Αγορά DVD/CD player

H

HuxFlux

Guest
Καλημέρα,
Μπορεί αυτό το τόπικ να φαντάζει ετεροχρονισμένο, όμως αυτός είναι ο λόγος που θέλω τη βοήθειά σας: Οτι δεν έχω ιδέα που βρίσκεται η συγκεκριμένη αγορά αυτή την περίοδο.
Είχα λοιπόν στο hifi μου ένα DVD/CD marantz το οποίο τα έφτυσε μετά από 15 χρόνια (και λίγες ώρες playback γενικά-made in china...).

Το unit αυτό το χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά οι δικοί μου , άνθρωποι ηλικιωμένοι που σημαίνει πως ότι έμαθαν έμαθαν απο ήχο και τεχνολογία . Μένουμε σε αυτά, δεν υπάρχει δυνατότητα εκπαίδευσης σε νέες τεχνολογίες και πράγματα (έκανα απόπειρα να τους μάθω να χρησιμοποιούν από το ipad το moode audio player, αλλά απέτυχαν παταγωδώς όλα).
Η δουλειά που έκανε λοιπόν ήταν πολύ συγκεκριμένη: Έπαιζε είτε audio CD, είτε DVD mp3. Το άλλο καλό που είχε ήταν οτι με το που έκλειναν το tray με το δισκάκι που βάζαν , το playback ξεκινούσε αυτόματα, πράγμα που τους διευκόλυνε στη χρήση.

Ως εκ τούτου πρέπει να προχωρήσω στην απόκτηση ενός DVD καινούργιου ή μεταχειρισμένου για να εκτελεί εύκολα κι απροβλημάτιστα τα παραπάνω. Ο ενισχυτής είναι ένας ASR Emitter I και μπορεί να δεχθεί είτε balanced, είτε unbalanced είσοδο. Δεν υπάρχει εξωτερικό DAC , άρα θα πρέπει οτι αγοράσω να περιέχει ενσωματωμένο.

Το budget δεν είναι θέμα, θέλω κάτι καλό σε ήχο που να δικαιολογεί την ύπαρξή του δίπλα στον ενισχυτή μου, εύκολο στη χρήση και αξιόπιστο σαν μηχάνημα . Να έχει και αποδεκτή εμφάνιση, ήτοι πλαστικούρες με χρυσαφί αυτοκολλητάκια τύπου HD, 4K, super definition audio from the best Chinese company ever κλπ, δεν μπορούν να μπουν στο σαλόνι. Επίσης, δεν με ενδιαφέρει η hi end κατηγορία εκτός αν υπάρχει κάτι διαθέσιμο (μεταχειρισμένο) σε τιμή που πραγματικά να αξίζει.

Καθώς το dvd σαν μέσο δεν προορίζεται για audio, δεν βρήκα μηχανήματα σχεδιασμένα για audio και μόνο, αλλά όλα είναι υβρίδια με video με ότι μπορεί να συνεπάγεται. Βλέπω επίσης πως πλέον παντού παίζει το blu-ray σαν μέσο. Να πάω προς κάτι τέτοιο; Η εικόνα δεν με απασχολεί καθόλου, δεν ασχολήθηκα και δεν πρόκειται να ασχοληθώ ποτέ. Oύτε και bluray πρόκειται να γράψω ποτέ. Το μηχανάκι θα είναι για ήχο και μόνο άρα σε αυτό το κομμάτι θέλω το καλύτερο δυνατό .

Υπάρχουν προτάσεις ή πάω προς τα dvd του 30ευρου απο skroutz "να τελειώνω χωρίς πολλά πολλά" ;
 
Last edited by a moderator:




H

HuxFlux

Guest
Ναι, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Καλά το φαντάστηκα. Οπότε για χρέη audio cd player και dvd mp3 (με rca ή xlr εξόδους) θα είμαι καλυμένος με ένα κοινό bluray player?
 


Μηνύματα
3.076
Reaction score
8.848
Ψάξε λίγο στην Χρυσή Ευκαιρία μπορείς να βρεις κάτι που σε ενδιαφέρει η αν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα κοίταξε και στο ebay
Εγώ είχα πάρει από ebay το Denon dvd-3930 hi-end μηχάνημα σε πολύ καλή τιμή.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.446
Όσον αφορά την αντοχή, οι κεφαλές και τα lasers των DVDs δεν είναι ιδιαίτερα μακρόβια.
Τα Blu-Ray lasers, κεφαλές και δισκάκια σε αντίθεση, είναι φοβερά ανθεκτικά.
 

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
Οι λόγοι της συγκεκριμένης πρότασης είναι:
α) Αναφέρθηκε σε "καινούριο ή μεταχειρισμένο". Στη Γερμανία πωλείται στα 380€ (πρόσφατες αγγελίες)
β) Είναι καλοκατασκευασμένο, ταιριάζει στα κριτήρια που αναφέρθηκαν στο αρχικό μήνυμα, δε θα "ντραπεί" να είναι δίπλα στον ASR,
γ) Θα είναι σημαντική αναβάθμιση από το προηγούμενο player, τουλάχιστον σε ήχο,
δ) Αν αποφασίσει να το αποκτήσει από Ελλάδα, ίσως του δοθεί καλύτερη τιμή λόγω 11+ χρόνων - δεν το γνωρίζω αυτό, απόδειξη (για το φορολογικό μέρος), εγγύηση
 




H

HuxFlux

Guest
Όσον αφορά την αντοχή, οι κεφαλές και τα lasers των DVDs δεν είναι ιδιαίτερα μακρόβια.
Τα Blu-Ray lasers, κεφαλές και δισκάκια σε αντίθεση, είναι φοβερά ανθεκτικά.
Το διαπίστωσα. Βέβαια εδώ μιλάμε για έναν sony μηχανισμό (άνοιξα το marantz) ο οποίος ζήτημα να έχει παίξει στην 15ετη ζωή του πάνω από 300 ώρες (να έπαιζε 20-30 ωρες το χρόνο).
Το πρόβλημα που παρουσίασε κάπου στις 200 ώρες ήταν ότι σταμάτησε να αναγνωρίζει audio cd (no disc error). Το επόμενο πρόβλημα το παρουσίασε όταν έβαλα εγώ το χέρι μου συνηδειτά και χωρίς να έχω να χάσω κάτι , πειράζοντας τα ποτενσιόμετρα του laser μηχανισμού μπας και το κάνω να παίξει, οπότε και σταμάτησε να γυρνάει το μοτέρ (χωρίς να ξέρω αν είναι όντως στο μοτέρ το πρόβλημα ή αν απλά ο μηχανισμός του laser κάηκε ή οτιδήποτε άλλο).

Θα προχωρήσω προς το ψάξιμο μτχ ή καινουργιου bluray εφόσον θεωρούνται πιο ανθεκτικά.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.446
Θα προχωρήσω προς το ψάξιμο μτχ ή καινουργιου bluray εφόσον θεωρούνται πιο ανθεκτικά.
Γράψε τα mp3 σε BD-R. ;)
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.312
Μηνύματα
2.858.182
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top