Αγορά DAC

Reaction score
1
Καλημέρα σας,
θέλω να προχωρήσω στην αγορά ενός DAC, καθαρά για να συνδέσω τον MAC μου με τον DENON 4306 για την ακρόαση μουσικής (mp3, flac).
Εχω βάλει ενα όριο γύρω στα 200 ευρώ, είχα βρει ένα μεταχειρισμενο CAMBRIDGE AUDIO DACMAGIC 100 και το σκεφτόμουν αλλά κάποιος μου πρότεινε και τα ifi ως εξαιρετικές υλοποιησεις.
Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη..

Reaction score
7.194
αν το θελεις απλα για να συνδεσεις με usb τον υπολογιστη σου στον ενισχυτη,μπορεις απλα να παρεις εναν μετατροπεα usb-coaxial και να κανεις την δουλεια σου (μεταχειρισμενο μπορεις να βρεις και με 50 ευρω),τοτε ομως την δουλεια θα την κανει το dac του denon. Αν θελεις να κανεις αυτο,αλλα και να βελτιωσεις τον ηχο που δινει το dac του 4306,τοτε μαλλον πρεπει να ανεβεις σε χρηματτικο ποσο,για να εχεις ουσιαστικη διαφορα στον ηχο και οχι απλα μια μικρη (αλλα αισθητη) βελτιωση. To μικρο μοντελο της ifi (ifi nano LE),ειναι μια καλη επιλογη και κοστιζει 150 ευρω (πιο χαμηλα απο το μεταχειρισμενο που ειχες βρει και με καλυτερο ηχο).

Last edited:

Reaction score
1
αν το θελεις απλα για να συνδεσεις με usb τον υπολογιστη σου στον ενισχυτη,μπορεις απλα να παρεις εναν μετατροπεα usb-coaxial και να κανεις την δουλεια σου (μεταχειρισμενο μπορεις να βρεις και με 50 ευρω),τοτε ομως την δουλεια θα την κανει το dac του denon. Αν θελεις να κανεις αυτο,αλλα και να βελτιωσεις τον ηχο που δινει το dac του 4306,τοτε μαλλον πρεπει να ανεβεις σε χρηματτικο ποσο,για να εχεις ουσιαστικη διαφορα στον ηχο και οχι απλα μια μικρη (αλλα αισθητη) βελτιωση. To μικρο μοντελο της ifi (ifi nano LE),ειναι μια καλη επιλογη και κοστιζει 150 ευρω (πιο χαμηλα απο το μεταχειρισμενο που ειχες βρει και με καλυτερο ηχο).
Πιστευεις ότι το ifi nano θα είναι καλύτερο απο το DAC του Denon?

Last edited:

Reaction score
7.194
τα χωριζει σχεδον μια δεκαετια και αυτο το διαστημα για τα ψηφικα θεωρειται αιωνιοτητα,ειδικα με την εξελιξη τα τελευταια χρονια. Σιγουρα θα παιξει καλυτερα και σιγουρα χρειαζεσαι κατι τετοιο για να στειλεις σημα απο τον υπολογιστη στον ενισχυτη.Υπαρχει και η αλλη λυση που σου ειπα με τον μετατροπεα,αλλα και αυτος καινουργιος κοστιζει σχεδον οσο το ifi (κατι αξιοπρεπες εννοω).

T

Tadakis

Guest
Έχω ακούσει το Ifi idsd και είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ καλο. αυτή τη στιγμή είναι σε προσφορά (νομίζω) στην Ελλάδα οπότε σίγουρα αξίζει η οικονομική υπέρβαση.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
358
ενας ΜΑC σε ένα φθηνό ψηφιακό; δεν νομίζω ότι έιναι το σωστό! πρέπει να πάς σε υψηλότερη κατηγορία Dac για να ακούσεις τις διαφορές.;)

Reaction score
1
Κατάλαβα... κάποιες προτάσεις λοιπόν? Περίπου κατηγορία τιμής που πρέπει να κινηθώ?

Reaction score
7.194
ο ενισχυτης δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο,σαν δικαναλος ολοκληρωμενος εννοω,οποτε το ifi θα ειναι μια χαρα,τουλαχιστον για οσο εχεις αυτον τον ενισχυτη.Τι ηχεια οδηγει ο denon?

Reaction score
1
ο ενισχυτης δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο,σαν δικαναλος ολοκληρωμενος εννοω,οποτε το ifi θα ειναι μια χαρα,τουλαχιστον για οσο εχεις αυτον τον ενισχυτη.Τι ηχεια οδηγει ο denon?
Τον έχω και για το home cinema αλλα και για μουσική σε κάτι KLIPSCH R-26F

Reaction score
660
Η γνώμη μου είναι βρες πρώτα ένα καλό τελικό γιατί σήμερα με δοκιμές που έκανα με έναν 3802 και έναν 4308 με τα ενισχυτικά της denon δυστυχώς με μεγάλη μου απογοήτευση ακούς το μισό τραγούδι. Ότι dac και να πάρεις απλά θα το θάψεις.

Reaction score
1.066
Καλησπερα κ απο μενα κ να πω τη γνωμη μου ως πρωταρης στον ηχο Εχω στη κατοχη μου ενα harman kardon του 2006 περιπου . Εκανε τοτε Κοντα στα 1300 ευρω ? 10 χρονια ποτε δεν τον ακουσα .Παντα κατι μ ελειπε στον ηχο κ τον εκλεινα. Ετυχε κ ξεθαψα ενα ενισχυτη του 1990 στερεο και το εβαλα σ το iphone μου . Αυτο ηταν . Τελικα ο πανακριβος πολυκαναλος θαφτηκε. Μετεπειτα που αγορασα εκα dac των 250 euro τον εβαλα στο πολυκαναλο αλλα παλι οι διαφορες ηταν μικρες..ξαναθαφτηκε ο πολυκαναλος των 1000 κ ευρω! Γνωμη μου εχε το νου σου σε καποια αγγελια απο εδω μηπως δωσεις κατι παραπανω παρεις ενα δικαναλο - dav και δεις πραγματικα την διαφορα στο ηχο.

Reaction score
6
Εγώ θα διαφωνήσω παίδες. Ο ήχος είναι αλυσίδα και η αλυσίδα ξεκινάει από το dac. Tο πιο σημαντικό είναι αρχικά να αναπαραχθεί όσο πιο σωστά γίνεται το αναλογικό σήμα από το dac. Όλοι οι ενισχυτές αυτό το σήμα θα ενισχύσουν, ο καθένας ανάλογα me την ποιότητα του και τα χαρακτηριστικά του. Ένας φίλος μου ηχολήπτης με ιδιόκτητο στούντιο, όταν πήρε ακριβό dac άρχισε να αναγνωρίζει τον χώρο ηχογράφησης (μαρμάρινο δάπεδο ή ξύλινο κλπ) και να ακούει και πράγματα απίστευτα (τον ήχο του air condition σε κάποιες ηχογραφήσεις!). Στην δική μου περίπτωση που ετοιμάζομαι σιγά σιγά να φτιάξω ένα δεύτερο σύστημα γραφείου, τώρα που το συνειδητοποιώ με αφορμή αυτό το ποστ, το κόστος θα μοιραστεί περίπου δια του τρία: Sennheiser HD 650 300 ευρώ, Musical Fidelity V90-Dac 250 ευρώ και Little Dot MK III 350 ευρώ. Εκτός και αν αποφασίσω την "τράμπα" και πάρω το Pro-ject Dac Box DS στα 400 ευρώ και τον Little Dot MK II στα 250 ευρώ! Μέχρι τότε όμως θα περάσει αρκετός καιρός....

Reaction score
6
Άσχετο με το θέμα, αλλά αυτός ο ενισχυτής οδηγεί τα ακουστικά πλήρως;
Αν αναφέρεσαι σε εμένα και στον Little Dot MKIII, ναι. Έχει από την κάτω μεριά jumperάκια για να ρυθμίσεις το gain του ενισχυτή ανάλογα με την αντίσταση των ακουστικών. Ο συγκεκριμένος μάλιστα ενισχυτής, έχει και άλλα jumperάκια για να κάνεις tube rolling εάν θελήσεις. Μετά από 8 χρόνια συμβίωσης με τον primaluna prologue II (με EL-34 Svetlana St. Petemburg αντί για τις μανίσιες KT88), η επιλογή λαμπάτου ενισχυτή ακουστικών είναι μονόδρομος για μένα....

Reaction score
99
Αξίζει τη δοκιμή και μια πάμφθηνη usb κάρτα Behringer UCA. Κάνει πολύ καλή δουλειά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.585
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani