Αγορά ηχοσυστήματος hifi

Reaction score
0
Καλωσορίζω το forum!! Θα ήθελα να κανω μια αγορά και θα ήθελα τη βοήθεια σας. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα σύστημα hi if (ενυσχιτης ηχεία και CD player) με προοπτική να πάρω και pickup, κι επειδή εχω χαθεί στο να διαβάζω θα ήθελα μερικές γνώμες. Τα χρήματα που μπορω να δώσω ειναι γύρω στα 1000€. Με ενδιαφέρει ο αναλογικός ήχος αν και ξέρω ότι ξεφεύγει οικονομικά. Οι μουσικές που ακούω κυρίως ειναι jazz και κλασική.

gonis

Luger
Reaction score
12.501
:welcome:

Κάνε μια σύντομη περιγραφή του χώρου σου για να πάρουν το λόγο οι "ειδικοί " του φόρουμ.

Reaction score
1.147
...πόσο μεγάλο είναι, αν υπάρχει τζάκι, σε ποια διάσταση του χώρου σκοπεύεις να τοποθετήσεις τα ηχεία, πόσο μακριά σκοπεύεις να κάθεσαι από αυτά, κτλ

Reaction score
0
Ευχαριστώ πολυ για την άμεση ανταπόκριση. Το σαλόνι μου ειναι περίπου 4x6 κι εγω βλέπω την μεγάλη πλευρά. Δεν υπάρχει τζάκι. Θα εχω απέναντι μου τα ηχεία σε περίπου 3,5 μέτρα.

Reaction score
102
Με το χιλιάρικο θέλεις να καλυφθεί η δαπάνη και για ηχεία και πικάπ;..

Reaction score
0
Το πικ απ θα το πάρω πιο μετα. Με το χιλιάρικο σκέφτομαι ενισχυτή ηχεία και cd player

Reaction score
0
Μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο φόρουμ που να μπορω να πάρω μια απάντηση. Δεν το λέω καθολου ειρηνικά και συγχωρέστε με!

Reaction score
15.469
Ο χωρος σου ειναι μετριος προς μεγαλος και η θεση ακροασης αρκετα μεγαλη.Μαλλον χρειαζεσαι ηχεια δαπεδου και με δεδομενο τις μουσικες που ακους θα πρεπει να διαθεσεις περισσοτερα χρηματα ... πρεπει να καταληξεις ποιες υποχωρησεις-συμβιβασμους εισαι διατεθιμενος να κανεις."Κινησου" μεσα στα διαφορα σχετικα θεματα του φορουμ για να δεις τι ακριβως παιζεται.

Reaction score
5.684
Με αυτό το μπατζετ δεν πρόκειται να προτείνει κανεις τίποτα διότι θα εκτεθεί ...
Δυστηχως δεν φτάνουν ουτε για ηχεία όχι για ενίσχυτη -ηχεία - cd .
Εαν στραφείς στο μεταχειρισμενο ίσως κατι μπορέσεις να κανεις εαν κοιτάξεις μόνο για ηχεία και ενίσχυτη. Πηγή βάλε κάποιο laptop η pc για αρχή .
Βρες ενα μαγαζι κοντα σου που εμπιστεύεσαι ωστε να σε καθοδηγήσει σωστά , να σου προτείνει κάποια λύση απο τα μεταχειρισμένα που εχει ωστε να το χτίσεις σιγά σιγά το συστημα σου οπως όλοι εδώ μέσα ...
Εγω τουλαχιστον έτσι έκανα γιατι αλλιώς δεν γινόταν ...

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.457
Σε αυτην την κατηγορια τιμης θα κοιτουσα Yamaha.
Τα θεωρω πολύ τιμια για τα λευτα τους και με καλη μεταπωλητικη αξια σε περιπτωση αλλαγης στο μελλον.

Για ενισχυτή τον Α300
https://www.skroutz.gr/s/318241/Yamaha-A-S300.html

ηχεια βασης για τα 3,5 μετρα απόστασης
https://www.skroutz.gr/s/335627/Yamaha-Soavo-02.html
θα χρειαστείς και βασεις.
τα εχει και εδώ...
http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/assets/stock b/b_stock_17_10.pdf
αν η αποσταση ηταν μικροτερη θα σου ελεγα να πας σε ενεργα ηχεια...

cd Player παρε ένα στο 100 ρικο.
Δωσε και 10% του ποσου για αγορα καλωδιων.

Reaction score
855
Δεν είναι όλα τα ενεργά ηχεία nearfield ...υπάρχουν πολλά μοντέλα που μια χαρά θα παίξουν στα 3,5 μέτρα ...
Ο φίλος μπορεί να δει μια λύση με μεγάλα ενεργά βάσης και έναν ντακ-προ και θα είναι μια χαρά μέσα στα 1000 ευρώ ... απλά, αντί για πλέυερ θα χρησιμοποιεί κάποιο νέτμπουκ/ λάπτοπ που κάπου θα κάθεται ...

Προτείνω Presonus eris 8, από Ελλάδα που έχουν πολύ καλές τιμές (αν και το 8αρι δεν πολυκυκλοφορεί πια) ή από Τόμαν στα 459 ευρώ και ένα ντακάκι τύπου ifi dsd micro ... δεν χρειάζεται τίποτε άλλο...

Η μόνη άλλη λύση σε αυτά τα χρήματα είναι οι αγγελίες όπου κυκλοφορούν πολλά καλά κομμάτια σε σκοτωμένες τιμές ...

Reaction score
68
dali zensor 5 ax ηχεια δαπεδου αυτοενισχυομενο αρα ξεχνας το θεμα" ψαχνω να ταιριαξω ενισχυτη με τα ηχεια μου" μην σε ξεγελα το μεγεθος το εχω ακουσει σε 35τμ σαλονι κ δεν του ελειπε τιποτα σε ογκο!
denon dcd720a cd player με θυρα usb κλασσικο cdp με
παντως συμφωνω απολυτα με την επιλογη μεταχειρισμενων κ εγω αλλα με προσοχη !

Reaction score
15.469
Με ενδιαφέρει ο αναλογικός ήχος
με προοπτική να πάρω και pickup
Προτείνω Presonus eris 8, από Ελλάδα που έχουν πολύ καλές τιμές (αν και το 8αρι δεν πολυκυκλοφορεί πια) ή από Τόμαν στα 459 ευρώ και ένα ντακάκι τύπου ifi dsd micro ... δεν χρειάζεται τίποτε άλλο...
οποτε νομιζω πως ο φιλος μας δεν καλυπτεται μ' αυτην τη προταση , η προηγουμενη προταση - χωρις να γνωριζω τις συσκευες - "ακουγεται" πιο ορθη και νομιζω καταλαβαινω τη λογικη της ...
επισης συνφωνω με τη προταση του χτισιματος του συστηματος κομματι-κομματι και με αυτη του μεταχειρισμενου
το θεμα ηχειο πια το αντιμετωπιζω σα να ειναι μουσικο οργανο - οσο πιο καλο ειναι τοσο πιο καλα παιζει (χρειαζεται βεβαια και ο καταλληλος ¨οργανοπαικτης") - δωσε εκει χρηματα ...
να βαλω κι ενα λινκ

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas