Αγορά router

melina

Cargo 200
Reaction score
45.025
Φίλος που είναι στη forthnet θέλει να αλλάξει router γιατί αυτό που έχει κάνει συνέχεια dropouts, από την εταιρεία του είπαν ότι αν θέλει μπορεί να αλλάξει router αλλά για να του δώσουν αυτοί θα πρέπει να κάνει ανανέωση συμβολαίου.
Οπότε η σκέψη είναι η αγορά ενός router απ' έξω. Του είπαν ότι δεν υπάρχει θέμα με τη γραμμή αρκεί να μην είναι κλειδωμένο από άλλη εταιρεία (; ).
Αυτό που θα θέλαμε είναι ένα router που να συνεργάζεται καλά και με το NAS της synology ώστε port forwarding και τέτοια να γίνουν εύκολα.
Εδώ υπάρχει η λίστα με τα υποστηριζόμενα από τη synology routers.

Εχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο; Οσο πιο οικονομικό τόσο πιο καλά. Προφανώς καλό είναι να έχει wifi σε επίπεδο n και γιατί όχι και χιλιάρι switch χωρίς να είναι τόσο επιτακτικό καθώς υπάρχει ήδη ένα 1000αρι switch της tp-link πάνω στο οποίο είναι συνδεδεμένες οι συσκευές. Δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι εξεζητημένο, πρόκειται για ένα πολύ απλό μικρό οικιακό δίκτυο.
Επειδή είμαι άσχετος, υπάρχει κάποια προδιαγραφή που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα; Η γραμμή είναι adsl και παίζει triple-play από forthnet. Υπάρχει περίπτωση να μην παίζει plug n play πάνω στη γραμμή και να χρειάζεται ιδιαίτερο στήσιμο;

Reaction score
834
Βασίλη έχω ίδιο configuration και πρόσφατα αγόρασα το TP-Link WDR 4300. Τρομερό value for money και το port forwarding γίνεται αυτόματα από το ΝΑS. Επιπλέον μπορείς να παίξεις και με το firmware μελλοντικά (DDWRT). Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα με τη γραμμή, αλλά κάνε μια διερεύνηση και στο adslgr.

Προσοχή: Είναι μόνο router (δεν έχει modem)!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.025
Βασίλη έχω ίδιο configuration και πρόσφατα αγόρασα το TP-Link WDR 4300. Τρομερό value for money και το port forwarding γίνεται αυτόματα από το ΝΑS. Επιπλέον μπορείς να παίξεις και με το firmware μελλοντικά (DDWRT). Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα με τη γραμμή, αλλά κάνε μια διερεύνηση και στο adslgr.

Προσοχή: Είναι μόνο router (δεν έχει modem)!
Ευχαριστώ Γιώργο!

Απορία βλάκα... τι σημαίνει ότι δεν είναι modem; θα πρέπει να κρατήσω το router που υπάρχει ήδη για να δουλεύει ως modem; ή είπα χαζομάρα; και πως συνδέονται τα δύο;
Αυτό που έχει τώρα χάνει σχεδόν κάθε 2 μέρες τη σύνδεση internet και θέλει restart για να συνέλθει.

Last edited:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.025
τώρα που έκατσα στον υπολογιστή και πήγα στο link κάτι κατάλαβα.
Χρειαζόμαστε modem/router για να είμαι σωστός.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.651
Ας κάνει και μια δοκιμή μ'ένα παλιό/δανεικό router, για να αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι πρόβλημα της γραμμής, κάτι διόλου απίθανο.

Ακόμα καλύτερα, ας ξαναπάρει στη Forthnet κι ας τους πει επί λέξη "θα μου δώσετε δωρεάν ένα καινούριο ρούτερ ή να το κάνει η Χ ανταγωνιστική εταιρεία, που μου έδωσε πολύ καλή προσφορά;". Το πιθανότερο είναι ότι ο κούριερ με το νέο ρούτερ θα χτυπήσει το κουδούνι, πριν ο φίλος σου προλάβει να κατεβάσει το ακουστικό. ;)

melina

Cargo 200
Reaction score
45.025
ναι αυτό είναι η άλλη σκέψη που έκανα και εγώ, το θέμα είναι ότι όσο η forthnet παίζει ολυμπιακό δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει εταιρεία, οπότε είναι λίγο τζούφια η απειλή :D

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.238
Δεν θα αλλάξει, θα απειλήσει ότι θα αλλάξει! :)

Reaction score
834
Ευχαριστώ Γιώργο!

Απορία βλάκα... τι σημαίνει ότι δεν είναι modem; θα πρέπει να κρατήσω το router που υπάρχει ήδη για να δουλεύει ως modem; ή είπα χαζομάρα; και πως συνδέονται τα δύο;
Αυτό που έχει τώρα χάνει σχεδόν κάθε 2 μέρες τη σύνδεση internet και θέλει restart για να συνέλθει.
Βασίλη ναι, αυτό που χρειάζεσαι είναι modem/router. To να πάρεις ξεχωριστές συσκευές απαιτεί γνώσεις στο σετάρισμα. Κάνε αυτό που λέει ο MaxHeadroom παραπάνω σε πρώτη φάση - κατά 90% θα σου λύσει το πρόβλημα, αν φταίει όντως το ρούτερ.

Πάντως, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά, θα πρέπει να διαγνώσετε αν οι αποσυνδέσεις προέρχονται από το wireless τμήμα του ρούτερ ή από τη γραμμή - αν φταίει η γραμμή δεν θα σας λύσει το πρόβλημα κανένα ρούτερ.

Συμβουλή: την ώρα που θα γίνει η αποσύνδεση, συνδέστε ενσύρματα στο ρούτερ μια συσκευή. Αν δεν έχει πρόσβαση στο ίντερντετ τότε το πρόβλημα είναι στη γραμμή και πρέπει να το λύσει ο πάροχος.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.025
Δεν θα αλλάξει, θα απειλήσει ότι θα αλλάξει! :)
είναι καλό παιδί, δεν κάνει τέτοια πράγματα :p θα τον ψήσω όμως 8-) είναι που θέλει και μικσή ώρα κάθε φορά αναμονή η τεχνική βοήθεια της forthnet >:(

έχω ένα που μου έχει ξεμείνει από cyta αλλά του είπαν ότι τα cyta είναι κλειδωμένα και δεν θα δουλέψουν...να το δοκιμάσουμε ή θα χάσουμε το χρόνο μας; δεν είναι και δίπλα μου...

είναι η γραμμή από ότι καταλαβαίνω από αυτά που μου λέει, στέλνει μήνυμα το nas (το ddns) όταν χάνει την επαφή το οποίο είναι ενσύρματα συνδεδεμένο πάνω στο switch και από εκεί στο router. Θα τον βάλω να μιλήσει πάλι μαζί του.
Πάντως κάτι τέτοιο θα έκανε τη δουλειά; έχει κάτι απαγορευτικό πάνω του;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Προσωπικά θα επέμενα στην αλλαγή του εξοπλισμού από την ίδια την εταιρία, αφού έχουν διαπιστώσει ότι φταίει ο εξοπλισμός τους είναι υποχρεωμένοι να τον αλλάξουν άσχετα αν την επόμενη μέρα ο πελάτης αλλάξει εταιρία.
Να δηλώνει βλάβη κάθε μέρα μέχρι να βαρεθούν, παράλληλα ας κάνει μια καταγγελία στη ΕΕΤΤ.

http://www.apps.eett.gr/complaints/Complaint.seam;jsessionid=B869E0031ECD611E7DC3F519C79F2986

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.135
Η καλή μας forthnet...Μπορώ να γράψω τόμο με δαύτην...

Εφ' όσον είναι ελαττωματικός ο εξοπλισμός τους, ακολούθησε τη συμβουλή του Γιώργου.

Reaction score
1.280
Για να μήν ανοίγουμε νέο θέμα !
Τι έχετε να προτείνετε σε νέο ADSL/VDSL Modem Router ?
Να έχει όλα τα καλούδια , και τιμή περίπου το κατοστάρικο ?
Ευχαριστώ

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Με πολλά καλούδια στην τιμή που θες υπάρχει μόνο το TP-LINK TD-W9980, είναι πολύ καλό για τα λεφτά που κοστίζει.
Σημείωσε όμως ότι κανένας πάροχος δεν εγγυάται τη σωστή λειτουργία του modem άλλων κατασκευαστών παρά μόνο αυτών που δίνουν οι ίδιοι.

Reaction score
9
το πρώτο που θα κάνεις είναι να δεις στο router τι εξασθένηση σήματος (Attenuation) έχεις.Αν έχεις γύρω στα 31db είσαι καλά θα έλεγα...
Εφόσον κάνει flapping το link κάποιο πρόβλημα έχει το dslam του παροχέα στον χρονισμό του...Δως στο σαν σοβαρό πρόβλημα για να σε αλλάξουν πόρτα στο dslam.
Μετά θα κοιτάξεις για αλλαγή router.Θα σε ενημερώσω εάν χρειαστεί...
Όσο για 1000 switch είναι ανώφελο εάν δεν έχεις όλες τις συσκευές σου να υποστηρίζουν 1000 mb και καλώδια ασφαλώς!!!!

Reaction score
1.594
Είχα εως πρόσφατα forthnet και χρησιμοποιούσα ως modem ενα παλιο vigor 2700 σε bridge mode με ενα router της Mirkotik και είχα ησυχάσει. Ειχα επάνω του 6 NAS (Synology νεώτερα και παλιότερα) και ουδέποτε αντιμετώπισα το παραμικρό...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας