Αγορά καινούριας TV (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) ... γνώμες;;;

Reaction score
0
Φίλοι μου, αποφάσισα να αλλάξω την Samsung LE40B650 που έχω για να πάρω μια μεγαλύτερη τώρα που μετακόμισα και έχω μεγαλύτερη απόσταση θέασης.
Μέχρι στιγμής είμαι απίστευτα ικανοποιημένος απο την TV μου, αλλά τώρα πάμε στο προκείμενο.

Αναζητώ TV LED ή Plasma που να με καλύπτει στα εξής:

1. Απόσταση θέασης : 2,5μ - 3μ
2. Χρήση : 60% Ταινίες (MKV) απο εξωτερικό HDD - 30% PS3 - 10% Τηλεοπτικά προγράμματα
3. Χρήση : 80% σε ημίφως - 20% ημέρα
4. Τιμή μέχρι 2000 Ευρώ.

Έχω στο μυαλό μου 2 μοντέλα, αλλά δέν θέλω να σας προκαταβάλω, οπότε δέν αναφέρω τίποτα, η αγορά θα γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Περιμένω με αγωνιά τις προτάσεις σας.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Απάντηση: Αγορά καινούριας TV (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) ... γνώμες;;;

Plasma:

Panasonic vt30 50''
Samsung PS51D6900 51"

Lcd

Samsung UE 7000D 46''
Sony KDL-46HX820 46"

Οριακά πάνω απο 2000:
Sony KDL-46HX920 46"
Samsung UE55D7000 55"

Reaction score
0

Kαταρχήν σε ευχαριστώ για το χρόνο και τις προτάσεις σου, θα με ενδιέφερε όμως να μου δώσεις 1 μονο, άλωστε όλες αυτές τις έχω στα υπόψιν, να αποφασίσω δεν μπορώ.
Αλήθεια 50" ή 55" για 3μ μέγιστη απόσταση, ειναι πολύ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Αλήθεια 50" ή 55" για 3μ μέγιστη απόσταση, ειναι πολύ?
Όχι.
Κανονικά μινιμοθμ 65άρα θές αλλά ξεφεύγεις οικονομικά.

Τεσ΄πα.
Κάτω απ τα 2000 μια εκ των 2 plasma.
Είναι εξαιρετικές τηλεοράσεις και οι 2 με τις διαφορές τους να είναι καθαρά θέμα ξεψειρίσματος σε συνθήκες σχεδόν απόλυτου σκοταδιού.
Στις δικές σου συνθήκες οριακό πλεονέκτημα έχει στην ανάλυση του 3d η Samsung και οριακά καλύτερη κίνηση overall η Panasonic.
Η Samsung έχει καλύτερη υποστήριξη σε αρχεία μέσω της usb ενώ η Panasonic καλύτερο σύστημα εγγραφής μέσω της usb.
Οπότε είναι καθαρά θέμα του τι σου χρειάζεται.

Πάνω απ τα 2000 αν και θεωρώ ότι η Sony έχει την καλύτερη εικόνα σε lcd/led στην αγορά οι 9'' παραπάνω είναι επουσιώδης σημασίας στην αίσθηση της μεγάλης εικόνας.Οπότε Samsung.

Ποίαν θα επέλεγα εγώ;Την Panasonic.
Εξαιρετική εικόνα out of the box και σχεδόν αναφοράς μετά απο calibration(κάτι που το θεωρώ εκ των ουκ άνευ αν θες να έχουν πίασει τόπο τα λεφτά που έχεις δώσει).
Και ένα media player για να παίζω όποια αρχεία θέλω.

Οικονομική πρόταση όπου θα έχεις το 95% της απόδοσης με πολύ χαμηλότερη τιμή σχέση με την vt30:panasonic GT30 στις 50''.

Reaction score
0

Λοιπόν πλέον βρίσκομαι στην τελική ευθεία, μετά απο αρκετή έρευνα αγοράς και αφού οριστικοποιήθηκε και το μπάτζετ που θα διατεθεί, έχω 2 επιλογές.
Α)LG 60PZ950
B)SAMSUNG 59D550

Έχω διαβάσει τουλάχιστον 3-4 reviews σε ξένα site και για τις 2 αλλά δέν μπορώ να αποφασίσω ακόμη, θα ήθελα την γνώμη σας και κυρίως εντυπώσεις απο κατόχους...

Τα φώτα σας παιδιά γιατι έχω αρχίσει και ζαλίζομαι μετά απο τόοοοσο ψάξιμο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Η Σαμσουνγκ έχει λίγο καλύτερο μαύρο,η LG μπορεί να ρυθμιστεί απο κάποιον ειδικό καλύτερα.
Θέμα προτεραιοτήτων σου είναι ξεκάθαρα.
Αν υπάρχει δυνατότητα να την καλιμπράρεις πάρε την LG,αν όχι πάρε την Samsung.

Reaction score
0

Eπειδή κλίνω προς την LG αλλά ακόμη δέν έχω παέι να την δώ, δέν τη βρίσκω και πουθενα να παίζει, μόνο στη Συγγρού στο Κοτσώβολο την έχει αλλα είναι πολύ μακρυά απο εμένα,
μπορείς να μου πείς αν το μαύρο που λένε δέν είναι τόοοσο μαύρο σε σχέση με την Samsung LCD LE40B650 που έχω, θα είναι καλύτερο ή χειρότερο ???

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Αν δεν τις δώ δίπλα-δίπλα δεν μπορώ να σου πώ μα σιγουρία.

Reaction score
0

Xα χα χα την ίδια άποψη έχω και εγώ.
Πάντως σήμερα θα κάνω τη βόλτα μου μέχρι τη Συγκρού, να δώ την LG 60pz950 να παίζει live,
θα σας πώ εντυπώσεις αύριο, την Samsung δέν έχω την έχω βρεί πουθενά να παίζει.

Reaction score
0

Mόλις γύρισα απο τον Κοτσώβολο στη Συγγρού.

Μου λύθηκαν όλες οι απορίες, σχετικά με την PZ950 και το γιατι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει απαντήσει τόσες μέρες για το αν είναι καλή η TV.
Πολύ απλά γιατι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... αμφιβάλω αν την έχει αγοράσει κανείς, εκτός αν το έπραξε χωρίς να την δεί, διαφορετικά εγκλημάτισε με την ενέργειά του αυτή.

Φυσικό και επόμενο είναι σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ site ... με AV υλικό να μήν υπάρχει ούτε αναφορά για τη συγκεκριμένη TV.

Tί να πρωτοπώ...ας τα διηγηθώ όπως έγιναν και τα συμπεράσματα δικά σας.
Φτάνω στο μαγαζί και ανεβαίνοντας όλο χαρά, τρέχω να δώ που παίζει η συγκεκριμένη TV, πράγματι την βρίσκω και λέω όπα εδώ είμαστε,
είχε κάνει pause ο υπάλληλος εκεί, στο menu του bluray "Dark Knight", ποιός ξέρει απο πότε...ευκαιρία λέω να δώ τι παίζει με το λεγόμενο IR,
πράγματι τον φωνάζω, το γυρίζει σε play και έβλεπα για 10'-15' το λογότυπο του Batman, ανεξαρτήτως τι έπαιζε η οθόνη, μέχρι που αχνοέσβησε μετά.
Τώρα όσον αφορά το μαύρο της, απλά δέν έχω άποψη...γιατί δέν το είδα, τί το γύρισα σε AVS, τι του ζήτησα και το βάλαμε THX Cinema, τί ΤΗX Bright Room, τί expert κολοκύθια με τη ρίγανη,
όλα τα "υποτιθέμενα" μαύρα ήταν ενα πολύ σκούρο γκρί, μαύρο απλά ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ !!!

Απογοητευμένος όπως ήμουν, βλέπετε έκανα και 22km να φτάσω μέχρι εκεί, γυρίζω και βλέπω τις υπόλλοιπες TV και μανέψτε σε ποιά κόλλησα ???

Ναί σωστά μαντέψατε Panasonic 46ST30, η καλύτερη εικόνα, μαζί με την EX720 της SONY, φανταζομαι τι εικόνα θα έχει η 55VT30 λέω απο μέσα μου....
μαζεύω τις σκέψεις μου και αποχωρώ, μονολογώντας...κρίμας που πρέπει να διαθέσω 2.200 ευρώ για να πάρω σωστή TV...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Γιατί 2.200;

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
202

Αφου τοσο δεν κανει;