Αγορά HD κάμερας!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Νομίζω ήρθε η ώρα...

Ψάχνω κάμερα full HD 1920Χ1080 μικρή σε μέγεθος...

Προτίμηση έχω σε sony επειδή μέχρι τώρα είχα sony και ξέρω καλά τα menu...

Δεν με ενδιαφέρει να έχει σκληρό ή να παίρνει memory card... Αλήθεια οι memory cards σε τι bitrate μπορούν να γράψουν;

Επίσης αν γράφω σε ntsc δηλαδή στο Αμερικάνικο σύστημα υπάρχει πρόβλημα; Το λέω γιατί μάλλον η αγορά θα γίνει από USA αλλά αν είναι υποχρεωτικό το PAL να ψάξω εκεί για τέτοιες κάμερες...

Ακούω προτάσεις...

Reaction score
1
Απάντηση: Αγορά HD κάμερας!

δεν υπάρχουν ntsc και PAL καταστάσεις στο HD ...

Τώρα για το full HD αμφιβάλω εαν έχουν βγει , διότι από ότι βλέπω όλες είναι 1080i ...

Reaction score
2

για 1080p24 θα πας πάνω απο 30.000 ευρώ (~50.000USD) και θα είναι και "γκουμούτσα".
για 1080ι κάτι μπορεις να βρείς.

για SD θεάσεις της εγγραφής στην 14'' του ξενοδοχείου, ναι, θα χρειαστείς το PAL. αν και οι πιό πολλές ειναι multistandard πλεον.

Reaction score
1

Χρήστο,η Canon hv20-30 είναι μονόδρομος.
Απίστευτες λήψεις την ημέρα,μέτριες την νύχτα-αλλά ποιά δεν έχει μέτριες-,λίγα σχετικά χρήματα,έξοδος hdmi.
Σίγουρα χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής από μια Sony,όμως οι λήψεις της θα σε γοητεύσουν.

Reaction score
1

Μπορείς πάντα να ανέβεις κατηγορία και να πας στα επαγγελματικά , μην φανταστείς ότι είναι τεράστια , λίγο πιο βαριά , λίγο πιο μεγάλα , αρκετά πιο ακριβά , αρκετά καλύτερα ...

http://www.sony.gr/biz/view/ShowPro...alSpecs&imageType=Main&category=HDVCamcorders

Από την άλλη όμως , η Canon θεωρείται η καλύτερη μεταξύ ίσων ...

Reaction score
5
μιας που είσαι και sony fan, τσέκαρε την SR11/12 που γράφει και σε memory stick δίχως να θυσιάζει τίποτα. Απλά αντί για σκληρό, επιλέγεις memory stick and that's it.

Από εικόνα, απλά τέλεια. Υπάρχει σχετικό θέμα σε αυτήν την κατηγορία

Reaction score
8
Εχθές το μεσημέρι παρέλαβα τη SONY HDRTG3E και οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές.
Εξαιρετικά απλή στο χειρισμό και με πολλές δυνατότητες.
HD 1920 x1080i, όχι FULL HD, που διαφημίζουν παντού αλλά μικρή σημασία έχει.
Γράφει μόνο σε memory disc, και στη συσκευασία έχεις και ένα
memory 4 gb.

Έχεις την επιλογή για record σε hd και sd.
Σε "super" hd, αφού έχεις δυνατότητα επιλογής 4άρων διαφορετικών hd εγγραφών, με τα 4 gb memory γράφεις μόνο 30 λεπτά.
Μπορείς όμως να της βάλεις τα 16 gb memory.

Είναι η πιο μικρών διαστάσεων κάμερα που υπάρχει, τουλάχιστον στη sony.

http://www.sony.gr/view/ShowProduct...+Definition+on+Memory+Stick#pageType=Overview

Η τιμή αυτής 899,00 ευρώ.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Αγορά HD κάμερας!

μιας που είσαι και sony fan, τσέκαρε την SR11/12 που γράφει και σε memory stick δίχως να θυσιάζει τίποτα. Απλά αντί για σκληρό, επιλέγεις memory stick and that's it.

Από εικόνα, απλά τέλεια. Υπάρχει σχετικό θέμα σε αυτήν την κατηγορία
Μάλλον κάνεις πλάκα έτσι;
Μου λες σε παρακαλώ πολύ,τι χώρο από τον σκληρό καταλαμβάνει μια ταινία HD διάρκειας 60 λεπτών;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εχθές το μεσημέρι παρέλαβα τη SONY HDRTG3E και οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές.
Εξαιρετικά απλή στο χειρισμό και με πολλές δυνατότητες.
HD 1920 x1080i, όχι FULL HD, που διαφημίζουν παντού αλλά μικρή σημασία έχει.
Γράφει μόνο σε memory disc, και στη συσκευασία έχεις και ένα
memory 4 gb.

Έχεις την επιλογή για record σε hd και sd.
Σε "super" hd, αφού έχεις δυνατότητα επιλογής 4άρων διαφορετικών hd εγγραφών, με τα 4 gb memory γράφεις μόνο 30 λεπτά.
Μπορείς όμως να της βάλεις τα 16 gb memory.

Είναι η πιο μικρών διαστάσεων κάμερα που υπάρχει, τουλάχιστον στη sony.

http://www.sony.gr/view/ShowProduct...+Definition+on+Memory+Stick#pageType=Overview

Η τιμή αυτής 899,00 ευρώ.
Την σκέφτομαι σοβαρά γιατί είναι πολύ μικρή και βολική...

Όμως το ότι γράφει σε κάρτα επηρεάζει το bitrate? μήπως σε σκληρό γράφει σε μεγαλύτερο bitrate και άρα σε καλύτερη ποιότητα;

Είναι και ntsc και pal ή πρέπει να ψάξω για το pal μοντέλο;

Reaction score
1

Είχα διαβάσει παλαιότερα reviews για την αποτελεσματικότητα των μέσων ... Δυστυχώς η κασέτα βγαίνει πρώτη και με διαφορά από τους σκληρούς και τα memory sticks ... Έχει διπλάσιο bit rate ....

Reaction score
1

Μια και δεν απάντησε κανένας στο ερώτημά μου για τις εγγραφές "που δεν θυσιάζουν σε ποιότητα" όταν το μέσο είναι σκληρός δίσκος ή...memory stick(αυτό και αν είναι ανέκδοτο),μία λήψη 60 λεπτών,χρειάζεται 12Giga και σε ανάλυση 1440 Χ 1080!!!

Reaction score
8
Κάποια specs της SONY HDRTG3E

Μορφή ταινίας
High Definition, AVCHD (1920 x 1080, 1440 x 1080) / Standard Definition, MPEG2
Μέσα εγγραφής
Memory Stick™
HYBRID (εγγραφή ταινίας σε Memory Stick)
ΝΑΙ
HYBRID Plus (εγγραφή ταινίας σε εσωτερική μνήμη και Memory Stick)
ΟΧΙ
Ποιότητας ταινίας
HD , FH (1920x1080i, 16Mbps) / HQ (9Mbps) / SP (7Mbps) / LP (5Mbps) , SD ,; HQ (9Mbps) / SP (6Mbps) / LP (3Mbps)
Οπτικό ευρετήριο
ΝΑΙ
Ευρευτήριο προσώπων
ΝΑΙ
Ευρετήριο Film Roll
ΝΑΙ
Επεξεργασία καταλόγου αναπαραγωγής
Προσθήκη / Διαγραφή / Μετακίνηση
Επεξεργασία πρωτοτύπου
Delete
Κουμπί εγγραφής σε δίσκο με ένα πάτημα
ΝΑΙ
Κουμπί αντιγραφής
ΟΧΙ
Αναπαραγωγή NTSC σε τηλεοράσεις PAL
ΟΧΙ
Ζουμ κατά την αναπαραγωγή
ΝΑΙ
Λειτουργία μετατροπής σήματος
ΟΧΙ

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Η HDR-TG3 είναι ακριβώς αυτό που θέλω...

Η HDR-TG1 που είναι το αμερικάνικο μοντέλο έχει περίπου 750 δολάρια δηλαδή περίπου 500 Ευρώ σε σχέση με τα 750 Ευρώ που έχει η HDR-TG3 δηλαδή η Ευρωπαική pal έκδοση...

Όμως η HDR-TG1 είναι ntsc... και εδώ είναι μεγάλο το δίλημμα... τι προτείνετε;

Reaction score
14
Η HDR-TG3 είναι ακριβώς αυτό που θέλω...

Η HDR-TG1 που είναι το αμερικάνικο μοντέλο έχει περίπου 750 δολάρια δηλαδή περίπου 500 Ευρώ σε σχέση με τα 750 Ευρώ που έχει η HDR-TG3 δηλαδή η Ευρωπαική pal έκδοση...

Όμως η HDR-TG1 είναι ntsc... και εδώ είναι μεγάλο το δίλημμα... τι προτείνετε;
πάρε την NTSC Χρήστο.

Eχω την SONY FX-7 σε NTSC vesion, και όλα τα κοψίματα ραψίματα γίνονται στον υπολογιστή. Το τελικό προιόν καταλήγει σε .m2t και αυτό προβάλεται απο τον υπολογιστή (HTPC) ή στην Panasonic 52PZ700 Πλάσμα full HD ή στον OPTOMA HD81 full HD και δεν εχω κανένα πρόβλημα.

To NTSC έχει ίδια ανάλυση με το PAL στην εκδοση HD.

Στην SD εκδοση εχουν διαφορά όπως PAL=720x576 NTSC=640x480

Στην HD εκδοση λοιπόν αφού και τα δύο χρωματικά φορμάτ τραβάνε σε 1440x1080 ή σε 1920x1080, Οι μόνες βασικές διαφορές είναι μόνο στα Hz του refresh τους. 60hz NTSC vs 50Hz PAL. Αυτό που εχω δεί εγώ στην NTSC Κάμερα μου είναι οτι σε κίνηση τα περισότερα καρρέ μου δίνουν καλύτερη απόδοση σε λήψεις με κίνηση.

Συνηστώ αγορά της NTSC μιάς και γλιτώνεις και αρκετά χρήματα.

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Αγορά HD κάμερας!

Μια και δεν απάντησε κανένας στο ερώτημά μου για τις εγγραφές "που δεν θυσιάζουν σε ποιότητα" όταν το μέσο είναι σκληρός δίσκος ή...memory stick(αυτό και αν είναι ανέκδοτο),μία λήψη 60 λεπτών,χρειάζεται 12Giga και σε ανάλυση 1440 Χ 1080!!!
Σωκράτη μην φρικάρεις, τώρα είδα το μήνυμα σου. Γιατί είναι "ανέκδοτο" όταν σου λέω κάτι που ισχύει, το χρησιμοποιώ και το γράφει και το Manual? Εσύ που στηρίζεις το "ανέκδοτο"? Στην θεωρητική άποψη σου????

Εγώ λοιπόν που το χρησιμοποιώ, σου επιβεβαιώνω ότι 60 λεπτά απαιτούν (σε ανάλυση 1920x1080) περίπου 8GB. Από την άλλη, το memory stick είναι εναλλακτική λύση καθώς η βασική λειτουργία της κάμερας είναι ο σκληρός.... Απλά αν ξεμείνεις ή φοβάσαι αν "χτυπήσει" σε ανώμαλες λήψεις, υπάρχει και το memory stick.

Για ψάξτο... και μην μπερδέυεις HD mpeg2 με AVC.....

Reaction score
0
εγώ μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στην canon HF 100 η οποία μπορεί να έχει ελάχιστα χειρότερη ποιότητα απο την hv-30 αλλά η εγγραφή σε sdhc card χωρίς κινούμενα μέρη με 17mbps είναι ότι καλύτερο πμορεί να βρεθεί σε AVCHD...
..επίσης την έχω βρεί στο J&R.COM στη Νέα Υόρκη 649$ δηλαδή 410 Ευρώ...
το μόνο που με απασχολούσε άν υπήρχε θέμα ntsc ή pal αλλά μάλλον μου το λύσατε..
την άλλη εβδομάδα που θα γυρίσω θα γράψω νέα...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.810
Members
38.497