Αγορά monitors και DAC (Focal Alpha 80 + Denon DA-300USB) ;

petros32

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
634
Reaction score
106
Λοιπόν, δεν είμαι μουσικός και δεν κάνω ηχογραφήσεις. Θέλω όμως να έχω σωστό και καλής ποιότητας ήχο στις καθημερινές ακροάσεις μουσικής. Περνάω αρκετές ώρες στον υπολογιστή λόγω δουλειάς (web developer) και ακούω αρκετή μουσική.

Ο λόγος λοιπόν: σκέφτομαι να μεταβώ από το 5.1 μου (όπου ακούω δικάναλη μουσική σε prologic) σε δύο ηχεία monitor - κατά προτίμηση με 8ιντσο woofer, επενδύοντας κάποιο αξιόλογο ποσό.

Τι έχετε να πείτε για τα Focal Alpha 80 + Denon DA-300USB;

Δεν έχω καθόλου εμπειρία σε αυτόν τον τομέα (πιστεύω μέσα στην εβδομάδα να πάω να ακούσω από κοντά studio monitors).
1. Ερώτηση: η σύνδεση γίνεται ως ακόλουθως;; -> συνδέω το Denon μέσω USB στο PC (= λειτουργεί σαν κάρτα ήχου) και στη συνέχεια τα monitors στο Denon μέσω των RCA και όλα ok;
2. Έχω επίσης τα ακουστικά Sony MDR-1A - θα είναι εντάξει με το Denon;
3. Αληθεύει ότι τα studio monitors έχουν λιγότερα μπάσα από τα κλασικά στερεοφωνικά συστήματα και πιο ανεβασμένες μεσαίες;
 

petros32

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
634
Reaction score
106
Επαναφέρω το θέμα, καθώς δεν το είχα προχωρήσει τότε το πλάνο και παίζει σε λίγο καιρό να το προχωρίσω. Έχετε κάποια άποψη επί του θέματος; :)
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.415
Reaction score
125.618
Δες ηχεία που να έχουν ψηφιακή είσοδο, ώστε να μη χρειάζεσαι κι άλλο μηχάνημα.

Πάνω κάτω πόσα λεφτά διαθέτεις;
 

petros32

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
634
Reaction score
106
Έχω διαβάσει ότι τα Focal είναι πολύ καλή επιλογή, ακόμα και τα συγκεκριμένα "φθηνά" της εταιρίας, γι' αυτό έχω καταλήξει σε αυτά.

Όσο για τα χρήματα, διαθέτω όσο κοστίζει το παραπάνω σετ 2x ηχεία + DAC, δλδ περίπου 600 ευρώ για ηχεία ενεργά και 300 για DAC. Το DAC σκέφτομαι μήπως το αναζητήσω σε αγγελίες.
Με ενδιαφέρει ένα καλό DAC με απαραιτήτως USB ώστε να συνδεθεί στο PC + ενισχυτή ακουστικών.
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.115
Reaction score
20.623
Εγώ τον βρίσκω μια χαρά αυτόν το συνδυασμό - απλώς, τέτοιου μεγέθους ηχεία είναι μάλλον ακατάλληλα για χρήση desktop, με απόσταση ακρόασης κάτω του 1m. Αν μπορείς να τα τοποθετήσεις πιο μακριά, οκ.
 
  • Like
Reactions: PPG





Μηνύματα
13.645
Reaction score
6.614
Πολυ καλο το yamaha NX-N500 που προτεινε το μελος melina (κατι σαν ενα προσιτο KEF LS50 wireless),αλλα αν εξαιρεσεις το usb dac ,ολα τα αλλα που εχει πανω δεν θα τα χρειαστεις,αφου θα εχεις τον υπολογιστη.Καλυτερα λοιπον να προτιμησεις την επιλογη YAMAHA HS5 (το NX-N500 βασιζεται σε αυτο το ηχειο αλλωστε) και ενα usb dac με υποδοχη ακουστικων.Το denon ειναι μια καλη περιπτωση,εχει βγει νεο μοντελο το 310,αρα ισως μπορεσεις να το βρεις και σε καλη τιμη μιας και στο εξωτερικο ειναι σε φαση ξεστοκαρισματος (το γερμανικο αμαζον το εχει 310 ευρω). Υπαρχουν και αλλες επιλογες και αν δεν θελεις να εχει και αλλες ψηφιακες εισοδους τοτε κοιτα και τιποτα σε ifi.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.640
Μηνύματα
2.868.696
Members
37.944
Νεότερο μέλος
timurakhmetov
Top