Αγορά παθητικών ηχείων για δεύτερο σύστημα



Μηνύματα
27.076
Reaction score
25.009
Σοβαρά τώρα μετά την ευχάριστη παρέμβαση του bob marley, γιατί δεν κοιτάς αυτά που σου έβαλα?
 

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Έπεσε στα χέρια μου σαν δώρο για μια εξυπηρέτηση ένας ενισχυτής του κουτιού marantz PM5005.

Το κανονικό μου σύστημα στο γραφείο/σπηλιά είναι με ενεργά ηχεία οπότε δεν μπορώ να κάνω κάτι με τον ενισχυτή εκεί... και σκεφτόμουνα να στήσω ένα δεύτερο χαλαρό σύστημα στο σαλόνι όπου θα βάλω πάνω του και διάφορα άλλα μηχανάκια που δεν χρησιμοποιώ και πολύ (CD player, Tuner, Deck). Πιθανότατα κι ένα πικαπ Dual 505-4 που είναι κάπου ξεχασμένο κι αυτό.

Θέλω παθητικά ηχεία, οικονομικά μιας και δεν είναι το main σύστημα, σίγουρα πάνω από 5 ίντσες, "βιβλιοθήκής" μιας και θα μπουν πάνω σε κάποιο έπιπλο μαζί με τα υπόλοιπα. Δε μ' απασχολούν χροιές, στερεοφωνικές εικόνες κλπ... μια τονική ισορροπία να υπάρχει να παίζει μουσικούλα χαλαρά. Το σαλόνι είναι 4x5, απόσταση ακρόασης συνήθως θα είναι τα 2-3 μέτρα αλλά ξαναλέω θα παίζουν μουσικούλα χα-λα-ρα.

Να πω και κάποια που κοιτάω για να δώσω και στίγμα για το διαθέσιμο μπάτζετ.




κλίνω προς αυτά:
Χωρίς να ξέρω τίποτε απ' όλα αυτά , πάρε τα Wharfedale , έχουν ιστορία και ξέρανε (ξέρουν?) να κάνουν ηχεία.

Άντε και μια μουσικούλα :) , βινύλιο για το Dual.

 

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
Σε καθε περιπτωση μπορεις να προσθεσεις σαμπ αρκει να εχει highlevel in/out.
Στα θετικα η υπαρξη loudness κατι που δεν εχουν αλλοι ενισχυτες με εξοδο sub και dirac :fuckyou:
 


Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.135
Reaction score
26.694
Αυτά που θα σού έλεγα έχουν υπέρβαση μπάτζετ 80% :o


 




wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.433
Reaction score
15.081
Ο μόνος λόγος που τα "προσπέρασα" όταν κοιτούσα τη λίστα στο σκρουτζο είναι πως είναι λίγο μεγάλα σε βάθος... αλλά θα τους δώσω μια ευκαιρία ακόμη με τη ...μεζούρα :p
 






costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.104
Reaction score
124.663
Μια χαρά θα παίζει.

Με τέτοια επιφάνεια στο μεγάφωνο "χαμηλών" , είναι πρακτικά αδύνατη υψηλότερη ευαισθησία, κι όποιοι δήθεν λένε σε ανάλογα ηχεία για υψηλότερη, εννοούν του τουιτερ. 🤣😜😂

Κοινώς, ψευδονται.😎



ΥΓ. Παλιότερα, με κάτι μαγνήτες αλνικο και μεγάφωνα μεγάλης διαμέτρου, 12-ιντσα και βάλε, με τεράστιες καμπίνες Χορν, υπήρχε η δυνατότητα πραγματικά υψηλής ευαισθησίας, αλλά με μηδενική απόκριση στην πρώτη οκτάβα και κουτσή απόκριση στη δεύτερη οκτάβα.
Κι αυτό, με μεγάλης διαμέτρου μεγάφωνα.
Με μικρό μεγάφωνο και νορμάλ μαγνήτες, που εμφανίζει απόκριση από τη δεύτερη οκτάβα, οι νόμοι της φυσικής είναι αμείλικτοι.
 
Last edited:

Μηνύματα
12.213
Reaction score
14.513
Τα γνωστά και δέοντα:

Iron Law

Hofmann argued that the designer had "...three parameters that cannot all be had at the same time. They are low-bass reproduction, small (enclosure) size, and high (output) sensitivity." Hofmann stated that designers could pick two of these three parameters, but in doing so, it would compromise the third parameter.[3] For example, a designer who wants good, deep low-frequency sound and high sensitivity can obtain these goals, but they will have to use a large speaker enclosure. Similarly, if a designer is forced by space constraints to use a very small cabinet, and they aim to get good, deep low-frequency sound, the sensitivity will be compromised (i.e., a small cabinet with deep bass would need a very powerful amplifier).

 

Μηνύματα
1.063
Reaction score
1.111
Αυτά ?

 

wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.433
Reaction score
15.081
Τελικά παρήγγειλα αυτά:

Q Acoustics Q3020i

1636734720012.png

Αν και σκεφτόμουνα τα Yamaha που προτάθηκαν παραπάνω... λίγο το ότι δε μου άρεσαν αισθητικά (ναι το παραδέχομαι... δεν είναι απόλυτα σωστή αντιμετώπιση, αλλά... ), λίγο το ότι τα πήρα 230 ευρά αντί 300 που θα τα δείτε στο skroutz (έσκασε προσφορά σε κάποιο μαγαζί και μόλις παρήγγειλα εξαφανίστηκε - μάλλον τελευταίο κομμάτι).. ε... πάτησα το κουμπί.

Ευχαριστώ για όλες τις προτάσεις, όταν έρθουν θα βάλω μετρήσεις :p Τι, μόνο τα ενεργά θα μετράμε;;; :p
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.162
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top