Αγορά ηχείων

Reaction score
3
Καλημέρα και συγνώμη προκαταβολικά αν θα σας κουράσω...

Πρίν απο κάποιες μέρες παρέλαβα ένα ΗΚ 255 στον οποίο κατέληξα μετα απο αρκετή σκέψη διαβάζοντας διάφορα θέματα μέσα στο site. Εδω κ λίγο καιρό σκέφτομαι να ξεκινήσω να αγοράσω ηχεία. Είμαι λάτρης του ξύλου ως υλικό οπότε θα μου άρεσε κάτι του στύλ iq series στο χρώμα του ξύλου..(λεμε τώρα...) παρόλα αυτά είναι φυσικά κ τα λεφτά ένα θέμα αλλα... ειλικρινά δε μπορώ να καταλήξω κάπου... Οσο πιο πολύ διαβάζω κ βλέπω ηχεία τόσο πιο πολυ μπερδεύομαι κ έχω δέυτερες σκέψεις για οτιδήποτε...

(συγνώμη για το παραπάνω κουραστικό κείμενο απλά ήταν οι μπερδεμένες σκέψεις μου...)

Ερώτηση... πέρα απο τα watt κ την ευαισθησία υπαρχει κάτι αλλο που χρήζει αξιο προσοχής οσο αναφορα την αγορα ενός ηχείου..

ευχαριστω για την υπομονή που θα δείξετε....

Reaction score
1
Σημαντικά στοιχεία ενός ηχείου είναι κυρίως η ευαισθησία, οι δρόμοι και το πλήθος και μέγεθος των μεγαφώνων.

Σημαντική επίσης είναι και η απόκριση συχνότητας, όχι αυτή που ανακοινώνει ο κατασκευαστής, αλλά αυτή που είναι όταν ακούς σε πιο υψηλές στάθμες. Δυστυχώς αυτό όμως δεν μετράται ποτέ... επομένως πρέπει να ακούσεις για να κρίνεις...

Τέλος πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν θέλεις ηχεία δαπέδου ή βάσης, πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις και πόσο μεγάλος είναι ο χώρος σου.

Reaction score
3
Απάντηση: Αγορά ηχείων

Ηχεία δαπέδου σκέφτομαι. Για τα χρήματα δεν είναι κ πολύ σίγουρο για να σου πω επειδή λεω να τα παρω σε βάθος χρόνου..(εκτός αν βρω κάτι σε σύστημα που θα αξίζει κ να μου αρέσει φυσικά λχ http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=354 απλά έτυχε να το δω ενω έβλεπα τιμές ηχείων) πχ για τα iq7 που έχουν γυρω στα 900€ θα τα έδινα.. τα iq9 βεβαια που έχουν 1200+€ θα δυσκολευομουν κάπως...
Οσο για το εύρος που λες, καταλαβαίνω οτι είναι κατι σημαντικό αλλα το γεγονος οτι δε μετράτε κ εξαρταται απο την ακουστικη μου ικανότητα.... αστο καλυτερα...:105::105::105:....

Reaction score
2
Φίλε μου πρόσφατα αγόρασα τα kef iq50.Αύριο παραλαμβάνω και τον AVR255 οπότε αν κάνεις λίγη υπομονή το ΣΚ θα σου γράψω εντυπώσεις για το "δέσιμο" τους!

Μέχρι τώρα πάντως τα ηχεία τα έχω κατα-ευχαριστηθεί και ας παίζουν με έναν ταπεινό Sony 5.1!Stay tuned!

Reaction score
3

Αναμένω εντυπώσεις. Μήπως θα μπορούσες να μου πείς για τα υπολοιπα τι σκέφτεσαι?? Της ίδιας σειράς ηχεία, center 1q2c/iq6c και για rear iq1 και για sub...??

Reaction score
0
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=186 http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=188 http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=190 εγω φιλε μου εχω αυτα και πισω εχω b&w ds6, σε επιπεδο home cinema εχω καταπληκτικο αποτελεσμα για τα δικα μου κριτηρια.τωρα σε μουσικες επιδοσεις δεν εχω τον πολυ καλο ηχο που ακουσα στην ηχοεκφραση ακουγοντας τα με ακριβοτερους και ισχυροτερους ενισχυτες,ισως μελοντικα παρω καποιον καλο δικαναλο τελικο ωστε να αξιοποιησω καλυτερα μουσικα τα rs6

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων

Αναμένω εντυπώσεις. Μήπως θα μπορούσες να μου πείς για τα υπολοιπα τι σκέφτεσαι?? Της ίδιας σειράς ηχεία, center 1q2c/iq6c και για rear iq1 και για sub...??
Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Για κεντρικό λέω για: IQ60
Για δορυφόρους: IQ30
και για sub λέω για το yamaha 515.Συγκεκριμένα για το sub ρίξε μια ματιά και στο θέμα που έχω ανοίξει.

Αύριο που θα παραλάβω τον ενισχυτή θα σου γράψω και ακουστικές εντυπώσεις!Αν και όπως καταλαβαίνεις τα ηχεία θέλουν κάποιο στρώσιμο...

Φίλε Mike67 δεν διαφωνώ πως τα ηχεία σου είναι καλά αλλά αισθητικά τουλάχιστον δεν συγκρίνονται με τα KEF.Τα KEF κυριολεκτικά είναι αριστουργήματα από άποψη design.Βέβαια αυτό είναι και προσωπικό γούστο.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.663

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Για κεντρικό λέω για: IQ60
Για δορυφόρους: IQ30
και για sub λέω για το yamaha 515.Συγκεκριμένα για το sub ρίξε μια ματιά και στο θέμα που έχω ανοίξει.

Αύριο που θα παραλάβω τον ενισχυτή θα σου γράψω και ακουστικές εντυπώσεις!Αν και όπως καταλαβαίνεις τα ηχεία θέλουν κάποιο στρώσιμο...

Φίλε Mike67 δεν διαφωνώ πως τα ηχεία σου είναι καλά αλλά αισθητικά τουλάχιστον δεν συγκρίνονται με τα KEF.Τα KEF κυριολεκτικά είναι αριστουργήματα από άποψη design.Βέβαια αυτό είναι και προσωπικό γούστο.
Πράγματι άκουσα τα iq σε σπίτι φίλου με τον pioneer lx60 και sub το SVS - SB-12 PLUS και απο μουσικής απόψεως ήταν πολύ δυνατό σύστημα. Υποθέτω ότι και στο home cinema πρέπει να σκοτώνουν.

Reaction score
2

Πράγματι άκουσα τα iq σε σπίτι φίλου με τον pioneer lx60 και sub το SVS - SB-12 PLUS και απο μουσικής απόψεως ήταν πολύ δυνατό σύστημα. Υποθέτω ότι και στο home cinema πρέπει να σκοτώνουν.
Ένα θα σου πω...προχθές έβαλα λίγο να δω μια μάχη από το Band of Brothers και με πέτυχε μια σφαίρα! :143:

Reaction score
3

Φιλε geofromalimos δε σου ήρθε ακόμη ο ενισχυτής?? Περιμένω ακόμη τις εντυπωσεις...!!!
Επίσης με ενδιαφέρει κ εμενα απάντηση στην ερώτηση του makis1973 για το συγκεκριμένο sub.
Τέλος επειδή μου αρέσουν πααρα πολύ τα iq9 σκέφτηκα το εξής.. αν για την ώρα πάρω τα iq5 κ αργότερα αφου ολοκληρώσω το 5.1 που θελω, κ ΑΝ εχω εουρα πάρω κ τα iq9 θα υπάρχει προβλημα να κάνω 7.1 με τα iq5 δευτερεύοντα πλαινά???? (αν λέγονται έτσι) ...

Reaction score
0

Είμαι κάτοχος ενός AVR-255 και έχει "παντρευτεί" με τα ακόλουθα ηχελια της Indiana Line:

HC-505 (δαπέδου)
HC-205 (δορυφόροι)
HC-810 (sub)
HC-304 (κεντρικό)
(http://www.indianaline.it/prodotti.php?action=listProduct&brand=72&category=75)

Είμαι 100% ευχαριστημένος απο την αγορά και πιστεύω ότι για τα 900 περίπου € που έδωσα ήταν ότι καλύτερο ακουσα. Σε σχέση με τα άλλα ηχεία που ακουσα σε αυτήν την κατηγορία τιμής (τα "μικρα" των KEF, Mordaunt Short, Monitor Audio, Jamo κ.α.) τα Indiana Line έδωσαν στα αυτάκια μου αυτό που ήθελαν δεδομένου της τιμής βέβαια.

Άποψη μου μην βιαστείς να πάρεις το πρώτο σετ που θα σου προτείνω εγώ ή κάποιος άλλος συμφορουμίτης αλλά πήγαινε εσύ ο ίδιος με την δικιά σου μουσική (αν γίνεται) στα καταστήματα που εμπορεύονται τα ηχεία που έχεις βάλει στο μάτι και ζήτα να τα ακούσεις (μπρος αριστερό-δεξύ). Έτσι θα έχεις μια ιδέα για τις διαφορές ανάμεσα στα ηχεια και μια καλή αρχή για να επιλέξεις τα ηχεία για αυτόν τον φανταστικό ενιχυτή! :)

pm για περισόττερες πληροφορίες.

Reaction score
3

Καλησπέρα. Θα αρχίσω για άλλη μια φορά να γράφω αυτά που σκέφτομαι με σκοπό να καταλήξω κάπου για αυτην την πολυπόθητη αγορά ελπίζοντας να με βοηθήσετε όσο μπορείτε κ εσείς φυσικά.
Μετά απο αρκετή σκέψη κατέληξα στο εξής συμπέρασμα, βασισμένο στη φράση που θεωρώ σωστή κατα την άποψή μου του 'ότι πληρώνεις παίρνεις',υπάρχουν πολλοι συνδιασμοί ηχείων που για τον καθένα είναι ενα δυνατό πλήρως αποδοτικοσύστημα ή υπερκαλύπτουν τις ανάγκες μας. Οπότε εφόσον όλα τα συστήματα κ ηχεία κυμαινοται πανω κάτω στα ίδια λεφτά, μήπως τελικά αυτο που διαφοροποιεί ένα συστημα απο ένα άλλο είναι το προσωπικό μας γούστο...??? Γιατι εγώ προσωπικα ότι κ αν βλέπω φαίνεται να καταλήγω στα IQ της KEF κ όπως έιπε κ ο φίλος geofromalimos 'Τα KEF κυριολεκτικά είναι αριστουργήματα από άποψη design.Βέβαια αυτό είναι και προσωπικό γούστο'. Αυτό το λέω όσο αναφορά όλα τα ηχεία περαν ίσως του sub.
Επίσης μου συνέστησε ένας φίλος καποια απο της σειρές της Tannoy. ( http://www.tannoy.com/ResidentialSummary.aspx ) είναι αξιόλογη εταιρεία, γνωρίζει κάποιος αν τα προιόντα της ειναι καλά??

Τέλος θέλω να κάνω κ την ερώτηση... Σε περίπτωση που παω τελικά να ακούσω κάποια ηχεία απο κοντά, υπάρχουν κάποια μουσικα κομμάτια τα οποία θα ήταν καλο να έχω σε ένα cd και να ζητήσω να τα ακούσω κ να προσέξω κάτι στον ήχο.. π.χ. το γεμάτο μπάσο σε ένα κομμάτι η κάτι τέτοιο??? (ελπιζω να μην είναι πολυ βλακεια η ερωτηση...)

Ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις κ συμβουλες σας.

Reaction score
6
Χε, χε!

Ας ξεκινήσω από το τελευταίο.

Θα πας να ακούσεις όσα περισσότερα ηχεία μπορείς με όσο περισσότερη δική σου μουσική μπορείς. Ο λόγος πολύ απλός. Τι να το κάνω ένα ηχείο που παίζει εκπληκτικά το requiem του Mozart όταν εγώ ως επί το πλείστον ακούω λαϊκά;

Το λέω χοντρά για να καταλάβεις την ιδέα.

Είμαι της άποψης ότι αν σου αρέσει πολύ ένα πράγμα, you go for it! Ακόμα και τη χειρότερη επιλογή του κόσμου να έχεις κάνει, ξέρεις ότι ήταν αυτό που επέλεξες εσύ και όχι κάτι που άκουσες που σου πρότειναν.

Τώρα σε ό,τι αφορά τα KEF και τα Tannoy. Έχουν ξέρεις μια μεγάλη ομοιότητα και μαζί μεγάλες διαφορές.
Η ομοιότητα είναι ότι και οι δύο κατασκευαστές χρησιμοποιούν ομοκεντρικό μεγάφωνο. Αυτό σημαίνει ότι το μεγάφωνο των υψηλών συχνοτήτων βρίσκεται στο κέντρο του μεγαφώνου των υπολοίπων συχνοτήτων.
Τι μας δίνει αυτό; Μας δίνει κατ' αρχήν ομοιογένεια σε ότι αφορά το φάσμα των συχνοτήτων. Δηλαδή οι υψηλές συχνότητες ξεκινάνε από το ίδιο ακουστικό κέντρο και δεν διαφέρουν ως προς την ένταση και συνεπώς τη χροιά (πριν με πλακώσουν να πω ότι εννοώ το πόσο προβάλλουν έναντι του υπολοίπου φάσματος) σε σχέση με την απόσταση από τη θέση ακρόασης. Δηλαδή και όπως έχουν παρατηρήσει κάτοχοι τέτοιων ομοκεντρικών υλοποιήσεων, τα "πρίμα" παραμένουν σταθερά σε ένταση (περισσότερο από άλλες υλοποιήσεις) και δεν προβάλλουν περισσότερο ή λιγότερο αναλόγως της απόστασης που εμείς ακούμε.
Μας δίνει επίσης μεγαλύτερη διασπορά και ως εκ τούτου πιο ευρεία στερεοφωνική εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι κλείνοντας τα μάτια έχουμε μπροστά μας μια απλωμένη στο χώρο ορχήστρα η οποία ναι μεν είναι το ζητούμενο σε όλα τα ηχεία του κόσμου, αλλά εδώ και πάλι έχουμε και την πιο σωστή τοποθέτησή της στο χρόνο, δηλαδή και πάλι το αποτέλεσμα προσπαθεί να μιμηθεί τη φυσικότητα του ήχου σε όλες τις συχνότητες που στη φύση ξεκινάνε από το ίδιο σημείο. Αυτό είναι γνωστό και ως ιδανική σημειακή πηγή.

Επειδή είμαι σίγουρος ότι σε μπέρδεψα και επειδή είναι σίγουρο ότι δεν το γλυτώνω το ξύλο :116: , θα σου πω το εξής:
Ανεξάρτητα από όλα αυτά, θα πάρεις τους δίσκους σου και θα προσπαθήσεις να ακούσεις όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείς αυτά τα ηχεία από τους δύο (στην προκειμένη περίπτωση) κατασκευαστές.
Ανεξάρτητο είναι επίσης ποιος από τους δύο πετυχαίνει με τις διαφορές στην τεχνοτροπία του το αποτέλεσμα.

Τελικός κριτής θα είναι μόνο τα δικά σου αυτιά. Τελεία και παύλα!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.663
ο φιλος σου το svs-sb 12 plus απο που το πηρε ?
ακουστικες εντυπωσεις ?
Θα μάθω λεπτομέρειες αύριο και θα σου πω. Κατά 99% απευθείας απο svs και κόστισε γύρω στα 900€. (Δε νομίζω να πωλείται και αλλιώς) Μάλιστα είχαν και κάποια δωράκια μαζί.
Ακουστικά το sub μου φάνηκε σωστός δυναμίτης. Πολύ δυνατό για το χώρο που διαθέτει, με άφθονες ρυθμίσεις.
Δεν έχω πολλά ακούσματα και εμπειρίες για να σου πώ, αλλά για παράδειγμα το δικό μου sub (focal dome) το έχει για breakfast.:142:

Reaction score
3

Φίλε loggeo θα σου είμαι ευγνώμων αν μπορείς να μάθεις περισσότερα κ να μου πεις!!

Αγαπητέ Pleo μονο με τη φράση 'Είμαι της άποψης ότι αν σου αρέσει πολύ ένα πράγμα, you go for it! Ακόμα και τη χειρότερη επιλογή του κόσμου να έχεις κάνει, ξέρεις ότι ήταν αυτό που επέλεξες εσύ και όχι κάτι που άκουσες που σου πρότειναν' με κάλυψες. Ευχαριστώ κ για την παρακάτω επεξηγηση της τεχνολογίας των συγκεκριμένων ηχείων, για ξύλο δε παιζει :)116::116:) γιατι τα ειπες μια χαρα κ πλήρως κατανοητα.
Επίσης με 'κερδισε' αν μπορω νατο θέσω έτσι το εξής 'κλείνοντας τα μάτια έχουμε μπροστά μας μια απλωμένη στο χώρο ορχήστρα'.

Κ πάλι σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας, να είστε καλά.

Reaction score
3

Ακυρο...επειδή “Γηράσκω αεί διδασκόμενος” τα μυνήματα που βάζεται ως παράθεση πως γίνεται...???
για να μη βάζω όλη την ωρα ' ... ' αυτάκια!!!!

Reaction score
210

Ακυρο...επειδή “Γηράσκω αεί διδασκόμενος” τα μυνήματα που βάζεται ως παράθεση πως γίνεται...???
Πάτα το quote που υπάρχει κάτω δεξιά στο πόστ που θέλεις να συμπεριλάβεις :602:

Reaction score
2

Για παράθεση πατάς το quote.

Λοιπόν χθες συνδεσα τον AVR 255 και νομίζω πως έδεσε μια χαρά με τα ηχεία μου.Φοβερός.Καμία σχέση με τον παλιό sony.Σαν πηγή έχω το HTPC το οποίο στέλνει μέσω HDMI τον ήχο στον AVR.Ακουσα κυρίως FLACs και το αποτέλεσμα μου άρεσε πολύ!Οι μουσικές μου προτιμήσεις είναι κυρίως chill out, μπαλλάντες, ορχηστρικό rock και νομίζω ότι τα KEF με τον AVR κάνουν πολύ καλή δουλειά!Απλά θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι καλύτερο με χρήση sub.Τώρα σε Home theater mode όπου μου αρέσουν πολύ τα πιστολίδια και οι εκρήξεις το αποτέλεσμα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αλλά το σύστημα μου δεν είναι όμοιόμορφα στημένο για να έχω πλήρη άποψη.

Δηλαδή έχω μεν τα KEF για L και R αλλά σαν κεντρικό και δορυφόρους έχω ηχειάκια sony... Θεωρώ ότι όταν ολοκληρώσω το σύστημα με ηχεία KEF κυρίως για κεντρικό θα γκρεμιστεί το σπίτι! :116:

Reaction score
3

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.287
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale