Αγορασα ενα συστημα ηχου και εχω κάποιες απορίες ...

Reaction score
0
καλησπερα παιδια, εχω καποιες αποριες αν μπορειται να με βοηθησετε οσο μπορειτε. πριν κατι μερες αγορασα ενα Home Cinema κομματια. συγκεκριμενα πηρα εναν πολυκαναλο ενισχυτη της harman kardon avr 460/230. εν συνεχεια πειρα 2 front, 2 rear, και ενα κεντρικο ηχειο ολα αυτα της klipsch συγκεκριμενα τα rf-82 II. sub Πειρα της yamaha ενα οχι ιδιετερα ακρειβο τωρα βαριεμαι να το κοιταξω πισω.

τελοςπατνον αυτο που εχω να πω ειναι οτι τα τηλεκοντρολ του ενισχυτη με νευριαζουν δε πιανουν καλα και τα κουμπια πλοηγησης αριστερα δεξια δε λειτουργουν. εχει δυο κοντρολ μεσα ενα μικρο και ενα μεγαλο. αν μπορειτεαι να με βοηθησεται τι φταιε; αφετερου το ανεμηστηρακι του ενισχυτη δε ξερω αν ειναι καλο αυτο δε δουλευει δε γυρναει. αν δεν ειναι προβλημα προφανος οταν θερμενεται λειτουργει δε ξερω.

αυτο που με καιει ειναι για τα ηχεια. και γενικα τι ειναι το στρωσιμο γιατι γινεται πως γινεται και για ποσο. βαζω καθε μερα για καμια ωρα να παιζει τραογυδια στα 45db βεβαια σπανιες φορες το παω και στο 0db γιατι δε μπορω θελω να ακουω δυντα μουσικη. αυτο βεβεαι μετα απο ωρα λειτουργιας και για λιγα λεπτα μονο. να δω και ποσο δυνατα παιζουν τα ηχεια. ειναι λαθος αυτο που κανω? μηπως ειναι νωρις εστω και λιγο που το δυναμωνω; υπαρχουν καποια σιντι να τα βαζω για να στρωσουν. ποσο καιρο? και για ποση ωρα την ημέρα για τα συγκεκριμενα ηχεια.

γενικα αυτο που εχω να πω οτι ειναι σουπερ ολο το συστημα, το εχω συνδεση με εξωτερικη καρτα ηχου της creative με οπτικη ινα και ολα ειναι μελι γαλα. οι υπολοιπες αποριες μου εν συνεχεια μη σας ζαλισω περισσοτερο ...

Reaction score
0
Απάντηση: Αγορασα ενα συστημα ηχου και εχω κάποιες απορίες ...

α ναι! βασικα μπερδευτηκα που να συνδεσω το μπασο. το εβαλα με ενα rc καλωδιο διοτι εχει δικο του ενισχυτη στην υποδοχη του sub στο pre-amp ... Και λειτουργει εκει ... τωρα καλά έκανα; pre-amp -> με amp το δικο του. συν της αλλης θελω να συνδεσω και το παλιο μου πικ απ πανω. αλλα δε κερω αν τον δεχεται γιατι θελει ενισχυση γραμμης ... υπαρχει στο συγκεκριμενο μοντελο;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

το εβαλα με ενα rc καλωδιο διοτι εχει δικο του ενισχυτη στην υποδοχη του sub στο pre-amp ... Και λειτουργει εκει ... τωρα καλά έκανα;

Κάτω αριστερά,όπως φαίνεται η παραπάνω φωτογραφία,φαίνονται τα pre outs.
Αν το sub το ΄χεις συνδέσει εκεί που λέει subwoofer(το μωβ) τότε είσαι εντάξει.

Επίσης καλορίζικά και καλοάκουστα.Είμαι σίγουρος ότι τα σπάνε!
Βάλε και φώτο όταν μπορείς..

Reaction score
0

ωραια εκει το εχω συνδεσει ... ανεβαζω και photo, αναφερω μεχρι να τ απαω στο σαλονι τα εχω σε μικρο χωρο οχι σωστα τοποθετημενα ...

By Αμαλιαδαat 2011-04-30

βασικα οταν τα βαλω στο σαλονι το οποιο δεν ειναι ακομη ετοιμο υπαρχει μεγαλη περιπτωση να ειναι αριστερα δεξια κολλητα στη τηλεοραση. μηπως θα ειναι το ενα πολυ κοντα στο αλλο; η τηλεοραση ειναι 47αρα. θα εχω προβλημα στο χωρο-ακοη;; τα stellites θα τα κρεμασω πανω στο τοιχο πισω εχω φτιαξει και ειδικες μπριζες. αυτα εχω να πω γ αυτο το θεμα. οποιος μπορει να μου λυσει και τις αποριες που εχω αναφερει :)

παντος εβαλα """βασιλη"" οταν το ειχα φτασει στα 0 db και το δωματιο μονο που δε γκρεμιστηκε.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Για ν ακούσεις το pickup πρέπει να πάρεις εξωτερικό phono stage και να το συνδέσεις σε μια aux είσοδο.

Το δεύτερο χειριστήριο , είναι για την δεύτερη ζώνη του multiroom.

Kαλές ακροάσεις.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ε,άμα είναι κολλητά στην τηλεόραση είναι αρκετά κοντά.Αν μπορείς να τα πας καμιά 50αριά ποντους πιο ανοιχτά καλό θα ήταν.

αυτο που με καιει ειναι για τα ηχεια. και γενικα τι ειναι το στρωσιμο γιατι γινεται πως γινεται και για ποσο. βαζω καθε μερα για καμια ωρα να παιζει τραογυδια στα 45db βεβαια σπανιες φορες το παω και στο 0db γιατι δε μπορω θελω να ακουω δυντα μουσικη. αυτο βεβεαι μετα απο ωρα λειτουργιας και για λιγα λεπτα μονο. να δω και ποσο δυνατα παιζουν τα ηχεια. ειναι λαθος αυτο που κανω? μηπως ειναι νωρις εστω και λιγο που το δυναμωνω;
Τα ηχεία καλό είναι να παίξουν σε σταθερή (μεσαία) ένταση για μακρό χρονικό διάστημα(2-3 μέρες συνεχόμενα).Αλλά και όπως το πας δεν θα έχεις πρόβλημα.

Reaction score
0

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

ωραια, γιατι μου παν για 3 μηνες στα 45db καθε μερα ...λεω δε παμε καλα. γιατι γινεται ολο αυτο? το θεωρω καπως μη αναγκαιο. αλλα επειδη δε γνωριζω θα το κανω. βρηκα και στο avax κατι cds γαι στρωσιμο σε flac για να γινει καλυτερη δουλεια. το δυσκολο ειναι οτι πρεπει να αρχιζω να βρισκω τα σιντι που θελω σε flac με τετια ηχεια και ενισχυτη.

οσον αφορα το πικ απ. πιστευα οτι μπορω να γλιτωσω τις μπακατελες που κυκλοφορουν στην αγορα (τα preamps). για να αποφυγω το 60αρι πριν κατι μηνες αγορασα ενα με 30 ευρω και μονο που δε το πεταξα εκανε ενα θορυβο τοσο εκνευριστικο μεσα στον ηχο που δεν ακουγες καν μουσικη. πολλα λευτα για ενα τετιο μηχανημα δε τα δινω λυπαμε τα 30 θα εδινα αλλα 30 και θα περνα,, κατι ποιος ξερει; καλυτερο; αυτο το πραγμα φοβομουν μη κανει κανα μπαμ. να μου πεις εδωσες τοσα χρηματα για τα ηχεια ... δωρο μου τα εκαναν τα διαλεξα απλα. 60 ευρω δε δινω και να το μετανιωσω η να παθω ηλεκτροπληξια

Reaction score
0

Για ν ακούσεις το pickup πρέπει να πάρεις εξωτερικό phono stage και να το συνδέσεις σε μια aux είσοδο.

Το δεύτερο χειριστήριο , είναι για την δεύτερη ζώνη του multiroom.

Kαλές ακροάσεις.
ευχαριστω φιλε, η δευτερη ζωνη πια ειναι; τι εναι το Multiroom? ειλικρινα ξερω αρκετα πανω στον ηχο, τοσα οσα χρειαζεται και χρειαζομαι αυτα ομως πρωτη φορα τ ακουω θα τα googlαρω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Μπορείς να έχεις ένα ζευγος ηχείοων σε ένα 2ο δωμάτιο του σπιιτιού που να λειτουργεί ανεξάρτητα.

Reaction score
0

μμμμ μαλιστα καλο αλλα δε μου χρειαζεται ... προφανος θα υπαρχει ρυθμιση να τα ενσωματωσω στο ιδιο καναλι ... με βολευει το μικρο βασικα. οτι σε κανενα απ τα δυο δε λειττουργει το navigation? ανγκαζομαι να τον ρυθμιζω απο τ ακουμπια πανω στον ενισχυτη

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

μμμμ μαλιστα καλο αλλα δε μου χρειαζεται ... προφανος θα υπαρχει ρυθμιση να τα ενσωματωσω στο ιδιο καναλι ... με βολευει το μικρο βασικα. οτι σε κανενα απ τα δυο δε λειττουργει το navigation? ανγκαζομαι να τον ρυθμιζω απο τ ακουμπια πανω στον ενισχυτη
Το μικρό δεν κάνει όλες τις δουλειές.

Ακόμη πρέπει να σημαδεύεις τον ενισχυτή με το χειριστήριο και να βγάλεις τις μεμβράνες από πάνω του.

Reaction score
0

εχεις δικιο. για του λογου το αληθες αμα ειναι καλο το συστημα τηλεχειρισης, γιατι οι μπαταριες ειναι καινουριες πιανει και απο πλαγια κ απο μακρια και με μεμβρανη. σαν ενισχυτης παντος τα σπαει.αν καταφερω να κανω και navigate χωρις να σκυβω κατω οταν τον ρυθμιζω ολα θα ειναι οκ ... θα τα καταφερω αρχη ειναι ακομα :)

Reaction score
6

δε παιζει :)
Το Link εννοείς? Δοκίμασε να βάλεις pearl phono στο google είναι τα πρώτα 2 link που θα σου βγάλει. Αν δεν τα ανοίγει μπορώ να στα στείλω με mail.

Reaction score
0

Το Link εννοείς? Δοκίμασε να βάλεις pearl phono στο google είναι τα πρώτα 2 link που θα σου βγάλει. Αν δεν τα ανοίγει μπορώ να στα στείλω με mail.
hehe οχι δε παιζει να το κανω εγω αυτο μονος ...

Reaction score
0

Ε,άμα είναι κολλητά στην τηλεόραση είναι αρκετά κοντά.Αν μπορείς να τα πας καμιά 50αριά ποντους πιο ανοιχτά καλό θα ήταν.

Τα ηχεία καλό είναι να παίξουν σε σταθερή (μεσαία) ένταση για μακρό χρονικό διάστημα(2-3 μέρες συνεχόμενα).Αλλά και όπως το πας δεν θα έχεις πρόβλημα.
μεσαια ενταση; -45 ειναι καλα; ... ιδιετερα χαμηλα στο συστημα μου οπως τ ακουω ...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Kαλά είναι.Αν θές δώσε λίγη ενταση ακόμα(-40 με -35) για ψυχολογικούς λόγους.

Reaction score
0

οταν μπορω ... γιατι δεν ειμαι μονος σπιτι τελευταια. οταν ειναι αργα δλδ η ωρα δε θα το τσιμπαω. α μη ξεχασω! ωραια εχω βαλει ενα σιντακι burnin Λεγεται της kharma να παιζει σε ολα τα φασματα. ομως λογο στερεοφωνικου ηχου το κεντρικο και οι δορυφορει ως γνωστων δε παιζουνε. αυτα πως θα στρωσουν; εψαξα στο τυπο surround να βαλω virtual και κατι αλλες επιλογες που ειχε αλλα τζιφος τπτ μονο αν βλαω ταινια η κανα Live. μπορω να βαλω αυτο το σιντι της Kharma να παιζει σε ολα τα ηχεια; και κατι τελευταιο να μη σας κουραζω μ αυτο το στρωσιμο. αμα το εχω 3 μερες να παιζει χωρις παυση θα εκραγει κανας ενισχυτης; η λιγο λιγο;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

αμα το εχω 3 μερες να παιζει χωρις παυση θα εκραγει κανας ενισχυτης;
Αν αερίζεται επαρκώς δεν θα έχει πρόβλημα.
Πάντως μην σε αγχώνει τόσο πολύ το θεμα στρώσιμο..Και με πιο αργούς ρυθμούς να γίνει δεν τρέχει τίποτα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster