Αγορά panasonic plasma

Reaction score
0
τελικά ,προτού αρρωστήσω από την ζαλάδα για επιλογή τηλεόρασης , έκανα την υπέρβαση και πήρα την PIONEER PDP-428XD. Αγορά από FNAC Γλυφάδας (πολύ εξυπηρετικοί )2000 Ε . Θα επιστρέψω για εντυπώσεις ,πιθανά προβλήματα (φτού φτού!) κλπ. Γειά χαρά σε όλους

Reaction score
2.557
Πώς παίζει η Panasonic 37PX80 σε φωτεινό χώρο (μέρα);
Καταλαβαίνω ότι δεν έχει (πολλές) αντανακλάσεις πράγμα που δεν θα το άντεχα... αλλά τα χρώματα φαίνονται; Η μήπως στους φωτεινούς χώρους είναι καλύτερες οι LCD;

Μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να πάρω την καλύτερη 37" που μπορώ να πάρω (δηλ. κάτω από 900 Ευρώ). Το μέγεθος είναι 37", ούτε 32" ούτε 40" (ισχυρό WAF...)

H κατανάλωση (και η επακόλουθη ...ζέστη) των plasma είναι ας πούμε διπλάσια από τις LCD?

Reaction score
14
Καταλαβαίνω ότι δεν έχει (πολλές) αντανακλάσεις πράγμα που δεν θα το άντεχα... αλλά τα χρώματα φαίνονται; Η μήπως στους φωτεινούς χώρους είναι καλύτερες οι LCD;

Μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να πάρω την καλύτερη 37" που μπορώ να πάρω (δηλ. κάτω από 900 Ευρώ). Το μέγεθος είναι 37", ούτε 32" ούτε 40" (ισχυρό WAF...)

H κατανάλωση (και η επακόλουθη ...ζέστη) των plasma είναι ας πούμε διπλάσια από τις LCD?
Βαγγέλη ο Νίκος Preve μπορεί να σου πεί πολλά για την 37άρα καθώς την εχει κοντά 3 εβδομάδες και είναι απο οτι μου/μας εχει πεί πολύ ευχαριστημένος.

να σου απαντήσω εγώ για τις πλάσμα και την καταναλωση.

Η συγκεκριμένη η 37άρα εχει 189watt κατανάλωση... nothing special... επίσης η κατανάλωση στις πλάσμα είναι μέγιστες τιμές και αυτές επιτυγχάνονται μόνο όταν λογου χάριν το πάνελ είναι σε πλήρη διέγερση προβάλοντας κατάλευκη εικόνα. Οταν όλα τα gas plasma cells είναι σε full blast!

Δηλαδή είναι τιμές που ίσως ποτε΄δεν θα δούμε στο σπίτι εκτός αν την θές για λαμπαντέρ!!!

Reaction score
14

Μια χαρά παίζει.
Για να φανταστείς, έχω μονίμως φωτεινότητα και αντίθεση στο 50%!
Πιο πάνω τις θεωρώ υπερβολικές για νορμαλ τηλεθέαση.

Η φωτεινότητα των LCD panels παρόλο που πλασάρεται σαν πλεονέκτημα...στην ουσία αποτελεί ...''μειονέκτημα''.
Τι να την κάνει κανείς τόση φωτεινότητα;
Αν δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει;

Όσο για την ζέστη...η συγκεκριμένη ...ίσως λόγω μεγέθους...δεν παράγει σε καμμία περίπτωση αυτό που φαντάζεσαι.

Reaction score
0
Preve, είδα χθές σε κατάστημα την 37PX80 δίπλα σε LCD κυρίως τηλεοράσεις και πρέπει να πώ οτι η εικόνα της ήταν πάρα πολύ καλή. Επικέντρωσα την παρατήρηση μου στο θέμα της αναλυτικότητας της plasma σε γρήγορα κινούμενη εικόνα και για πρώτη φορά είδα οτι όντως η συμπεριφορά της εκεί ήταν καλύτερη των LCD ακόμα και αυτών με fullHD panel. Απευθύνομαι σε εσένα μιά και ο dream είπε ότι την έχεις 3 εβδομάδες τώρα, και ήθελα να ρωτήσω εάν έχεις παρατηρήσει/ξέρεις σε τι οφείλεται ένα συνήθως κίτρινο ελαφρύ περίγραμμα που παρατήρησα γύρω απο τα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα, είναι σχετικό με το image retention; Υπάρχει τρόπος να μειωθεί με ρυθμίσεις ή παρατηρείται λιγότερο σε άλλο panel/μοντέλο;

Reaction score
14
Απευθύνομαι σε εσένα μιά και ο dream είπε ότι την έχεις 3 εβδομάδες τώρα, και ήθελα να ρωτήσω εάν έχεις παρατηρήσει/ξέρεις σε τι οφείλεται ένα συνήθως κίτρινο ελαφρύ περίγραμμα που παρατήρησα γύρω απο τα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα, είναι σχετικό με το image retention; Υπάρχει τρόπος να μειωθεί με ρυθμίσεις ή παρατηρείται λιγότερο σε άλλο panel/μοντέλο;
Αγαπητέ hatzik, προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει το φαινόμενο που περιγράφεις.
Έχω παρατηρήσει διάφορα...''φαινόμενα'' στο οικιακό μου περιβάλλον τα οποία όμως, όπως έχει αποδειχτεί, οφείλονται στην δύσκολη από πλευράς λήψης περιοχή που μένω.

Δηλαδή, ανάλογα τον καιρό και την υγρασία (παίζει ρόλο) είτε έχω τέλεια εικόνα σε κάποια κανάλια (σε βαθμό πεσίματος σαγονιού) είτε έχω είδωλο, παράσιτο...έως λήψη ''ακριτικής'' περιοχής.

Στην περίπτωση που παρακολουθώ πρόγραμμα κακής λήψης δυστυχώς κάνω ότι δεν βλέπω τα ''παράσιτα''...όποτε...

Στις περιπτώσεις όμως της καλής λήψης και με τις φωτεινότητες-κοντράστ στο 50% (normal setting) δεν έχω παρατηρήσει τίποτα τέτοιο. (απόσταση θέασης 2,5-3 μέτρα)

Σχετικά με image retention....προσωπικά έχω καταλήξει ότι η τηλεόραση ...δεν έχει.

Δεν ξέρω τι λένε τα παιδιά που έχουν παλαιότερες πλάσμα για image retention, γραμμές ...trails...κλπ
Η TV παίζει σαν CRT! Και καλύτερα από CRT πολλές φορές.

Με έχει πάρει ο ύπνος 2-3 βράδυα με DVD και έχω ξυπνήσει πανικόβλητος με την θέα του σταθερού μενού.
Ε.
Δεν συνέβη τίποτε.
Όχι για μερικά δευτερόλεπτα....ούτε για κλάσμα.

Κάποια στιγμή που έβλεπα πρόγραμμα 4:3 και το γύρισα στο just κάτι μου φάνηκε πως είδα....
Έκανα λάθος...ήταν πρόβλημα λήψης.

Η συγκεκριμένη τηλεόραση...image retention δεν εχει.
Τουλάχιστον με την χρήση που της κάνω εγώ.

Reaction score
1
Θα θελα να ρωτησω το εξης στους κατοχους μιας 37PX80:

Εαν παρακολουθουσατε πολυ 4:3 υλικο θα βλεπατε με μπαρες η χωρις ?

Reaction score
14
Θα θελα να ρωτησω το εξης στους κατοχους μιας 37PX80:

Εαν παρακολουθουσατε πολυ 4:3 υλικο θα βλεπατε με μπαρες η χωρις ?
ΝΑ σου απαντήσω.

Άλλοτε παρακολουθώ στο just (κάλυψη όλης της οθόνης) και άλλοτε στο 4:3.
Εξαρτάται από την εκπομπή και την διάθεση.
Εάν το γυρίσω στο 4:3 ο sidepanel φωτισμός παραμένει σβηστός. Δηλαδή παρακολουθώ με κατάμαυρες κάθετες μπάρες δίοτι οι γκρι μου την δίνουν.

Αν η επόμενη ερώτησή σου είναι αν με αυτό τον τρόπο συμβαίνει image retention....θα σου απαντήσω όχι.
Τουλάχιστον έως 4 ώρες που το έχω δοκιμάσει.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Αγορά panasonic plasma

τελικά ,προτού αρρωστήσω από την ζαλάδα για επιλογή τηλεόρασης , έκανα την υπέρβαση και πήρα την PIONEER PDP-428XD. Αγορά από FNAC Γλυφάδας (πολύ εξυπηρετικοί )2000 Ε . Θα επιστρέψω για εντυπώσεις ,πιθανά προβλήματα (φτού φτού!) κλπ. Γειά χαρά σε όλους
Καλορίζικη και καλές θεάσεις!

περιμένουμε εντυπώσεις σου...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll