Αγορά Projector

Reaction score
0
Καλήμέρα σε όλους.
Είμαι καινούριος στο χώρο και ενδιαφέρομαι για αγορά ενός projector για ταινίες ,κανα παιχνιδακι σε Η/Υ και κανα ματς απο την TV.Αλλα δεν εχω ιδεα περι του θεματος,και θα θελα να μου πειτε τι να προσεξω και να μου προτεινετε καποια.
Τι ανάλυση πρέπει να έχει ?LCD/DLP ή κάτι άλλο?Από λίγο που το έψαξα λέω για LED.
Επίσης η φωτεινότητα είναι ένα θέμα που δεν κατέχω.

Παρακαλώ πολύ τα φώτα σας
Τα χρήματα που διαθέτω είναι απο 600€ -800€, εκεί γύρω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Reaction score
6.026
με τα λεφτα που διαθετεις , σιγουρα δεν πας για led .
εαν μπορεις να φτασεις στα 1000 ευρω παιρνεις αξιολογο 1080p εαν δεν μπορεις πας για 720p αξιολογο παλι ...
γραψε μας και λιγο για τον χωρο σου εαν εχεις πανι και τι πανι για να σε βοηθησουν τα παιδια οσο μπορουν παραπανω ...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Αγορά Projector

Μάκη ο φίλος μάλλον εννοεί τους pico-led

Reaction score
0

Συγνώμη που δεν ήμουν πιο κατατοπιστικός.
Λοιπόν, θα τοποθετηθεί σε ένα δωμάτιο πρώτου ορόφου(έχει κουρτίνες οπότε το κάνω όποτε θελω σκοτεινό) και σε απόσταση περίπου 4-5m.Αν δεν κάνω λάθος οι projectors[FONT=&quot]
[FONT=&quot] μπορούν να δείξουν και σε τοίχο, σωστά? Εχει μεγάλη διαφορά με το πανί, αξίζει να πάρω?

Γενικώς έχω διαβάσει διάφορα threads σχετικά με projectors(τεχνολογία, ανάλυση, απόσταση,πανιά κλπ) αλλά για να πω την αλήθεια έχω ψιλομπερδευτεί. Για αυτό και μιλάω για τεχνολογία LED έχοντας ακούσει ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αν όμως κάποιοι
[FONT=&quot]DLP ή LCD (3LCD κ τέτοια)[/FONT][FONT=&quot] είναι καλύτεροι δεν έχω θέμα. Με ποια κριτήρια να επιλέξω όσον αφορά Format, αντίθεση & φωτεινότητα. [/FONT][FONT=&quot]Θα μπορούσα να "χτυπήσω" κάτι καλό σε 3D ή Full HD ή λέω ασυναρτησίες?[/FONT]

[FONT=&quot]Είπα να απευθυνθώ σε εσάς τους ειδικούς και πιο έμπειρους.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Ανακεφαλαιώνω λέγοντας ότι [/FONT]ενδιαφέρομαι να έχω μέγιστη ποιότητα εικόνας σε ταινίες-παιχνίδια-TV(tv tuner) από Η/Υ και[FONT=&quot] διαθέτω συνολικά 700€-850€ max (projector+πανί). Επίσης, όσον αφορά το PC χρειάζομαι τπτ extra εκτός μιας καλής κάρτας γραφικών?

Ευχαριστώ και πάλι.

[/FONT][/FONT][/FONT]

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Εγώ θα σου απαντήσω μόνο για τα παιχνίδια μέσω υπολογιστή,
ανάλογα με το παιχνίδι, την ανάλυση και την ποιότητα που θέλεις να έχεις πρέπει να επιλέξεις το hardware για το PC, μια καλή κάρτα γραφικών βοηθά αλλά δεν είναι το παν για τα παραπάνω, πρέπει και το υπόλοιπο hardware να βοηθά.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.799

Συγνώμη που δεν ήμουν πιο κατατοπιστικός.
Λοιπόν, θα τοποθετηθεί σε ένα δωμάτιο πρώτου ορόφου(έχει κουρτίνες οπότε το κάνω όποτε θελω σκοτεινό) και σε απόσταση περίπου 4-5m.Αν δεν κάνω λάθος οι projectors μπορούν να δείξουν και σε τοίχο, σωστά? Εχει μεγάλη διαφορά με το πανί, αξίζει να πάρω?
Κατ' αρχάς λόγω περιορισμένου budget για προβολέα, οθόνη, υπολογιστή, αναγκαστικά θα πρέπει να πάρεις προβολέα μέχρι 720p και όχι full hd. Αν ο τοίχος σου είναι λευκός, ξεκίνησε χωρίς οθόνη, και αργότερα την προσθέτεις.

Γενικώς έχω διαβάσει διάφορα threads σχετικά με projectors(τεχνολογία, ανάλυση, απόσταση,πανιά κλπ) αλλά για να πω την αλήθεια έχω ψιλομπερδευτεί. Για αυτό και μιλάω για τεχνολογία LED έχοντας ακούσει ότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αν όμως κάποιοι DLP ή LCD (3LCD κ τέτοια) είναι καλύτεροι δεν έχω θέμα. Με ποια κριτήρια να επιλέξω όσον αφορά Format, αντίθεση & φωτεινότητα. Θα μπορούσα να "χτυπήσω" κάτι καλό σε 3D ή Full HD ή λέω ασυναρτησίες?
Καλή και άγια η τεχνολογία led αλλά οι τιμές είναι απαγορευτικές για την περίπτωσή σου. Θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον 10πλάσιο budget. Οπότε σκέφτεσαι για ένα φτηνό dlp ή lcd.

Είπα να απευθυνθώ σε εσάς τους ειδικούς και πιο έμπειρους.
Ανακεφαλαιώνω λέγοντας ότι ενδιαφέρομαι να έχω μέγιστη ποιότητα εικόνας σε ταινίες-παιχνίδια-TV(tv tuner) από Η/Υ και διαθέτω συνολικά 700€-850€ max (projector+πανί). Επίσης, όσον αφορά το PC χρειάζομαι τπτ extra εκτός μιας καλής κάρτας γραφικών?

Ευχαριστώ και πάλι.
Eνδεικτική πρόταση που βρίσκεται στα χρήματα που διαθέτεις είναι ο BenQ W700.

Reaction score
13

Χωρις πολλα λογια προτεινω Acer H5360BD ψαξε για τις δυνατοτητες του.... κοιτα κ την τιμη του.... κ συζητα το κ με τα παιδια εδω! ειμαι σιγουρος πως ελαχιστοι ειναι ενημερωμενοι για το μοντελο αυτο! παρολλο που εχει κανει θραυση στο εξωτερικο! (κατι σαν την 8εοπουλα 1 πραγμα) φιλικα zac

Reaction score
0

Καταρχήν ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Λόγω φόρτου εργασίας καθυστερώ λίγο στις "συνομιλίες".

Τσέκαρα και τα δύο μοντέλα που μου προτείνατε.
Αυτό που με προβληματίζει είναι η διάρκεια ζωής της λάμπας. Από τη μία ο BenQ W700 έχει max 6000hrs ενώ o Acer 5360BD 4000hrs. Θα χρειαστεί να ψαχτώ από τώρα για λάμπα? Τι γνωρίζετε από την εμπειρία σας. Εντάξει δε λέω ότι θα τον έχω μία ζωή αλλά...
Όσον αφορά την ανάλυση και τα δύο μοντέλα έχουν την ίδια
BenQ W700:1280 x 720 pixels 720p (native), 1600 x 1200 pixels UXGA (max.), 640 x 480 pixels VGA
Acer 5360BD:1280 x 720 pixels 720p (native), 1600 x 1200 pixels UXGA (max.)
Όσον αφορά την αντίθεση (10000:1,3200:1) και την φωτεινότητα (2200 ANSI Lumens,2500) για τη χρήση που αναφέρω σε προηγούμενο post (χώρος, απόσταση 4m, προβολή σε τοίχο, ταινίες από PC) ποιο από τα δύο υπερτερεί.
Έχω ρίξει μια ματιά και σε τεχνολογία LCD.Οι τιμές δεν φαντάζουν απαγορευτικές απλώς δεν ξέρω τι να επιλέξω DLP ή LCD.Οι LCD projectors αν δεν κάνω λάθος έχουν καλύτερα χρώματα και πιο φωτεινή οθόνη αλλά έχουν θέμα με το μαύρο. Οπότε στη δικιά μου περίπτωση τι θα προτείνατε? Αν είναι καλύτεροι οι LCD θα μπορούσατε να προτείνετε κάποια μοντέλα?

Σας ευχαριστώ
PS: Το Forum τα "σπάει".:114:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.799

Γενικά οι διάρκεια ζωής της λάμπας των προβολέων είναι ένα θέμα. Για να μην αγχώνεσαι όμως, αν βλέπεις καθημερινά μια ταινία, θα γράψεις 700 ώρες σε ένα χρόνο, οπότε υπολόγισε πάνω από 4 χρόνια τη ζωή της λάμπας. Ακόμα και μετά τις 1500 ώρες, όπου υπάρχει αισθητή πτώση της φωτεινότητας, και οι 2 που σου προτάθηκαν είναι ικανοί να γεμίσουν 110-120".

Στην κατηγορία τιμής που κινείσαι θα προτιμούσα Dlp προβολέα. Και τα χρώματά τους είναι πιο σωστά και το μαύρο καλύτερο. Δες όμως πρώτα κάποιο προβολέα dlp, ώστε να βεβαιωθείς ότι δεν ανήκεις στους ελάχιστους που βλέπουν rainbow.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.365

Τους συγκεκριμένους ξέχνα τους!

Είναι επαγγελματικοί που έχουν υπερβολική φωτεινότητα, και είναι πολύ κακό αυτό για να βλέπεις ταινίες.

Reaction score
13

ενημερωτικα σου λεω για τον ACER που σου προτεινα.... πως ειναι και 3D και πως εχει HDMI 1.4 που σημαινει πως μπορει να αναπαραγει απο μπλου-ρει και απο πλαι3 3d ταινιες χωρις ανταπτορα.... κατευ8ιαν!!! ξανασκεψου το....
σε αυτη την τιμη δεν υπαρχει αλλος που να εχει τις δυνατοτητες αυτες...

Reaction score
0

Ευχαριστώ και πάλι!
Εμπιστεύομαι τη κρίση και την εμπειρία σας!Όμως ψάχνοντας το λίγο για τον συγκεκριμένο Acer5360BD διάβασα σχόλια όπως:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?104482-ACER-H5360BD-3D-HDMI-1.4

και αυτό

http://www.avclub.gr/forum/archive/index.php/t-88428.html
όπου κάποιος φίλος αναφέρει.

"Επίσης λόγω έλλειψης κάποιου σοβαρού φίλτρου σκόνης ,μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας εμφανίζονται λευκές κυλίδες σε σκοτεινό backround. Ό δικός μου έχει γράψει περίπου 550 ώρες και οι κυλίδες είναι αρκετά έντονες στις σκοτεινές σκιές."
και ένας άλλος φίλος στο ίδιο thread προτείνει
"Καλυτερα να πας σε προβολεα απο εταιρεια με παραδοση (optoma,benq,epson)".

Δεν ξέρω και πάλι έχω μπερδευτεί. Αυτό που θέλω να κάνω (ξαναλέω) είναι να βλέπω ταινίες και να παίζω pro απο PC. Ο εν λόγω projector και ο BenQ W700 μου κάνουν(value for money)?Δεν καιγομαι τόσο για 3D ταινίες απλώς να έχουν μία normal ποιότητα οι διάφορες απεικονίσεις σε σχέση με τα λεφτά που διαθέτω.
Thanks

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.799

Οι Acer μου είναι άγνωστη ποσότητα, γι' αυτό και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Με βάση αυτά που παρέθεσες παραπάνω, θα έπαιρνα τον BenQ από τις Ωδές με 3 χρόνια εγγύηση, και θα ησύχαζε το κεφάλι μου από πιθανές βλάβες.

Reaction score
13

Εγω προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και δεν εχω κανενα προβλημα!
κ γιαυτο στον προτεινα!
παντως οτι κ να παρεις τελικα καλοπαιχτος να σου ειναι και αθανατος σου ευχομαι!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.792
Άποψη μου και μένα να πας στον acer. Στην κατηγορία τιμής του είναι αρκετά τίμιο μηχανάκι, ειδικά αν θέλεις να έχεις και 3d.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.301
Members
38.677
Νεότερο μέλος
LefterisG