Αγορά προβολέα για Κινηματογραφική Λέσχη

Reaction score
15.548
Απάντηση: Αγορά προβολέα για Κινηματογραφική Λέσχη

Kαι μια συμβουλη ....

Εαν πας σε dlp θα κοιταξεις να μην παιζεις με πολυ κοντραστ γιατι βγαζουν rainbow ολοι (ουρανιο τοξο).

Αυτο εχει να κανει οταν υπαρχει εντονη αντιθεση στην εικονα...

Οταν λοιπον υπαρχει μεγαλη αντιθεση στην εικονα και τον παιζεις και στα ορια του απο ρυθμισεις τον προβολεα τοτε εχεις φουλ ουρανιο τοξο.....το οποιο καποιοι θα το βλεπουν και καποιοι δεν θα το βλεπουν....

Η κουραση οπως και να εχει ειναι δεδομενη σε dlp τεχνολογια ενος τσιπ.....

Να μην ξεχασουμε να το πουμε και αυτο μιας και θα βλεπουν πολλοι......

Reaction score
1

Φιλε μου ο Nick Pachis δεν ξερει απο αυτα...:142:
Κώστα, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να προσπαθείς να αποφεύγεις όσο είναι δυνατόν, εκφράσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις με άλλα μέλη.

Όταν απευθύνεσαι προς εμένα, μπορείς να χρησιμοποιείς ότι εκφράσεις θέλεις, γιατί εγώ σε ξέρω και μεταξύ μας δεν παίζουν παρεξηγήσεις.

Όταν απευθύνεσαι όμως σε άλλα μέλη, χρειάζεται παραπάνω προσοχή... :126:

Αν η φράση σου πάλι είχε χιουμοριστικό χαρακτήρα, που έτσι πιστεύω προσωπικά ότι συμβαίνει, θα πρέπει να σιγουρεύεις ότι το μέλος που απευθύνεσαι το αντιλαμβάνεται αυτό... :126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.724

Kαι μια συμβουλη ....

Εαν πας σε dlp θα κοιταξεις να μην παιζεις με πολυ κοντραστ γιατι βγαζουν rainbow ολοι (ουρανιο τοξο).
βασικά να μη πάρεις dlp, διότι μια μερίδα ανθρώπων θα κάνουν κεφάλι στη θέαση ταινίας.

για σένα, σπίτι σου, πάρε ότι θες.

για "κοινόχρηστο" μηχανάκι, ντίλα και ελ-σι-ντι.

Reaction score
48

Φιλε μου ο Nick Pachis δεν ξερει απο αυτα...:142:

Ο jvc hd1 δεν εχει το φως που χρειαζεται για 3μ. οθονη..
Να σκεφτεις πως και τερμα κοντα να τον βαλεις με ανοιχτο ζουμ δλδ στα 4μ. για να βγαλει 3μ. πλατος εικονα...θα ειναι οριακος σε φωτεινοτητα......

Απο την αλλη ο 350 βγαζει φως απο κοντα αλλα θα μπλεξετε με συνεχωμενες ρυθμισεις μιας και ολα τα lcdοειδη(δλδ lcd-sxrd-lcos) χανουν τις ρυθμισεις τους συχνα(50-100 ωρες) και θελει ρυθμιση gamma-color συχνα......αυτα για να τα κανετε θα πρεπει καθε λιγο και λιγακι να φωναζεται τους ρυθμιστες.....:137:

''Ναι τώρα μαθαίνω Κώστα για τους Βιντεοπροβολείς είμαι στον 21ο χρόνο της εκμάθησής μου :141:''.

Φίλε w4tt4n4b3 Όντως η φωτεινότητα του JVC είναι πολύ μικρή σε σχέση με τα τρέχοντα μοντέλα _ αλλά τον πρότεινα επειδή έχει το απόλειτο μαύρο πράγμα που ενδιαφέρει τους έχοντες συχνές προβολές σε απόλυτο σκοτάδι όπως σε λέσχες Κινηματογραφικές _ και σε απόσταση 5,5μέτρων δεν θα τα πήγαινε καθόλου άσχημα σε οθόνη 3μέτρων, καθώς επίσης η μηχανή του αντέχει για πολλές ώρες (Broadcast Engineering) σχετικό Linκ http://broadcastengineering.com/hdtv/jvc-high-density-d-ila-device/ έχοντας υπ΄όψη το κόστος σήμερα σε demo κομάτι με 350 ώρες στην πλάτη του στα 2.600.00euros

Σίγουρα ο Infocus SP8602 είναι νέα υλοποίηση (με πολύ καλό ιστορικό ώς εταιρεία ) είναι μια πολύ καλή λύση κοντά στα 3.000.00euros _ ανατρέχτε για περισσότερα σε ένα mini rewiew που έκανα στό παρών forum - αλλά και του Μανώλη Καστρουνή που είναι αναλυτικότατο.

Για το άν χρειάζονται ρυθμίσεις κάθε 50-100 ώρες θα διαφωνήσω κάθετα γιατί σε όσους Pioneer Curo (ίδιας τεχνολογείας) αλλά και JVC εγκατέστησα _περίπου 10 κατόχους, κανένας έως τώρα δεν χρειάσθηκε κατι τετοιο.....:112:

Σίγουρα όμως μία επαγγελματική ρύθμιση κάποια στιγμή εφ΄όσον τον χορτάσεται στα normal του, θα του ήταν πολύ χρήσιμη γιατί ειδικά αυτός ο προβολέας όταν ρυθμιστεί σωστά μεταμορφώνεται !!!!

Thanks
Nick Pachis

Reaction score
15.548

Σίγουρα ο Infocus SP8602 είναι νέα υλοποίηση (με πολύ καλό ιστορικό ώς εταιρεία ) είναι μια πολύ καλή λύση κοντά στα 3.000.00euros _ ανατρέχτε για περισσότερα σε ένα mini rewiew που έκανα στό παρών forum - αλλά και του Μανώλη Καστρουνή που είναι αναλυτικότατο.

Για το άν χρειάζονται ρυθμίσεις κάθε 50-100 ώρες θα διαφωνήσω κάθετα γιατί σε όσους Pioneer Curo (ίδιας τεχνολογείας) αλλά και JVC εγκατέστησα _περίπου 10 κατόχους, κανένας έως τώρα δεν χρειάσθηκε κατι τετοιο.....:112:
Nικολι...oταν καποιος ασχολειται με το σπορ επαγγελαματικα η απο χομπυ τοσα χρονια και προτεινει προβολεα ο οποιος βγαζει 500 lumens για 3μετρη οθονη....τοτε συγμωμη μιλαει για το τι του αρεσει....η δεν ξερει περι φωτεινοτητας....

Μια καλη προβολη σε 3μετρη οθονη χρειαζεται μινιμουμ 650 lumens καθαρα.....που σημαινει οτι πρεπει να εισαι και ενα 10% επανω για να εχεις και την καβατζα της πτωσης της λαμπας....αρα παμε στα 720 lumens.....

Οποτε στην λεσχη για να μην ψαχνουν να βρουν τους ηθοποιους και γινεται κουραστικη η εικονα,θα πρεπει να εχουν εναν προβολεα με 720 lumens μινιμουμ καθαρα οταν θα ειναι ρυθμιζμενος......

Ακομα και ο jvc 350 που ειναι και καινουριος δεν μπορει να αποδωσει ρυθμιζμενος τα αναμενομενα για 3μετρη οθονη...

Μιλαμε για 135-140 ιντσες με gain 1 στην οθονη αν δεν το καταλαβες.....:112:

Οσο για το μαυρο ναι μπορει να βγαζει καλο μαυρο η jvc στα προβολια της,αλλα δεν εχει και το φως να δειξει τα φωτεινα σε αυτες τις ιντσες....
Ακομα και ο κορυφαιος της εταιριας ειναι οριακος σε αυτες τις ιντσες......

Το μαυρο πρεπει να ειναι σε ισοροποια με το φως για να ειναι ευχαριστη μια εικονα......

Δεν θελω να επεκταθω παραπερα....

Οσο για το οτι χανουν σε ρυθμισεις ολα τα lcd-sxrd-lcos δεν θα σου πω εγω μιας και ειμαι χομπυστας και μπορει να μην με πιστευεις.....

Αν και τα εχω τσεκαρη ολα αυτα τα ριμαδια....

Δες τι γραφει ο Μανωλης Καστρουνης για τον jvc 350..

"Η custom ρύθμιση του gamma κρίνεται αναγκαία μια και έχει παρατηρηθεί ότι με την πάροδο του χρόνου τα panel αλλάζουν συμπεριφορά και γίνεται ποιο flat η εικόνα."

Μην με παρεξηγης.....παντα ετσι ειμαι... χυμα...:112:

Reaction score
0
Για αυτό μ' αρέσουν τα φόρουμ, γιατί πάντα γίνεται εντονη αντιπαράθεση... το θέμα είναι όμως ότι πρέπει να καταλήξουμε κάπου...
infocus ή dla, sxrd, lcd κτλ...

Reaction score
15.548

Ειναι δικη σου η αποφαση φιλε μου...

εαν υπαρχουν καπου τα κοματια αυτα διαθεσιμα πηγαινε να τα δεις για να εισαι και ποιο σιγουρος για το τι θα παρεις...που ειναι και το σωστο...

Reaction score
48

Φίλε w4tt4n4b3 μ΄αρέσει που αντιλαμβάνεσαι ''την έντονη αντιπαράθεση με σωστό τρόπο'' συμφωνώ με τα περισσότερα του συμφορουμήτη Κώστα_ όχι σε όλα όμως.

Για παράδειγμα θα αναφερθώ στις τόσες αίθουσες _ όλα αυτά τα χρονάκια πριν βγουν οι LCD και DLP Βιντεοπροβολείς που εγκαθιστούσαμε CRT'S προβόλεια σε μεγάλες έως τεράστιες αίθουσες που ήταν μόνο 300 το πολύ 350 ΑNSI.
Σας πληροφορώ ότι βλέπανε θαυμάσια μέχρι και 160 inch as εννοείται όμως πάντα σε θεοσκότεινο δωμάτιο....... (Ρωτάτε Σάκη Καρατώλιο, Κώστα Ζέρβα παλαιές ''καραβάνες'' της TELMACO με τους επικούς Barco.

Καλά θα μου πείτε τώρα άλλο πράμα το CRT _ δεν υπήρχε κάτι καλύτερο τότε , το συνηθίσαμε , και τα σχετικά......

Και στο κάτω - κάτω αφού τώρα υπάρχουν βιντεοπροβολείς με Super φωτεινότητα τι καθόμαστε και ασχολούμαστε με τους υπο ansi κούς Βιντεοπροβολείς ????
Κύριοι για όσους μπήκαν τώρα στο χώρο και συνηθήσανε την πλούσια φωτεινότητα λυπάμαι για την ημιμάθεια τους..... Δεν θα πάρω.
((Προς Θεού δεν εννοώ Κώστα εσένα.......με τίποτε !!! μιάς και ανταλλάξαμε τις απόψεις μας -------είσαι παλαίμαχος Χομπύστας, και ακούω πάντα τη γνώμη σου)).
Αναφέρομαι τέλος πάντων σε πολλούς νεαρούς που νιώθουν ότι τα γνωρίζουν όλα.

Άς μιλήσουν λίγο με σχετικούς επαγγελματίες Κινηματογραφιστές.....

Κύριοι όταν έχουμε προβολή σε πανί παίζουν καθαρό ρόλο (που πολλοί είμαι σίγουρος ότι πρέπει να ξέρετε) τρεις παράμετροι.

1) Τα Ansi του μηχανήματος που συνήθως προσδιορίζονται από την λάμπα - τύπο
λάμπας.
2) Η Απολαβή του πανιού - ως παθητικός ακτινοβολητής που
εκφράζεται σε ''gain''.
3) Το περιβάλλον που γίνεται η προβολή, τοίχοι, έπιπλα κλπ.

ΥΣ
Με όσους επαγγελματίες ανθρώπους της εικόνας ήλθα σε επαφή, σκηνοθέτες, διευθυντές φωτογραφίας, monter, (προκειμένου να προβούν στην αγορά βιντεοπροβολέα) κανένας δεν έκανε μνεία για την φωτεινότητα, τους απασχολούσαν αντίθετα άλλα θέματα, όπως ευκρίνεια, κίνηση, παλέτες -διαβαθμίσεις του μαύρου και το κυριότερο από πόσα μέτρα, παίρνουμε πόσες ίντσες....

Συνοπτικά ξεκαθαρίζω την άποψή μου για το συγκεκριμένο θέμα και λέω.
Επειδή είναι παλαιότερης τεχνολογίας ο JVC DILA HD1, και θες κάτι πρόσφατης υλοποίησης μην τον προτιμήσεις παρόλο που είναι άξιος.
Στρέψου σε προβολείς που δεν είναι DLP γιατί όλο και κάποιοι κάθε φορά από τους θεατές της Λέσχης θα πάσχουν από υπερμετρωπία ή αστιγματισμό πιάνοντας την κίνηση του τροχού βλέποντας το περιβόητο ουράνιο τόξο (Rrainbow Effect).
Τώρα από την άλλη κοντά στα δύο (2000.00) euros δεν παίζει κάτι άλλο εκτός από του δύο γνωστούς DLP Optoma HD 82, και BENQ W6000.
Με γύρω στα 500.00 euros παραπάνω νομίζω ότι είσαι στη χρυσή τομή _ κοιτάζοντας την τεχνολογία LCD που παίζουν δύο πολύ καλοί παίχτες ο Panasonic PT-AE4000 και ο EPSON EMP TW 5500 με πολύ καλά για την περίπτωσή σου χαρακτηριστικά.

Εν πάσι περίπτωση, σου είπα φίλε μου ''w4tt4n4b3'' νομίζω την άποψή μου και είμαι
σαφής.
Νομίζω ότι γνωρίζεις πού_ εργάζομαι, θα χαρώ να σε γνωρίσω και από κοντά…..

Δες τους όλους και ή απόφαση αφορά την κρίση σου.:126:

Thanks

Nick Pachis

Reaction score
48

Μπράβο Κώστα για την παράθεση του Link _ Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο το Review του Μ.Καστρουνή γιατί είναι πλήρες και κατατοπιστικό _ βοηθώντας στην τελική επιλογή....:107:

Reaction score
48

Φίλε w4tt4n4b3 πιστεύω να κατάληξες στο ποιό μοντέλο θα πάρεις
:121:

Reaction score
0
Ευχαριστώ για την ανταλλαγή απόψεων. Το πρόβλημα είναι ότι δε θα τον αγοράσω για το σαλόνι του σπιτιού μου.

Ο χώρος που θα τοποθετηθεί -ο κλειστός- είναι θεοσκότεινος και με απότομη κλίση.
Ξέρω για το rainbow effect των dlp αλλά παρότι έχω υπερμετρωπικό αστιγματισμό σε μια προβολή που έγινε πανω σε πανι κινηματογραφου δεν εντόπισα τίποτα. την άλλη βδομάδα όμως στο χώρο αυτό θα γίνει προβολή με εναν dlp της infocus και θα προσπαθήσω να δω. To πανί είναι 3 μέτρα στην οριζόντια διάσταση...

Ψηλά στη λίστα είναι ο infocus sp8602, ο epson tw5000 και ο benq 6000 με τον optoma 82...

Reaction score
48

Οk αναμένω εντυπώσεις........:121:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: Re: Αγορά προβολέα για Κινηματογραφική Λέσχη

To πανί είναι 3 μέτρα στην οριζόντια διάσταση...

Ψηλά στη λίστα είναι ο infocus sp8602, ο epson tw5000 και ο benq 6000 με τον optoma 82...
Αν το 'πανί' είναι 3 μέτρα στο πλάτος και είναι 16/9,το ύψος του θα είναι 169cm-δηλαδή 136'(ίντσες)

Σε αυτήν την διάσταση-δυστυχώς-ο Epson tw5000 και ο Optoma 82 δεν μπορούν να φωτίσουν
ικανοποιητικά την οθόνη-σύμφωνα με τα πρότυπα-μπορείς να το δεις εδώ

σε αντίθεση με τους Infocus sp8602 και BenQ W6000(με zoom στη μέση 74 nits-η' 22 fl και 67 nits-η' 20 fl αντίστοιχα)

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: Re: Αγορά προβολέα για Κινηματογραφική Λέσχη

το throw distance ειναι η απόσταση σε ευθεία ανάμεσα στο πανί και τον προβολέα;

Reaction score
15.548

Ναι....

Το οποιο σημαινει πως εαν τον βαλετε στα 6μ. με την χρηση ζουμ μπορειτε να εχετε πλατος εικονας απο 2.1μ. εως 4.4μ.

Το θεμα ειναι ποσο φως θα εχετε απο αυτην την αποσταση...

Αυτο σας ενδιαφερει πρωτα....η αποσταση απο οτι βλεπω δεν ειναι τοσο προβλημα...μιας και μπορειτε να τον βαλετε σε διαφορες αποστασεις απο την οθονη...

Reaction score
0
Βασικά τώρα το έπιασα... ότι για να βγάλει 3 μέτρα ο συγκεκριμένος πρέπει να τον τοποθετήσουμε στα 6 μέτρα περίπου... και ότι όσο πιο μακριά από το πανί τόσο μεγαλύτερη απώλεια σε φως έχουμε...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp