Σκέφτομαι να αγοράσω ένα πολύ οικονομικό dac (max 150€) ώστε να αναβαθμίσω τον ήχο από τις ψηφιακές πηγές του συστήματος μου (media player, Laptop). Αυτό που είδα ότι είναι σχετικά προσιτό και με καλές κριτικές είναι το Taga Harmony da300 στα 135€.
http://www.taga-audio.com/catalog,product,id,179,electronics_dac_converters_da-300
Βέβαια με φοβίζει λίγο ότι είναι από μία Πολωνική εταιρεία...
Προς το παρόν το ρόλο του receiver και του dac παίζει το crystal audio widac, το οποίο αν και λειτουργεί μια χαρά ως receiver δεν μπορώ να πω ότι με έχει ενθουσιάσει με τον ήχο του από την αναλογική του έξοδο που χρησιμοποιώ και σκεφτόμουν ότι ίσως έχω καλύτερα αποτελέσματα αν το συνδέσω μέσω της οπτικής του εξόδου με ένα κανονικό dac
Όσον αφορά το σύστημα μου αποτελείται από τα εξής:
Προενισχυτής: Project Audio Pre-Box
Τελικός: Rotel RB985 MK1
Ηχεία: Acoustic Energy Aegis Three
DAC - Receiver: Crystal Audio Widac
Media Player: Egreat M34a
cd player: Marantz cd5000
Το βασικό μου ερώτημα είναι αν αξίζει να δώσω μέχρι 150€ για ένα dac (με επικρατέστερο εφόσον πάμε για καινούριο το taga) ή τα αποτελέσματα που θα ακούσω θα είναι τα ίδια με αυτά που παίρω τώρα από το Widac της Crystal;
http://www.taga-audio.com/catalog,product,id,179,electronics_dac_converters_da-300
Βέβαια με φοβίζει λίγο ότι είναι από μία Πολωνική εταιρεία...
Προς το παρόν το ρόλο του receiver και του dac παίζει το crystal audio widac, το οποίο αν και λειτουργεί μια χαρά ως receiver δεν μπορώ να πω ότι με έχει ενθουσιάσει με τον ήχο του από την αναλογική του έξοδο που χρησιμοποιώ και σκεφτόμουν ότι ίσως έχω καλύτερα αποτελέσματα αν το συνδέσω μέσω της οπτικής του εξόδου με ένα κανονικό dac
Όσον αφορά το σύστημα μου αποτελείται από τα εξής:
Προενισχυτής: Project Audio Pre-Box
Τελικός: Rotel RB985 MK1
Ηχεία: Acoustic Energy Aegis Three
DAC - Receiver: Crystal Audio Widac
Media Player: Egreat M34a
cd player: Marantz cd5000
Το βασικό μου ερώτημα είναι αν αξίζει να δώσω μέχρι 150€ για ένα dac (με επικρατέστερο εφόσον πάμε για καινούριο το taga) ή τα αποτελέσματα που θα ακούσω θα είναι τα ίδια με αυτά που παίρω τώρα από το Widac της Crystal;