Αγορά πικαπ/ενισχυτή/ηχείων

Reaction score
17
Καλησπέρα στα μέλη της ομάδας. Γράφω πρώτη φορά στο forum, ωστόσο έχω διαβάσει αρκετά threads κατά καιρούς, κυρίως για αναλογικό ήχο που είναι και το κομμάτι που με ενδιαφέρει περισσότερο.

Έχοντας μεγαλώσει στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που πρόλαβα να ζήσω το βινύλιο μέσα στο σπίτι μου, έστω και στη δύση της εμπορικής περιόδου του. Η αγάπη για αυτό το μέσο έχει να κάνει με την ιεροτελεστία γύρω από έναν δίσκο κι όχι τόσο στην ποιότητα του ήχου. Το ψάξιμο, η αναμονή για την αγορά του άλμπουμ, η μυρωδιά του, το εξώφυλλο και το χαρτί με τους στίχους, η περιστροφή του πάνω στο πλατό, αυτό ήταν μία από τις απολαύσεις τις παιδικής/εφηβικής ηλικίας. Καθαρά για την ιστορία, το πικαπ που είχαμε στο σπίτι ήταν ένα Technics SL-D202. Στα τέλη της δεκαετίας του 90, τα CD είχαν εδραιωθεί για τα καλά κι έτσι έστησα το πρώτο μου HiFi με ένα Pioneer PD-107, τον Pioneer A-717 και ηχεία τα Jamo BX 150 (αξιοπρεπέστατα για εκείνη την εποχή). Το 2007 έπρεπε να κάνω μια γενική αναβάθμιση του επαγγελματικού μου εξοπλισμού και δυστυχώς αναγκάστηκα να τα πουλήσω όλα. Έκτοτε δεν ασχολήθηκα ξανά σοβαρά και μέχρι σήμερα ακούω μέσω Η/Υ με τη βοήθεια των logitech z906.

Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να αγοράσω μηχανήματα και να ξαναζωντανέψω την μικρή δισκοθήκη του τότε, εμπλουτίζοντάς τη και με καινούργια κομμάτια. Εδώ θα κάνω μια μικρή παρένθεση για να παρακαλέσω θερμά να μην αναλωθούμε στα χιλιοειπωμένα analog vs digital επιχειρήματα. Γνωρίζω τις αδυναμίες του βινυλίου, (ειδικά όταν αυτό έχει ταλαιπωρηθεί 45 χρόνια+), όπως και το ότι η αγορά δίσκων είναι κάτι που σε βάθος χρόνου κοστίζει ακριβά. Αρχίζω αυτό το project καθαρά για συναισθηματικούς λόγους, συν το ότι έχω γενικότερα την εμμονή της συλλογής με διάφορα αντικείμενα.

Τελευταία εισαγωγική αλλά ταυτόχρονα σημαντική πληροφορία είναι ότι η μουσική που ακούω, στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι rock (psychedelic/progressive/hard), από τα μέσα της δεκαετίας του ‘60 έως τα τέλη της δεκαετίας του ‘80, και λίγο metal από το ‘80 ως τα τέλη του ‘90. Παράλληλα, από πιο “φυσικούς” ήχους ακούω κατά διαστήματα gypsy jazz και folk μουσική των Βαλκανίων αλλά και της Ιρλανδίας.

Περνώντας στα πρακτικά θέματα, αυτό που με ενδιαφέρει για αρχή είναι να αγοράσω ένα ζευγάρι ηχεία, έναν ενισχυτή και ένα πικαπ. Το budjet που θέλω να διαθέσω για όλα είναι maximum 2000 ευρώ. Από μια πρώτη έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο έχω καταλήξει (προς το παρόν) στα εξής:

Ηχεία
Dali Zensor 7 Black κόστος 600ευρώ

Ενισχυτής
Yamaha A-S701 Black κόστος 500ευρώ

Πικαπ
A. Εισαγωγική κατηγορία
Numark NTX-1000 κόστος 328ευρώ
Denon DP-400 κόστος 479ευρώ

ή

Β. Μεσαία κατηγορία
Thorens TD 402 DD κόστος 885ευρώ
Rega Planar 3 κόστος 879ευρώ

Σύντομα σχόλια ως προς τα παραπάνω μηχανήματα:

- Αυτό που θέλω από ένα ηχείο είναι περισσότερο η καθαρότητα/λαμπρότητα του ήχου. Όσο γίνεται πιο διαυγή μεσαία, γλυκό μπάσο και διακριτικά πρίμα. Δε με ενδιαφέρει η δυνατή ένταση ή το υπερβολικό μπάσο. Νομίζω ότι σε αυτά τα λεφτά τα Zensor 7 είναι αρκετά κοντά σε αυτό.
- Τα συγκεκριμένα ηχεία έχω διαβάσει ότι κουμπώνουν πολύ καλά με αυτόν τον Yamaha A-S701 ο οποίος είναι VFM για αυτά που προσφέρει συν το ότι έχει κι ενσωματωμένο DAC.
- Όσον αφορά στην αγορά πικαπ, η αλήθεια έιναι ότι ακόμη αμφιταλαντεύομαι τόσο στο αν θα πάρω Direct Drive ή Belt drive όσο και στο αν αξίζει να μείνω στην εισαγωγική κατηγορία και να βάλω τα υπόλοιπα λεφτά μου σε ένα σχετικά καλό phono preamp ή να πάρω κάτι καλύτερο εξ αρχής αγοράζοντας κάτι από τα “φτηνά” της μεσαίας κατηγορίας.

Ερωτήσεις
1. Ποια η γνώμη σας για τα συγκεκριμένα ηχεία; Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτή την τιμή με βάση το είδος που ακούω, αλλά και το ήχο που θέλω να πετύχω;
2. Ποια η γνώμη σας για τον ενισχυτή που έχω διαλέξει;
3. Direct Drive ή Belt Drive; Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι ένα thread από μόνο του αλλά θα ήθελα εν συντομία τη γνώμη των πιο έμπειρων. Το θέτω γιατί κάπου διάβασα πρόσφατα ότι τα επίπεδα θορύβου του μοτερ των DD είναι σε τέτοια επίπεδα που δε γίνονται αντιληπτά από την ανθρώπινη ακοή. (προσωπικά κι εγώ από το παλιό μας πικαπ δε θυμάμαι να ακούω τον ήχο του μοτέρ. Και μιλάμε για ένα αρκετά παλιό μηχάνημα.)
4. Εισαγωγικό πικαπ και τα υπόλοιπα λεφτά σε σχετικά καλό phono preamp ή καλύτερο πικαπ από την αρχή;
5. Ποια η γνώμη σας για τα παραπάνω πικαπ;

Να σημειωθεί ότι γενικότερα θα ήθελα μια αξιόπιστη επιλογή η οποία θα με συνοδεύσει για χρόνια κι όχι ένα εντελώς εισαγωγικό και αμφιβόλου ποιότητας μηχάνημα ή κάποιο ταλαιπωρημένο μεταχειρισμένο που θα το πληρώσω 2 και 3 φορές στην πορεία.

Ο χώρος στον οποίο θα μπει το παραπάνω ηχοσύστημα είναι ένα σαλόνι 40τμ το οποίο στο μπροστά μέρος του ενώνεται με ένα μικρό χωλ 16τμ σχηματίζοντας ουσιαστικά έναν ενιαίο χώρο σαν γάμα κεφαλαίο (Γ).

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο, ωστόσο θεωρώ ότι θα βοηθήσει αρκετά όσους με τη σειρά τους θα προσπαθήσουν να με βοηθήσουν σε αυτό που ψάχνω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους κατάφεραν να διαβάσουν ως εδώ :)

Reaction score
79
Καλησπέρα και καλώς όρισες, προσωπικά αν ξεκινούσα τώρα εγώ να πάρω μηχανήματα στο μπάτζετ που διαθέτεις,θα κοιτούσα μόνο μεταχειρισμένα..
Είναι τέτοιες οι εποχές που θεωρώ οτι βρίσκεις σε καλές τιμές καλά μηχανήματα γιατί δεν ¨παίζουν¨μετρητά..
Επίσης υπολόγισε και καλώδια ,κεφαλή.

det

Reaction score
104
Καλησπέρα και καλό ξεκίνημα νάχεις.
Για πικάπ θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στην Pro-ject.
Αυτή τη στιγμή μάλιστα έχουν και εκπώσεις μέχρι τέλη Φεβρουαρίου (κοίτα Orfeusaudio.gr) και μίλα μαζί τους.
Ενισχυτή θα σού πρότεινα με Αγγλικό ήχο (γλυκόηχα ταιριάζουν με βινυλια) δες Cambridge Audio CXA60 με ενσωματωμένο DAC (ίσως να ακούσεις και κανά cd αργότερα να μην πείξεις στις μηχανές).
Καλή επιτυχια στο εγχείρημα σου!

Reaction score
5.906
Παθητικό setup (γιατί φαντάζομαι θα ακολουθήσουν και οι προτάσεις με ενεργά ηχεία).

Retro πικαπ για να θυμάσαι τα παλιά (500 ευρώ):
https://www.athensproaudio.gr/en/onkyo-cp-1050-wood.html

Τα περισσότερα λεφτά στα ηχεία (άρα value for money λύση, τα μεταχειρισμένα):
Αν ξεκινούσα τώρα θα έδινα μια ευκαιρία σε αυτά (σε τιμή χώμα-900 ευρώ) (κατασκευής γνωστού diy διαχειριστή!):
https://www.avsite.gr/forum/threads/Πωλούνται-Ηχεία-3-δρόμων-απο-τον-petermeni.172791/
ή σε αυτά (800 ευρώ)
https://www.avsite.gr/forum/threads/mission-zx-5.175678/

Τα υπόλοιπα 600-700 για ενισχυτή κ.λ.π (παίζει να πάρεις φτηνότερο πικαπ, π.χ στα επίπεδα 350-400 ευρώ π.χ Audio Technica).

Υ.Γ: καμία σχέση με τους πωλητές των αγγελιών που πρότεινα!!!!

Reaction score
4.250
Γραψε και λιγο για τον χωρο (ποσα τ,μ,), επισης σε τι αποσταση θ ακους από τα ηχεια.

Reaction score
1.600
Να σημειωθεί ότι γενικότερα θα ήθελα μια αξιόπιστη επιλογή η οποία θα με συνοδεύσει για χρόνια κι όχι ένα εντελώς εισαγωγικό και αμφιβόλου ποιότητας μηχάνημα ή κάποιο ταλαιπωρημένο μεταχειρισμένο που θα το πληρώσω 2 και 3 φορές στην πορεία.
Μόλις περιέγραψες ένα SL-1200 MKII. Στη θέση σου, θα έβρισκα ένα καλομεταχειρισμένο, θα του έκανα ένα σωστό service σε σοβαρό τεχνικό (μπορείς να ζητήσεις συστάσεις από εδώ) και θα επένδυα και άλλα 100-150 ευρώ σε μία κεφαλή. Είναι η απόλυτα διαχρονική και αξιόπιστη επιλογή, για την οποία θεωρώ ότι δύσκολα θα μετανιώσεις σε βάθος χρόνου.

gid

Reaction score
10.178
Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους κατάφεραν να διαβάσουν ως εδώ :)
Καλώς ήλθες φίλε, και καλές αγορές.

Από το πλάνο σου απουσιάζει ένας σημαντικός παίκτης, το υπογούφερ. Θα χρειαστείς τουλάχιστον ένα τέτοιο, ειδικα όταν μιλάμε για χώρο 40+ τ.μ.

C

chrispo

Guest
Γραψε και λιγο για τον χωρο (ποσα τ,μ,), επισης σε τι αποσταση θ ακους από τα ηχεια.
Από το πλάνο σου απουσιάζει ένας σημαντικός παίκτης, το υπογούφερ. Θα χρειαστείς τουλάχιστον ένα τέτοιο, ειδικα όταν μιλάμε για χώρο 40+ τ.μ.
...αρχίσαμε...:dance2:

ika

News
Reaction score
16.765
Ο Yamaha είναι μικρός για τα Zensor 7 αν ακούς δυνατά. Ηχεία διαλέγεις αφού ακούσεις μερικά με ένα cd με κομμάτια που σου αρέσουν.
Την 1η κατηγορία από τα πικάπ, άστην καλύτερα. Το Rega αξίζει της προσοχής σου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Direct Drive ή Belt Drive;

Ουδεμία σημασία, αρκεί να είναι σωστά σχεδιασμένο. Για να είναι σωστά σχεδιασμένο, πρέπει να μην υποφέρει από ακουστική ανάδραση. Υπ' αυτό το πρίσμα, το μόνο direct drive που μπορώ να σας προτείνω είναι ένα καινούργιο SL1200GR, (με τιμή στη Γερμανία περίπου 1600 ευρώ).

Εντός του προϋπολογισμού σας πικάπ με ιμάντα προτείνω το 505-4. Μπροστά του, αυτά που έχετε υπ' όψιν (και πολλά άλλα) είναι για γέλια και για κλάματα (ίνα το θέσω ευσχήμως).

(Για τα ηχεία και τον ενισχυτή συμφωνώ).

Reaction score
1.600
Ουδεμία σημασία, αρκεί να είναι σωστά σχεδιασμένο. Για να είναι σωστά σχεδιασμένο, πρέπει να μην υποφέρει από ακουστική ανάδραση. Υπ' αυτό το πρίσμα, το μόνο direct drive που μπορώ να σας προτείνω είναι ένα καινούργιο SL1200GR, (με τιμή στη Γερμανία περίπου 1600 ευρώ).

Εντός του προϋπολογισμού σας πικάπ με ιμάντα προτείνω το 505-4. Μπροστά του, αυτά που έχετε υπ' όψιν (και πολλά άλλα) είναι για γέλια και για κλάματα (ίνα το θέσω ευσχήμως).

Εναλλακτικά υπάρχει και το SL-1500C, με τιμή κοντά στο χιλιάρικο, ενσωματωμένο (αξιοπρεπές, λένε) phono και συμπαθητική κεφαλή για αρχή.

Reaction score
5.906

Από ό,τι λέει ο φίλος θέλει με 2000 ευρώ να πάρει:
Πικαπ (και phono πιθανά) + ενισχυτή (με phono πιθανά) + Ηχεία.
Οπότε δεν βγαίνει με τίποτε να πάρει απλά ένα πικαπ με 1600 ή ακόμη και με 1000 ευρώ!
Πάνω από 400-500 ευρώ δεν βγαίνει (και πολλά είπα).

Reaction score
17
Καλησπέρα και πάλι!
Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ασχοληθήκαν με το post μου.

Στα επί μέρους θα προσπαθήσω να απαντήσω σε κάποια σχόλια που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον (χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω τα υπόλοιπα)

Τα τετραγωνικά τα έχω αναφέρει στο αρχικό μου post

Ο χώρος στον οποίο θα μπει το παραπάνω ηχοσύστημα είναι ένα σαλόνι 40τμ το οποίο στο μπροστά μέρος του ενώνεται με ένα μικρό χωλ 16τμ σχηματίζοντας ουσιαστικά έναν ενιαίο χώρο σαν γάμα κεφαλαίο (Γ).
Επιπροσθέτως η απόστασή μου από τα ηχεία θα είναι 3 μέτρα. Την ίδια απόσταση θα έχουν και μεταξύ τους (στο σύνολο μιλάμε για ένα ισόπλευρο τρίγωνο)

Αυτό είναι αλήθεια. Δυστυχώς θα αργήσω τουλάχιστον 5-6 μήνες τη συγκεκριμένη αγορά, αλλά σε πρώτη φάση αφενός θα έχω τουλάχιστον μηχανήματα να ακούω μουσική κι αφετέρου, απ' ότι έχω διαβάσει τα Zensor 7 έχουν σχετικά καλό μπάσο (δε θα είναι σε καμία περίπτωση βέβαια το ίδιο ισορροπημένο όπως με ένα sub) οπότε πιστεύω ότι λίγο όγκο θα τον έχει ο ήχος μου. Θα την κάνω σίγουρα την αγορά στο μέλλον, αλλά για αρχή θα πάω αναγκαστικά έτσι...

Ο Yamaha είναι μικρός για τα Zensor 7 αν ακούς δυνατά.
Όπως γράφω και πιο πάνω, δεν είμαι τύπος που θα ακούσω υπερβολικά δυνατά (συν το ότι στην πολυκατοικία που μένω υπάρχουν και κάποιοι ελαφρώς ιδιόρυθμοι με τους οποίους δε θα επιθυμούσα να έρθω σε ρήξη). Παρ' όλα αυτά δε θα ήταν άσχημο να έχω το πλήρες εύρος αν τύχει να κάνω καμια μάζωξη σε γιορτή/πάρτυ κτλ. Απ' ότι έχω δει αυτά τα ηχεία έχουν recommended Amplifier Power [W] : 40 – 150 κι ο Yamaha έχει high power output 100W x 2 (RMS) . Επειδή δεν είμαι ειδικός και οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες, αυτή η διαφορά που υπάρχει πως μεταφράζεται; Δηλαδή αν τα ηχεία μου πάνε από το 0-10 πόσο θα μπορούσα να τα ανεβάσω maximum ώστε να μην κάνω ζημιά στον ενισχυτή; Κι επίσης υπάρχει κάτι άλλο στα 500-600ευρώ με μεγαλύτερη δύναμη αλλά και ενσωματωμένο DAC;

Μεταχειρισμένα αποκλείονται;
Απαντάω συνολικά και για κάποια άλλα μέλη που με ρώτησαν το ίδιο.
Θα προτιμούσα να μείνω μακρυά από μεταχειρισμένα ακόμη κι αν αυτό με κάνει να ανεβάσω ελαφρώς το budjet μου για κάτι καινούργιο με αποτέλεσμα να περιμένω κι άλλο μέχρι να στήσω όλο το σύστημα. Έχω πικρή εμπειρία από αυτό το κομμάτι.

Εντός του προϋπολογισμού σας πικάπ με ιμάντα προτείνω το 505-4.
Αυτό το πικαπ ομολογώ ότι δεν το ήξερα, το έψαξα αφού μου το συστήσατε και μου άρεσε πάρα πολύ! Μιλώ αρχικά για το εμφανισιακό κομμάτι. Ποιοτικά πιστεύετε ότι είναι ανώτερο του rega planar 3; Σε ένα review που είδα όσο το έψαχνα διάβασα στα cons το εξής: "Not the last word in resolution or dynamics". Ιδού και ο σύνδεσμος εαν έχετε διάθεση και χρόνο να ρίξετε μια ματιά:

Εσείς είχατε ποτέ το συγκεκριμένο μηχάνημα; Έχετε πλήρη εικόνα;
Επίσης διάβασα ότι η εταιρία σταμάτησε εδώ και κάποιους μήνες την παραγωγή του. Σίγουρα δε θα έχω πρόβλημα με ανταλακτικά, service κτλ στο μέλλον;
Κάνω τόσες πολλές ερωτήσεις γιατί πραγματικά μου άρεσε πολύ και το σκέφτομαι να το αποκτήσω.

Πάνω από 400-500 ευρώ δεν βγαίνει (και πολλά είπα).
Dali zensor 7 600ευρ + yamaha a-s701 500ευρ + dual cs 505-4 720ευρ = 1820ευρ και μένουν και 180 για καλώδια. :p

Απαντώντας συνολικά σε όσους το ανέφεραν παραπάνω, όντως το σκέφτομαι και το SL1200GR αλλά είναι πραγματικά πάρα πολλά τα λεφτά. Επίσης, κινδυνεύοντας να φανώ από ιερόσυλος μέχρι εντελώς ανίδεος, αλλά πόσο μεγάλη διαφορά έχει σε ένα κοινό αυτί το συγκερκιμένο πικάπ δίπλα στο rega 3 (έστω και με την elys 2) ή το dual cs 505-4 με την Ortofon OMB10; Ρωτάω πραγματικά από άγνοια κι όχι για να κάνω τον έξυπνο.

Θα χαρώ να διαβάσω τις απαντήσεις σας, όπως επίσης θα μου ήταν πολύ βοηθητικό αν κάποιος που έχει ή είχε κάποιο από τα παραπάνω μηχανήματα μου δώσει μια σύντομη αξιολόγηση.
(ή εναλλακτική πρόταση στα παραπάνω λεφτά)

Ευχαριστώ και πάλι!
Άρης

ika

News
Reaction score
16.765
.....
Όπως γράφω και πιο πάνω, δεν είμαι τύπος που θα ακούσω υπερβολικά δυνατά (συν το ότι στην πολυκατοικία που μένω υπάρχουν και κάποιοι ελαφρώς ιδιόρυθμοι με τους οποίους δε θα επιθυμούσα να έρθω σε ρήξη). Παρ' όλα αυτά δε θα ήταν άσχημο να έχω το πλήρες εύρος αν τύχει να κάνω καμια μάζωξη σε γιορτή/πάρτυ κτλ. Απ' ότι έχω δει αυτά τα ηχεία έχουν recommended Amplifier Power [W] : 40 – 150 κι ο Yamaha έχει high power output 100W x 2 (RMS) . Επειδή δεν είμαι ειδικός και οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες, αυτή η διαφορά που υπάρχει πως μεταφράζεται; Δηλαδή αν τα ηχεία μου πάνε από το 0-10 πόσο θα μπορούσα να τα ανεβάσω maximum ώστε να μην κάνω ζημιά στον ενισχυτή; Κι επίσης υπάρχει κάτι άλλο στα 500-600ευρώ με μεγαλύτερη δύναμη αλλά και ενσωματωμένο DAC;
.....
Το λέω γιατί παλαιότερα είχα ένα καλό ολοκληρωμένο 2Χ100WRMS 8Ω/THD 0.008%/20-20000 Hz/21,4 Kg.
Όσο έπαιζε με ηχεία 3 δρόμων (Recommended Amplifier: 25-200W/8Ω/1 woofer) κανένα πρόβλημα με την ένταση, συνήθως μέχρι την μέση άκουγα, δυνατά αλλά σε 20τμ περίπου. Και παραπάνω πήγαινε χωρίς θέμα.
Κάποια στιγμή άλλαξα τα ηχεία με νέα 4 δρόμων (Recommended Amplifier: 10-400W/6Ω/Sensitivity: 91dB/2 woofers) με την ένταση στην μέση έπεφταν τα ρελέ του ενισχυτή γιατί η αντίσταση τους έπεφτε πολύ χαμηλώτερα προφανώς. Οπότε αναγκάστηκα και άλλαξα και ενισχυτή.
Και τα είχα ακούσει δυνατά στο μαγαζί με αντίστοιχης ισχύος ολοκληρωμένο (μόνο που δεν είχα δώσει βάση στο ποιός ήταν εκείνος ο ενισχυτής).

Με τις προδιαγραφές που δίνει η ΥΑΜΑΗΑ (και όχι μόνο) στους ενισχυτές της μπερδεύομαι γενικά, δεν είμαι και ο πλέον ειδικός. Αλλά "άμα καείς στο χυλό, φυσάς και το γιαούρτι" που λένε.

Πάντως Zensor 5, με Denon PMA-915 25ετίας (2Χ80WRMS) μια χαρά μου ακούγονται, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν ανεβάζει ποτέ το volume ούτε καν μέχρι τη μέση, σε χώρο γύρω στα 40-50 τμ.

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Αυτό το πικαπ ομολογώ ότι δεν το ήξερα, το έψαξα αφού μου το συστήσατε και μου άρεσε πάρα πολύ! Μιλώ αρχικά για το εμφανισιακό κομμάτι. Ποιοτικά πιστεύετε ότι είναι ανώτερο του rega planar 3;
Το 505-4 είναι πικάπ με υποσασί αναρτημένο από ελατήρια για να ανταπεξέρχεται του προβλήματος της ακουστικής ανάδρασης, πράγμα που κάνει με απόλυτη επιτυχία, ένα επιστημονικά μελετημένο προϊόν. Το planar 3 είναι ένα σανίδι με δυό τρύπες και τέσσερα λαστιχένια πόδια, βαμένο σε λάκκα πιάνου για να γυαλίζει σαν καθρεφτάκι, όπως και όλα τα υπόλοιπα, φθηνότερα (ή και ακριβότερα), "προτζεκτοειδή" πικάπ. (Αν και ο τίτλος πρέπει να ανήκει τιμής ένεκεν στη Rega. Αυτοί πρωτολάνσαραν ορθογώνιο σανίδι με πόδια, και είχαν και το θράσος να το ονομάσουν πικάπ).

Κατανοώ τις επιφυλάξεις σας περί ανταλλακτικών, και ίσως αυτές να είναι ικανές για να σας κατευθύνουν προς το 1200GR. Κατανοώ επίσης πως πρόκειται για τα διπλά λεφτά, αλλά σε απόλυτες τιμές δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό. Απλώς, ίσως να χρειάζεστε επιπλέον καναδυό -άντε τρεις- μήνες για να τα συγκεντρώσετε.

Σημείωσις: Για να λέμε την αλήθεια δηλαδή, αν πάρετε το planar 3 ή και κάποιο φθηνότερο ομοειδές, αυτό θα αποδίδει μεν φτωχά αλλά θα παίζει μια χαρά, αφού θα το έχετε πληρώσει 800€, χωρίς όμως αυτό να είναι σίγουρο. Και κρίνοντας από τον τρόπο γραφής σας, δεν είναι καθόλου σίγουρο. Το confirmation bias βαίνει μειούμενο, όσο προχωρούμε προς τα δεξιά της κατανομής του IQ.

Reaction score
12.602
Dali zensor 7 600ευρ + yamaha a-s701 500ευρ + dual cs 505-4 720ευρ = 1820ευρ και μένουν και 180 για καλώδια.
Άρα, περίπου 2000€ για αρχή συν την επένδυση για sub(s) μελλοντικά. Στη θέση σου θα το πήγαινα ανάποδα. Πρώτα ηχεία και ενισχυτή και μετά πηγή. Με καλό πακέτο ηχείων και ενισχυτή και ίσως με ένα dac για αρχή, ζεις. Με ένα καλό πικάπ και ηχεία που θα παντρευτείς, με ενισχυτή που το πιο πιθανό είναι να μη τα οδηγεί σωστά στον χώρο σου και για τις αποστάσεις που σκοπεύεις να έχεις, μάλλον δεν θα το χαρείς.
Δεν έχω ακούσει τέτοια συστήματα, αλλά έχω αρχίσει να πείθομαι για ενεργά με ισοστάθμιση οπότε το σύστημα θα μπορεί να αποδώσει όσο το δυνατόν καλύτερα στον χώρο και μετά να έρθουν οι πιο σωστές πηγές. Μήπως να τα άκουγες πριν επενδύσεις;

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.941
Θα έλεγα να ρίξεις μια ματιά σ' αυτά τα δύο νήματα

P

PMC

Guest
Το planar 3 είναι ένα σανίδι με δυό τρύπες και τέσσερα λαστιχένια πόδια, βαμένο σε λάκκα πιάνου για να γυαλίζει σαν καθρεφτάκι, όπως και όλα τα υπόλοιπα, φθηνότερα (ή και ακριβότερα), "προτζεκτοειδή" πικάπ.

:hi:

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members