Αγορά νέου δέκτη

Reaction score
0
Kαλησπέρα και χρόνια σας πολλά

Ο δέκτης μου είναι στο όριο να με αποχαιρετίσει και ενδιαφέρομαι για έναν καινούριο.
Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι τα πλεονεκτήματα αγοράς ενός dreambox σε σχέση με άλλες μάρκες (π.χ. Humax). Υπάρχει κάποιος δέκτης άλλης μάρκας που αξίζει ; Τι προσφέρει παραπάνω ένας DM;
Μεταξύ των DM 7025 και DM 800 ποιον θα προτιμούσατε;
Είναι το κίνητρο του high definition αρκετό για να πάει κάποιος στον 800;
Τέλος, έχω μία κάρτα Nova (δεν είναι παντρεμένη με δέκτη, τη χρησιμοποιώ στον παλιό μου Humax), θα υπάρχει θέμα με κάποιον DM;
Eυχαριστώ πολύ

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Αγορά νέου δέκτη

καλημέρα,
οι Dreambox είναι δοκιμασμένοι δέκτες και βασίζονται σε λειτουργικό LINUX, που σημαίνει ότι βγαίνει και "παράλληλο" λογισμικό πέρα απο το κανονικό.
Αντίστοιχα υπάρχουν αρκετοί δέκτες στην αγορά με LINUX λειτουργικό, αλλά την μεγαλύτερη υποστήριξη την έχουν οι DM.

Τωρα όσον αφορά το HD , κατα τη γνώμη μου πρέπει να στραφείς πρός τα εκεί.
Ο 7025 είναι ενας DM σε SD...
Ο 800άρης είναι μια πολύ καλή αρχή (αλλά και συνέχεια...), αν και τον βρίσκω λίγο ακριβό. Είναι στα 500 ευρώ χωρίς δίσκο.
Πάντως εαν θέλεις κάτι πιο απλό σε HD δές και το μύνημα αυτό :

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=59291

Η κάρτα NOVA θα παίξει μια χαρα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αγορά νέου δέκτη

καλημέρα,
οι Dreambox είναι δοκιμασμένοι δέκτες και βασίζονται σε λειτουργικό LINUX, που σημαίνει ότι βγαίνει και "παράλληλο" λογισμικό πέρα απο το κανονικό.
Αντίστοιχα υπάρχουν αρκετοί δέκτες στην αγορά με LINUX λειτουργικό, αλλά την μεγαλύτερη υποστήριξη την έχουν οι DM.

Ο 800άρης είναι μια πολύ καλή αρχή (αλλά και συνέχεια...), αν και τον βρίσκω λίγο ακριβό. Είναι στα 500 ευρώ χωρίς δίσκο.

να ρωτησω κατι αν ειναι παντρεμενη με τον δεκτη που δινει η nova δεν μπορω να την βαλω σε αλλον δεκτη Dreambox ?
ειμαι νεος συνδρομητης της NOVA απο αρχες δεκεμβρη..

Reaction score
0
οχι ουτε σε dreambox αλλα ουτε και σε αλλον δεκτη,μονο σε αυτον που ειναι παντρεμενη

Reaction score
0
Λάθος. Εχω και εγω NOVA με Panasat αλλα η κάρτα έχει δουλέψει θαυμασια και σε άλλα μηχανάκια που έχω δοκιμασει.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Αγορά νέου δέκτη

Λάθος. Εχω και εγω NOVA με Panasat αλλα η κάρτα έχει δουλέψει θαυμασια και σε άλλα μηχανάκια που έχω δοκιμασει.
μιλάμε για τους τελευταίας γενιάς panasat ...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αγορά νέου δέκτη

καλημέρα,

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Αξίζει αρκετά κατά τη γνώμη σου η διαφορά για έναν τέτοιο DM από το να αγοράσω π.χ. έναν Humax με HD ;

Reaction score
0
Φίλε μου αφού διαθέτεις τα χρήματα κοίτα να πάρεις δέκτη high definition !
Όταν δεις την εικόνα που βγάζουν........ , άσε δεν σου λέω !!! :109:

Reaction score
4.237
Φίλε μου αφού διαθέτεις τα χρήματα κοίτα να πάρεις δέκτη high definition !
Όταν δεις την εικόνα που βγάζουν........ , άσε δεν σου λέω !!! :109:
Σε ποια καναλια αναφερεσε? σε αυτα που περιεχουν HD προγραμμα ή και στα SD?

Reaction score
0
Στα High Definition κανάλια η εικόνα που βγάζουν είναι μάλλον άριστη , ενώ μπορούν και βελτιώνουν αρκετά (upscalling) τα SD κανάλια !!!

Σε λίγο έχουμε 2009 , θα δώσει ένα κάρο χρήματα , ας πάρει δέκτη High Definition !

Reaction score
0
Από όσο γνωρίζω ελεύθερα HD δεν υπάρχουν (κάνω λάθος; ), αλλά και τη Νόβα τη βλέπω πιο πιθανό να αυξάνει τη συνδρομή στο περιοδικό της παρά να βάζει σύντομα HD. Παρ' όλα αυτά, μόνο και μόνο για το upscalling και για τις μελλοντικές εξελίξεις αξίζει, οπότε προς τα εκεί συγκλίνω.
Από dreambox ξέρω ποιοι αξίζουν, από Humax τι να κοιτάξω σε HD? Ο icord είναι ο κορυφαίος τους ή έχουν κι άλλους καλούς σε HD?

Reaction score
0
Άλλες εναλλακτικές σε HD; Για τον icord έχω διαβάσει από πολύ καλά ως πολύ άσχημα ψάχνοντας στο φόρουμ. Το θετικό του από ότι βλέπω είναι ότι έχει ενσωματωμένο σκληρό και ethernet. Τι άλλες λύσεις υπάρχουν και τι προτείνετε; Είδα για Technomate, Hivion. Ο icord υπερτερεί σε σχέση με αυτούς ή όχι;

Reaction score
180
Παει και ο δικος μου ο Neotion 501, τα τιναξε τα πεταλα πρωτοχρονιάτικα.
Και τωρα τι ????????????????

Reaction score
0
Μετά από ψάξιμο (να'ναι καλά και οι users εδώ) είμαι μεταξύ του Humax icord, του Vantage 8000 και του Technomate 6900.

Για όσους ενδιαφέρονται ένα καλό review του Vantage: http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/digital-tv-recorders/vantage-hd-8000s-473498/review?artc_pg=1

Αυτό που μου αρέσει στον icord είναι η δυνατότητα παράλληλης εγγραφής και ότι έχει ενσωματωμένο σκληρό. Παράλληλα στις εικόνες που είδα έχει πολύ ωραίο μενού στα ελληνικά. Από την άλλη δεν έχει και το καλύτερο δυνατό support.
Ο Vantage έχει τη δυνατότητα για να μπει εσωτερικός σκληρός, αλλά πωλείται χωρίς αυτόν και επίσης δεν έχει και ανεμιστήρα με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση. Επίσης δεν γνωρίζω αν ο combo διατίθεται στην Ελλάδα. Γενικά διαβάζω πολύ καλές κριτικές και καλό support, ενώ είναι πολύ όμορφο μηχάνημα.
Τέλος, o Τechnomate έχει το πλεονέκτημα της φτηνότερης τιμής, επίσης καλής υποστήριξης και διαβάζω πολλές καλές κριτικές.

Reaction score
1
''Ψάχνω να αγοράσω δέκτη και ενδιαφέρομαι για τον icord. Από ότι είδα είσαι από αυτούς που τον έχουν. Είσαι ικανοποιημένος από αυτόν;
Με τον σκληρό τον 160GB υπάρχει αρκετός χώρος για να γράφει;
Με το θέμα που διάβασα με το firmware που άνοιγε την ethernet αλλά είχε πρόβλημα με τα ελληνικά έγινε κάτι;
Φαντάζομαι ότι με την κάρτα Nova δεν έχει πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, ασχολείσαι με ξένα πακέτα και αν ναι, πώς τα πάει o icord;
Σε ευχαριστώ πολύ''

Ελαβα το παραπάνω μήνυμα και βάζω στο θέμα αυτό τις απαντήσεις στα ερωτήματα, μήπως και φανούν χρήσιμα και σε άλλους ενδιαφερόμενους.

Οπως έχουμε πει και στο θέμα του icord και έγραψε και λίγο παραπάνω και ο Σεραφείμ, πιστεύω πως ο icord είναι κορυφαίος δέκτης, με μικροπροβληματάκια, που έχουν όμως όλοι οι δέκτες (όπως πάντα επαναλαμβάνουμε, τέλειος δέκτης δεν υπάρχει, οπότε ο καθένας ιεραρχεί τι θέλει από έναν δέκτη και ανάλογα αγοράζει).

Ο σκληρός των 160 GB γιά κάποιον που κάνει πολλές HD εγγραφές δεν φτάνει...
Προσωπικά, μιάς και γράφω αρκετά από το Premiere HD προτίμησα να πάρω αυτόν με 320GB.

Το ethernet του icord με κάποιο πρόγραμμα όπως πχ το FileZilla λειτουργεί άψογα (μεταφορά ταινίας από τον icord στο κομπιούτερ, επεξεργασία με το DVR-Studio και κάψιμο της ταινίας σε DVD γιά παράδειγμα λειτουργούν χωρίς προβλήματα...)

Γιά τα προβλήματα με τα ελληνικά και γιά την κάρτα της Νόβα δεν γνωρίζω, μιάς και δεν μου χρειάζονται.

Οσο γιά ξένα πακέτα, ασχολούμαι...
Εχω στα 2 slots 2 Alphacrypt μόντουλες, στην πρώτη παίζει συνήθως η κάρτα του Πρεμιέρε και στην κάτω εναλλάσονται η ελβετική, η αυστριακή και του MTV Unlimited!
Ολες χωρίς προβλήματα.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο και γιά ότι είναι, εδώ ήμαστε!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas