Αγορά ολοκληρωμένου ενισχυτή μέχρι 1.500 ευρώ

Reaction score
0
Ενδιαφέρομαι για αγορά όλοκληρωμένου ενισχυτή που να μπορεί να οδηγήσει ηχεία Spendor sp1/2. Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 1500 ευρώ. Ακούω βασικά βινύλιο. Τις επόμενες μέρες θα ακούσω με τα ηχεία μου τους ενισχυτές UNIKO Secondo, ATTOL in200, ROKSAN, EKCO 55.
Εάν έχετε κάποια άποψη θα το εκτιμούσα.
V

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144
Απάντηση: Αγορά ολοκληρωμένου ενισχυτή μέχρι 1.500 ευρώ

Λοιπόν, μη με παρεξηγήσεις ε; Έχουμε και λέμε.

Κατά πρώτον, γι' αυτόν τον Ekco. Αν δεις τον ιστότοπό τους στην ενότητα About us, έχουν το θράσος να αραδιάσουν την πορεία αυτού του ονόματος έως το 1960, ή κάπου εκεί. Σήμερα, το εμπορικό σήμα της Ekco ανήκει σε holding company, κι αυτό το πράμα που θα ακούσεις είναι κινεζιά. Θα μου πεις, και τί έγινε δηλαδή αν παίζει καλά! Εμ δεν θα παίζει καλά. Σιγά μην ασχοληθούν τα γραββατωμένα μανατζέρια της IAG για το τί σόι μετασχηματιστές εξόδου έχει μέσα αυτός ο ενισχυτής. Πουλάνε στα κορόιδα Ekco - και το όνομα φτάνει.

Κατά δεύτερον, τα Roksan. Δεν μπορώ να πω κάτι ιδιαίτερο γι' αυτά, πέραν του ότι η ποιότητα κατασκευής τους ανακλά αυτή την αγγλοκαρμιριά που ανέκαθεν διέκρινε το αγγλικό hi-fi. Μη βάλουμε κάτι καλύτερο ή μεγαλύτερο, αυτό είναι και φτάνει. Έτσι κι αλλιώς, τα αγγλολιγούρικα κορόιδα δε θα πάρουν χαμπάρι.

Τρίτον, ο Unico είναι αξιοπρεπής. Σε όλα τα επίπεδα.

Τέταρτον, εκτός από αγγλοκαρμίρηδες, υπάρχουν και γαλλοκαρμίρηδες. Δεν είναι δυνατόν - δεν είναι δυνατόν! - πες μου πως δεν υπάρχει περίπτωση να βάλεις αυτό το πράμα στο σπίτι σου! Να μη μιλήσω για το στραβοτρυπημένο back panel του cdplayer, που είναι και MK3 τρομάρα τους, αλλά για να πλασάρει κάποιος στην αγορά γραμμικό ενισχυτή με ψυγεία χωριστά για κάθε τρανζίστορ, και μεγέθους τέτοιου, που επαρκεί μόνο για την ψύξη ενός regulator που δίνει ρεύμα σε μια πλακέτα phono, δύο πράγματα συμβαίνουν: Ή το θράσος του έχει σπάσει το φράγμα του ήχου, ή το κεφάλι του είναι άδειο. (Οι φωτό είναι δημοσιευμένες στο 6moons).

Πρόταση. Αν θέλεις λάμπες, πήγαινε μια βόλτα εδώ, μπαίνεις στο μαγαζί σαν κύριος και λες στα παιδιά, ώπα μάγκες, έχω 1500 ευρώ, τί ενισχυτάρα μπορείτε να μου δώσετε; Θα σου πουν, τον παίρνεις και φεύγεις και το έχεις τελειώσει το θέμα. Αν θέλεις τρανζίστορ, πάρε αυτό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.922

ο γιαμάχας είναι χάι έντ;

Reaction score
12
Πριν απο καμια 7ετια που ειχα ακουσει σετ προ-τελικου της atoll μου ειχε
φανει αρκετα "ευγευστο" το αποτελεσμα(δε θυμαμαι μοντελο ομως)

Θα συμφωνησω βεβαιος με τον Κωστα οσο αφορα το θεμα των τσακιριδαιων
εφοσων βεβαια σου αρεσει η λαμπα,οπου υπαρχουν εναλακτηκα κ αλλες λυσεις
οχι ομως με την εξυπηρετηση που θα σου παρεχει ο ελληνας κατασκευαστης.
Χαρακτηριστικο παραδειγμα παντως ειναι το P1 της Αudio Note που παιζει κοντα στα χρηματα σου
αλλα απο ισχυ μαλλον δε θα σε καλυψουν τα 12W του.
Eπισης καλα κομματια εχει και η Dared αν δε σε ενοχλει η κινεζια του πραγματος.

Σαν προταση παντως θα πηγαινα σε αυτο http://www.skroutz.gr/s/320761/Unison-Research-Unico-Primo.html το οποιο
ειναι ενα μουσικοτατο μηχανακι το οποιο με ειχε ξετρελανει και απο αποψη δυναμικων και αποψη μουσικοτητας

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434

O Unico είναι ένας γλυκόηχος ενισχυτής που θα κολακέψει τις κακές ηχογραφήσεις ενώ δεν πρόκριτε να κουράσει μετά απο πολύωρες ακροάσεις.Προσωπικά μου άρεσε να τον ακούω με μια πλειάδα ηχείων για όσο καιρό τον είχαμε στο μαγαζί,ενώ η προσπάθεια του να μιμηθεί λαμπάτους ενισχυτές ήταν άκρως επιτυχημένη στην μεσαία περιοχή,παρόλα αυτά λιγοστεύοντας τα κουσούρια μιας κλασσικής σχεδίασης λυχνίας(έκταση πρίμων και ατάκα/έλεγχος στο χαμηλό).Λογικό μιας και έχει λυχνία στο στάδιο εισόδου.Επιτρέπει,αν θες φυσικά να μπλέξεις και πειραματισμό με τις λυχνίες για αλλαγές στον ήχο.

Ένας Γιαμαχα 2000 που έφερε ένας πελάτης με άφησε ξερό με την ουδετερότητα του και την ποιότητα κατασκευής του.Πραγματικά ευχή και κατάρα αυτού του ενισχυτή το χαρακτηριστικό αυτό καθότι ότι του έβαζες το έβγαζε.

Με το Spendor θα έκλινα στον Γιαμάχα καθότι με τον Unico ενδέχεται(λέμε τώρα,σχεδόν σίγουρο είναι) να κουραστείς απ το γεγονός ότι δεν αναδεικνύει τον χαρακτήρα και κάποιες λεπτομέρειες της εκάστοτε ηχογράφησης,βγάζοντας έναν σταθερό χαρακτήρα.Ε,δεν είναι και τέρας ουδετερότητας το Spendor,οπότε καταλαβαίνεις.

Υ.Γ.Έχε στα υπόψιν σου και τους Naim ή τον εξαιρετικό XTZ 100 και ρίξε μαι ματιά και σε αυτό το test του Σταματάκου.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ενα αγνωστο μηχανακι στη χωρα μας, απο μια μεγαλη ομως εταιρια, ειναι ο Anthem Integrated 225. Επισης πολυ καλο πακετο οδηγησης, specs, και ευκολιων (ισοσταθμιση, dac) ειναι ο Harman HK-990

http://www.skroutz.gr/s/363147/Anthem-Intergrated-225.html?keyphrase=anthem+225
http://www.skroutz.gr/s/318576/Harman-Kardon-HK-990.html?keyphrase=hk-990

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

Αγόρι μου! Full ballanced μηχάνημα; Οι ιάπωνες φταίνε. Θα μπορούσαν να του βάλουν πρόσοψη ενάμισυ πόντο παχιά και να τον πουλούσαν 10 χιλιάρικα, και δεν θα μιλούσε κανένας.

Y

Yiannis_B

Guest

Αγόρι μου! Full ballanced μηχάνημα; Οι ιάπωνες φταίνε. Θα μπορούσαν να του βάλουν πρόσοψη ενάμισυ πόντο παχιά και να τον πουλούσαν 10 χιλιάρικα, και δεν θα μιλούσε κανένας.

Κώστα ...κανόνισε να μην έχεις ούτε ένα μηχανάκι Yamaha, κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια...:116:

Reaction score
209
Μετα τα αγγλολιγουρικα κοροιδα εχουμε και τα ελληνολιγουρικα κοροιδα, εαν βεβαια τωρα στην αγορα μεταχειρισμενων (ebay, χε η εδω) δεν υπαρχουν μερικοι μεταχειρισμενοι made in uk ουτε για δειγμα ενω οι λαμπατοι που προτεινεις εχουν πλημμυρησει την αγορα μεταχειρισμένων, φταιει μαλλον η λιγουρα που μας κουφανε. Για τον Yamaha AS2000 παντως συμφωνω ειναι μια καλη αρχη.

Reaction score
195

αν θελεις , κοιτα και τον TEAC AI 2000.

Reaction score
0

Η αλήθεια είναι ότι κάποτε είχα το musical fidelity A100 και δεν μου άρεσε σαν συνδυασμός με αυτά τα ηχεία!

Reaction score
3
Μετα τα αγγλολιγουρικα κοροιδα εχουμε και τα ελληνολιγουρικα κοροιδα, εαν βεβαια τωρα στην αγορα μεταχειρισμενων (ebay, χε η εδω) δεν υπαρχουν μερικοι μεταχειρισμενοι made in uk ουτε για δειγμα ενω οι λαμπατοι που προτεινεις εχουν πλημμυρησει την αγορα μεταχειρισμένων, φταιει μαλλον η λιγουρα που μας κουφανε. Για τον Yamaha AS2000 παντως συμφωνω ειναι μια καλη αρχη.
Το συμπερασμα που εβγαλες βασιζεται σε αυθαιρετα στοιχεια.
Στις αγγελειες στο AVSITE στη πρωτη αυτη τη στιγμη σελιδα εχει τρεις Αγγλικους ενισχυτες!
Προσωπικα μου φαινεται λογικο γιατι εχουν πουλησει περισσοτερο , απλα δεν μου αρεσει να αλλαζουμε την αληθεια για να ταιριαξει στη θεωρια μας.

Ο yamaha στο apothema αν γραφτεις και ζητησεις τιμη μετρητης εχει 1097 ευρω!

Reaction score
209
Σωτηρη δεν διαβασες προσεκτικα τι εγραψα, δεν ειπα (προφανως) γενικως για ολους τους αγγλικους ενισχ. Απλος ειχα στο μυαλο μου τον Sugden για να αποδειξω την διαστρεβλωση της αληθειας και ιδιαιτερα την ισοπεδωση γυρω απο εντυπωσικαες εκφρασεις οπως λιγουριδες κα.

Reaction score
11

Όταν ήταν να αγοράσω το τωρινό μου σύστημα, σαν έναν από τους υποψήφιους είχα και τον s-2000.

Eξαιρετικός σε όλα! Κατασκευή ύψιστης ακρίβειας, όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου να κρίνω.

Τελικά ψήφισα αλλού για ένα και μόνο λόγο: έχει τρομερά συντηρητική εμφάνιση!

Αν ήταν όπως η σειρά του '70!

Δείτε σας παρακαλώ ότι η ΥΑΜΑΗΑ έχει πράγματι επανέλθει, όπως το επεδίωκε, σε vintage όψη, αλλά ξέχασε κάτι: τα VUόμετρα, ένα οπτικό must για ενισχυτή που σέβεται τον εαυτό του!

Nάτη η έκδοση του '70:

YAMAHA CA 1010

Και να πεις ότι δεν υπάρχει ο χώρος! Έτοιμος είναι και περιμένει:

YAMAHA S 2000

:107:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

Εεεεεεε, τα vu-μετρα βγάζουν κόκκο και τα led θόρυβο - και τα ρυθμιστικά τονικότητας κάνουν κακό στη φάση, τά 'χουμε πει αυτά! Δεν το κατέχεις το high end αγόρι μου, άστο! :105:

Reaction score
11

Εεεεεεε, τα vu-μετρα βγάζουν κόκκο και τα led θόρυβο - και τα ρυθμιστικά τονικότητας κάνουν κακό στη φάση, τά 'χουμε πει αυτά! Δεν το κατέχεις το high end αγόρι μου, άστο! :105:
:142:

Reaction score
29.746

E oxi και κόκκο τα power meters, illusion προκαλούν στο ανυποψίαστο θύμα. Και μετά halloucination.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Ισως το οτι δεν βαλανε,να εχει τον ''σκοπο'' του. Πχ να βγει ο 3000 που θα εχει και vuμετρα και παραπανω ισχυ.Πιθανολογω δλδ πως οι 1000 και 2000 ειναι κατα καποιο τροπο ''αναγνωριστικα'' μοντελα ,ετσι ωστε να φανει η αποδοχη τους και να προχωρησει κατοπιν στην εμφανιση του μεγαλυτερου.Ιδωμεν...
Παντως τα vuμετρα ειναι πολυ γοητευτικα:)

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt