Αγορά νέου AVR

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Αγορά νέου AVR

καθαρα προσωπικο, εγω πριν κανα μηνα αντι να περιμενω (ας γιουζουαλ) για τον 73, διαλεξα τον 72.Μου κανει τις χαρες και δεν θελω πλεον ψηλα ηχεια.Η ισοσταθμιση του ......τι αν λεμε.....

Reaction score
5.672
Κοιτάω την αλλαγή του Denon 3806 με ένα νέο ενισχυτή για να οδηγήσω καλύτερα τα B&W 803 Nautilus.

παρε εναν τελικο να κανεις την δουλεια σου .

Επίσης θα παίζω με το DLNA, δεδομένω ότι έχω ριπαρισμένα το μεγαλύτερο κομμάτι των CD μου κυρίως σε FLAC και Apple losseless

γιατι δεν παιρνεις κανενα media player ??
θα ακους μουσικη και θα δεις και τιποτα κατεβασμενο ...

Γλυκοκοιτάζω τους νέους Onkyo 3008 και άνω αλλά εδώ θέλω τη βοήθεια σας.
Ο 5007 έχει λίγο πολύ όσο και ο 3008, αλλά ο 5008 εκτιμάται να βγεί γύρω στα 2500 πάνω κάτω.

Τηλεόραση όταν θ' αλλάξω σε 1-2 χρόνια θα πάω σε 3D και γι' αυτό το σκέφτομαι

εφοσον θα παρεις τηλεοραση σε 2χρονια περιπου παρε και τοτε νεο προ η ολοκληρωμενο ...

Τι θα προτίνατε? αξίζει να πάει κανείς στο 5008 λόγω του 3D
Αξίζει ο 5007 με μόνο 5W παραπάνω και τοροειδή μετασχηματιστή ή να πάω σε 3008?
εφοσον δεν εχεις tv με 3d τι να τα κανεις αυτα ?

Reaction score
3

Argi, απ' όσο θυμάμαι είχες κάτι Rotel τελικούς
Πήγες στον 72 για να το χρησιμοποιήσεις σαν pre?

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Αγορά νέου AVR

εφοσον δεν εχεις tv με 3d τι να τα κανεις αυτα ?
maki, και wdlive έχω και squeezebox
Ταινίες και ήχο τα κάνω stream από ένα NAS είτε μέσω DLNA είτε μέσω nfs
Ναι μεν δεν έχω 3d τηλεόραση τώρα αλλά δε θα έπαιρνα καινούργιο ενισχυτή ξανά σε 2 χρόνια.
Ψηλά ηχεία δε σκέφτομαι να βάλω
Τώρα για πίσω έχω κάτι Bose Acoustimass δορυφόρους
Επίσης έχω ένα Denon 3910 και ένα Nakamichi Tape Deck, το RX-505

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Argi, απ' όσο θυμάμαι είχες κάτι Rotel τελικούς
Πήγες στον 72 για να το χρησιμοποιήσεις σαν pre?
απο το 03 δουλευω τελικους
-rotel-thule-eartquake
αν και εια και ευκολα ηχεια η οδηγηση ενος τελικου ειναι παντα ευπροσδεκτη

Reaction score
5.672
στην θεση εγω παντως θα επαιρνε εναν τελικο .

και δεν θα παει χαμενος και θα δεις αμεση διαφορα .
περι ορεξης βεβαια ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Reaction score
3

Ωραία, να συνοψίσουμε λοιπόν τι έχω καταλάβει
Λύση 1
Pre/Pro
a. Pioneer LX72 ή LX73 και τελικός?
b. Οnkyo 3007 ή 3008 και Onkyo PA-MC5500
c. Onkyo PR-SC5507 σαν pre και Onkyo PA-MC5500 με XLR διασύνδεση

Λύση 2
Ολοκληρωμένος
a. Pioneer LX82/83
b. Onkyo 5007/5008

Θα μπορούσατε να κάνετε τη δική σας κατάταξη?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Αν σε παίρνει οικονομικά να πας σε λύση πρό-τελικού δεν το συζητάμε καν.
Για τελικό κοίτα και σε τιμές βγαίνουν οι Ροτελ σε σχέση με τον Ονκυο.

Reaction score
38

Ταινίες και ήχο τα κάνω stream από ένα NAS είτε μέσω DLNA είτε μέσω nfs
Ναι μεν δεν έχω 3d τηλεόραση τώρα αλλά δε θα έπαιρνα καινούργιο ενισχυτή ξανά σε 2 χρόνια.
1) Ώσπου να έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα που θα κάνεις streaming 3d υλικό μάλλον θα σκέφτεσαι να αλλάξεις, έτσι κι αλλιώς, τον ενισχυτή σου...

2) Για να δείς 3d χρειάζεσαι τηλεόραση ή προβολέα 3d Ready (δηλαδή με είσοδο ΗDMI 1.4 και μέσo αναπαραγωγής με έξοδο ΗDMI 1.4. Kαμία σχέση με τον ενισχυτή όλα αυτά...
Αν το πρόβλημά σου είναι να περάσεις και τα ΗD formats μέσω του ενισχυτή στα ηχεία σου τότε η λύση υπάρχει και λέγεται ΗDMI 1.3 και την διαθέτουν ακόμα και οι φθηνοί ΑV ενισχυτές.
Συμπέρασμα: Χρειάζεσαι απλώς μέσο αναπαραγωγής με τουλάχιστον μία ΗDMI 1.4 και μία 1.3... πχ. Panasonic DMP-BDT300...

3) Όσον αφορά τον ενισχυτή που θα αναδείξει τα Nautilus γνώμη μου είναι ότι δεν πρόκειται να πάρεις το μέγιστο από κανέναν AV ενισχυτή κάτω από τα 3000Ε...
Aυτό που χρειάζεσαι δεν είναι ΑV ενισχυτής - κράτα τον Denon. Xρειάζεσαι έναν δικάναλο ολοκληρωμένο που θα παίζει με σβηστό τον Denon σε δικάναλη ακρόαση, ενώ σε πολυκάναλη και σε λειτουργία ΑV Direct θα προσφέρει τα τελικά του στάδια στον Denon που θα οδηγεί τα υπόλοιπα ηχεία και θα δουλεύει ως προενισχυτής στα front!

Αν πάλι θέλεις κι άλλο ρεύμα για τα υπόλοιπα ηχεία προσθέτεις κάποιο 3/5κάναλο τελικό ή ακόμα καλύτερα μονομπλοκς...

Reaction score
5.672
Re: Απάντηση: Αγορά νέου AVR

1) Ώσπου να έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα που θα κάνεις streaming 3d υλικό μάλλον θα σκέφτεσαι να αλλάξεις, έτσι κι αλλιώς, τον ενισχυτή σου...

2) Για να δείς 3d χρειάζεσαι τηλεόραση ή προβολέα 3d Ready (δηλαδή με είσοδο ΗDMI 1.4 και μέσo αναπαραγωγής με έξοδο ΗDMI 1.4. Kαμία σχέση με τον ενισχυτή όλα αυτά...
Αν το πρόβλημά σου είναι να περάσεις και τα ΗD formats μέσω του ενισχυτή στα ηχεία σου τότε η λύση υπάρχει και λέγεται ΗDMI 1.3 και την διαθέτουν ακόμα και οι φθηνοί ΑV ενισχυτές.
Συμπέρασμα: Χρειάζεσαι απλώς μέσο αναπαραγωγής με τουλάχιστον μία ΗDMI 1.4 και μία 1.3... πχ. Panasonic DMP-BDT300...

3) Όσον αφορά τον ενισχυτή που θα αναδείξει τα Nautilus γνώμη μου είναι ότι δεν πρόκειται να πάρεις το μέγιστο από κανέναν AV ενισχυτή κάτω από τα 3000Ε...
Aυτό που χρειάζεσαι δεν είναι ΑV ενισχυτής - κράτα τον Denon. Xρειάζεσαι έναν δικάναλο ολοκληρωμένο που θα παίζει με σβηστό τον Denon σε δικάναλη ακρόαση, ενώ σε πολυκάναλη και σε λειτουργία ΑV Direct θα προσφέρει τα τελικά του στάδια στον Denon που θα οδηγεί τα υπόλοιπα ηχεία και θα δουλεύει ως προενισχυτής στα front!

Αν πάλι θέλεις κι άλλο ρεύμα για τα υπόλοιπα ηχεία προσθέτεις κάποιο 3/5κάναλο τελικό ή ακόμα καλύτερα μονομπλοκς...

αψογος και σωστοτατος !!!
ευγε ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Ωραία, να συνοψίσουμε λοιπόν τι έχω καταλάβει
Λύση 1
Pre/Pro
a. Pioneer LX72 ή LX73 και τελικός?
b. Οnkyo 3007 ή 3008 και Onkyo PA-MC5500
c. Onkyo PR-SC5507 σαν pre και Onkyo PA-MC5500 με XLR διασύνδεση

Λύση 2
Ολοκληρωμένος
a. Pioneer LX82/83
b. Onkyo 5007/5008

Θα μπορούσατε να κάνετε τη δική σας κατάταξη?
η λυση 2 ειναι σαφως φτηνοτερη οποτε ειναι αδικο να συγκρινεις προιοντα διαφορετικης αξιας μεταξυ τους.
Για δυσκολα ηχεια θελεις τελικο, πραμα που ανεβαζει την τιμη κατα πολυ
Σαν εξυπνη αγορα θα χτυπαγα ενα 72 (φτηνιαρικος πλεον) και ετσι θα ειχα ακομα κατι για ενα τελικο.
Προτιμισε κατι με τουλαχιστον 200 βατ στο καναλι

Reaction score
3

η λυση 2 ειναι σαφως φτηνοτερη οποτε ειναι αδικο να συγκρινεις προιοντα διαφορετικης αξιας μεταξυ τους.
Για δυσκολα ηχεια θελεις τελικο, πραμα που ανεβαζει την τιμη κατα πολυ
Σαν εξυπνη αγορα θα χτυπαγα ενα 72 (φτηνιαρικος πλεον) και ετσι θα ειχα ακομα κατι για ενα τελικο.
Προτιμισε κατι με τουλαχιστον 200 βατ στο καναλι
Και για τελικό κάποιο δικάναλο, αν καταλαβαίνω καλά
Argi, ακόμη και στην περίπτωση που δεν ακούω δυνατά μουσική πάλι το ίδιο σενάριο θα ήταν το προτιμότερο?

Reaction score
38

OXI ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ... ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ!!!

Εκεί είναι όλο το μυστικό. Να πάρεις τα ποιοτικότερα Watt και να έχεις τα προενισχυτικά του στάδια σε δικάναλο πρόγραμμα...

Reaction score
3

OXI ΔΙΚΑΝΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ... ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ!!!

Εκεί είναι όλο το μυστικό. Να πάρεις τα ποιοτικότερα Watt και να έχεις τα προενισχυτικά του στάδια σε δικάναλο πρόγραμμα...
Αυτά είναι κομμένα από waf :126:
Ακόμη και το pre/pro έχει ρίσκο
Το Video κομμάτι το θέλω

Reaction score
38

οκ :444: κατανοητό, you know better...

Σε βλέπω πάντως να βάζεις βαθιά το χέρι στη τσέπη αν θέλεις να πάρεις από τα Νautilus αυτά που μπορούν να δώσουν!

Eλπίζοντας ότι δεν θα ξεσηκώσω θύελλα αντιδράσεων ξαναγράφω ότι δεν φτάνουν τα Watt... Tα προενισχυτικά στάδια παίζουν μάλλον τον καθοριστικό ρόλο, εφόσον βέβαια έχουμε εξασφαλίσει την επαρκή οδήγηση.

Όπως και να έχει καλή επιλογή εύχομαι και να το διασκεδάσεις!

:605:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster