Αγορά ηχείων

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.663
Re: Απάντηση: Αγορά ηχείων

Φίλε loggeo θα σου είμαι ευγνώμων αν μπορείς να μάθεις περισσότερα κ να μου πεις!!
Ότι θες να μάθεις θα το βρείς εδώ. Την τιμή την βλέπεις κατά την παραγγελία.

Reaction score
3
Απάντηση: Αγορά ηχείων

Thanks loggeo. Να ρωτήσω κάτι άλλο... Σε δυο σειρές της Tannoy βλέπω οτι δεν έχει rear ηχεία. Εχει μονο μπροστινά βάσης η δαπέδου. αν πάρω τα δαπέδου για μπροστινα κ παρω τα ηχέια βάσης για πίσω θα κάνω μεγάλη μλκ****ια...???

Τελικά είμαι μεταξύ τριών σειρών.

-------Kef IQ series

LR - iQ5 - 600€
cnt - iQ6c - 480€
rLR - iQ1 / iQ3 - 280€ / 380€
sub - extra -
1460€

-------Tannoy
mercury custom

LR - F4 - 500€
cnt - FC - 180€
rLR - FR - 200€
sub - extra -

880€

Revolution signature

LR - DC4T - 570€
cnt - DC4LCR - 280€
rLR - DC4 - 350€
sub - extra -

1200€

Οι τιμές είναι ενδεικτικές απο skroutz.

Κ μια ακόμη ερωτησούλα... ο ΗΚ255 βγάζει 50W στο κανάλι... αυτο σημαίνει οτι πρέπει να υπαρχει ένα κατώτερο όριο στα watt που δίνει ο κατασκευαστής για το ηχείο ετσι...??? όλα τα παραπάνω ηχεία είναι για ενισχυτές απο ..καποια - 100+ watt, υπάρχει περίπτωση να πάθουν κάτι εαν παίζουν σε μεγάλη ένταση για ώρα.....???

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.663
Το βασικό είναι να παντρέψεις σωστά τα μπροστινά με το κεντρικό. Ο HK έχει εκπληκτική τιμή για την ποιότητα του, αλλά ως πιο future proof λύση (ενδεχόμενη μελλοντική αγορά μεγαλύτερων ηχείων) πήγα στον onkyo 876, που θεωρώ επίσης για την τιμή του (γύρω στα 900€ απο Γερμανία) το κάτι άλλο.

Reaction score
3

Φυσικά αν ήθελες παραπάνω ισχύ έκανες πολυ καλα φίλε μου απλα εγω τον ΗΚ τον πήρα 560€ κ τα 350€ είναι ενα σημαντικό ποσό για μενα. Για πίσω ηχεία θα υπάρχει πρόβλημα αν χρησιμοποιήσω ηχεία βάσης κάποιας απο τις παραπάνω σειρές...???

Reaction score
50
Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ηχεία βάσης για χρήση surround... Θέλω να πω, τυπικά δεν υπάρχει διαχωρισμός "ηχεία βάσης για μπροστινά" και "ηχεία βάσης για surround". Εντάξει δεν έχει νόημα να πάρεις κάποια βαρβάτα ηχεία βάσης για surround (ή κάποια πολύ μικρά για μπροστινά), αλλά δεν είναι αυτό το θέμα απ' όσο καταλαβαίνω.

Έχε απλά υπόψη σου ότι εναλλακτικά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις δίπολα ηχεία για surround, που εν γένει έχουν καλύτερη διασπορά από τα βάσης, αλλά είναι ας πούμε πιο "dedicated" για surround και ως τέτοια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μπροστινά (αν υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή θα τα ήθελες για τέτοια χρήση).

Αλλά για να μη σε μπερδεύω, αν έχεις καταλήξει σε ηχεία βάσης που ταιριάζουν στο γούστο σου και στα χρήματα που θες να διαθέσεις, θα είναι μια χαρά για surround.

Reaction score
3

Ευχαριστώ πολυ Μανο για τη βοήθεια. Απλα οπως ειπες για διασπορες κ τετοια δε με πολυ ενδιαφέρει οποτε..(οχι οτι ξερω κιολας..:116::116::116:)
Τελικος κριτής θα απο τις παραπάνω σειρες θα ειναι για μενα τα ματακια μου κ.. τα αυτακια ενος φιλου....
αντε να δουμε...!!!

Reaction score
50
Δε λέω, καλή είναι η οποιαδήποτε βοήθεια (μιλάω για τα... αυτάκια του φίλου που αναφέρεις) αλλά μην υποτιμάς και το δικό σου γούστο. Αν μη τι άλλο μην κάνεις το λάθος και πάρεις ηχεία που δε σου "κάθονται" καλά στο αυτί μόνο και μόνο επειδή στα πρότεινε κάποιος άλλος (έστω και γνώστης). Θα ήταν ίσως προτιμότερο να εμπιστευτείς τη γνώμη του αν έχεις καταλήξει σε 2-3 ηχεία που σ' αρέσουν και δεν είσαι σίγουρος ποιό να διαλέξεις.

Reaction score
3

Μήπως γνωρίζει καποιος μαγαζία στη Θεσσαλονίκη που μπορώ να παω για να ακούσω τα ηχεία??? Η καποια σελιδα με μαγαζία που πουλανε ηχεια κτλ να ψάξω... γιατι βαζω τα ονοματα απο τα ηχεία κ ψαχνω σελιδες στα κουτουρου....:137::137:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Aρκετα ηχεια προς ακροαση εχει το media markt στην Θεσσαλονικη.

Οπως και η ΣΠΕΚΤΡΑ (δεν ειναι μονο Sony center) Oλγας & Καλιδοπουλου.

Reaction score
3

Για σου ρε πατριδα... κ εσυ Θεσσαλονικη θα πας για ηχεια...????
(Ευχαριστώ Νικο)

Reaction score
3

Καταρχάς να πω οτι ασχέτως ηλικίας θα απευθύνομαι σε όλους στον ενικό.. δε τίθεται θέμα σεβασμού απλα βγαίνει πιο εύκολα.
Φίλε Νίκο έριξα μια ματια σε media markt και spectra sony center αλλα δεν είχαν τα ηχεία που θέλω..(kef , tannoy). Βέβαια οταν κατέβω Θεσ θα παω μια βόλτα να δω τι έχει κ εκει. Επίσης τι σκρουτζ μακ ντακ τι χρυσο οδηγο τι search με το θεο βοηθό αλλα δε βρισκω μαγαζια με kef ή tannoy στη Θεσσαλονίκη. Καλα απο χ οδηγό βρήκα αρκετα αλλα πολλα ηταν κ ψιλοασχετα.. εκανα αναζητηση με τη λεξη ηχεια για περιοχή θεσ... οποτε..
Αν γνωρίζει κάποιος κάποιο μαγαζί ή έτυχε να το δει να ακούσει να εχει kef ή tannoy σε Θεσ/νίκη.... ή καποιον άλλο τρόπο να ψάξω.... ?????
Ευχαριστω!!!!

Reaction score
6
Μπορείς να βρεις Tannoy για ακρόαση στον Σαραφίδη (Κατάστημα Βότση Mega) τηλ. 2310-487200/4 και στον Αποστολούδα τηλ. 2310-280697-232097

:605:

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Αγορά ηχείων

Μπορείς να βρεις Tannoy για ακρόαση στον Σαραφίδη (Κατάστημα Βότση Mega) τηλ. 2310-487200/4 και στον Αποστολούδα τηλ. 2310-280697-232097

:605:
Ευχαριστώ πολυ Pleo!! καλημέρα!!!

Reaction score
3

Καλημέρα, μήπως ξέρει κανέις καποιο μαγαζί στη Θεσσαλονίκη το οποίο να έχει kef για να ακούσω???

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Παρε ενα τηλ στην ΕΤΥΤ (αντ/πεια των kef ) να ρωτησεις.
Σιγουρα θα εχουν απαντηση.

Reaction score
3

Σ' ευχαριστώ πολυ Νίκο, να σαι καλά!!!!:107::107:

Reaction score
3

Παιδια, καταρχας καλησπέρα σε όλους,
κατα δεύτερον πήγα σήμερα σε ενα μαγαζι να δω τα iQ αλλα τελικά δεν τα είχαν έιδα όμως κάποια άλλα.
Δεν είναι τόσο για τα ηχέια που είδα, θα το ψάξω κ θα ρωτήσω άλλη φορα αν θέλω.. το θέμα είναι το εξής...
Ο κύριος που με εξυπηρέτησε, με ρώτησε τι ενισχυτή εχω, του είπα οτι εχω τον ΗΚ255 και με ρώτησε για τα ηχέια.
Μου είπε οτι αν τα θέλω περισσότερο για home cinema mode τα iQ δεν κάνουν διότι λόγω των 89db ευαισθησίας δεν έιναι κ τόσο ευκολοδιέγερτα και ότι αν σε κάποια ταινία έχει πχ μια σκηνή με ψύθηρους και ξαφνικά γίνει μια έκρηξη ο ενισχυτής μπορει να μη μπορέσειι να δώσει το ρεύμα που απαιτείται κ να μου καει κάποιο ηχείο...
Ισως να μη το διατυπώνω εντελώς σωστά και ζητώ συγνώμη αλλα κατ' ουσίαν με προβλημάτισε το να καεί κάποιο ηχειο(λόγω ρεύματος) σε μια τέτοια περίπτωση...??????????
Ο κύριος αυτός που πρότεινε κάπιοα αλλα ηχέια με 92-93db ευαισθησία για να μην έχω τέτοιο φόβο , σε ίδιες τιμές εννοείται, κ γενικά με προέτρεψε να αγοράσω ηχεία πάνω απο 90++db.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ειναι απλα τα πραγματα φιλε μου.
Ο κυριος επηρεαστηκε απο την ''μικρη '' ονομαστικη ισχυ του AVR 255.
Μαλλον εχει συνηθισει στα λεγομενα καποιων εταιρειων για 7χ100 αλλα δεν εχει δει ποτε τις λεπτομερειες που κανουν την διαφορα.
Αλλο πραγμα 50 βατ στο καναλι , με ολα τα καναλια οδηγουμενα, στα 8Ω και απο 20ΗΖ εως 20ΚΗΖ
και αλλο 100 βατ , με ενα καναλι οδηγουμενο στα 6Ω και στον 1ΚΗΖ.

Reaction score
3

Δηλαδή Νίκο δεν υπάρχει κάποια βάση σε αυτό ετσι??? ή στο να καεί κάποιο ηχείο??? Το παραπάνω παράδειγμα που έθεσες είναι στο ότι ο ΗΚ255 μπορει να 'κρατήσει' τα 8Ω σε μεγάλο ευρος συχνοτήτων σε αντίθεση με άλλους που σε διάφορες συχνότητες πέφτουν τα Ω της εξόδου (εχει γίει αναφορά σε άλλο thread που έτυχε να διαβασω γι'αυτο ρωτάω)??
Παρόλα αυτά θεωρείς ότι είναι καλύτερο να ψάξω κάτι αλλο με μεγαλύτερη ευαισθησία?? ρωτάω γιατι είδα στο μαγαζί κατι crystal audio thx-t3 που μου άρεσαν κ σε εμφάνιση πάααρα πολυ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.285
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale