Αγορά νέου πικάπ

Reaction score
3
Καλήσπερα.

Νέος στο site και όχι και ιδιαίτερα σχετικός με τα θέματα που συζητάτε εδω.

Θα ήθελα τα φώτα σας για άγορα ενος αξιοπρεπούς πικάπ γύρω στα 2ο0 ευρώ.
Τι πρέπει να προσέξω όσον αφορα τα χαρακτηριστικά;

Δεν θέλω να δώσω περισσότερα χρήματα σε αυτή την φάση και ο κυριότερος λόγος που θέλω να αγοράσω καινούργιο πικάπ είναι οτι με αυτό που έχω (ενα παλιό kenwood) τους τελευταίους μήνες που το χρησιμοποιώ ξανά εκτος του ότι δεν παίζει καλά στις 45 rpm που φαντάζομαι πως είναι θέμα ιμάντα και λύνεται, βλέπω φθορές (γραμμές) στα βινύλια (και εννοώ στα καινούργια) και δεν ξέρω αν οφείλεται στην βελόνα, στην τριβή με την αντισταστική τσόχα, στον στατικό ηλεκτρισμό η σε κάτι άλλο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
8.905
Στα 200 ευρώ ψάχνεις για μεταχειρισμένο υποχρεωτικά,και την τσόχα να την βγάλεις!
Ποιο μοντέλο είναι το kenwood?

Reaction score
8.905
Ναι να την βγάλεις και μείνε με την ελαστική! Πολλές συνθετικές τσόχες δημιουργούν γραμμώσεις στα βινύλια.

Reaction score
3
Και εγώ πιστευω πως κατι γίνεται με την τσόχα και δημιουργούνται οι γραμμές στα βινυλια.Δεν νομίζω οτι είναι θέμα βελόνας.

Θα το τσεκαρω με την ελαστική.Να δώ τι γίνεται.

Για το πικάπ τι λές; Λέει τίποτα; Αν δεν φθείρονται οι δίσκοι να το κρατήσω λιγο καιρό ακόμα για να ακούω τους δίσκους μου;

Reaction score
8.905
Μην πετάς τα λεφτά σου τσάμπα (εάν έχεις να δώσεις τα διπλά το συζητάμε), προσπάθησε να συντηρήσεις μόνο σου το πικάπ, αλλαγή ιμάντα, λάδι στο πηγάδι, ρύθμιση – αλλαγή βελόνας (και οχι άγνωστη ρέπλικα) εάν χρειαζεται κλπ.!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Κοιταξε μηπως η βελονα σου εχει πολυ βαρος και το κατω μερος της κεφαλης ακουμπα και τριβεται στους δισκους δημιουργωντας γραμμωσεις.
Οταν ελθει η ωρα του πικαπ, ψαξε για κανενα Kenwood KD-1033 η Pioneer PL-12. Θα τα βρεις σε καλες τιμες,ακουγονται πολυ καλα και δεν εχουν προβληματα.

Reaction score
3
Ηρθε η ώρα του πικάπ!!!

Τελικά κατέληξα στο εισαγωγικο μοντέλο της Pro-ject
http://www.project-audio.com/main.php?prod=essential

Το έχω κανα δυο εβδομάδες και είμαι αρκετα ικανοποιημένος.Νομίζω πως είναι μια καλή επιλογή.

Ο σημαντικότερος λόγος που ηθελα να αλλάξω πικάπ ηταν οτι το προηγούμενο δεν γείωνε οτι και να έκανα, δηλαδή είχα έντονο πρόβλημα με το στατικό ηλεκτρισμο και είχα την εντύπωση πως αυτο δημιουργούσε φθορα στα βινύλια.

Το προβλημα παραμένει παρόλο που δεν έχω γειώσει μονο το μικρο καλωδιάκι με τον ενισχυτή αλλα και το πηγάδι καθώς και απο την βιδούλα του ενισχυτή με το σιδεράκι της γείωσης στην πρίζα (παρόμοια πράγματα είχα κάνει και στο πάλιο)

Αρχίζω και πιστευω πως κάτι τρέχει με την γείωση του σπιτιού και θέλω με την πρώτη ευκαιρία μαζι με κατι άλλες άλλες δουλείες που θέλω να μου κάνει ο ηλεκτρολόγος να την τσεκάρει με γειωσόμετρο.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως τώρα ας πούμε που έπαιξα εναν δίσκο που είχε καιρο να παίξει και τον ένιωθα αφόρτιστο δεν το παρατήρησα το φαινόμενο.

Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί:errwhat:

Τουλάχιστον εχω ψιλοπειστεί πως οι γραμμές που έβλεπα στα βινύλια δεν οφείλονται στον στατικό ηλεκτρισμο (όπως μου είπαν όπου και να ρώτησα)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster