Αγορά οικονομικού phono stage


Μηνύματα
58
Reaction score
122
Παρακαλω φιλαρακι και καλοακουστα τα μηχαναματα σου!
ΟΚ, χθες έκανα το room corection. Προς το παρόν οι εντυπώσεις είναι... ουάου!!!
Δεν μπουμάρει, δεν τσιρίζει στις υψηλές και οι φωνές απόκτησαν κάποιο βάθος, δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς, αλλά μου αρέσει πολύ αυτό που ακούω. Και πάλι ευχαριστώ!
 

Μηνύματα
407
Reaction score
312
OΠΑ ΦΙΛΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ...

Εχεις 990 και ψαχνεις phono stage οικονομικο που θα ταπωσει το phono stage του 990...?

Πολλοι που με ξερουν εδω μεσα ως Harmanακια ξερουν οτι εχω στην κατοχη μου πολλα Harman και μαλιστα 3 ολοκληρομενους 990...!

Σε ενημερωνω οτι ο 990 εχει απο τα καλυτερα Phono stage εκει εξω και ειδικα mc (θα δεις μια αρκετα μεγαλη πλακετα σε ορθια θεση αυτην με τα λαμπακια αν κοιταξεις απο πανω τον ενισχυτη) δεν νομιζω οτι εξωτερικο οικονομικο phono θα το ταπωσει.

Επομενος για μενα τι να κανεις.

Λυση μια πειραματισου με το σετ απ του 990

Ξεκινα με ενα room corection φανταζομαι εχεις το μικροφωνο του αστον να κανει calibration, ξεκινα λοιπον να τον ακουσεις με το eq στην θεση 1 (διορθωση μπασου) δεν αν σου αρεσει
μετα ακουσε τον με το eq θεση2 (διορθωση μπασων-μεσαιων) και μετα eq στην θεση 3 (διορθωση μπασων-μεσαιων-πριμων)

Κανε μερικες ακροασεις ετσι και οπου σου αρεσει τον αφηνεις μπορεις κιολας να αλλαξεις απο την θεση ακροασης απο Direct σε eq1, eq2, eq3 και σε dsp απο το τηλεκοντρολ ωστε να μην σηκωνεσε καθε λιγο και λιγακι.

Αν παλι δεν σου αρεσει βγες απο το eq μπες στο μενου DSP πειραματισου με τα πριμα μπασα και με το gain μην φοβηθεις να του δωσεις πχ 2 db πανω στο phono (το gain το ρυθμιζεις ξεχωριστα σε καθε καναλι phono, cd, tape, tuner,) φανταζομαι το γνωριζεις?

Κανε ακροαση αν παλι δεν σου αρεσει μπες στο μενου κλειδωσε τον σε direct pure απλα τσιμπα του λιγο το gain να δεις πως θα συμπεριφερθει.

Αν παλί δεν σου αρεσει να πας να κανεις το update στο λογισμικο του με το τελευταιο δεν θα ελεγα οπωσδηποτε οτι παιζει καλυτερα... ναι γερνει προς τα εκει απλα αλλαζει ολος ο ηχιτικος χαρακτηρας του και παιζει και πιο ηρεμα δεν φτανουν οι ψυκτρες ακομα και σε χαμηλες ψυθιριστες εντασεις σε βαθμο θερμοκρασιας τηγανισματος, στο παλιο τα πρωτα βατ ηταν σε ταξη Α

Εγω εχω harman 990 και με το παλιο λογισμικο και με το καιν. δεν εκανα update επιτηδες στους 2 απο τους 3 καθε φορα που τους αλλαζω στο ρακ εχει διαφορετικο ηχιτικο χαρακτηρα ο καθενας.
βεβαια αν κανεις το update πισω ο ενισχυτης εχει διακοπτη update 1 kai 2 που θα επιλεγεις εσυ μετα με πιο λογισμικο θα τον ακους!

Στα λεω αυτα γιατι ξερω τι εχεις παθει...

Και κατι τελευταιο χωρις να κουραζω παρατηρω απο το 2010 που βγηκε ο 990 οτι σε πολυ κοσμο δεν αρεσει ενω ειναι εινα θωρηκτο με πολυ καλα τροφοδοτικα, με πολυ καλα υλικα, με πλουσιο μενου να πειραματιστεις, με πολυ δυναμη μετρημενος και απο τον Avmentor αλλα και απο το stereophile sta 2x200 στα 8 ενω το εργοστασιο τον δηλωνει στα specs 2x150 οτι πολλοι τον δινουν απογοητευμενοι....

Το θεμα ομως και εγω τους ρωταω καθε φορα "Ακουσα λεει τον 990 και δεν μου αρεσε"
Ναι φιλε μου το θεμα ειναι πως τον ακουσες???
Σε pure direct? me dsp? me room corection? βγαινοντας απο το μενου με ρυθμιση μπασω πριμων? το eq σε ποια θεση ηταν οταν τον ακουσες στην 1? 2? 3? θελω να σου πω λοιπον οτι ισως το σετ απ που εχεις ισως να μην σου αρεσει επειδη ο 990 σου δινει τρομερες ηχιτικες δυνατοτητες να παιξεις μαζι του πειραματισου βγαλτου τα εντοσθια παιξε μαζι διαλεξε το σετ απ που θελεις και αραξε με το πασο σου απεναντι του και ακου μουσικη καπου θα το βρεις δεν παιζει και μην ξεχνας ο πειραματισμος αυτος ειναι τσαμπα.

Για μενα μην μπεις στην ασχημη διαδικασια να το δωσεις
εγω οσους 990 αγορασα μετα απ 2 μηνες με επαιρναν οι πρωην ιδιοκτητες τους και μου τους ζηταγαν πισω κλαιγοντας αφου ειχαν αλλαξει 10 ενισχυτικα.

Μην αλλαξεις phono stage πειραματισου πιο πολυ με μια βελονα αγορασε και μια mc αφου εχεις ενισχυτη που δεχεται mc για να μην σε παω σε αλλαγη καλωδιων και βραχιονα και rca που για μενα δεν χρειαζεται εχεις εναν απο τους πολυ καλους ολοκληρομενους εκει εξω και με room corection του Floyd Toole προκαλεσε τον να σου δειξει τι μπορει να κανει.

Με τι ηχεια τον εχεις ματσαρει ο χωρος σου? εχεις φταιξει στον χωρο ακροασης ενα ισοσκελες τριγωνο?και πες μας τελικα τι δεν σου αρεσει τα πριμα? τα μπασα? οι μεσαιες? δεν ειναι διαυγες ο ηχος του? θελεις να παιζει πιο λεπτομερες? πιο κρυσταλινα? ειναι προβολικος? εστιασου σε αυτο που δεν σου αρεσει και πειραματισου να το φτιαξεις ο 990 σου δινει τα εργαλεια!!!

ΥΓ Ο 990 εχει εξοδο για δυο sub μην διστασεις στο μελλον να του κουμπωσεις ενα οι 2 sub (ενα κατω απο καθε ηχειο) θα βοηθησεις το χαμηλο αρκετα. , επισης να θυμασαι οτι τα sub τα κροσαρεις απο το μενου του harman στους ποσους κυκλους τα θες δεν χρεαζεται να αγορασεις εξωτερικο επεξεργαστη ασχετα αν εχει εισοδο και για αυτο.
Λες να εχει και ο creek διορθωσεις απο το τηλεκοντρόλ ; γιατι και εγω έβαλα την πλακετα της creek και άκουσα αλλα πράγματα θα το κοιτάξω οταν παω σπίτι
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.724
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top