Αγορά STAX

Reaction score
9
Ελπίζω ότι δεν ποστάρω σε λάθος κατηγορία. Ενδιαφέρομαι για αγορά ακουστικών STAX (το entry level μοντέλο) αλλά επειδή δεν γνωρίζω και πολλά για την τεχνολογία τους θα ήθελα να μάθω εάν υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα που θα έπρεπε να λάβω υπόψη.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.001
Απάντηση: Αγορά STAX

http://www.stax.co.jp/Export/ExportProducts.html
http://www.laser-turntable.com/headphones.htm
Τα δικά μου Lambda Pro έχουν γράψει 14 χρόνια άψογης λειτουργίας(ακόμα και τα μαξιλαράκια).
Δε θα πάρεις το βαθύτατο μπάσο ενός κορυφαίου ηλεκτροδυναμικού Sennheiser,Grado ή AKG.Σ'όλα τα υπόλοιπα,άκρως εθιστικά.
Απαιτούν αποκλειστικά το δικό τους ενεργοποιητή.Ο παλιοί ενεργοποιητές προέβλεπαν μέχρι και τροφοδοσία κοινής μπαταρίας.Πιό αξιόπιστοι οι τρανζιστοράτοι.Χρήσιμη η σύνδεση με την είσοδο γραμμής.
Προτιμότερα τ'ανοικτού τύπου με το μαξιλαράκι να κρατά τη μεμβράνη σε απόσταση από τον ακουστικό πόρο,αλλά πιό δύσκολη η ακρόαση ξαπλωμένος.Καλό να μη χρησιμοποιείται με βρεγμένα μαλλιά.
Η εσωτερική επιφάνεια επικαλυπτόταν μ'ένα αραιό αφρώδες υλικό.Όταν αρχίζει να ξεφτίζει,ας βγει τελείως.Δε συμπαθεί απότομες κινήσεις κεφαλής και χτυπήματα.
Το καλώδιο που συνδέει τ'ακουστικά με τον ενεργοποιητή αν και ανθεκτικό,δεν κάνει να πατιέται πολύ ούτε να τσακίζεται.Γιά την πλειοψηφία,η προέκταση μάλλον απαραίτητη.
Το κυριότερο μειονέκτημα είναι ότι επιτυγχάνοντας λίαν υψηλές απαραμόρφωτες εντάσεις,σε παρασύρει να κοιτάξεις πιό...δυνατά μέσα στη μουσική άβυσσο.

Reaction score
9
Απάντηση: Αγορά STAX

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου φίλε μου.

Reaction score
112
Stax L300
Πολύ συνοπτικά θα αναφέρω την εμπειρία μου με τα stax...
Προέβησα στην αγορά μόνο και μόνο με γνόμωνα τα καλά reviews σε όλα σχεδόν τα φόρουμς καθώς ο αντιπρόσωπος τα είχε στείλει επάνω στην εκθεση θεσσαλονικης και ήμουν πολύ ανυπόμονος.
Ωραία ως τώρα,έρχομαι σπίτι τα συνδέω και περιμένω να ακούσω αυτό που είχε πλάσει η φαντασία και οι προσδοκίες μου (έκανα burn in τρείς ήμερες) Όλα μου ξύνιζαν μπάσο σχεδόν μηδαμινό,sounstage απλά ανύπαρκτο,λαμπρά που να σου τρυπάει το μυαλό,με ξύνανε τα αυτιά μου σε απίστευτο βαθμό λόγο του δέρματος,τα πλαστικά τρίζανε και γενικά εκ πρώτης όψεως φαινόταν φθηνή κατασκευή.
Η λύση στην δικιά μου περίπτωση ήρθε με πολύ διάβασμα λίγη τύχη και ευτυχώς λίγα λεφτά.Το soundstage το βελτίωσα με το VB-Audio Hi-Fi Cable, το μπάσο και τα λαμπρά πρίμα με το interconnect Mogami 2803 και αυτό που δεν το περίμενα με τίποτα κι ακομη αδυνατό να το πιστέψω είναι πόσο άλλαξε ο ήχος στον υπολογιστή μου με το FIDELIZER σε purist mode.Απίστευτος διαχωρισμός οργάνων,λεπτομέριες που δεν είχα ακούσει ποτέ σε αγαπημένα κομμάτια,και πολυεπίπεδη μουσική σκηνή,και γενικά όλα βελτιώθηκαν ακόμη και το μπάσο(πλέον δεν μου λείπει καθόλου).Έτσι τα Stax μου έγιναν άκρως απολαυστικά !
Και παρ όλο που πολλοί το θεωρούν snake oil, τι να πω, στην δικια μου περίπτωση έκανε θαύματα...Βέβαια μπορεί να είναι και ο συνδυασμός και των τριών δηλαδή VB-Audio Hi-Fi Cable Mogami 2803 και FIDELIZER
Το ξέρω παραλείπω πολλές λεπτομέριες...απλά να προσθέσω οτι με τον Questyle CMA 600i δεν κατάλαβα διαφορές
https://www.google.gr/url?sa=t&rct=.../16499&usg=AFQjCNFarPkotY0dvdR-kNNLKpDz97yHxQ

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss