Αγορά Media Player ή HTPC ??

Reaction score
1.460
Απάντηση: Αγορά Media Player ή HTPC ??

Αν μου επιτρέπετε να πω δυο λόγια για την εμπειρία μου με HTPC. Πιστεύω ότι το HTPC θέλει να ξέρεις πράγματα πάνω από το μέσο χρήστη PC. Π.χ. εγώ με το που το έβαλα να παίξει MKV έκανε σπασίματα και τελικά -αφού το έψαξα- ήθελε η κάρτα γραφικών να ρυθμιστεί στα 24Hz. Στα avi ρύθμιση ξανά στα 50 γιατί δεν έπαιζε καλά στα 24. Οπότε άλλη δουλειά δεν είχαμε... Σήκω άνοιξε το pc περίμενε να φορτώσουν τα windows, ποντίκια πληκτρολόγια στο πάτωμα κλπ κλπ. Προσωπικά επειδή βλέπω μόνο avi κλπ. κοτσάρω το στικάκι στον ενσωματωμένο player της Samsung και τέλειωσα. Προσωπικά βρίσκω ότι παίζει ΣΑΦΩΣ καλύτερα από το HTPC προφανώς γιατί το τελευταίο δεν είναι σωστά καλιμπραρισμένο από εμένα.

Επίσης δοκίμασα και μια κάρτα ήχου Roland των 70 ΕΥΡΩ που είχα και διαπίστωσα ότι πραγματικά με κόστος γελοίο ένα PC παίζει σαν μαμάτο cd player με διαφορές που ψάχνεις να τις ακούσεις (και που οφείλονται μάλλον στο μάπα τροφοδοτικό των 20 ΕΥΡΩ). Αλλά και εδώ παιδεύτηκα γιατί είχα θέματα με τη γείωση. Τελικά μετά από ψάξιμο έπρεπε να ακυρώσω τη γείωση για να μην ακούγονται παράσιτα και βόμβοι. Κηδεία, αλλά συσκευή χωρίς γείωση και μωρά δεν πάει... [Μετά η διαδικασία άνοιξε το, άνοιξε την τηλεόραση, ψάξε με το mouse πιο τραγούδι θα βάλεις από τα 100.000 που είναι μέσα, σου γβάζει και κανένα update το java. Άσε μας ρε φίλε... Έψαξα και βρήκα τη λύση με το κινητό κάνοντας playlist στο foobar, αλλά και πάλι δεν...].

Συμπερασματικά τα HTPC είναι τρελά μηχανάκια με ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ δυνατότητες αρκεί να κατέχεις ή έστω να έχεις διάθεση να μάθεις. Αν δεν......., άστο καλύτερα.
Δε διαφωνώ καθόλου φίλε!

Με το mac mini όμως, εγκαθιστάς το xbmc,αν θες αγοράζεις το apple remote,αν όχι ορίζεις να ανοίγει το xbmc καθώς και οι όποιοι nas servers όταν ανοίγει το mac από τα system preferences και είσαι ok!Το χειρίζεσαι φυσικά με keyboard & mouse.
Τα υπόλοιπα όπως auto framerate (24p,50p,60p κλπ) θα τα κάνει μόνο του το xbmc ανάλογα με τις ρυθμίσεις του χρήστη στα settings του xbmc,για μια μόνο φορά!
Στα sd αλλά όσο και στα hd είναι άψογη η εικόνα του,σε κίνηση απλά δεν τίθεται θέμα!

Reaction score
403
Απάντηση: Αγορά Media Player ή HTPC ??

Αν είναι να κινήθεις σε Mac mini, σοφοτερη επιλογή είναι το προηγούμενο μοντέλο με την ati κάρτα γραφικών και οχι αυτο που αναφέρει ο Φιλος lessaros που έχει την intel on board. (Και θα έχεις και dts hd true HD) Η apple κατάλαβε ότι με κανονική κάρτα γραφικών συναγωνίζεται τα ίδια της τα (μεγαλυτερα) μοντέλα και μάλιστα προσφέροντας τα σε καλύτερη τιμή, γιαυτο και έβγαλε απο το νέο μακ μίνι την κάρτα γραφικών και έβαλε την ενσωματωμένη intel.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.307
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito