Αγορά κεφαλής. Βοήθεια

Reaction score
1
Λοιπόν θελω να αλλαξω την κεφαλή στο πικάπ μου και εχω μπερδευτεί εντελώς στο τι πρεπει να πάρω. Να δωσω μερικά στοιχεια για να σας βοηθησω να καταλαβεται τι ακριβως θελω . Καταρχας το πικάπ παιζει στο δευτερεθων ηχοσυστιμα που εχω στο γραφίο του σπιτιου. Ενυσχιτικά και από ηχεία ειμαι ευχαριστιμενος και δεν προκειται να αλλαξω εκει. Το πικάπ ειναι το sansui FR-25 και παιζει με τον Akai AM U11 ο οποιος εχει εισοδο phono

Ακουω τζαζ και θελω να ακούω τα κοντραμπασα μου και τις τρομπέτες μου , σε μετριες εντασεις με λεπτομερια και πλουσιο ηχο . (ζηταω πολλα;)

Στιν αγορά υπαρχουν ενα καρο κεφαλες στα χρηματα που διατηθεμε να δωσω (40-100 €)
Εδω εχω δει αρκετες : http://www.needledoctor.com/Online-...a6dbfd0ccfdd954f.e3eSbNmTb3mTe34Pa38Ta38Ochr0

Ποια μου κανει απο αυτες , δεν ξερω τι ειναι οι χαμηλοεξοδες , τα ΜΜ , τα MC ,κτλ και με εχει πονεσει το κεφαλι μου με ολα αυτα...

Τα φωτα σας παρακαλώ και τις προτασεις σας . Χιλια ευχαριστώ...

Reaction score
8
φιλε joncr

ξεκινοντας απο τον ενισχυτη σου, ηταν ενα ομορφο, λογω των VUετρων μοντελο που παραγοταν γυρω στα 1970 με ισχυ 2x 40W (8 Ohm), 2x70W (4 Ohm) και μετριο σχετικα ηχο και ακομα πιο μετριο φονο στειτζ.

το ενσωματομενο φονο του μπορει να δεχτει μονο κεφαλες mm και οχι mc που εχουν σαφως καλυτερο ηχο και αυτο γιατι δεν εχειτην ισχυ να πολλαπλασιασει το αδυνατο σημα των τελευταιων ωστε να ακουστει η βελονα εστω και σε χαμηλα επιπεδα. Οποτε η επιλογη σου περιοριζεται σε κεφαλη κινητου μαγνητη mm.

το πικαπ σου τωρα SANSUI FR-D25 παραγοταν απο το 1981 - 1983, σε μαυρο και ασημι χρωμα και ηταν ενα επισης μετρια ηχητικα μοντελο με ιμαντα οδηγησης - belt driven. Το βασικο του προβλημα ηταν ενας θορυβος που αναπτυσοταν καθως ανεβαινε η σταθμη ακροασης, πραγμα οχι ιδιαιτερα εντονο, ποσο μαλλον στο γραφειο οπου ακους σε χαμηλες σχετικα σταθμες.

Ως συμβουλη θα σου εδινα να παρεις μια φτηνη σχετικα κεφαλη με προσωπικη εκτιμηση στις ορτοφον και να απολαυσεις την μουσικη σου χωρις ιδιαιτερο αγχος.

Reaction score
1
Απάντηση: Αγορά κεφαλής. Βοήθεια

Σκεφτομαι και εγω για την ορθοφον , και καποια από την sumico η shure . Θα δω και εναν προενυσχητη πικαπ που εχω αν μπορει να παιξει τις mc και επειτα θα δω για ποιο μοντελο,( αν και δεν ξερω ποια μαρκα) αν δεν εχω αλλες προτασεις το πιθανωτερο ειναι να ακολουθησω την δική σου μιας και εγω ειμαι ασχετος.

Reaction score
8
για το ειδος της μουσικης που ακους, θα προτιμουσα την Sumiko Black Pearl μια και η ορτοφον ειναι πιο επαγγελματικη.
Η Sumiko Black Pearl ειναι σχετικα μουσικη κεφαλη, λιγο σκοτεινη με ελαφρα ελλειψη αναλυσης, αλλα πιστευω οτι για το συγκεκριμενο συστημα η παραπανω επενδυση χρημματων δεν συνισταται. Επισης ιδιαιτερη σημασια εχει η σωστη τοποθετηση και ρυθμιση της κεφαλης.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Αγορά κεφαλής. Βοήθεια

. Επισης ιδιαιτερη σημασια εχει η σωστη τοποθετηση και ρυθμιση της κεφαλης.
....Το οποίο δεν εχω ιδέα πως γινεται...
Και κατι τετοια μου λέτε ( πχ για εληψη αναλησης και παλι δισταζω να αποφασίσω...)
Ενταξει για το συστημα , αλλα αν αλλαξω χωρο στο πικάπ και το παω στο σαλόνι να παιζει με τα ADVANCE ACOUSTIC και τα ΑΡΤΕΜΙΣ;; εκει θα φανεί διαφορα;;;
( πω πω ολο απορίες ειμαι...:107: )

Reaction score
1

Και κατι ακόμα για να μης σας ζαλιζω κι αλλο, εχω τωρα πανω μια STANTON MK .V (10 χρονων περιπου) ηοποια θελει αλλαγη η βελονα της. Σε αυτες τις κατηγοριες , μηπως δεν θα ειχα διαφορα στην αποδωση και αν αλλαζα μια βελονα θα επαιζα στα ιδια; αν ναι που μπορω να παρω βελονα στην Αθηνα; ( στα μαγαζια ηλεκτρονικων υπαρχου μαιμου με 5-6 € αλλα δεν θα το εκανα αυτο στους δισκους μου με τιποτα) κατι καλο...
Επισης μιας και το home cinema το εχω κοψει τελευταια εβγαλα τον ΑΚΑΙ και συνδεσα τον YAMAHA DSP A1 και μεχρι να αναβαθμισω τα Roister εβαλα τα crystal audio system2 me to sub της SOLID και ο ηχος εχει απογειωθει. Λυνουμε και το θεμα της κεφαλης και ειμαι κομπλε προς το παρον...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Αγορά κεφαλής. Βοήθεια

....Το οποίο δεν εχω ιδέα πως γινεται...
Και κατι τετοια μου λέτε ( πχ για εληψη αναλησης και παλι δισταζω να αποφασίσω...)
Ενταξει για το συστημα , αλλα αν αλλαξω χωρο στο πικάπ και το παω στο σαλόνι να παιζει με τα ADVANCE ACOUSTIC και τα ΑΡΤΕΜΙΣ;; εκει θα φανεί διαφορα;;;
( πω πω ολο απορίες ειμαι...:107: )

ε, εκει πραγματικα θα απογειωθει η κεφαλη....και θα την ψαχνουμε

Reaction score
8
για μια τετοια περιπτωση, καλυτερα να επενδυσεις σε ενα καινουργιο πλατω και φονο.
Αν επιμενεις να κρατησεις το συγκεκριμενο παρε ενα φονο CAMBRIDGE AZUR 640P, περιπου 160 καινουργιο η 80 ευρω μεταχειρησμενο και παρε και μια DENON 110L περιπου στα 90 ευρω και ζητησε απο αυτον που θα την αγορασεις να στην ρυθμισει και να την τοποθετησει.

Reaction score
1

Τελικά πηρα την Sumiko Perl

και μου την ρυθμησαν στον ορφεα , εβαλα και ενα ΜΑΤ φελλου της protject ( ακουω τωρα)...(πολλα σκτρατς εχουν οι δισκοι μου !!! ;;;) και πραγματικα ειμαι πολυ ευχαριστιμένος. Εκλεισα και το project XPRESSION III για το κεντρικο συστημα και καπου εδω πιστευω λιγει το θεμα πικαπ.(ελπιζω) Ευχαριστω ολους για την βοηθεια... ιδωμεν

Reaction score
8
πολυ καλες επιλογες.
Για το καλο στησιμο ειμαι σιγουρος.
Ευχομαι τωρα να χαρεις τις μουσικες σου επιλογες με καλες ακροασεις.

Reaction score
1

Ευχαριστω και ευχαριστω για την βοηθεια.
Ακουστικες εντυπωσεις σε λιγο ( την εχω ακουσει 2 ωρες εως τωρα,...)
Εχω καποιες αμφιβολιες για τον ενυσχητη...Γιατι αραγε ο ΑΚΑΙ που ειναι 20 χρονων μου ακουγεται καλυτερα από εναν Hi End σχεδον ενυσχητη οπως o DSP A1 4 χρονων;;;;
Η ιδεα μου ειναι ;;;

Μηπως για να εκμεταλευτω τον ενυσχητη θελω phono stage;;;

Reaction score
0
Άμα και το ψηφιακό σου ακούγεται καλύτερο στον ΑΚΑΙ, μάλλον σου αρέσει καλύτερα ο ΑΚΑΙ.

Αν αυτό ισχύει μόνο στο αναλογικό, θες phono stage.

Δε μου λες, το Xpression είναι αυτό με το ξύλινο plinth; Θυμάμαι που το ζαχάρωνα κι εγώ για πρώτο πικάπ, αλλά τελικά με κέρδισε το Rega P5.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Αγορά κεφαλής. Βοήθεια

Άμα και το ψηφιακό σου ακούγεται καλύτερο στον ΑΚΑΙ, μάλλον σου αρέσει καλύτερα ο ΑΚΑΙ.

Αν αυτό ισχύει μόνο στο αναλογικό, θες phono stage.

.
Baσικά οταν ανεβασω την σταθμη της εντασης και μαλιστα οχι πολύ , μπουκωνει το ολο σηστημα εντελώς. Με το cd δεν συμβαινει αυτο. Με τον ΑΚΑΙ δεν ειναι τοσο εντονο ( ισως γιατι δεν εχει και πολλα περιθωρια στις σταθμες ΄) Η ισως το pfono stage που διαθετει να δινει περισσοτερο ρευμα.... Δεν ξερω. Μια φορα παιζουν καλα σε χαμηλες σταθμες. Μολις δωσω λιγο , τελος. Αραγε με το phno stage να φτιαξει το θεμα;

Reaction score
8
Το βασικο του προβλημα ηταν ενας θορυβος που αναπτυσοταν καθως ανεβαινε η σταθμη ακροασης
οπως ηδη αναφερα, μαλλον ειναι αδυναμια του πλατω - κυττα μηπως μετακινοντας το σε αλλη θεση το προβλημα μειωνεται.

Reaction score
13
Έχετε συνδέσει την γείωση στο phono?
Αν ηταν θεμα γειωσης θα ειχε προβλημα και στις χαμηλες σταθμες.
Μαλλον υπαρχει ακουστικη αναδραση.
Δεν ξερω εαν το πικαπ εχει καπακι. Με το καπακι κατεβασμενο θα πρεπει να μειωθει πολυ το προβλημα, και να ξαναεμφανιζεται σε σαφως υψηλοτερες εντασεις.
Εαν δεν υπαρχει καπακι, μπορει να γινει μια δοκιμη καλυπτωντας ολοκληρο το πικαπ με μια χαρτοκουτα για παραδειγμα, την ωρα που εμφανιζεται το προβλημα.
Επισης, και μια μετακινηση του πικαπ σε αλλη θεση, οπως προαναφερθηκε, θα δειξει εαν το προβλημα ειναι αυτης της φυσεως.

Reaction score
1

Tελικά ολα λυθηκαν οπως εγραψα σε αλλο ποστ , με την αγορα του project xpresion III την αλλαγη της κεφαλής (απο Sumico MM perl σε Orthofon MC Samba) και την προsθηκη του phono stage Cambridge Audio , και για μενα, τωρα παιζω αψογα και πλεον θα ειναι υπερβολικό να ψαξω για κατι αλλο , αφου μαλιστα ειναι και η πρωτη φορα ακουω πικαπ να παιζει καλυτερα από το Cd Player.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss