Αγορά tv 26"

n-k

Reaction score
0
Ενδιαφέρομαι για αγορά μιας lcd τηλεόρασης 26". Μεγαλύτερη αποκλείεται διότι δεν υπάρχει χώρος.
Προ μηνών είχα θέσει πάλι σχετικό ερώτημα στο forum αλλά τελικά προτίμησα να μην αγοράσω τότε και να περιμένω να διαμορφώσω προσωπική άποψη όταν θα βρισκόμουν κάποια στιγμή στην Αθήνα.
Η επιλογή αυτή δε με βοήθησε ιδιαίτερα καθώς στα καταστήματα όλες ανεξαιρέτως οι τηλεοράσεις είχαν εξαιρετική απόδοση όταν έπαιζαν τα ειδικά για το σκοπό αυτό dvd και μέτρια έως απογοητευτική όταν έπαιζαν με συμβατικό σήμα.
Καθώς όμως η παλιά crt μου "πνέει τα λοίσθια" η αγορά είναι πλέον αναγκαιότητα...
Έχω περιορίσει τις επιλογές μου στις: SAMSUNG LE26A457C και SONY KDL-26V4000 που έχουν την ίδια περίπου τιμή (λίγο κάτω από 400 €) και Sony KDL-26V4500 (που όμως είναι πιο ακριβή, πάνω από 550 €). Τα ερωτήματά μου είναι:
1. Ποια από τις 2 πρώτες έχει καλύτερη εικόνα σε σήμα nova?
2. Αξίζει να δώσει κανένας 150 € παραπάνω για την 3η επιλογή (ως προς την ποιότητα εικόνας πάντοτε).
Θα με βοηθούσε ιδιαίτερα η άποψή σας, ιδίως εάν κάποιο μέλος είναι και κάτοχος.
Ευχαριστώ προκακαβολικά!

Reaction score
164
Είναι γεγονός ότι οι 26ρες είναι πολύ ακριβές για τις ίντσες τους, αλλά από τη στιγμή που δεν έχεις άλλη επιλογή, το παρακάμπτουμε.
Η V4500 μου φαίνεται πανάκριβη. 150 ευρώ παραπάνω στα 400, είναι μεγάλο ποσοστό... Με τόσα παίρνεις μια 32ρα...
Για τις άλλες δύο, δεν έχω άποψη στο σήμα με Nova. Αλλά, λόγω μικρού μεγέθους, πιστεύω ότι θα παίζουν και οι δύο ικανοποιητικά.
Θα χρησιμοπιείς Panasat; Αν ναι, ίσως αξίζει να αγοράσεις έναν HD δέκτη, γιατί και η εικόνα του Panasat δεν είναι ό,τι καλύτερο.

n-k

Reaction score
0
Απ' ότι βλέπω οι βασικές διαφορές των SONY είναι ότι η V4500 διαθέτει επιπλέον: εισόδους 1080p, 24p, τηλεοπτικό δέκτη HD (mpeg-4) και BRAVIA ENGINE 2 σε σχέση με το BRAVIA ENGINE 1 της V4000. Ενδεχομένως αυτά δικαιολογούν το επιπλέον κόστος. Αξιοποιούνται όμως (ή έστω υπάρχει προοπτική αξιοποίησής τους στο μέλλον) με το σήμα της nova?

Reaction score
164
Θεωρητικά, το μόνο που θα μπορούσε να κάνει διαφορά στη Nova είναι η Bravia Engine. Όχι φοβερά πράγματα όμως, και χωρίς σημασία αν έχεις δορυφορικό δέκτη με HDMI. Αλλά και πάλι, 150€ είναι... Αν μιλούσαμε για 40ρες, οπότε ποσοστιαία η διαφορά θα είναι μικρότερη, θα έπαιρνα τη μεγαλύτερη.
Κάτι που ίσως κάνει διαφορά στο μέλλον είναι ο δέκτης MPEG-4, για τα επίγεια ψηφιακά. Αλλά μέχρι τότε...

jgn

Reaction score
0
Φίλος μου έχει την Sony που αναφέρεις στο πρώτο post (V4000) και είναι πάρα πολύ ικανοποιημένος.
Πάρα πολύ καλή ποιότητα εικόνας με πολλές θύρες.
Πετάμε πάνω PS3, Xbox 360 και την καταχαιρόμαστε.
Τη συνδέουμε στον υπολογιστή για mkv και είναι άψογη.Πολύ καλό μαύρο πολύ καλή αντίθεση και άψογη για τα απλά αλλά και τα ψηφιακά κανάλια. Επίσης να σημειώσω ότι είναι γρήγορο panel για gaming και έχει πολύ καλά built in ηχεία. Την έχουμε λιώσει με τα Guitar hero και Rock band ! Απόλυτα τίμια για τα χρήματα που ζητάει και αυτά που προσφέρει. Τέλος σηκώνει μέχρι 1080i.
Για nova κλπ δεν ξέρω.

Το MPEG-4 είναι το λεγόμενο DVB-C ή καλωδιακή τηλεόραση ή καμία σχέση ?!

n-k

Reaction score
0
Τελικά αγόρασα τη SAMSUNG αφού η φθηνότερη SONY δεν υπήρχε πουθενά στην αγορά. Μετά από ελάχιστα 24ωρα λειτουργίας της και χωρίς να έχω αγγίξει ακόμα μενού, ρυθμίσεις κλπ. έχω να πω πως πρόκειται για μια τηλεόραση με εξαιρετική εικόνα. Στα dvd δίνει πραγματικά "ρέστα" ενώ πολύ καλά παίζει και με το σήμα της nova (που δεν είναι και hd :105:). Θεωρώ πως πράγματι πρόκειται για μια από τις καλύτερες επιλογές στις 26.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.288
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale