Αγορά AV προενισχυτή/τελικού SONY. Αξίζει;

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Αγορά AV προενισχυτή/τελικού SONY. Αξίζει;

Σόρυ που το κουράζω, να κάνω και άλλη μία ερώτηση, τι service υπάρχει για τα μηχανήματα αυτά της sony και γενικότερα για μηχανήματα δεκαετίας; Αν πάθουν κάτι βρίσκεις να τα επισκευάσεις ή τα κλαις;
Θα πάθουν;

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά AV προενισχυτή/τελικού SONY. Αξίζει;

Σωστό κι αυτό!
Μηχανήματα που φέρουν από πίσω την σφραγίδα MADE IN JAPAN αν ο ιδιοκτήτης τους δεν ήταν κανίβαλος φίλε μου ΔΕΝ χαλάνε!

Reaction score
21
Έχετε δίκιο. Βλέπω το μκ2 μου, έχει παίξει ατελείωτες ώρες, είχε πάει σε δεκάδες πάρτυ στο λύκειο και δεν έχει κάνει κιχ! Μόνο ένα tuner kenwood που έχω, αν και made in japan μου κάνει νερά, έχοντας χάσει το συντονισμό του και τις μνήμες του τα τελευταία 3 χρόνια (το έχω από το 1994!).

Reaction score
1.187
Απάντηση: Αγορά AV προενισχυτή/τελικού SONY. Αξίζει;

Είναι αλήθεια ότι την 10ετία του '90 η Kenwood είχε ήδη πάρει την κάτω βόλτα...

Αν όμως είχες αυτό θα δούλευε από την 10ετία του '70 έως σήμερα... και άλλο τόσο απροβλημάτιστα...

Reaction score
21
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Τα πήρα τελικά τα μηχανήματα μετά από καιρό. Το κακό είναι ότι ακόμα βρίσκονται στα κουτιά τους, καθώς λόγω μεγέθους του τελικού δεν χωράει με τίποτα στο επιπλάκι μου και περιμένω να δω τι θα κάνω!

Το αστείο είναι ότι αν και δεν τα έχω καν χρησιμοποιήσει, ήδη σκέφτομαι την επόμενη κίνηση, καθώς με προβληματίζει η μη συμβατότητά του προενισχυτή με τα νέα φορμάτ ήχου.

Γι αυτό θα ήθελα πάλι τη συμβουλή σας. Ο μόνος τρόπος φαντάζομαι είναι η προσθήκη ενός καινούριου προενισχυτή που να υποστηρίζει τα νέα φορμάτ. Να χρησιμοποιήσω την πολυκάναλη έξοδο ενός bluray δεν γίνεται καθώς ο προ τη sony δεν έχει πολυκάναλή είσοδο δυστυχώς αν και δεν ξέρω αν αυτή η λύση λέει κάτι.

Άλλη μια ερώτηση, μάλλον χαζή, αλλά θα την κάνω. Αν πάρω έναν καινούριο προενισχυτή με έξοδο 7.1 και τον συνδέσω στον τελικό μου, την πληροφορία από τα 2 έξτρα κανάλια την χάνω ή την "μιξάρει" ο προενισχυτής στα υπόλοιπα κανάλια? Έτσι κι αλλιώς με το ζόρι ανέχονται στο σπίτι τα 2 surround ηχεία πίσω, οπότε για 7.1 το αποκλείω εκτός και αν κερδίσω το τζόκερ (με τζακποτ) και πάω σε σπίτι με ξεχωριστό χώρο home theatre! Πώς τη βλέπετε αυτή τη λύση?

Ευχαριστώ και πάλι.

Reaction score
6
Γι αυτό θα ήθελα πάλι τη συμβουλή σας. Ο μόνος τρόπος φαντάζομαι είναι η προσθήκη ενός καινούριου προενισχυτή που να υποστηρίζει τα νέα φορμάτ. Να χρησιμοποιήσω την πολυκάναλη έξοδο ενός bluray δεν γίνεται καθώς ο προ τη sony δεν έχει πολυκάναλή είσοδο δυστυχώς αν και δεν ξέρω αν αυτή η λύση λέει κάτι.
Δε λέει, έχεις περιορισμούς, ακόμα και καλό blu ray player να έχεις.

Άλλη μια ερώτηση, μάλλον χαζή, αλλά θα την κάνω. Αν πάρω έναν καινούριο προενισχυτή με έξοδο 7.1 και τον συνδέσω στον τελικό μου, την πληροφορία από τα 2 έξτρα κανάλια την χάνω ή την "μιξάρει" ο προενισχυτής στα υπόλοιπα κανάλια? Έτσι κι αλλιώς με το ζόρι ανέχονται στο σπίτι τα 2 surround ηχεία πίσω, οπότε για 7.1 το αποκλείω εκτός και αν κερδίσω το τζόκερ (με τζακποτ) και πάω σε σπίτι με ξεχωριστό χώρο home theatre! Πώς τη βλέπετε αυτή τη λύση?
Ναι έτσι είναι. Λες στον προ πόσα και τι ηχεία έχεις και κάνει αυτός τη μάνα. :137:

Reaction score
2.237
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Τα πήρα τελικά τα μηχανήματα μετά από καιρό. Το κακό είναι ότι ακόμα βρίσκονται στα κουτιά τους, καθώς λόγω μεγέθους του τελικού δεν χωράει με τίποτα στο επιπλάκι μου και περιμένω να δω τι θα κάνω!

Το αστείο είναι ότι αν και δεν τα έχω καν χρησιμοποιήσει, ήδη σκέφτομαι την επόμενη κίνηση, καθώς με προβληματίζει η μη συμβατότητά του προενισχυτή με τα νέα φορμάτ ήχου.

Ευχαριστώ και πάλι.
Μα για ποιο λόγο να έχει τόση σημασία το αν τα φορμά ήχου είναι παλιά ή καινούρια; έτσι κι αλλιώς, ακόμη και από απλή ψηφιακή έξοδο θα πάρεις μεγαλύτερη πληροφορία από τα απλά DD και DTS. Νομίζω ότι ο μόνος λόγος για να παρακάμψει ένα τέτοιας ποιότητας σύστημα είναι οι νέες τεχνολογίες ισοστάθμισης χώρου που έχουν οι νέοι ενισχυτές, κατά τα άλλα δεν ξέρω αν ότι πάρεις παραπάνω σε bitrate από τα νέα φορμά, θα το πάρεις όντως ή θα το χάσεις από τη χειρότερη ποιότητα σε αναλογικό και ψηφιακό τμήμα που θα έχει σίγουρα ένας λογικής τιμής av.

Reaction score
6
Μα για ποιο λόγο να έχει τόση σημασία το αν τα φορμά ήχου είναι παλιά ή καινούρια; έτσι κι αλλιώς, ακόμη και από απλή ψηφιακή έξοδο θα πάρεις μεγαλύτερη πληροφορία από τα απλά DD και DTS.
Όχι.

Μπορεί μόνο DD, DTS και από PCM μέχρι 96/24 σε δύο κανάλια.

Για τα υπόλοιπα θέλει HDMI
DD True HD
DTS HD MA
SACD
DVD-A (πλην 2κάναλου PCM 24/96, κι αυτό μόνο αν δεν το κάνει downsample το player από την ψηφιακή)
Πολυκαναλικό PCM έως 8 κανάλια

Reaction score
2.237
Όχι.

Μπορεί μόνο DD, DTS και από PCM μέχρι 96/24 σε δύο κανάλια.

Για τα υπόλοιπα θέλει HDMI
DD True HD
DTS HD MA
SACD
DVD-A (πλην 2κάναλου PCM 24/96, κι αυτό μόνο αν δεν το κάνει downsample το player από την ψηφιακή)
Πολυκαναλικό PCM έως 8 κανάλια
Ναι αλλά τα DD, DTS που παίζουν από δισκάκια με τα νέα φορμά δίνουν μεγαλύτερο bitrate από τα πρότυπα DD,DTS στα όρια διαμεταγωγής της απλής ψηφιακής σύνδεσης.

Reaction score
6
Ναι αλλά τα DD, DTS που παίζουν από δισκάκια με τα νέα φορμά δίνουν μεγαλύτερο bitrate από τα πρότυπα DD,DTS στα όρια διαμεταγωγής της απλής ψηφιακής σύνδεσης.
Που όμως είναι χαμηλότερο κατά πολύ από τα νέα φορματ.

DTS-HD MA supports variable bit rates up to 24.5 Mbit/s on a Blu-ray Disc and up to 18.0 Mbit/s for HD DVD, with two-channel encoded at up to 192 kHz or 8 channels encoded at 96 kHz/24 bit

http://en.wikipedia.org/wiki/DTS_(sound_system)#DTS-HD_Master_Audio
Το πολύ πολύ να καταφέρεις να περάσεις DTS 96/24 από την coax ή toslink του προ.

Γιατί να έχεις αυτούς τους περιορισμούς;

Reaction score
21
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για την ώρα θα ψάξω για ρακ, ώστε να μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω και μελλοντικά σκέφτομαι την προσθήκη ενός προ.

Παρεπιπτόντως, που μπορώ να βρω καλώδια rca κοντά σε μήκος από τον προ στον τελικό; Μια μικρή βόλτα που έκανα στην Αθήνα - κέντρο, έβρισκα από 1 μέτρο και πάνω. Τιμή γύρω στα 150 ευρώ μάξιμουμ και για τα 5.

Reaction score
2.237
Που όμως είναι χαμηλότερο κατά πολύ από τα νέα φορματ.

DTS-HD MA supports variable bit rates up to 24.5 Mbit/s on a Blu-ray Disc and up to 18.0 Mbit/s for HD DVD, with two-channel encoded at up to 192 kHz or 8 channels encoded at 96 kHz/24 bit

http://en.wikipedia.org/wiki/DTS_(sound_system)#DTS-HD_Master_Audio
Το πολύ πολύ να καταφέρεις να περάσεις DTS 96/24 από την coax ή toslink του προ.

Γιατί να έχεις αυτούς τους περιορισμούς;
Δεν αμφιβάλλω! Απλά εξέφρασα δισταγμό κατά πόσο η μεγαλύτερη δειγματοληψία των νέων φορμά, θα ακούγεται από τους μετατροπείς ενός όχι και τόσο καλού AV ενισχυτή. Χωρίς να γνωρίζω, έχω την αίσθηση ότι ο συγκεκριμένος παλιός θα ακούγεται καλύτερα, και από ένστικτο θα έμενα σε αυτόν.

Reaction score
21
Παρεπιπτόντως, που μπορώ να βρω καλώδια rca κοντά σε μήκος από τον προ στον τελικό; Μια μικρή βόλτα που έκανα στην Αθήνα - κέντρο, έβρισκα από 1 μέτρο και πάνω. Τιμή γύρω στα 150 ευρώ μάξιμουμ και για τα 5.
Καμμία πρόταση για καλώδια interconnect? Υπάρχουν σε σετ για 5 κανάλια?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

τρεχον μετρο mogami-ultralink
φτηνιαρικο και αξιολογο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

μογκαμι γυρω στο κεντρο
τα αλλα στον κοσμα
Αν δεν βρεις μογκαμι μου λες να δω ποιος εχει

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αν δεν κανω λαθος πολλοι εισαγουν μογκαμι.Ο λαιος ειναι ο <επισημος>
αν δεν κανω λαθος

Reaction score
21
Καλησπέρα! Με μια μικρή βόλτα στο κέντρο - στοά Φέξη δεν βρήκα πουθενά ποιοτικά καλώδια στο μήκος που ήθελα, μισό μέτρο. Βρήκα κάποια των 7 ευρώ τα οποία πήρα σαν προσωρινή λύση για να δοκιμάσω τα μηχανήματα να δω τι κάνουν και θα παραγγείλω μάλλον από ίντερνετ, έχω βρει διάφορα π.χ. oehlbach, καθώς από ότι κατάλαβα κανείς εδώ δεν φέρνει του μισού μέτρου.

Προς στιγμήν έχω ενθουσιαστεί, καθώς δεν είχα ξανακούσει τα ηχεία μου (roister παλιό μοντέλο - silk 120) να παίζουν έτσι και με πηγή ένα μέτριο dvd και ένα ipod. Λογικό θα μου πείτε, με τους ενισχυτές που είχα, έναν philips 5κάναλο των 300 ευρώ και έναν kenwood δικάναλο του 94 ακόμα πιο μικρό.

Το κακό είναι ότι άμα μπεις στο τριπάκι, δεν σταματάς και με βλέπω σύντομα να ψάχνω για μεγαλύτερα ηχεία, καθώς για να ακούσω αρκετό μπάσο στον συγκεκριμένο χώρο πρέπει να ανεβάσω αρκετά τα μπάσα από τον ενισχυτή, ενώ στο υπνοδωμάτιο που τα έχω χρησιμοποιήσει μου φαινόταν υπεραρκετό το μπάσο τους.

Με το που μαζέψω κανά ψιλό, θα ξαναχρειαστώ τη γνώμη σας για ηχεία και όχι μόνο! Είναι να μην πάρεις φόρα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster