα τα υλικά
Μπορείς να τα ανεβάζεις άδεια με αναβατόριο γυψοσανίδας
Εάν θες έχω άνθρωπο που του αρέσουν οι προκλήσεις

Reaction score
2.626
στα δικα μου έβαλα τα ουπατ στο ταβανι...εβαλα τα γατζακια και μετα τα σήκωσα απο τα απέντι γατζάκια με αλυσίδες....
μετα έκανα την μαιμου να πιάσω την άλλη ακρη του πανελ, να ανεβω σε άλλη σκαλα να περάσω τις σωστές αλυσίδες στα γατζακια....μετα ξανα έκανα την μαιμού να ανεβω να βγάλω στην προχειρη αλυσισα και να βαλω τις σωστές...
κατεβηκα εριξα 2 παναγιες και έκανα και το άλλο με τον ιδιο τρόπο...και έριξα αλλες 2 παναγιές καθως κατρακυλουσα απο τη σκάλα.

Νταξ αφού δεν πεθανα καλα ειναι! lol

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas