Αγορά/ σύνθεση htpc

Reaction score
14
Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το απαιτούμενο harware/software configuration για αρχεία mkv 1080p αλλά κυρίως εάν γνωρίζετε κάποιο κατάστημα που να μπορεί ουσιαστικά να κάνει μια σωστή σύνθεση htpc..
Το συγκεκριμένο σύστημα θα έχει ως στόχο τις απόλυτες επιδόσεις στον τομέα αναπαραγωγής και θα κινείται στις υψηλές κατηγορίες τιμής..

Thanx:137:

Reaction score
1
Απάντηση: Αγορά/ σύνθεση htpc

Να σου πώ τί πήρα εγώ, για το μηχανάκι που έφτιαξα πριν ένα μήνα και αν θέλεις ακολουθείς...

Μητρική:Asus P5Q (P45,DDR2)
Επεξεργαστή:Core 2 Duo 8400
κουτί:THERMALTAKE VC4000SNS MOZART SILVER
σκληρό:Western Digital 640GB HDD
μνήμες: TeamGroup Ram 2GB Kit DDR2
κάρτα γραφικών: Sapphire HD 4850 SVGA

Wireless PCI Adapter, τροφοδοτικό, ψύκτρα, ασύρματο πληκτρολόγιο, bluray, tv tuner...

Το σύστημα το παρήγγειλα, ήρθε σπίτι και το συναρμολόγησα εγώ. Μετά από ένα μήνα (διακεκομένων) προσπαθειών και σεταρίσματος όλα δουλεύουν ρολόι, και μόνο ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή δεν ανεβοκατεβάζει στροφές αλλά μένει συνεχώς σε μαξιμουμ λειτουργία (πού θα πάει θα το βρώ και αυτό...). Αν το ασύρματο πληκτρολόγιο είχε λίγο μεγαλύτερη εμβέλεια (5 μέτρα οριακά) θα ήμουν πιό χαρούμενος.

Συνολικό κόστος περίπου 1000Ε χωρίς οθόνη.

Reaction score
9
Κούτι :
SUPERPOWER CUBE VENUS
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911103

Motherboard:
ASUS M3A78-EMH HDMI
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522612

Cpu:
AMD ATHLON 64 X2 4800+ 2.50GZ AM2 BOX
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559555

Memory:
TRANSCEND JM667QLU-2G DDR2 2GB PC5300 667MHZ
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553719

DVD-rw:
NEC OPTIARC AD-7200S
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.331688

δίσκοι μπήκαν 2 300ριδες .
Το συγκεκριμένο σύστημα κοστολογείται στα 360 ευρω και μου ήρθε μονταρισμένο.
Εγκαταστάθηκαν ΧΡ , antivirus , Mediaportal (team-mediaportl.com) Progdvb (για την Skystar) .
Για τον χειρισμό χρησιμοποιώ ένα τηλεχειριστήριο της Microsoft (windows MCE remote ) μαζί με ένα επίσης υπέρυθρο πληκτρολόγιο (της Microsoft) το οποίο δεν χρειάζεται συχνά.
Μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί η προσθήκη κάρτας , μιας και δεν παιζω παιχνίδια με αυτό .Οτι έχω διαβάσει για την On-board (ΑΤΙ HD3200) είναι πως σε αναπαραγωγη και 1080P δεν θα έxει πρόβλημα.

Reaction score
0
.Οτι έχω διαβάσει για την On-board (ΑΤΙ HD3200) είναι πως σε αναπαραγωγη και 1080P δεν θα έxει πρόβλημα.
Ναι αλλα η δικια σου M/B φοραει Integrated ATI RV610-based
...
Αληθεια οσο αφορα τα τροφοδοτικα στα ποσα Watt ειναι ικανοποιητικα για HTPC?

Reaction score
0
Για να μην ανοιγω καινουργιο Thread ακουω αποψεις για την παρακατω συνθεση...

Κουτι:
APEVIA X-QPACK2 BLACK WINDOW
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808582

CPU:
AMD ATHLON 64 X2 4050E 2.1GHZ DUAL CORE BOX
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559939

Μ/Β:
ASUS M3A78-EMH HDMI
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522612

Μνημη:
2 x KINGSTON KHX6400D2/1G HYPERX 1GB PC6400 800MHZ
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554789

Σκληρος Δισκος:
SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3320620AS 320GB 16MB SATA2
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301581

απο'κει και περα θα παιξει για αρχη ενα απλο DVD-R 25-30 euro (μελλοντικα ισως ενα ΒlueRay)
και οσον αφορα το τροφοδοτικο και το Remote Control-εκτος και αν πιστευετε πως ενα ασυρματο σετ πληκτρολογιο ποντικι αρκει- περιμενω τις αποψεις σας!Το συστημα θα συνδεθει με την Panasonic PX80E 42'' και ελπιζω με *.ΜΚV αρχεια να εχω αριστο και απροσκοπτο αποτελεσμα...
Υ.Γ. η αγορα επικειται αμεσα!

Reaction score
2
Motherboard εγγυημένη από εμένα τουλαχιστον (και σίγουρα όλους τους κατόχους της) θα πρότεινα αυτή εδώ.

Στα 68 ευρώ και με onboard optical out και HDMI και μέχρι 16GB RAM και με τα πάντα onboard και παίζει ανετότατα τα πάντα!

Δίσκο γιατί να πάρεις τόσο μικρό?Πάρε έναν 500 και θα δεις ότι σε 1-2 μήνες το πολύ θα χρειαστείς και άλλον!

Αλήθεια τροφοδοτικό έχεις επιλέξει?

Reaction score
0
Η GIGABYTE GA-MA78GM-S2H δεν ειναι ασχημη περιπτωση...λογω κολληματος με την ASUS δεν την ειχα κοιταξει καθολου, εβλεπα και τους αλλους να προτεινουν συνεχεια την M3A78-EMH HDMI γι'αυτο!Thanks για την συμβουλη τωρα που το βλεπω αξιζει η GIGABYTE. Επειδη το budget ειναι χαμηλο γι'αυτο και ο συγκεκριμενος σκληρος...μελλοντικα θα παρω εναν εξωτερικο για να παιζω μπαλλα ανετα.Τροφοδοτικο να σου πω εχω δει και αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650647 αλλα δεν ξερω τι λεει.

Reaction score
0
Αλήθεια στις onboard τι παίζει από ψύκτρες? Πάλι χρειαζόμαστε μια για επεξεργαστή και μια για κάρτα γραφικών? Και fanless ή όχι? Ρωτάω γιατί το κυριότερο μέλημα πιστεύω πως πρέπει να είναι ο θόρυβος του μασινιού.

Reaction score
0
Motherboard εγγυημένη από εμένα τουλαχιστον (και σίγουρα όλους τους κατόχους της) θα πρότεινα αυτή εδώ.

Στα 68 ευρώ και με onboard optical out και HDMI και μέχρι 16GB RAM και με τα πάντα onboard και παίζει ανετότατα τα πάντα!
Γνωριζεις αν υπαρχει η δυνατοτητα μεταφορας του ηχου μεσω της HDMI?Επειδη απο ηχους δεν γνωριζω και πολλα το
S/PDIF In/Out header που αναφερεις ειναι για συνδεση με ενισχυτη?
Επισης η Integrated ATI Radeon HD3200-based graphics ξερεις αν μπορει να συνδυαστει με δευτερη GPU σε διαταξη SLi?

Reaction score
2
1.Η ψύκτρά της HD3200 θερμαίνεται αρκετά.Παρ'όλα αυτά εδώ και τουλάχιστον 4 μήνες που την έχω δεν εχει παρούσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.Μπορείς αν θέλεις να προσθέσεις ένα ανεμιστηράκι.

2.Από όσο γνωρίζω ναι,μπορείς να μεταφέρεις και ήχο μέσω της HDMI.Ρώτα καλύτερα βέβαια και κάποιον που το έχει κάνει.

3.Ναι το spdif είναι για σύνδεση με ενισχυτή,εγώ έτσι το έχω υλοποιήσει το σύστημα.

4.Η HD3200 δεν κάνει διάταξη SLI καθώς το SLI είναι πατέντα της Nvidia.Το αντίστοιχο στην ATI λέγεται διάταξη crossfire.Στην περίπτωση της HD3200 μπορείς να κάνεις ATI Hybrid CrossFireX μια νέα τεχνολογία που έβαλε στην αγορά η ΑΤΙ,και μια τεχνολογία που πρώτη φορά υλοποιείται με συνδιασμό μιας onboard κάρτας γραφικών!!!Να σε ενημερώσω πως μια τέτοια υλοποιηση γίνεται μόνο σε περιβάλλον Vista.Τέλος το κόστος της δεύτερης κάρτας γραφικών ξεκινά από τα 30 ευρώ με μια pci-e ΑΤΙ HD 2400. Μιλάμε για πραγματικά ΤΣΑΜΠΑ τεχνολογια αν την συγκρίνεις με τα αντίστοιχα SLI της nvidia.

5.Περισσότερα για το hybrid crossfire X και της συμβατές κάρτες δες εδώ.

EDIT:Τώρα έιδα για τον θόρυβο.Το σύστημα μου βρίσκεται μέσα σε αυτό το κουτί. Δεν ακούω τίποτα.Είναι στην κυριολεξία αθόρυβο. Και όταν είχα την mobo εκτός κουτιού να δουλεύει ήταν σαν να μην υπήρχε.Μην ακούς τι λένε για τους AMD τους θορύβους τους και τις θερμοκρασίες τους. Όλα αυτά είναι απλά παραμύθια,εκτός και αν μου έτυχε εμένα ένας παντελώς αθόρυβος,και χαμηλών θερμοκρασιών 9750...

Reaction score
0
Για το παρακατω τι λετε ???

Kouti Silverstone GD 02B-MT (αναμενεται)
Mobo GigaByte GA-73PVM-S2H
Cpu Intel Core 2 Duo E8500 3.16
Gpu Radeon HD4850 512Mb
Ram 2 x DDR2 800
Psu THERMALTAKE W0163 TOUGHPOWER 650W QFAN
HD Western Digital 1TB WD 10EACS Caviar GP Sata2 147

ΣΥΝΟΛΟ 1094 ευρω. (Χωρις Dvd-rw or Blue Ray)

Για Psu (Τροφοδοτικο) εχω διαλεξει ενα της Thermaltake στα 650W , αλλα ακουω και αλλες προτασεις. Αρκει να ειναι αθορυβο.
Επισης αυτο που με προβληματιζει λιγο με την παραπανω συνθεση σε σχεση με το κουτι της Silverstone ειναι το θεμα της θερμοκρασιας , μια και εχει θεσεις μονο για δυο ανεμιστηρες απο την πισω μερια.

Reaction score
0
Βρηκα τις παρακατω πληροφοριες που αφορουν την Μητρικη Gigabyte GA-73PVM-S2H ... που "φοραει" το nForce 630i, NVIDIA GeForce 7100 chipset .

" GeForce 7-Series GPU and nForce 6-Series MCP (codenamed MCP73)

Released September 25, 2007. NVIDIA's first integrated graphics chipset for Intel. A single-chip solution with single-channel memory controller. NVIDIA was once developing an IGP for the Intel platform, codenamed C60 (AnandTech), but canceled it later (the Inquirer). NVIDIA resumed the project as customer demand was increasing and the merged AMD-ATI was leaving the IGP market for the Intel platform, thus creating a void to be filled. However, due to poor specs of the chipset (single-channel memory controller and the lack of PureVideo HD), MCP73 has not been highly sought after by mainboard manufacturers. "

Περισσοτερα (για διδακτορικο) εδω -->
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=940972&page=6

Reaction score
9
Έχω την τάση να μην βάζω high end components στα pc μου.
Στην προκειμένη περίπτωση, ειδικά αφού πρόκειται να λειτουργήσει αποκλείστηκα ως Media center, θεωρώ πως είναι πεταμένα λεφτά (με όλο ο θαρος...). Μια λύση σαν αυτή που έχουμε υλοποιήσει παραπάνω είναι υπεραρκετή ακόμα και για ΗD. By the way η υλοποίηση της Gigabyte βγαίνει ελαφρώς καλύτερη (αλλά δεν έχει συχνά bios updates οπότε περιμένουμε από την Asus νεα....)
Η σύνθεση που σου έγραψα παραπάνω στοίχησε 265 ευρώ + τον δισκο + την skystar 2 (τα είχα ήδη).

Δεν σηκώνει CPU πουθενά , ούτε ακόμα και όταν βλέπω HD είτε από αρχείο, είτε από το δορυφορικό .Η θερμοκρασία του επεξεργαστή , 32-34 βαθμούς στον χορo , δεν ξεπέρασε ποτέ τους 45.
Πρόβλημα είχα μόνο στο πρόγραμμα για το δορυφορικό μου , που λόγο λάθος codec σήκωνε ψηλά CPU στα HD καναλια. Όταν εγκατέστησα και ρύθμισα το Progdvb (το πρόγραμμα που λέγαμε) να παίζει με cyberlink codec έπεσε στο 4-6 % (λόγω hardware acceleration της onboard hd3200)

Προσωπικά με την διαφορά θα κοπάναγα ένα προβολέα.............

Reaction score
9
Ναι αλλα η δικια σου M/B φοραει Integrated ATI RV610-based
...
Αληθεια οσο αφορα τα τροφοδοτικα στα ποσα Watt ειναι ικανοποιητικα για HTPC?
Οτι διαβασες παραπάνω + μια skystar2 με positioner για το πιατο, τα δουλευω με 420 w.Αν πρέπει να παω παραπάνω σε VGA θα αναγκαστώ να παρω 600αρι τροφοδοτικό.

Όσο αφορά τον ήχο , οι ΑΤI hd κάτι κάρτες οθόνης , υποστηρίζουν μεταφορά ήχου (οχι όλες ομως) μέσω του DVI/HDMI κονεκτορα τους. Oυσιαστικα εγκαθίσταται ένας driver και το σύστημα συμπεριφέρεται σαν να έχει 2 κάρτες ήχου.
Στην δική μου περίπτωση από τον DVI connector της VGA με DVI to hdmi καλωδίου (οκ το ειχα απο το προηγούμενο media center) ,μεταφέρω τον ήχο/εικόνα στην TV και από εκεί στο στερεοφωνικό (τον ήχο).
Τώρα αν αυτο προκαλεί κάτι στον ήχο -λογω των πολών ενδιαμεσω σταδιων μεχρι τον ενισχυτή - δεν ξερω....

Reaction score
2
Για το παρακατω τι λετε ???

Kouti Silverstone GD 02B-MT (αναμενεται)
Mobo GigaByte GA-73PVM-S2H
Cpu Intel Core 2 Duo E8500 3.16
Gpu Radeon HD4850 512Mb
Ram 2 x DDR2 800
Psu THERMALTAKE W0163 TOUGHPOWER 650W QFAN
HD Western Digital 1TB WD 10EACS Caviar GP Sata2 147

ΣΥΝΟΛΟ 1094 ευρω. (Χωρις Dvd-rw or Blue Ray)

Για Psu (Τροφοδοτικο) εχω διαλεξει ενα της Thermaltake στα 650W , αλλα ακουω και αλλες προτασεις. Αρκει να ειναι αθορυβο.
Επισης αυτο που με προβληματιζει λιγο με την παραπανω συνθεση σε σχεση με το κουτι της Silverstone ειναι το θεμα της θερμοκρασιας , μια και εχει θεσεις μονο για δυο ανεμιστηρες απο την πισω μερια.
Χαλάς πολλά χρήματα σε πράγματα τα οποία δεν αξίζει να τα χαλάσεις...Με τα ίδια λεφτά μπορείς να στήσεις ένα κορυφαίο σύστημα.

Reaction score
0
Lazy, καλημέρα, όταν λες ότι είναι υπεραρκετό ακόμα και για HD υλικό ενοείς ότι mkv σε 1080p στο παίζει άνετα και χωρίς κολλήματα;

Σε ρωτώ διότι θέλω να πάρω τα ίδια ακριβώς με τα δικά σου components και μου βγαίνει πολύ φτηνά η όλη σύνθεση (μνήμη, σκληρός, dvd υπάρχουν ήδη) απλά είμαι λίγο επιφυλακτικός με την AMD (δεν έχω ξαναβάλει τέτοια cpu).

Reaction score
0
Χαλάς πολλά χρήματα σε πράγματα τα οποία δεν αξίζει να τα χαλάσεις...Με τα ίδια λεφτά μπορείς να στήσεις ένα κορυφαίο σύστημα.
OK..Δεκτο.
Δωσε μου περισσοτερες πληροφοριες για budget γυρο στα 1000 euros. Κυριως δωσε αν θελεις μια μητρικη και επεξεργαστη για ενα Hi-end Home Theater PC. Τα υπολοιπα τα βρισκω.
Κυριως με ενδιαφερει να μαθω πανω σε ποια Motherboard για Intel επεξεργαστη θα στηθει ενα Hi-end συστημα.

Reaction score
0
+100 .. δες ανάλογες προτάσεις στο σχετικό θεμα του geofromalimos...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.343
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian