Αγορά νέου Πικάπ - Συμβουλές,Απορίες

Reaction score
1.281
Living stereo αγοράζω από ebay.com ! Αμερικάνικα, με 2-3 € ο ένας ! Μόνο που είναι μπόλικα τα μεταφορικά !
Πρέπει όμως να βρείς μαγαζί να πουλάει για να κάνει ΣΩΣΤΗ και ΤΙΜΙΑ περιγραφή της κατάστασης του δίσκου !

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέου Πικάπ - Συμβουλές,Απορίες

Ολη η ιστορια ειναι συναισθημα, ειναι αρωμα ειναι αισθηση ειναι φετιχ ρε παιδι μου..ΕΙναι οπτικοακουστικη διαδικασια, το γουσταρεις το πραμα....

Αλλα τα ματια του λαγου κι αλλα της κουκουβαγιας...:126:
+100000000000000

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Αγορά νέου Πικάπ - Συμβουλές,Απορίες

Δύσκολη η αναζήτηση βινυλίων;Δεν θα το έλεγα...αγοράζω βινύλιο εδώ και χρόνια χωρίς πρόβλημα...και το Μοναστηράκι είναι σίγουρα μια πολύ καλή και βολική λύση. Ψάχνεις με την ησυχία σου. το κακό είναι ότι α)μαυρίζουν τα χέρια από τη σκόνη και β) δεν χωρούν τα βινύλια στην τσάντα/δεν κρύβονται κάτω από το μπουφάν :137:
Εχεις δίκιο Giota είναι εύκολο. Κόλλησα με αυτά που ψάχνω εγώ :)

μπαι δε γουέι... ντρέπεσαι και τα κρύβεις??

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.983
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά νέου Πικάπ - Συμβουλές,Απορίες

Ωραία.....
Να υποθέσω δηλαδή ότι όλοι αυτοί που ασχολούνται με πικάπ είναι τόσο φραγκάτοι που μπορούν να διαθέσουν πολλά 300αρια ;;;
Φαντάστηκα ότι για να υπάρχει τόσος κόσμος που ασχολείται θα ήταν πιο προσιτό.
Υποστηρίζοντας αυτό,θ'αδικούσαμε τους φίλους του βινυλίου που είχαν την ευκαιρία και την υπομονή να φτιάξουν καλή συλλογή LP από μικροί,κάνοντας παράλληλα οικονομίες ώστε ν'αγοράσουν εφάπαξ ένα ποιοτικό βινυλιακό σύστημα που θα κρατήσουν γιά πάντα.
Θα μπορούσες να ψάξεις εκτός από τα προαναφερθέντα και γιά μεταχειρισμένα Thorens...
H χρυσή ευκαιρία γιά την αγορά μεταχειρισμένων βινυλίων παρουσιάστηκε τη δεκαετία 1991-2000.Βινυλιακές συλλογές εκποιήθηκαν ενώ οι ιδιοκτήτες τους έχαιραν ακόμη άκρας υγείας με αποτέλεσμα οι ενημερωμένοι ν'αλιεύουν στο Μοναστηράκι ή τη...Νέα Υόρκη αξιόλογα κομμάτια με τίμημα που ισοδυναμούσε με 2-3 σημερινά ευρώ...Μετά μπήκαμε προοδευτικά στην εποχή της αναβίωσης με ΄΄φόρο νοσταλγίας΄΄-αυτοκινητιστικά ανάλογα: VW Beetle II(στο πάτωμα του Golf) & BMW Mini
Ολη η ιστορια ειναι συναισθημα, ειναι αρωμα ειναι αισθηση ειναι φετιχ ρε παιδι μου..ΕΙναι οπτικοακουστικη διαδικασια, το γουσταρεις το πραμα....
Αλλα τα ματια του λαγου κι αλλα της κουκουβαγιας...:126:

Αρκεί να μην αναχθεί σε οπτικοακουστική...χαλάουα (υποκύπτοντας αδιαμαρτύρητα σε υπερβολικές αξιώσεις ως προς τις τιμές)
:612:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: Αγορά νέου Πικάπ - Συμβουλές,Απορίες

Record House ,Ομηρου 46,Ν.Σμυρνη τηλ.2109335466.Βινυλιο να δουν τα ματια σου.Κια παραγγελιες απο Εξωτερικο.Και τα παιδια ειναι γνωστες του αντικειμενου απο χρονια,1971
Αξιζει πραγματικα μια βολτα και επαφη μαζυ τους.Και internet επισης,www.recordhouse.gr

Reaction score
7.037

+1000
Ακούς εκεί μεταχειρισμένος δίσκος 35 ευρώ επειδή είναι Living Stereo...
Και να σκεφτείς ότι δεν έχει αγορασθεί πάνω από 3 €......

Reaction score
4.255
Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέου Πικάπ - Συμβουλές,Απορίες

Εχεις δίκιο Giota είναι εύκολο. Κόλλησα με αυτά που ψάχνω εγώ :)

μπαι δε γουέι... ντρέπεσαι και τα κρύβεις??

Να ντραπούν τα καταστήματα δίσκων για τις τιμές τους :116:

Reaction score
0
Παντως φιλε μου, αν τελικα θελεις και δεν σε ανησυχει το μεταχειρισμενο, υπαρχουν λυσεις που θα σου δωσουν ενα, για αρχη, καλο αποτελεσμα και προοδευτικα μπορεις να "χτισεις" πανω τους (αλλο βραχιωνα ή κεφαλη ή phono stage κλπ) και με καθε αλλαγη να παιρνεις και διαφορετικο ηχο.

π.χ. Systemdek IIX ή ΙΙΧ900 με κανενα rega RB250 ή RB300 βραχιωνα
Thorens TD-160 με κανενα SME 3009 ή καποιον αντιστοιχο κλπ.

Αυτα τα παραπανω, με καλο ψαξιμο, ειτε απο Ελλαδα ειτε απο ebay θα τα βρεις σε τιμη που θα σου αρεσει. Υπομονη θελει απλα. Και πανω σε αυτα μπορεις να χτισεις ενα μια χαρα συστημα. Χωρις "φρουφρου κι αρωματα" και φυσικα χωρις πολλα 300αρια (στην αρχη τουλαχιστον). Ποροοδευτικα βεβαια, αν θελησεις, μπορεις ακομα και πανω σε αυτα να επενδυσεις οσα 300αρια τραβαει η ψυχη σου.

Αν τωρα θελεις να σου φυγει η πρωτη καψα, παρε ενα απο τα εισαγωγικα της pro-ject για αρχη και αν δεις οτι σου παει ο "φωνογραφικος δισκος" (που λεει και μια ψυχη εδω μεσα ;) ) τοτε πηγαινε και σε κατι καλυτερο.

Τωρα οσον αφορα τους δισκους, εξαρταται τι μουσικες ακους.
Δεν ειναι κατι ευκολο, μιας και οπως ειπαν και οι προλαλησαντες υπαρχουν μερικοι που νομιζουν οτι πουλανε κοσμηματα...
Αλλα υπαρχουν και μαγαζια (με μεταχειρισμενους και καινουριους-επανεκδοσεις δισκους) που και τιμια ειναι και εξυπηρετικα.
Ειτε στην Ελλαδα ειτε στο εξωτερικο.

So it's up to you my friend, δεν λεει κανεις οτι ειναι ευκολο, αλλα πολλες φορες ο κοπος εχει και αυτος την ομορφια του.

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αν και οι αρχικές απαντήσεις μου "έκοψαν λίγο τα φτερά",θα κάνω την δοκιμή μου,δεν έχω να χάσω τίποτα.Προφανώς τα 300 που αναφέρθηκαν είναι μια τιμή εκκίνησης και μπορώ να ανέβω λίγο παραπάνω αν αξίζει κάτι.Στο μέλλον αν δω ότι το γουστάρω κοιτάω για κάτι καλύτερο.

Απλά ήθελα να ξέρω τι περίπου να κοιτάξω, καλύφθηκα από τις απαντήσεις σας και θα κοιτάξω για τα μοντέλα που αναφέρατε.

Reaction score
0

Έχω έναν γνωστό ο οποίος μου δίνει ένα παλιό πικάπ της δεκαετίες του 80' σε άριστη κατάσταση γύρω στα 300€ μαζί με βελόνα καινούρια.Πρόκειται για το B&O Beogram 1800.

Έχει κανείς γνώμη πάνω στο συγκεκριμένο μοντέλο;;

Reaction score
0

Ακριβώς.Το γνωρίζεις;Το χεις δουλέψει;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.934

Αν δουλεύει, πάρτο. Κάνε και κανένα παζάρι... Αποσυρμένο μοντέλο, και δύσκολο στα ανταλλακτικά...

Reaction score
0

Δεν θα μου κάνει τη ζωή δύσκολη επομένως;;Μήπως να κοίταζα κάτι πιο σύγχρονο,κάποιο από το προαναφερθέντα;

Reaction score
3
Στη θέση σου αν έπαιρνα μεταχειρισμένο θα έπαιρνα ή κάποιο Thorens (Μοντέλα 160/166/318/320) ή το Technics που προτείνει ο Κόγιας. Τα Thorens δεν παράγονται πλέον αλλά είχαν τρομερή αξιοπιστία και υπάρχουν σε τεράστιους αριθμούς-ειδικά στη Γερμανία, οπότε στην απίθανη περίπτωση που θα χρειαστείς ανταλλακτικά δε θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις. Το Technics παράγεται ακόμα. Το B&O είναι μάλλον εξωτικό, καλό για κάποιο συλλέκτη ή σαν δεύτερο για χομπίστα, αλλά όχι για το βασικό σου πικάπ. Ότι ισχύει για τα Technics ισχύει φυσικά και για τα Project, απλά δεν τα βρίσκεις τόσο εύκολα στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Reaction score
0

Έχω βρει αρκετά από τα μοντέλα που μου έχετε προτείνει με ιδιαίτερη έμφαση στο Technics 1200,το θέμα μου είναι ότι εφόσον παίρνω μεταχειρισμένο και δη από εξωτερικό δεν ξέρω την κατάσταση στην οποία θα το παραλάβω και έχω δεύτερες σκέψεις.

Είδα κάποια μοντέλα Thorens αλλά και Technics καινούρια τα οποία κοστίζουν μεταξύ 300-400 €. Πιστεύετε ότι αξίζουν ή να επιμείνω σε κάποιο μεταχειρισμένο απ'αυτά που αναφέραμε;;

2-3 μοντέλα που έχω βρει σε αυτές τις τιμές είναι τα:
Έχω βρει αρκετά από τα μοντέλα που μου έχετε προτείνει με ιδιαίτερη έμφαση στο Technics 1200,το θέμα μου είναι ότι εφόσον παίρνω μεταχειρισμένο και δη από εξωτερικό δεν ξέρω την κατάσταση στην οποία θα το παραλάβω και έχω δεύτερες σκέψεις. Είδα κάποια μοντέλα Thorens αλλά και Technics καινούρια τα οποία κοστίζουν μεταξύ 300-400 €. Πιστεύετε ότι αξίζουν ή να επιμείνω σε κάποιο μεταχειρισμένο απ'αυτά που αναφέραμε;; 2-3 μοντέλα που έχω βρει σε αυτές τις τιμές είναι τα:

Thorens TD-190-2 http://www.pixmania.gr/gr/gr/4926773/art/thorens/deaosia-aeioesio-td-190-2.html?srcid=7255&Partenaire=skroutz&CodePromo=oui&aftrack=TWpJMk1EczFNakE1OzEyNzIyMDMyNjM7UGFydGVuYWlyZT1za3JvdXR6JkNvZGVQcm9tbz1vdWk=

Thorens TD-170 http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=28&prID=488

Technics SL-BD22DE-K http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=5865

Τι λέτε;;;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.934

Το BD22 ξέχνα το. Μην πετάξεις τα λεφτά σου. Καλύτερα, φάτα σουβλάκια...

Reaction score
0

Το BD22 ξέχνα το. Μην πετάξεις τα λεφτά σου. Καλύτερα, φάτα σουβλάκια...
:126: για τα άλλα έχεις άποψη;Να επιμείνω στα μεταχειρισμένα που αναφέραμε;;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.934

Δεν ξέρω τί παίζει, δεν τα έχω πιάσει από κοντά. Πάντως, δες και τα Dual.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός