Αγορά A/V ενισχυτή

Μηνύματα
6
Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους. Εχω αγοράσει ένα ζευγάρι Focal solo be 6 ενεργά ηχεία μαζί με το sub. Τα έχω δοκιμάσει με έναν Benchmark D/A converter,(τον χρησιμοποίησα ως προενισχυτή) και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Εως εδώ όλα καλά. Τι γίνετα όταν θέλεις να έχεις και καλό πολυκάναλο ήχο? Μια σκέψη είναι να αγοράσω άλλα τρία Focal και έναν προενισχυτή με Balanced εξόδους. Προσανατολίζομαι στον Meridian G68 ο οποίος φαίνεται να έχει καλή απόδοση. Το πρόβλημα που προκύπτει, πέρα από την τιμή, είναι ότι δεν έχει HDMI. Πόσο απαγορευτικό είναι αυτό? Τι γίνεται με τα DTS-HD, DOLBY DIGITAL PLUS κλπ. με τα blue-ray δισκάκια? Θα μπορεί να υπάρχει αναβάθμιση ή την πατήσαμε? Και τελικά σε stereo set up o Meridian θα είναι εφάμιλος του Benchmark?
 

Μηνύματα
2.734
Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά A/V ενισχυτή

Ενημερωτικά αναφέρω ότι το κόστος των ενισχυτών με hdmi 1.3 που μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τα 4 νέα φορμά(Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS HD High Resolution Audio, DTS HD Master Audio) ξεκινά από τα 950-1000Ε.
 




Μηνύματα
6
Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά A/V ενισχυτή

Και πάλι εδώ.Πιστεύετε ότι ο Harman Kardon AVR 255 θα έχει καλύτερο ήχο από τον Meridian? Και καλό stereo? Και με τις Balanced εξόδους για τα αυτοενισχυόμενα focal, τι γίνεται?
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.740
Απάντηση: Αγορά A/V ενισχυτή

Δεν πιστευω ενας μικρος και ταπεινος HARMAN να ξεπερασει τον Meridian.
Αλλα για να βρεις καλο ηχο στερεο -cinema-balanced-hdmi,πρεπει να δωσεις αρκετα χρηματα.
Something like that!
http://www.lexicon.com/products/specs.asp?ID=19
 

Attachments


Μηνύματα
6
Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά A/V ενισχυτή

Αν λοιπόν η αγορά ενός προενισχυτή με hi-end απόδοση σε stero, με HDMI 1,3 και balanced εξόδους συν το να παίζει τα νέα φορμά(Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS HD High Resolution Audio, DTS HD Master Audio), είναι απαγορευτική ,(είτε λόγο των χρημάτων που κοστίζει, είτε λόγο του οτι δεν υπάρχει ακόμα τέτοιος προενισχυτής) τι επιλογές έχω? Είναι λύση να οδηγώ τα δυο Focal από τον Benchmark και να παρεμβάλλεται ένας ολοκληρωμένος A/V σε pre μόνο για τα dolby και για τα πίσω ηχεία με καλώδια από unbalanced σε balanced ή να αγοράσω μια πεντάδα π.χ BOSS μαζί με έναν ONKYO και να έχω δύο ξεχωριστά συστήματα, ένα για stereo και ένα για cinema?
 

Μηνύματα
2.886
Reaction score
50
Αν έχεις την πολυτέλεια να μπορείς να στήσεις δυο ξεχωριστά συστήματα (ένα για μουσική, ένα για Home Cinema) προχώρα χωρίς δεύτερη σκέψη... Διαφορετικά κάποιο συμβιβασμό θα τον κάνεις. Βέβαια οι πιο πολλοί συμβιβασμούς κάνουμε - μικρούς ή μεγάλους - οπότε μην το βλέπεις αρνητικά. Απλά, αν μπορείς να έχεις δυο συστήματα (έστω και στον ίδιο χώρο), ξενοιάζεις από τέτοιους προβληματισμούς.
 

Μηνύματα
6
Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά A/V ενισχυτή

Αρα ο meridian δίχως HDMI είναι πεταμένα χρήματα? Ο οποιωσδήποτε A/V ενισχυτής-προενισχυτής δεν έχει HDMI και μάλιστα έκδοση 1.3 , είναι στο γάμο του καραγκιόζη?
 

Μηνύματα
6
Reaction score
0
Απάντηση: Αγορά A/V ενισχυτή

Μάλλον η ερώτηση που έκανα δεν έχει εύκολη απάντηση.
 

Μηνύματα
54
Reaction score
0
Αν προτίθεσαι να παρακολουθήσεις τα νέα φορμά ήχου δύο τρόποι υπάρχουν .Ή η κωδικοποίηση θα γίνεται στο player και μέσω HDMI θα δίνεται σε μορφή pcm στον ενισχυτή απλά για ενίσχυση (αυτό μπορεί να γίνει και μέσω των αναλογικών εξόδων του player προς τις αναλογικές εισόδους του ενισχυτή) ή το σήμα δίνεται σε μορφή bitstream προς τον ενισχυτή -πάλι μέσω hdmi- και ο τελευταίος αναλαμβάνει την αποκωδικοποίηση και την ενίσχυση.

Παλιά (την εποχή του dolby digital και του απλού dts) ήταν γενική παραδοχή ότι οι ενισχυτές έκαναν καλύτερη διαχείριση .Τώρα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για διαφορές ,το τοπίο είναι ακόμα ασαφές (φαντάσου ότι δεν υπάρχει πηγή που να αποκωδικοποιεί dts hd-Aυτό το κάνουν μόνο οι τελευταίοι ενισχυτές).

Τώρα σε όλα αυτά τα μυστήρια και υπέροχα γενικός παρονομαστής είναι το HDMI.Γενικά λόγω copyright management μόνο hdmi το βλέπω το μέλλον.

Ελπίζω να σε διαφώτισα.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.680
Μηνύματα
2.869.814
Members
37.945
Νεότερο μέλος
beetlejeans
Top