Αγορά καλού στρώματος

Reaction score
431
Λόγω αυχενικού προκειμένου να αποφύγω χειρουργείο κατέληξα σε στρώμα 100% λατεξ και την μεγαλυτερη διαφορα την έκαναν οι τάβλες, είχα πάρει απο το ΙΚΕΑ την SULTAN LAXEBY, αν και σε βγάζει το λάδι η συναρμολόγηση κοιμάσαι όπως θέλεις με ρυθμιζόμενη σκληρότητα και κάνει τρομερή διαφορά, οταν δοκιμάσεις στρώματα στα μαγαζιά δες και τι τάβλες έχουν.
Το αυχενικό με ταλαιπωρεί ακόμα και δεν μπορώ να κοιμηθώ σε στρώμα της πλάκας. Είχα δοκιμάσει διάφορα απο media και cocomat είναι φανταστικά αλλά θεωρώ οτι είναι υπερτιμημένα. Εχω αγοράσει και 100% λάτεξ στρώμα απο βιοτεχνία και έμεινα επίσης ευχαριστημένος.

Reaction score
431
Εχω κοιμηθεί σε σκηνάκια λόγω δουλειάς άπειρες ημέρες, αμα βάλεις και οδήγηση εντουρο μια εικοσαετία και ενα ατυχημα στο στρατό φτάσαμε στο αποτέλεσμα.
Την φυλακή δεν την παλέυω! Δεν καπνίζω βλέπεις!!!!

melina

Cargo 200
Reaction score
44.370
την πρώτη μέρα είχε μια ανεπαίσθητη, ευχάριστη θα έλεγα, μυρωδιά και μετά τίποτα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.765
Το απαίσιο χωρισμένο στη μέση Cocomat που δε χρησιμοποιώ πιά, μυρίζει πολύ. >:(:thumbsdown:

Reaction score
2.557
Το απαίσιο χωρισμένο στη μέση Cocomat που δε χρησιμοποιώ πιά, μυρίζει πολύ. >:(:thumbsdown:
Όταν μου το είχαν δείξει (το χωρισμένο στη μέση) ούτε που το συζητησα...

Δες τα Dimstel Free (Μέτριο) 22cm. Εγώ πήρα 4 (450 ευρώ έκαστον) για το εξοχικό και είναι καλύτερα από ένα των 900 ευρώ που έχω στο σπίτι...

Reaction score
6
Ας γράψω τη δική μου ιστορία μιας και βλέπω ότι υπάρχει έλλειψη πληροφορίας σε Ελληνικά forumσε ότι αφορά την αναζήτηση στρώματος. Θα είναι μακροσκελές καθώς πρέπει να γίνουν και διευκρινήσεις.

Επισημαίνω ότι είμαι ιδιώτης, δεν προμοτάρω κανέναν και επένδυσα τόσο χρόνο onlineγια γνώμες όσο και offlineμε επισκέψεις στα καταστήματα στα οποία αποφάσισα ότι θέλω να δοκιμάσω. Το παρόν κείμενο θα αναρτηθεί αυτολεξή σε όσα forumβρήκα στο πλαίσιο της δικής μου αναζήτησης και επειδή σε πολλά από αυτά δεν ήμουν μέλος, απλά θα κάνω εγγραφή μόνο για να ποστάρω τη δική μου εμπειρία, οπότε το πιθανότερο είναι να μη ξαναμπω.

Επιπλέον, να επισημάνω ότι όταν κάποιος είναι σε αναζήτηση και έχει το χρόνο να ψάξει online, όπως εγώ, για γνώμες και ευχαριστημένους πελάτες τότε είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσει τα posts-διαφήμιση από τα πραγματικά ποστς. Παρόλαυτα, ακόμη και αυτά τα “διαφημιστικά” είπα να μη με επηρεάσουν αρνητικά και να επισκεφθώ κάποιες βιοτεχνίες.

OfftopicON[OnlineMarketingέτσιΔΕΓΙΝΕΤΑΙκύριοι.. ξέρετε ποιοι είστε. ]OfftopicOFF

Πάμε λοιπόν,

24/09/09 και πραγματοποιώ αγορά από IKEAσε διάσταση 160x200 το SULTANFLOKENES(MEMORYFOAM) με 10 χρόνια εγγύηση το οποίο αγοράστηκε στα 689€. Στην αρχή ήμουν υπέρευχαριστημένος! Τους τελευταιούς όμως μήνες το στρώμα είχε εμφανή σημάδια προβλημάτων και η ποιότητα του ύπνου είχε πάει περίπατο. Δυστυχώς ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑ την απόδειξη αγοράς (λάθος μου το ξέρω!). Επικοινωνία με IKEAόπου και μου λένε το αυτονόητο ,ότι χωρίς την απόδειξη αγοράς δεν γίνεται επιστροφή (στο τέλος υπήρξε βέβαια τρόπος, τον εξηγώ στο τέλος!)

Τα χρήματα που ήθελα πλέον να διαθέσω ήταν σχετικά λίγα (500€) αλλά δεν ήμουν εντελώς αρνητικός αν έβρισκα αυτό που ήθελα σε υψηλότερη τιμή. Οπότε έβλεπα στρώματα για όλα τα βαλάντια σε κάθε εταιρία. Όπως έχει αναφερθεί ήδη, και θα συμφωνήσω απόλυτα, το κάθε σώμα έχει και διαφορετικές ανάγκες οπότε δε σημαίνει ότι αυτά που προτίμησα εγώ κάνουν για όλους. Όπως και να χει, αφιερώστε χρόνο για την αγορά ενός στρώματος και εννοώ όχι μόνο να πάτε να τα δείτε αλλά και να αφιερώσετε χρόνο ξάπλα! Μόνο έτσι θα μπορέσετε να κάνετε και συγκρίσεις.

Κατόπιν onlineαναζήτησης λοιπόν αποφασίζω να επισκεφθώ τα παρακάτω ( τα παραθέτω με σειρά επίσκεψης!):

- Media Strom
- Relax Strom
- Dunlopillo
- Klino Strom
- Bed&Bath (King Koil)
- Candia Strom

MediaStrom
Σχέση τιμής/αίσθησης καταλήξαμε στο PremiumFeel. Τιμή κάπου στα 850+€. Ένιωθες τη στήριξη χωρίς ωστόσο κάποιο woweffect. Στα optimumυπήρχε μεγάλη διαφορά αίσθησης αλλά και τιμής αλλά ήταν και αρκετά μαλακά για τα γούστα τόσο τα δικά μου όσο και της κοπέλας μου. 10 χρόνια εγγύηση.

RelaxStrom
Δεν την ήξερα πριν την αναζήτηση αλλά παρά τη διαφήμιση είπα να της δώσω μία ευκαιρία. Καλή βιοτεχνία και έχει κάποιες συσκευές (AcarZero) που σκέφτομαι να δοκιμάσω σχετικά με ακάρεα και αλλεργίες, καθώς αντιμετωπίζω τέτοια θέματα. Τιμές σαφώς πιο προσιτές με το VivereGoldνα είναι μονόδρομος για εμάς στα 560€. 10 χρόνια εγγύηση.

Dunlopillo
Εδώ, αν και δυνατή εταιρία, τα στρώματα που θα μας έκαναν να τα πάρουμε ξέφευγαν αρκετά σε τιμή. Αν και δεν θυμάμαι 100% τα μοντέλα (την απέρριψα σχετικά άμεσα λόγω κόστους) πρέπει να δοκιμάσαμε και να μας άρεσαν τα Celsion Plus και το Fine Ivory αλλά έφταναν μέχρι και 1500€+ για τη διάσταση που έψαχνα (160x200). Δε θυμάμαι πόσα χρόνια εγγύηση αλλά νομίζω 10 και εδώ.

Klinο Strom
Αναφορές βρήκα ελάχιστες (πριν την έρευνα δεν την ήξερα ούτε αυτή), παρόλαυτα οφείλω να ομολογήσω ότι είναι τίμια βιοτεχνία με οικονομικά στρώματα γι αυτό που προσφέρουν και κατα καιρούς βγάζουν και προσφορές απ’ ότι κατάλαβα. Μας έκανε το απλό BodyFlexπου έβγαινε στα 430€.

Μοναδικό μελανό σημείο τα 5 Χρόνια Εγγύηση. Αν ποτέ το αλλάξουν θεωρώ ότι μπορούν να παίξουν δυνατά και ας μη το γνωρίζουν. Αν τελικά προχωρούσα σε αγορά μόνος μου, αυτή ήταν η τελική μου επιλογή.

Bed&Bath (King Koil)
Πολύ δυνατά στρώματα και αν το χρηματικό δεν ήταν παράγοντας τότε πήγαινα κατευθείαν για το Manhattan(με δύο ενσωματωμένα ανωστρώματα) στα 850-900€. 10 χρόνια εγγύηση.

CandiaStrom
Στρώματα που περίμενα παραπάνω γι αυτό και δεν έδωσα μεγάλη βάση σε κωδικούς γιατί και αυτή την απέρριψα από την αρχή καθώς έπρεπε ν’ ανέβω ψηλά οικονομικά για κάτι ποιοτικό. Παρόλαυτα μας έβαλε στο τέλος και δοκιμάσαμε ένα ανώστρωμα που είχε (βγήκε πολύ πρόσφατα) όπου και ήταν το κάτι άλλο... άλλαζε εντελώς την αίσθηση και τη στήριξη. Στη διάσταση 160x200 βέβαια το κόστος πήγαινε στα 650€. 10-15 χρόνια εγγύηση και το ανώστρωμα 5 χρόνια.

Σχεδόν σε όλες τις εταιρίες δοκιμάσαμε και αντίστοιχα ανωστρώματα αλλά άξιο αναφοράς και σκέψη αγοράς υπήρξε (και υπάρχει) μόνο γι αυτό της Candia.

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ, κάτι με έτρωγε να κυνηγήσω το θέμα με το IKEAκαι τη χαμένη (θεωρητικά) εγγύηση. Έτσι και μου έσκασε φλασιά να μιλήσω με τη μεταφορική (Δελατόλας) που υπήρχε στο αεροδρόμιο και μου είχε φέρει το στρώμα μήπως από κει βγάλω κάποια άκρη. Να’ ναι καλά οι άνθρωποι έψαξαν και βρήκαν το αριθμό αναφοράς και ουσιαστικά μου βρήκαν την απόδειξη όπου σε εκ νέου επικοινωνία με τα IKEAμε ενημέρωσαν ότι αυτό τους κάνει και η εγγύηση ισχύει κανονικά! Μου ζήτησαν κάποιες φωτογραφίες και αφού τις έλαβαν, με κάλεσαν να μου πουν ότι η εγγύηση έχει εγκριθεί και θα πρέπει να πάω πίσω το παλιό για να κοπεί το πιστωτικό.

Μεγάλο Χ για τα IKEAκαθώς:

1.θα μπορούσαν να μου το προτείνουν οι ίδιοι από το 1ο τηλεφώνημα αλλά προφανώς και η γραμμή είναι να μη το πολυσκαλίζουν οι ίδιοι... δε θα βάλουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους, σωστά;

2. έπρεπε να βρω τρόπο να μεταφέρω με δικά μου έξοδα το στρώμα στο ΙΚΕΑ αεροδρομίου προκειμένου να κοπεί το πιστωτικό. Η εγγύηση καλύπτει μόνο το στρώμα και όχι τη μεταφορά του.

Δοκίμασα λοιπόν και τα στρώματα του ΙΚΕΑ μετά από 6 χρόνια όπου και κατέληξα να πάρω στρώμα (HOVAG), ανώστρωμα (TROMSDALEN) και νέες τάβλες (LONSET) καθώς είχα τις απλές και έδωσα επιπλέον 80€. Η συνολική υλοποίηση είναι παραπάνω από ικανοποιητική και στο μόνο που ελπίζω είναι ν αντέξει στο χρόνο. Μπορεί προσωπικά να μην αγόρασα στρώμα αλλά τουλάχιστον είπα να μη πάει εντελώς χαμένη η όλη αναζήτηση το τελευταίο διάστημα.

Reaction score
24.802
Δείτε linea και ideal.
Πολύ καλά και με προσγειωμενες τιμολογήσεις.
Μετά τη φόλα του media με τα 1300 ευρώ το 2007 που τότε είχε 5 χρόνια εγγύηση και εκτός από το ότι ρήμαξε δεν ευχαριστηθηκα πότε ύπνο πάνω του , βρήκαμε ένα linea με λιγότερο από τα μισά απο το οποίο πραγματικά ξυπνάω ξεκούραστος.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
105.292
Αν έχεις λινκ θέλουμε να το δούμε αυτό το στρώμα.

Reaction score
95
Προσωπικά πήρα στρώμα απο επαρχική βιοτεχνία, χωρίς φανφάρες και χίλια 2 τεχνολογικά θαύματα. Το απόλυτο χάος απο το παλίο "ανατομικό" - σκληρό στρώμα που μου είχαν πάρει οι γονείς μου. Η πλάκα είναι οτι ακόμα πιστεύουν οτι ήταν κάλα στρώματα. Εγώ δεν ευχαριστήθηκα ποτέ ύπνο, έβγαζα το κεφάλι μου έξω απο στο στρώμα, πονούσε μέση, καβαλούσα μαξιλάρια, κουβέρτες και τα λοιπά για να βολευτώ. Απλά ζήτησα μέτριο στρώμα και είμαι καταευχαριστημένος. Για εμένα στα στρώματα οι μάρκες και τα πολλά λόγια είναι χωρίς καμία βάση. Αλλά πιστεύω επίσης οτι οι τάβλες σαν μπαλένες κάνουν τεράστια διαφορά στην άνεση. Τιμή 320 περίπου ευρώ για 160χ200.

Reaction score
24.802
Δείτε linea και ideal.
Όχι ideal ,elite ήθελα να γράψω.

Αυτό που πήρα τελικά είναι linea comfort αν θυμάμαι καλά λιγότερο από 600 στην κλασσική διάσταση 160χ200

Reaction score
620
Απάντηση: Αγορά καλού στρώματος

Πηγα και ξαπλωσα σε αυτο το στρωμα της TEMPUR.

http://greece.tempur.com/page23461.aspx?ΣΤΡΩΜΑ ORIGINAL 20cm-από-την-Tempur® &_p=91&_c=152

Περιεργη αρχικη αισθηση, αλλα μετα απο λιγο μπορω να πω οτι μου αρεσε. Αυτη η ομοιομορφια της πιεσης που νοιωθεις στο σωμα πρεπει να βοηθαει πολυ. Βεβαια πρεπει να μεινεις για ωρες επανω του για να σιγουρευτεις.
Εχω ενα θεμα ομως με την πολυουρεθανη που χρησιμοποιουν. Εχω ακουσει διαφορα. Ειναι υγιεινη?
Τα Latex που ειδα ηταν πολυ μαλακα για το γουστο μου. Θα συνεχισω το ψαξιμο και βλεπουμε.
Ελαστική βισκοζη είναι τα tempur όχι πολυουρεθάνη.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.803
Καλησπέρα .
Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί κάποιοs στρώμα ύπνου , άs δεί και αυτά .

ΚΛΙΝΟΣΤΡΟΜ ΚΑΤΣΑΜΠΑ Α.Ε

Δέν τον ξέρω τον άνθρωπο , ξέρω όμωs τα στρώματα του ! ΔΥΝΑΜΗ .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.421
Νεότερο μέλος