Αγορά tv 42 ιντσών μέχρι 600€ / Panasonic TX-P42U30 ή κάποια άλλη;

Reaction score
0
Σκέφτομαι μετά από αρκετό καιρό είναι η αλήθεια, να αλλάξω την παλιά μου Samsung M87 η οποία λόγω του προβληματικού τροφοδοτικού κάνει κάνα 10λεπτο να ανοίξει... Το budget είναι αυστηρά μέχρι τα 600 ευρώ και μέχρι τώρα έχω καταλήξει στην Panasonic TX-P42U30. Να σημειωθεί ότι η χρήση της θα είναι 60% mkv απο το media player, 20% tv (κυρίως αγώνες) και 20% για monitor και κάνα παιχνίδι από το pc. Βασικά με προβληματίζει λίγο το ότι είναι plasma... Σε κάθε περίπτωση γνωρίζω τα υπέρ και τα κατά των τεχνολογιών και το ότι τα plasma panel 14ης γεννιάς έχουν εξελιχθεί τρομερά αλλά ακόμα με τρομάζει εκείνο το κολλημένο σήμα του Mega σε αρχαία plasma tv ενός φίλου.
Αυτά που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι τα εξής:
1) Αξίξει η εν λόγω tv ή απλώς είναι μια "φτηνιάρικη" έκδοση των μεγαλύτερων Panasonic;
2) Πέρα από τα review έχει δει κανείς ζωντανά την εν λόγω tv?
3) Πόσο πιθανό είναι ένα burn in; Έχοντας πάντα υπόψιν τη χρήση που ανέφερα παραπάνω.
4) Γενικά είμαι ανοικτός και σε άλλες προτάσεις (πάντα βέβαια να μην ξεπερνούν τα 600€)
Αναμένω τις γνώμες σας

Reaction score
152
Απάντηση: Αγορά tv 42 ιντσών μέχρι 600€ / Panasonic TX-P42U30 ή κάποια άλλη;

θα βρεις καλυτερη σ'αυτα τα λεφτα;
εχω το προηγουμενο μοντελο u20 και δεν τρεχει καστανο....
φιλος με την u10 την εχει τρελανει στο ps3 και παλι δεν τρεχει καστανο...

τουλαχιστον στην φετινη εκδοση δεν εξαπατησαν τον κοσμο οπως με την 20 που ανεγραφε οτι εχει επανω το φιλτρο IFC...

χτυπα την...

Reaction score
2.243
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από τηλεοράσεις. Η 42U20 που πήρα στα 480 το καλοκαίρι ήταν η πρώτη και μοναδική μου φλατ. Οπότε προφανώς δε μπορώ να σου πω το παραμικρό για σύγκριση με άλλες. Από γνώμες και εμπειρίες φίλων, έχω ακούσει γκρίνια για την κίνηση μιας Samsung, ακριβότερης από τη δική μου κατά περίπου 300 ευρώ, και για τα χρώματα μιας LG στα λεφτά της δικής μου, αμφότερες LCD. Σου τα λέω αυτά για να καταλάβεις ότι αν σου πω εγώ, η τηλεόραση έχει εκπληκτική εικόνα, εκπληκτική λήψη, εκπληκτικά χρώματα, εκπληκτική κίνηση, (είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σε όλα) δε μπορείς να τα λάβεις υπόψιν σου σαν θέσφατο.

Αυτό όμως που πιστεύω ότι θα σου φανεί χρήσιμο είναι ότι από την πρώτη στιγμή την τηλεόραση τη χρησιμοποίησα ως μόνιτορ για υπολογιστή, μεταξύ άλλων. Και εννοείται ότι μέχρι σήμερα δεν είχα κανένα θέμα με burn in ή άλλο παρεμφερές πρόβλημα. Απλά φρόντισα να κάνω τα βήματα που προτείνονται εδώ μέσα για το θέμα (δηλ αποφυγή στατικών εικόνων, το οποίο αντιμετώπισα με taskbar που κρύβεται αυτόματα, screen saver στα δυο λεπτά, και σχετική προσοχή τον πρώτο καιρό, φωτεινότητα ,κοντραστ στο 30, eco off) και μετά τις δυο πρώτες βδομάδες μέχρι να ξεψαρώσω λίγο την απολαμβάνω χωρίς δισταγμούς!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney