Αγορά σετ δικάναλου και ηχείων

Reaction score
1
Μετά την επιτυχημένη αγορά ενός σχεδόν καινούριου mk2 που το είχα άχτι και ενός εισαγωγικού cd player marantz 5005 ήρθε η ώρα σιγά σιγά να βάλω μπρός για καινούριο ενισχυτή-ηχεία. Η αγορά θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι οπότε χρόνος υπάρχει.

Διαθέτω μέχρι 700 ευρώ άντε 800 αν προταθεί κάτι σε αυτό το εύρος.
Χώρος 13 τμ
Απόσταση ακρόασης 1,5 μέτρο τριγωνικά
Κυρίως ακρόαση βινυλίων 60% cd 40% επομένως θέλω να αγοράσω ενισχυτή που να έχει phono για να μην μπαινω σε διαδικασίες προενισχυτών.
Μουσική κυρίως rock

Προτού πάω να ρωτήσω σε μαγαζιά και μου πουν τις απόψεις τους και τις επιλογές τους ρωτάω τις δικές σας!
Ευχαριστώ για κάθε πληροφορία.

υ.γ δεν ξέρω καν αν πρέπει να διαθέσω περισσότερα σε ηχεία ή σε ενισχυτή, είμαι παντελώς άσχετος.
Το μόνο που θέλω είναι κάτι απείρως καλύτερο από το προηγούμενο σύστημά μου που ήταν αυτό:
ηχεία 100watt 6ohm
ο ενισχυτής νομίζω δίνει 2x50

Δεν με ενδιαφέρουν ραδιοενισχυτές, όπως επίσης και οτιδήποτε έχει να κάνει με home cinema dvd συνδέσεις 5.1 κλπ. To δωμάτιο δεν εχει καν τηλεόραση.

Last edited:

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.466
Τιμια προταση...
1.YAMAHA A-S300 στα 239 ευρο
2.YAMAHA SOAVO 02. στα 299 ευρο
3.και 40 ευρο(max) για καλωδια

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του ενισχυτή είναι η υποδοχή για sub
που αν δεν σε καλύπτουν οι χαμηλές,λόγο της μουσικής που ακούς,το προσθέτεις...

http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/assets/stock b/b_stock_17_10.pdf

Reaction score
7.114
για τον χωρο που περιγραφεις,θα χρεαστεις μαλλον ηχεια βασης με 6,5" γουφερ,κατι μεγαλυτερο θα ειναι μαλλον υπερβολικο.Ισως σε καλυψει και ηχειο με γουφερ 5" ,αλλα καλυτερο ποιοτικα. Επισης θα πρεπει να κοιταξεις και το πως θα συνδεσεις το πικαπ σου στον ενισχυτη,γιατι οι περισσοτεροι πλεον ενισχυτες κατω απο 1000 ευρω,δεν εχουν τμημα phono. Μπορεις φυσικα να αγορασεις εναν προενισχυτη phono και να τον συνδεσεις σε μια εισοδο line του ενισχυτη σου (για μενα η καλυτερη επιλογη). Με βαση λοιπον τα 800 ευρω,θα εκανα το εξης μοιρασμα.......ενισχυτης 300 ευρω,ηχεια 350 ευρω και ενα phono μέχρι 120 ευρω. Θα χρειαστεις βεβαια και καποιες βασεις για τα ηχεια σου οι οποιες δεν κοστιζουν και λιγο.Αν ομως πιανουν λιγο τα χερακια σου,μπορεις με μικρο κοστος να φτιαξεις κατι μονος σου (πανω σε σχεδιο εννοειται),να αγορασεις κατι μεταχειρισμενο (βαση ειναι δεν χαλαει) ή να σκεφτεις να πας σε ηχειο δαπεδου (μικρο σε ογκο ομως και με 6.5" γουφερ).Αυτα σαν αρχη,συγκεριμενες προτασεις θα ακολουθησουν και απο τα αλλα μελη,με βαση τις δικες τους επιλογες και εμπειριες. Η δικη μου προταση...

ενισχυτης NAD C316BEE, phono pre NAD PP2e, ηχεια Dali Zensor 3 και περισσευει και ενα 50αρικο για βασεις

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.943
Υπάρχουν φτηνοί ενισχυτές με είσοδο phono για κεφαλές ΜΜ, όπως η Stanton που έχει ο φίλος.

Δυο προτάσεις από την Denon στα 200 και τα 300€.

Reaction score
1
Βασικά θα αλλάξω κεφαλή σε shure ή ortofon red απο αυτα που διαβασα και για το μπατζετ μου που δεν θελω για κεφαλη να ξεπερασω το 100αρικο. Τώρα μια ερώτηση άσχετη, σε ένος φίλου το σύστημα έχει audio spectrum νομίζω τα studio 4 δαπέδου πραγματικά μαρεσαν πολύ, και για τον δικό μου το χώρο γλύκανα που είδα πως υπάρχουν αυτά τα studio 2. Έχει κανείς καμία άποψη? Ταιριαζουν για ροκ? Το μονο που διαβασα εδω μεσα αυτες τις μερες ειναι οτι τα audio spectrum θελουν πολυ ρευμα, αρα αν σας αρεσει η επιλογή τι ενισχυτη θα βαζατε να οδηγηθούν?

Κατα τα άλλα περιμένω συνέχεια στις δικές σας προτάσεις

Reaction score
7.114
αν δεν θελεις ξεχωριστο pre phono και σε ενδιαφερει μονο η δυνατοτητα για κεφαλες ΜΜ,τοτε κοιτα και τον Marantz PM6005 που εχει και ενσωματωμενο dac,οποτε θα εχεις και την δυνατοτητα να συνδεσεις καποιο media player για αναπαραγωγη ψηφιακων αρχειων ηχου. Οσο για τα audio spectrum....δεν θα πηγαινα σε ηχειο εταιρειας που απο οσο ξερω εχει σταματησει την δραστηριοτητα της.

Reaction score
1
@rose.athens Ωραίος ο δεύτερος denon που μου προτείνεις και μεσα στο budget αλλά δινει 2χ50 στα 8ohm. Εγω με την παλιατζουρα το technics έπαιρνα 2χ50 στα 6ohm. Δεν θα πέσω? (Επαναλαμβάνω είμαι παντελώς άσχετος και γιαυτό χρειαζομαι τη βοήθεα σας, αν δεν παιζει ρολο αυτό που έγραψα μην με πάρετε με την παντόφλα!)

@tanto Λογικά προς MM θα κινηθώ αλλά όσον αφορα usb- άυλα αρχεια κλπ δεν έχω σχέση με αυτά οπότε τα θεωρώ για την δική μου κατάσταση άχρηστα έξτρας (δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ δλδ), για το ηχείο καταλαβαίνω ότι χρειάζεται υποστήριξη για οποιοδήποτε πρόβλημα αλλά αν είναι να μου κάτσει η στραβή εντάξει θα δώ τι θα κάνω. Πάντως σαν επιλογή είναι καλό για την περίπτωσή μου?

Last edited:

Reaction score
30.456
Μεταχειρισμένα δε σκέφτεσαι?
Νομίζω πως με 8 κατοστάρικα στην τσέπη ,αν ψάξεις τις αγγελίες όλο και κάτι καλό θα βρεις.

Reaction score
221
Ακουσα το Usher S-520 και ψιλοκολλησα!
Με 50ρη ενισχυτη σε 15τμ θα κανει θαυματα πιστευω και το δινουν 300 ευρω.Μπορεις να πας να το ακουσεις...

Reaction score
3.341
Θα συμφωνήσω με τα usher που σου πρότειναν .
ακρόαση απαραίτητη

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON