Αγορά DVD Recorder

Reaction score
180
.........εκτος εαν τις αντιγραψεις σε δισκακι σε μορφη VR, οποτε στο PC θα διαβαστουν ως αρχεια VRO. Εκει αλλαζεις την καταληξη σε mpeg και παιζει με τους περισσοτερους media players. (sorry για το double post)

Reaction score
0
Τελικά πήρα χθες το recorder της Sony αλλά όχι το 780 που έχει σκληρο 160gb αλλα το 680 που έχει 120gb.
Βασικά το 780 δεν το έβρισκα πουθενα ετοιμοπαραδοτο κ με λογικη τιμη οπότε το 680 στα 180 ευρω νομιζω οτι είναι πολυ καλο.Εχει τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα με το 780 απλα αλλάζει ο σκληρος.Το βρήκα και σε μαυρο που μ αρεσει πιο πολυ.
Τώρα απο τις πρώτες δοκιμές έχω άριστες εντυπώσεις.
Το upscale του σε απλα dvd είναι φοβερο.Δεν εχω δει αλλα για να το συγκρινω αλλα η διαφορα είναι τεραστια.Η tv είναι μια sony kdl-32d3000.Το εχω σε αναλυση 720p αφου αυτην υποστηριζει και η tv οποτε δεν υπαρχει λογος να παω παραπανω.
Στη λειτουργια εγγραφης απο καναλια στον σκληρο είναι εξευτελιστικα ευκολη διαδικασια. Και μωρο ακομα τα κανει ολα στο λεπτο.Rec, erase ολα γελοιοδεστατα.Έχει 6-7 ποιοτητες εγγραφης που σου δινουν χρονο απο 12 ωρες μεχρι 280.Εγω το εχω βαλει σε μια μετρια ποιοτητα αφου η μανα σιριαλ θελει να γραφει κ να σβηνει.
Μενει να τσεκαρω usb stick και μεταφορα των γραμμενων στο σκληρο σε υπολογιστη και επεξεργασιες κτλ κτλ.
Αυτα προς το παρον.

Reaction score
0
Τελικά πήρα χθες το recorder της Sony αλλά όχι το 780 που έχει σκληρο 160gb αλλα το 680 που έχει 120gb.
Βασικά το 780 δεν το έβρισκα πουθενα ετοιμοπαραδοτο κ με λογικη τιμη οπότε το 680 στα 180 ευρω νομιζω οτι είναι πολυ καλο.Εχει τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα με το 780 απλα αλλάζει ο σκληρος.Το βρήκα και σε μαυρο που μ αρεσει πιο πολυ.
Τώρα απο τις πρώτες δοκιμές έχω άριστες εντυπώσεις.
Το upscale του σε απλα dvd είναι φοβερο.Δεν εχω δει αλλα για να το συγκρινω αλλα η διαφορα είναι τεραστια.Η tv είναι μια sony kdl-32d3000.Το εχω σε αναλυση 720p αφου αυτην υποστηριζει και η tv οποτε δεν υπαρχει λογος να παω παραπανω.
Στη λειτουργια εγγραφης απο καναλια στον σκληρο είναι εξευτελιστικα ευκολη διαδικασια. Και μωρο ακομα τα κανει ολα στο λεπτο.Rec, erase ολα γελοιοδεστατα.Έχει 6-7 ποιοτητες εγγραφης που σου δινουν χρονο απο 12 ωρες μεχρι 280.Εγω το εχω βαλει σε μια μετρια ποιοτητα αφου η μανα σιριαλ θελει να γραφει κ να σβηνει.
Μενει να τσεκαρω usb stick και μεταφορα των γραμμενων στο σκληρο σε υπολογιστη και επεξεργασιες κτλ κτλ.
Αυτα προς το παρον.
Καλησπέρα Χρόνια Πολλά.
Έχεις δοκιμάσει divx να δεις πως τα παίζει ;

Reaction score
0
Καλοριζικο , με γειά σου :123:

Για μενα παντως DVD Recorder = Pioneer . Τελεια και παύλα. Ειναι λιγο τσιμπημένα, αλλά χαλάλι τους :119::119:

Reaction score
0
Καλοριζικο , με γειά σου :123:

Για μενα παντως DVD Recorder = Pioneer . Τελεια και παύλα. Ειναι λιγο τσιμπημένα, αλλά χαλάλι τους :119::119:
Πιο Recorder της Pioneer παίζει ελληνικούς υπότιτλους στα divx χωρίς αναβαθμίσεις κ.τ.λ

Reaction score
0
Πιο Recorder της Pioneer παίζει ελληνικούς υπότιτλους στα divx χωρίς αναβαθμίσεις κ.τ.λ
Λυπάμαι αλλά εν έτος 2009 τουλαχιστον εγώ δεν ασχολούμαι με το divx..

Θα σου συνιστουσα να δεις και να δουλέψεις καποιο από τα τελευταία της μηχανήματα και μετά αν θελεις ξανασυζητάμε...

Reaction score
0
Λυπάμαι αλλά εν έτος 2009 τουλαχιστον εγώ δεν ασχολούμαι με το divx..

Θα σου συνιστουσα να δεις και να δουλέψεις καποιο από τα τελευταία της μηχανήματα και μετά αν θελεις ξανασυζητάμε...
Για μένα είναι χρήσιμο και βολικό ένα Dvd player ή Recorder να παίζει divx ,άν εσένα δεν σε αρέσει να ασχολείσαι με divx είναι δικαίωμα σου ,σεβαστό .

Χρόνια πολλά.
Καλή Χρονιά.

Reaction score
26
Απάντηση: Αγορά DVD Recorder

Δεδομένου οτι έχουμε εξελήξεις με το DivX 7 μάλλον θα αρχίσουμε να ασχολούμαστε πάλι με αυτό.
@teosat.: Δεν ξέρω τι firmware έχεις. Έχω ένα Samsung HR753 (είναι το αμέσως προηγούμενο από το δικό σου με βασική διαφορά το οτι το δικό μου κάνει upscale στα 1080i)
Δεν δούλεψε ποτέ σωστά για ένα χρόνο και κάτι μέρες και αποφάσισε να δουλέψει όταν του φόρτωσα το τελευταίο firmware που βγήκε 24/11/2008. Έκτοτε δουλεύει ρολόι και κάνει προγραμματισμένες εγγραφές ακόμα και αν το έχεις αφήσει ανοιχτό. (Για την ταχύτητα αντιγραφής όντως έχεις δίκιο)

Reaction score
0

Τελικά επέστρεψα το LG που είχα αγοράσει και πήρα κι εγώ το Sony RDR HX680.
Έχει δοκιμάσει κανείς divx?
Μπορεί να τα αναπαράγει απο φλασάκι?
Αν οχι, μπορώ να τα μεταφέρω στον σκληρό για αναπαραγωγή?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αγορά DVD Recorder

Από το φλασακι δε διαβαζει (μαλλον) divx.Απ το φλασακι διαβαζει φωτο και μουσικη.
Για divx θα τα γραψεις σε cd.Τωρα μια προχειρη δοκιμη που εκανα εγω τους υποτιτλους δεν τους διαβαζε σωστα λογω κωδικοποιησης μαλλον.Δεν το εψαξα πολυ αλλα νομιζω οτι το ιδιο το dvd player δεν εχει να κανεις καποια ρυθμιση.Ωστωσο ισως φταει το γεγονος οτι επειδη εγω ειμαι απο linux κατι να παιζει με την κωδικοποιηση της γραμματοσειρας.Δεν εχω βρει το χρονο ακομα να το ψαξω περισσοτερο αλλα πρεπει να διαβαζει ελληνικους υποτιτλους...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Αγορά DVD Recorder

Σαν ιδιοκτητης του RDR HX680 ,εχω να πω οτι παιζει αριστα τα divx με υποτιτλους
ελληνικους ειτε χωρια ειτε ενσωματομενους ,αρκει να εχουν το ιδιο ονομα με το
avi αρχειο.Το usb δεν νομιζω να μεταφερει avi αρχεια.
Καλοριζικο!!

Reaction score
7.104
Δυστυχως το usb δεν μεταφερει καθολου βιντεο αρχεια,μονο mp3 και jpeg,χοντρο φαουλ για μενα. Κατι που δεν μπορω να καταλαβω με την εδω αντιπροσωπεια ειναι γιατι δεν εισαγει τα μοντελα με DVB. Εχω εδω και 3 μηνες το 990 που ειναι στην ουσια ενα 980 με DVB. Η αγορα εγινε απο ελληνικο δικτυακο καταστημα και φυσικα σε τιμη πιο χαμηλη απο οσο κοστιζει το 980 στα καταστηματα. Περιεργο σε βαθμο ....υποπτο.

Reaction score
0
Λοιπόν όντως παίζει κανονικά υπότιτλους σε divX αλλα οχι απο φλασακι αλλα απο δισκο.
Το θέμα είναι αν υπάρχει τρόπος να αυξήσεις το μέγεθος της γραμματοσειράς των υποτίτλων γιατί είναι πάρα πολυ μικροι.
Γνωρίζει κανείς...?

Reaction score
0
Είμαι κι εγώ στο εξής δίλημμα...

Απ' τη μια το Sony780silver (με 160αρη δίσκο) το οποίο είχε 230euro στο Πλαίσιο και στο eshop πριν 1-2 βδομάδες (αλλα παρ' όλο ότι φαίνονταν διαθέσιμα δεν υπήρχαν). Τώρα το Sony silver το πήγαν μάλιστα στα 250 στο Πλαίσιο και στο eshop δεν εμφανίζεται καν στους καταλόγους εδώ και μια βδομάδα.

Απ' την άλλη το Sony680 για το οποίο γύρισα χθες όλη τη Θεσ/νικη (Kωτσόβολος, Εlectroworld, Ηλεκτρονική,Μediamarkt) και όλοι είχαν το πολύ κανα σκονισμένο μοντέλο βιτρίνας και μου λεγαν ότι είναι παλιό μοντέλο υπο απόσυρση και δε θα το ξαναφέρουν.
Το ανοιγμένο/καπνοσκονισμένο της βιτρίνας δεν το ήθελα, παρ' όλο που θα γλίτωνα κάποια χρήματα.

Τώρα είμαι ανάμεσα στο μοντέλο Sony890 που έχει και ψηφιακό δέκτη στα 257euro (+15euro ταχυδρομικά) αλλα μόνο στο pixmania.
Έχει και 2 χρόνια εγγύηση αλλα το φοβάμαι το pixmania σε περίπτωση προβλήματος ή βλάβης.
Πιστεύω δε θα με καλύπτει η ελληνική αντιπροσωπεία και για τα RMA της pixmania έχω ακούσει χειρότερα και απ' το eshop.

Στο δίλημμά μου ήρθε να προστεθεί και μια προσφορά απ' το Πλαίσιο , σε ένα μοντέλο της Panasonic με 250αρη δίσκο, 2χρόνια εγγύηση και τιμή 250euro απ' τα 300.
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&product=1192302

Κάποια γνώμη/βοήθεια?

Reaction score
0

Οι κάτοχοι του recorder της Sony έχετε καταφέρει να δειτε ταινία με τέτοιο μέγεθος γραμματοσειράς που βγάζει? Είναι απίστευτα μικροί!Πρέπει να κάθεσαι στο ενα μετρο απ την οθόνη για να μη βγάλεις τα μάτια σου.
Έχετε ιδέα αν υπάρχει καμιά αναβάθμιση στο firmware που πιθανόν να τους διορθώνει? Απ'οσο εψαξα απ τις ρυθμισεις μονος σου δεν μπορεις να του μεγαλώσεις!

Reaction score
7.104

Δεν εχω ασχοληθει,εδω και 3 μηνες εχω το WDTV και απο εκει παιζω ολα τα αρχεια απο κατεβασματα αλλα και απο αντιγραφες dvd.To

Reaction score
0

Είμαι ανάμεσα στο:

Samsung DVD-R155:
http://www.samsung.com/gr/consumer/...dvd&subtype=dvdrecorder&model_cd=DVD-R155/EUR

και το:

LG DR-389:
http://hellas.lge.com/prodmodeldeta...ntId=03&modelCodeDisplay=DR-389&model=NOTHING

Ενδιαφέρομαι να διαβάζει ελληντικούς υπότιτλους σε divx και να αντέξει (σχετικά...) στο χρόνο τι θα μου προτείνατε από την εμπερία σας;

Reaction score
1

... και να αντέξει (σχετικά...) στο χρόνο ...
Υποθέτω ότι έχεις πληροφορηθεί πως τα ιδιωτικά κανάλια θα εκπέμπουν ψηφιακά με MPEG4 σήμα, το οποίο δεν υποστηρίζεται επί του παρόντος από κανένα DVD-Recorder της ελληνικής αγοράς (κανένα από αυτά που αναφέρεις στο thread).

Στο άμεσο μέλλον εάν θέλεις να γράφεις ψηφιακά θα πρέπει να αγοράσεις ψηφιακό αποκωδικοποιητή DVB-T/MPEG4, να τον προγραμματίζεις για να ανοίξει την ώρα και ημερομηνία που θέλεις και μετά να προγραμματίζεις και το DVD-Recorder την ίδια ώρα και ημερομηνία για να γράψει από την είσοδο του αποκωδικοποιητή.

Εγώ πάντως ανέβαλα την αγορά DVD-Recorder μέχρι να έρθουν μοντέλα με MPEG4 (που άρχισαν να κυκλοφορούν στο εξωτερικό).

Σε μερικούς μήνες μόλις αρχίσουν να εκπέμπουν οι ιδιωτικοί σταθμοί ψηφιακά πιστεύω ότι θα "σκοτώνουν" με προσφορές τα παλαιά DVD-Recorder!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas